krem orzechowy - 3576 przepisów (strona:160/239)

Jaglane brownie na niepogodę 235

myliłam się. To połączenie nieoczywiste, lekko wykwintne... Naprawdę dobre. Jeśli nie macie kremu, śmiało możecie zastąpić go octem balsamicznym (w nieco mniejszej ilości, jest bardziej wyrazisty i ostry w smaku), lub pominąć, jeśli nie lubicie. We wszelkich kombinacjach - będzie pysznie. Brownie z kaszą jaglaną ma lekko orzechowy smak, i wychodzi bardzo dobre - jak ktoś(...)kakao 100 g ciemnej czekolady (80%) 1 łyżeczka sody oczyszczonej mus: 300 g truskawek 35 g cukru 75 ml wody 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kremu balsamicznego Kaszę dokładnie wypłukać. Przesypać do garnka, zalać wrzącą wodą i gotować 15-20 minut na małym ogniu, aż kasza będzie miękka. Ostudzić, zmiksować blenderem na gładką masę. Truskawki zasypać cukrem, dolać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Biszkopt uniwersalny 91

Dobry biszkopt to podstawa każdego ciasta. Najczęściej piecze się biszkopt jasny, kakaowy lub orzechowy. W dzisiejszym wpisie mam dla was mój sprawdzony przepis na biszkopt jasny na blaszkę 24×24. Biszkopt ten znajdzie swoje zastosowanie do ciast z kremem, galaretką, dżemem czy bitą śmietaną. BISZKOPT UNIWERSALNY – PRZEPIS Składniki mąka – 160 g jajka – 5 sztuk (rozmiar

Alle Dobre!
Co zjeść w Grecji? Czyli 50 greckich dań, które warto spróbować w Grecji! 117

zjeść na deser w Grecji? Słodkości: 1.   Mosaiko - czekoladowe "salami" z ciasteczkami 2.   Ciasto pomarańczowe 3.   Bougatsa - to greckie ciasto śniadaniowe składające się z kaszy manny, kremu, sera lub nadzienia z mięsa mielonego między warstwami filo. Przepis na Bougatsę znajdziesz TU! 4.   Baklava - jeden z moich ukochanych deserów czyli ciasto filo nadziane orzechami i oblane okropnie(...)migdałów 6. Rizogalo – deser na bazie ryżu i mleka z cynamonem 7. Galaktoboureko – ciasto składające się z kremu z kaszy manny i ciasta filo, nasączone w syropie cynamonowym z nutą cytrusów 8. Kourabiedes – greckie maślane ciasteczka z migdałami 9. Karydopita – korzenne ciasto orzechowe 10. Milopita – grecka szarlotka / apple pie 11.   Loukoumades – greckie pączki w miodzie 12. Owoce w syropie

Czarnawisienka
OWSIANKA STRACIATELLA 180

napoju migdałowego  1/2 dojrzałego banana 1 kostka czekolady  (MyRawJoy - Siła Roślin) 1 łyżeczka  kremu karmelowego  (MyRawJoy - Siła Roślin) szczypta mielonej wanilii (opcjonalnie) Przygotowanie: Do szczelnego naczynka przesyp płatki owsiane, dodaj rozgniecionego widelcem banana, startą na tarce czekoladę, masło orzechowe i całość zalej mlekiem. Dokładnie wymieszaj.  Odstaw do lodówki na kilka godzin, aż płatki wsiąkną cały

Zdrowie na języku :P
Deska 10 prostych i zdrowych przekąsek na HALLOWEEN 154

przypadnie Wam do gustu? – koktajl Frankenstein – bezowe kości – trufle dyniowo-orzechowe z kokosem – gryczane brownie z cukinii (bezglutenowe i wegańskie) – kabanosy w cieście francuskim – Pumpkin Spice Chia Pudding – mumie z ciasta fracuskiego – ciasto marchewkowe z kremem cynamonowym 1. Mini papryki z oczami – małe papryczki – majonez – ziarna czarnego pieprzu, czarnego

Be Fit Be Strong
CRUNCHY LATTE – śmietanowo-orzechowa INKA z chrupiącą, orzechową kruszonką 141

wiecie jestem wielkim kawoszem ! Uwielbiam zarówno kawy gorące, z różnego rodzaju syropami, kremami, kruszonkami i dodatkami, jak i kawy mrożone! Dziś mam dla Was jedną ze swoich ulubionych – crunchy latte , czyli pyszną, kremową kawę z dodatkiem syropu orzechowego, śmietanową pianą i chrupiącą kruszonką bakaliową zapiekaną w miodzie. Idealna na te coraz cieplejsze, ale nie gorące jeszcze dni. Wspaniała

Ostra na Słodko
Babeczki bananowe z kremem waniliowym 164

otwarta :) Spody (6 babeczek): 1 rozgnieciony banan 1 szklanka płatków owsianych 1 łyżka miodu 1 łyżka masła orzechowego Składniki połączyć w misce. Nabierać łyżkę masy, ścisnąć w ręce i wylepiać foremki silikonowe, aż po same brzegi. Piec 20 minut w 180*C. Krem: 250g ricotty kropelka aromatu waniliowego 1-2 łyżeczki miodu, stevii, erytrolu 100g serka homogenizowanego Składniki dokładnie wymieszać

Chocolate Muffin Blog
Bajaderki 198

create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); BAJADERKI Składniki: - 500 gram ciasta (suchego, bez kremu, galaretek itp.) - 1/3 tabliczki mlecznej czekolady - 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady - 3-4 łyżki mocnego alkoholu - 1/4 kubka mleka - 50 gram masła - 2 łyżki masła orzechowego (opcjonalnie) - 1 łyżka dżemu śliwkowego - coś do ozdoby, obtoczenia (u mnie złote i srebrne kuleczki) Przygotowanie: Ciasto rozdrabniamy. Czekoladę

Życie zamknięte w smaku
Ciasto "Czekoladowa Coca-cola " 372

wyłożonej papierem do pieczenia , pieczemy ok 50 min w 180'C Ciasto wystudzić . Krem : Herbatniki i orzechy zmielić w blenderze na drobny proszek. Zalać coca-colą . wymieszać. Miękkie masło utrzeć z cukrem  , dodawać po łyżce masy herbatnikowo - orzechowej . Galaretka : Zagotować pół szklanki coca-coli . wsypać do niej żelatynę , mieszać aż do rozpuszczenia. Wlać pozostałe dwie szklanki coca-coli

Malinowa Kawiarenka
Czekoladowe ciasto z kremem waniliowym i orzechami w karmelu 154

dziś pokuszę, ale gdy listopadowa szarość zuchwale rozpanoszyła się za oknem to wszystkim nam przyda się odrobina słodkości. Tym razem mam dla Was mocno czekoladowe ciasto z delikatnym kremem waniliowym i chrupiącymi karmelizowanymi orzechami. Niby proste składniki, ale połączone ze sobą tworzą efekt wow.  Ciasto: 5 jaj 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)niego po łyżce ostudzonego budyniu. Masa orzechowa: 200 g orzechów włoskich, grubo posiekanych 1/2 szkl. (100 g) cukru 80 g masła 3 łyżki miodu 2 łyżki mleka Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i mieszając zagotowujmy. Biszkop rozkrawamy na 2 blaty. Można go dodatkowo nasączyć np wodą z cukrem waniliowym. 3/4 kremu wykładamy na na jeden z blatów biszkoptowych i przykrywamy

Cynamonowe szczęście
SNIKERS LENY 301

Masa:  - 0,5  kostki margaryny  - 3-4 łyżki miodu  - 300-400 g orzechów włoskich  - 0,5 szkl. cukru  Krem:  - 3/4 kostki masła lub margaryny  - 3 żółtka  - 1,5 szkl. cukru pudru  - 1 cukier wanilinowy  - 6 łyżek błyskawicznej kaszki mannej(...)stale mieszając. Następnie wylewamy jeszcze gorącą masę orzechową na drugą część surowego ciasta i wkładamy to do piekarnika na również 20 min. Pieczemy w tem. 170-180 stopni C.  Upieczone placki pozostawić do wystudzenia ( z  ciepłych , lekko ostudzonych placków ściągamy papier do pieczenia, aby nam nie przywarł.). Krem: Z mleka i kaszki gotujemy kaszkę manną tak długo

Moje Słodkie Piekiełko
Przekładane ciasto miodowo - orzechowe 202

wręcz oszalał na jego punkcie :) I wcale mu się nie dziwię. Ciasto jest rewelacyjne!!! Już teraz wiem, że pojawi się u mnie na Wielkanocnym stole :) Placki miodowe przełożone kremem, do tego dżem wiśniowy, masa kajmakowa i pyszne, karmelowe orzechy na wierzchu... czy trzeba więcej pisać? :)   Przepis na ciasto znalazłam na tym blogu ( klik )  Składniki: Ciasto miodowe(...)jeden placek przed upieczeniem wylać gorącą masę orzechową. Masa orzechowa: Wszystkie składniki umieścić w garnku i gotować 3-4 minuty na średnim ogniu. Masa budyniowa: Ugotować budyń śmietankowy a gdy wystygnie zmiksować go z masłem. Złożenie ciasta: Na spód kładziemy jeden placek miodowy. Smarujemy go dżemem wiśniowym a następnie nakładamy krem budyniowy. Przykrywamy drugim plackiem, na którym rozsmarowujemy masę kajmakową

My simple kitchen
NAJZDROWSZE LODY BANANOWE 286

Jedne z najzdrowszych i najprostszych do zrobienia lodów jakie znam:) Przygotowane bez dodatku jajek, śmietanki czy cukru, tylko i wyłącznie z bananów i ewentualnie dodatków smakowych

Słodko-Słony Świat Ilony
ciasto Marysieńka s. Anastazji 2894

Ciasto przelewamy do blaszki (wyłożonej samo do papierem do pieczenia). Pieczemy przez ok. 25 min. w 170 st. C. Po pieczeniu odstawiamy biszkopta do całkowitego wystudzenia. składniki na ciasto orzechowe: 250 g orzechów włoskich 5 białek 1 i 1/2 łyżki miodu 200 g cukru 1 łyżka mąki orkiszowej lub pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia(...)miksujemy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na głodki krem. dodatkowo: ok. 100 ml mocnego naparu kawy, wystudzonego do nasączenia biszkoptów polewa czekoladowa orzechy włoskie do dekoracji wykonanie ciasta: Jeden biszkopt wkładamy do blaszki, delikatnie nasączamy go. Wykładamy 1/2 części masy, na masie układamy ciasto orzechowe a następnie pozostałą część masy. Przykrywamy drugim biszkoptem, delikatnie go nasączamy

Domowy Smak Jedzenia