dobre ciasto, to za mało.. ale zawsze coś :) Składniki: Biszkopt orzechowy: 1 i 1/2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 4 jaja 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki oleju cukier waniliowy 1 łyżeczka cynamonu 2 garści posiekanych orzechów włoskich 1 garść rodzynek Krem: 500 ml śmietany 30 % 250 gram mascarpone 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka żelatyny
Kronika PiekarnikaOrzechami – Zapraszam na pyszny torcik z ciemną i białą czekoladą bez pieczenia. Orzechowy, troszkę kokosowy i waniliowy. Pięknie wygląda i jest wilgotny, aromatyczny, korzenny, bardzo smaczny. Moi goście byli zachwyceni. W przygotowaniu jest prosty, tylko pamiętajmy, aby czekolada była troszkę ciepła, jak będziemy ją dodawać do kremu. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam
Mała Cukierenkaodżywki białkowej. SKŁADNIKI gotowe korpusy czekoladowe, 1/3 szkl. masła orzechowego, 1 łyżka cukru trzcinowego Diamant, 1/3 szkl. mleka, 25 g odżywki białkowej o smaku orzecha laskowego, 1łyżka kakao, gorzka czekolada, mielone orzechy laskowe WYKONANIE Masło miksujemy z cukrem, mlekiem, odżywką i kakao. Gotowy krem przekładamy do worka cukierniczego. Nadziewamy korpusy. Wkładamy do lodówki na 30 minut
słodki bratekpierwszą rzeczą jaka mi się rzuciła w oczy jest inny odcień białego kremu jaki spotykamy w zwykłym Monte. Jest on nieco ciemniejszy. Konsystencja całego serka jest nieco budyniowa, mniej kremowa. Natomiast sam smak jest nieco inny, co prawda jest mniej wyrazisty, nie czuć aż tak bardzo orzechowego smaku, lecz nie przeszkadza mi w stwierdzeniu ,że nadal jako Monte samo
W Moim Magicznym Domudziałanie witamin przez dodanie do nich tłuszczu — w wypadku smoothie wystarczy mleko o jego średniej zawartości (przynajmniej 1,5%) lub tak jak tutaj – dodanie tłuszczu w postaci masła orzechowego (z orzechów ziemnych albo z migdałów). Jeśli używacie mleka lub jogurtu odtłuszczonego, koniecznie dodajcie do miksowanych warzyw i owoców łyżeczkę zdrowego oleju — np. lnianego czy kokosowego. Uprzedzając pytania które(...)dostaję o blender – używam blendera Philips, model HR2096, Pro Blend 6. Jest pierońsko mocny, świetnie kruszy lód, idealnie robi smoothies. Daje sobie radę z zamrożonymi owocami, szybko robi zupy-kremy. Szybko i wygodnie się myje – jednym przyciskiem. Pojemność dzbana to 2l. Zakup własny, nie dostałam go do testów ani do reklamy, po prostu uwielbiam blendery Philips. Wcześniej korzystałam przez
Karo in the KitchenŚwieże sajgonki z tofu są chrupiące, pełne warzyw i niecodziennych smaków, a to za sprawą dodatku sosu masła orzechowego. Czas : 30 minut Poziom trudności : Średnie Liczba porcji: 2 duże Po polsku i smażone i świeże sajgonki nazywają się tak samo – sajgonki:) Lepsza jest angielska nazwa zawijasów z papieru ryżowego, będąca tłumaczeniem bliskim oryginałowi – spring rolls, czyli wiosenne roladki(...)Świeże sajgonki zawijaj jak krokiety: najpierw z brzegu od twojej strony, a potem zawiń boki do środka, a następnie zroluj. Sos z domowego masła orzechowego Do świeżych sajgonek z tofu gorąco polecamy sos z masła orzechowego. Jeśli nie masz go w lodówce, po prostu je zrób. Przepis jest mega prosty: wystarczy pół szklanki orzechów – my robiliśmy masło z migdałów
Niedzielny kucharzkawałkami czekolady przełożony świeżymi truskawkami i kremem z serka mascarpone i twarogu. Pyszne, lekkie i orzeźwiające ciasto do wypróbowania zanim skończą się truskawki! Przepis pochodzi z super książki "Domowe wypieki" autorstwa Joanny Niedobeckiej. Znajdziesz tu przepisy na wszelkie słodkości, całoroczne i sezonowe: torty malinowe, karmelowe i czekoladowe, w kształcie pociągu czy ula, serniki orzechowe, kajmakowe i dyniowe, ciasta straciatella, makowce(...)świeżych wiejskich jaj o temperaturze pokojowej 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej lub skrobi 2 łyżki wody 1 szklanka cukru 100 g czekolady gorzkiej Składniki na krem 500 g serka mascarpone 250 g twarogu z wiaderka (naturalnego) 2 łyżeczki cukru waniliowego 80 g cukru 4 łyżki zimnego mocnego naparu z herbaty ( niecałe pół szklanki i 2 torebki
Z Kuchni Do KuchniPyszne, kruche, miodowo-orzechowe ciasto przełożone masą budyniową. Idealne na święta. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki Ciasto: mąka pszenna, 0,5 kg masło, 200 g cukier, 2/3
iMadzik.plCzekoladowy tort ala Ferrero Rocher jest wyjatkowo dostojny i naprawde pyszny. Czekoladowy biszkopt z dodatkiem orzeszków laskowych, przełożony kremem ala Ferrero Rocher (zrobiony na bazie śmietany
Domowe TortySkładniki ciasto: 1,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki cukru 17 dag margaryny 2 żółtka 1 cukier waniliowy masa czekoladowo – orzechowa: 2/3 tabliczki czekolady 10
czarrna od kuchniŚNIADANIE – panini z mąki dyniowej z resztkową pastą na bazie kurczaka z rosołu OBIAD – mielone z cukinią , sałata lodowa z czosnkowym winegretem DESER – babeczki z kremem z awokado Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 8 ŚNIADANIE – maślana jajecznica z sałatką z rucoli i papryki LUNCH – kruche ciasto z jabłkami(...)majonezie LUNCH – zupa krem z cukinii OBIAD – stek z rozbratela z sałatką z winegretem na bazie octu balsamicznego Wyświetl ten post na Instagramie. Post udostępniony przez Modern Cavegirl (@modern.cavegirl) DZIEŃ 12 ŚNIADANIE – (wcale nie) zielony koktajl czekoladowy, czyli awokado , szpinak i seler naciowy zblendowane z kakao i mlekiem kokosowym LUNCH – zupa krem z cukinii z wczoraj
Modern Cave Girlpolecam Wam tego przekładańca biszkoptowo-orzechowego. Ciasto jest przepyszne, i jak mało które tego typu, smakuje mi w wersji i prosto z lodówki i ogrzane do temperatury pokojowej. Mamy tutaj biszkopt jasny posmarowany powidłami, dalej jest masa kawowa, ciasto białkowo-orzechowe, druga część masy kawowej, biszkopt i polewa. Do przygotowania wkładki orzechowej, wykorzystałam dostępne w Lidlu, w okresie przedświątecznym, posiekane(...)przestudzeniu. Biszkopt: 6 jajek 1 szkl. drobnego cukru 1 szkl. mąki pszennej 1-2 łyżki oleju + 2 łyżki zimnej wody opcjonalnie – 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto białkowo-orzechowe: 200 g posiekanych orzechów (u mnie laskowe) 140 g drobnego cukru 6 białek 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka bułki tartej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Smaki Na Talerzutakim prezentem zaimponować drugiej połówce 💛 Zrobiłyśmy naprawdę prostą tarte, którą możecie wykonać bez piekarnika. Spód jest dość klasyczny a krem to budyń migdałowy. Na górze ułożyłyśmy standardowo truskawki i inne typowe dodatki a całość zwieńczył przepysznie surowy krem truskawkowo-migdałowy MyRawJoy . Jeśli chcecie dodajcie od siebie szampana i życzymy romantycznego wieczorku 😍 Składniki (śr: 25 cm): Spód(...)krem MyRawJoy - truskawkowo-migdałowy SPÓD 1. Daktyle zalać wrzątkiem na ok 30 minut, następnie odcedzić je delikatnie odciskając nadmiar wody. 2. Zmielić daktyle wraz z olejem w rozdrabniaczu lub w kielichu blendera. 3. Dodać do masy płatki owsiane oraz fistaszki i znów całość zmielić uzyskując plastyczną masę. 4. Blachę na tarte wyłożoną papierem do pieczenia wylepić masą daktylowo-orzechową. BUDYŃ
Candy PandasPyszne, mięciutkie, bardzo pomarańczowe, oraz bardzo orzechowe babeczki orzechowo-pomarańczowe. Przygotowanie takich pysznych babeczek nie zajmuje dużo czasu, zniknięcie babeczek też nie zajmuje długo czasu, bo po spróbowaniu jednej trudno jest się oprzeć drugiej. Babeczki udekorowałem w stylu angielskim, czyli kremem maślanym z cukrem pudrem, ale trochę zmieniłem składniki kremu i zamiast części masła dałem jogurt naturalny. Krem
Kuchnia Łukasza