krem orzechowy - 3661 przepisów (strona:164/245)

Ciasto "Czekoladowa Coca-cola " 390

wyłożonej papierem do pieczenia , pieczemy ok 50 min w 180'C Ciasto wystudzić . Krem : Herbatniki i orzechy zmielić w blenderze na drobny proszek. Zalać coca-colą . wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem  , dodawać po łyżce masy herbatnikowo - orzechowej . Galaretka : Zagotować pół szklanki coca-coli . wsypać do niej żelatynę , mieszać aż do rozpuszczenia. Wlać pozostałe dwie szklanki coca-coli

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowe ciasto z kremem waniliowym i orzechami w karmelu 172

dziś pokuszę, ale gdy listopadowa szarość zuchwale rozpanoszyła się za oknem to wszystkim nam przyda się odrobina słodkości. Tym razem mam dla Was mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem waniliowym i chrupiącymi karmelizowanymi orzechami. Niby proste składniki, ale połączone ze sobą tworzą efekt wow.  Ciasto: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masa orzechowa: 200 g orzechów włoskich, grubo posiekanych 1/2 szkl. (100 g) cukru 80 g masła 3 łyżki miodu 2 łyżki mleka Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i mieszając zagotowujmy. Biszkop rozkrawamy na 2 blaty. Można go dodatkowo nasączyć np wodą z cukrem waniliowym. 3/4 kremu wykładamy na na jeden z blatów biszkoptowych i przykrywamy

Cynamonowe szczęście
SNIKERS LENY 319

Masa:  - 0,5  kostki margaryny  - 3-4 łyżki miodu  - 300-400 g orzechów włoskich  - 0,5 szkl. cukru  Krem:  - 3/4 kostki masła lub margaryny  - 3 żółtka  - 1,5 szkl. cukru pudru  - 1 cukier wanilinowy  - 6 łyżek błyskawicznej kaszki mannej(...)stale mieszając. Następnie wylewamy jeszcze gorącą masę orzechową na drugą część surowego ciasta i wkładamy to do piekarnika na również 20 min. Pieczemy w tem. 170-180 stopni C.  Upieczone placki pozostawić do wystudzenia ( z  ciepłych , lekko ostudzonych placków ściągamy papier do pieczenia, aby nam nie przywarł.). Krem: Z mleka i kaszki gotujemy kaszkę manną tak długo

Moje Słodkie Piekiełko
Przekładane ciasto miodowo - orzechowe 216

wręcz oszalał na jego punkcie :) I wcale mu się nie dziwię. Ciasto jest rewelacyjne!!! Już teraz wiem, że pojawi się u mnie na Wielkanocnym stole :) Placki miodowe przełożone kremem, do tego dżem wiśniowy, masa kajmakowa i pyszne, karmelowe orzechy na wierzchu... czy trzeba więcej pisać? :)   Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu ( klik )  Składniki: Ciasto miodowe(...)jeden placek przed upieczeniem wylać gorącą masę orzechową. Masa orzechowa: Wszystkie składniki umieścić w garnku i gotować 3-4 minuty na średnim ogniu. Masa budyniowa: Ugotować budyń śmietankowy a gdy wystygnie zmiksować go z masłem. Złożenie ciasta: Na spód kładziemy jeden placek miodowy. Smarujemy go dżemem wiśniowym a następnie nakładamy krem budyniowy. Przykrywamy drugim plackiem, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową

My simple kitchen
NAJZDROWSZE LODY BANANOWE 303

Jedne z najzdrowszych i najprostszych do zrobienia lodów jakie znam:) Przygotowane bez dodatku jajek, śmietanki czy cukru, tylko i wyłącznie z bananów i ewentualnie dodatków smakowych

Słodko-Słony Świat Ilony
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2914

Ciasto przelewamy do blaszki (wyłożonej samo do papierem do pieczenia). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po pieczeniu odstawiamy biszkopta do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 1 i 1/2 łyżki miodu 200 g cukru 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden biszkopt wkładamy do blaszki, delikatnie nasączamy go. Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe a następnie pozostałą część masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, delikatnie go nasączamy

Domowy Smak Jedzenia
Miodownik z wkładką serową 325

wszystko zjadł?! I wiecie co, fajnie to wymyśliłam, bo każdy chwalił, że dobre :)  (Ah ta moja skromność!) Składniki: Na blaszkę o wymiarach ok 23x29cm Biszkopt orzechowy: 4 jajka 3 łyżki mąki krupczatki 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru kryształu 100g orzechów włoskich 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia Miodowniki: 500g mąki 130g cukru pudru 1 łyżeczka sody 200g(...)pieczemy w temp 180st C ok 15 minut.    3. Sernik: Żółtka ucieramy z margaryną i cukrem, dodajemy podwójnie zmielony biały ser oraz budynie. Miksujemy na gładki krem. Z białek i szczypty soli ubijamy pianę i dodajemy do masy serowej. Delikatnie łączymy ze sobą i przelewamy na wyłożoną papierem blaszkę. Pieczemy w nagrzanym do 160st C piekarniku

Kuchnia w czekoladzie
Andruty kokosowo-orzechowe 189

Domowe kajmaki to smaki mojego dzieciństwa, pyszne, słodkie, masa kokosowa w połączeniu z nutą orzechową tworzy zgrany duet. Idealne na słodki poczęstunek czy przyjęcie urodzinowe dla

Wanilia i Kardamon
Ciasto orzechowo-karmelowo- czekoladowe 110

piękniej osłodzi te chwile niż słodycz sama w sobie?  Zapraszam Was na biszkopt czekoladowy z atrybutem jesieni w roli głównej- aromatycznymi orzechami- w formie pasty, słodziutkim, karmelowo-grysikowym kremem oraz akcentem czarnej porzeczki. Całość skomponowana tak, że smakuje wybitnie jesiennie... Żegnamy się na razie z soczystymi, świeżymi owocami i lekkimi masami na rzecz wybitnie jesiennych, aromatycznych słodziaków. Przypominam(...)minu t w temperaturze 180 stopni. Studzimy. Kroimy na 3 blaty. Z jednego “ścinamy” wierzchnią skórkę i kruszymy- będzie potrzebna na wierzch.   Składniki na pastę orzechową:   400g obranych, zmielonych orzechów włoskich   3 łyżki masła   ½ szklanki cukru   2 łyżki miodu   ¼ szklanki mleka   cukier waniliowy   ½ słoika dżemu porzeczkowego   2 łyżki kakao

Domowe ciasta
Zaskakujące przekąski, czyli #CzasNaMałeCoNieco 196

występują: ciasteczka jaglane w roli krakersów krem twarożkowy w roli majonezu morela w roli łososia jeżyny w roli czarnego kawioru Ciasteczka jaglane bez cukru 50 g oliwy 100 ml mleka 3-4 łyżki zmielonych orzechów włoskich 150 g płatków jaglanych 100 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżeczka domowego masła orzechowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta(...)masło orzechowe. Zmielone orzechy włoskie, płatki jaglane, mąkę, proszek do pieczenia i sól wymieszać w osobnej misce. Płynne składniki połączyć z sypkimi. Odstawić ciasto na około 5 minut. Po tym czasie formować niewielkie kulki i spłaszczać. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując niewielkie odstępy (ciasteczka trochę rosną). Piec około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Krem twarożkowy

FitKot
Najlepsze ciasto na herbatnikach – 10 PRZEPISÓW 171

ciasto na imprezę, czy też deser na spotkanie ze znajomymi. Herbatniki w cieście mają wiele zastosowań – można ich użyć jako spodu do ciasta, jako dodatek do mas i kremów, a także jako warstwy w cieście. Użycie herbatników dodaje chrupkości. Są również wielkim ułatwieniem – dzięki herbatnikom nie trzeba piec kruchego ciasta na spód. Poniżej znajdziesz przepisy m.in. na: czekoladowe(...)pieczenia! To rozpływające się w… ZOBACZ PRZEPIS Czekoladowe ciasto bez pieczenia – orzechowy łom! Przepis na łom z czekoladą, orzechami i herbatnikami – czyli pyszne czekoladowe ciasto bez pieczenia! Ciasto zrobisz z dodatkiem mleka… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia! Jak zrobić krem z kwaśnej śmietany? Przepis na ciasto brzoskwiniowe bez pieczenia to ciasto, które składa się

Via Gusto
Zupa krem z pieczonych buraków 219

podania to mistrzostwo świata. Na przystawkę zamówiliśmy małże Św. Jakuba i  zupę krem z pieczonych buraków. Zupa stała się inspiracją do stworzenia swojego przepisu. Wszystkie dania podane na najwyższym poziomie.  Próbowanie tego czego się nigdy nie jadło było prawdziwą przyjemnością: lody tymiankowe, espuma orzechowa...mmm pycha. Obsługa kelnerska bardzo miła i służąca pomocą.  Jednak wystrój lokalu trochę(...)dodajemy pokrojone buraki, sos z połowy pomarańczy i łyżeczkę soku z cytryny. Zalewamy wywarem jarzynowym i gotujemy przez 15- 20 minut.  Doprawiamy solą i pieprzem. Blendujemy na gładki krem i przecieramy przez sitko

Pan i Pani Smith w kuchni
BLOGERCHEF 2 - III PÓŁFINAŁ, 14.03-16.03.2014, KOMBORNIA 197

konkursu. Pomimo nie zajęcia pierwszej czy drugiej lokaty, bawiłam się znakomicie. Zwycięską ilość punktów otrzymała Ania Kosterna Kaczmarek za jej szpinakowyy makaron z krewetkami, zrobiony całkowicie od podstaw oraz krem z białych szparagów. Zwycięstwo jak najbardziej się jej należało. Emocje nie zdążyły opaść, a już zaczęła się kolejna atrakcja - warsztaty czekolady Choco Vine, gdzie odzwierciedlają one kompozycje zapachowe i smakowe(...)obecnością zaszczyciła nas sama założycielka.Menu kolacji:- filet kaczki z caviar d’aubergine, orzechowym winegret i pomidorkami konkase z chipsem serowym- zupa z podkarpackich kurek- schab z dzika marynowany w jałowcu i tymianku podany z puree z jabłka i selera z sosem śliwkowym- bez migdałowa, mrożony krem mascarpone z kandyzowanymi pomarańczami i orzechami w karmelu 16.03.2014, niedzielaCzas w drogę

W kuchni Karmel-itki