krem mascarpone - 5274 przepisów (strona:134/352)

Sylwestrowe mini serniczki oreo 193

Upieczone serniczki powinny być sprężyste i nie koniecznie przyrumienione. Upieczone wystudzić.  Krem oreo 4 ciasteczka  200 g śmietany kremówki  100 g mascarpone  1-2 łyżki cukru pudru (do smaku) dodatkowo biały krem który pozostał po ciasteczkach oreo 4 ciasteczka rozłożyć, zdjąć krem a same ciasteczka zmiksować. W misce utrzeć białą masę z ciasteczek razem(...)mascarpone na gładką masę. Dodać śmietanę i poruszone ciasteczka . Zmiksować na stabilny krem.Upieczone i wystudzone mini serniczki ozdobić rozetkami z kremu i kawałeczkami ciasteczek. Przechowywać w lodówce. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Rocher - czyli tort obłędnie czekoladowy z orzechami 181

odrysowujemy trzy okręgi o średnicy 22 cm, rozsmarowujemy na nich  równomiernie masę bezową. Wstawiamy wszystkie do piekarnika i pieczemy ok 70 minut w 150 st. C Krem: 400 g serka mascarpone, schłodzonego 400 g nutelli 100 g mlecznej czekolady Miksujemy mascarpone z nutellą, gdy się połączą dodajemy przestudzoną rozpuszczoną czekoladę i miksujemy do połączenia. Kremem smarujemy bezowe blaty, górę

Cynamonowe szczęście
Rolada orzechowo - czekoladowa 82

orzechów. Po prostu pycha! Serdecznie polecam. Biszkopt: 3 jajka 1 szklanka cukru pudru 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki wody 2 łyżki kakao Krem: 250 g. serka mascarpone 3-4 łyżki nutelli 4 łyżki prażonych orzechów włoskich (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić z cukrem pudrem na sztywno. Dodać żółtka i wymieszać. Następnie dodać przesiana mąkę, proszek(...)formy, odwrócić, położyć na czystej ścierce i delikatnie oderwać papier i zrolować (razem ze ścierką) wzdłuż dłuższego boku. Pozostawić do wystygnięcia. Mascarpone połączyć z nutellą, dodać 3 łyżki prażonych orzechów włoskich i wszystko wymieszać dokładnie. Krem wyłożyć do środka wystudzonej rolady. Rozsmarować krem po całym biszkopcie, na brzegach nałożyć mniej masy. Gotową roladę posmarować po wierzchu odrobiną nutelli i posypać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort "Od Serca" 174

karmel, kawa i wanilia tak smacznie się ze sobą skomponują:) Upiec 2 sztuki  biszkopty z 2 jajek  z tego przepisu. KREM z kawową nutką: ok. 150 ml śmietanki kremowej 30% ok. 150 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru ok. 1-2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej dodatkowo zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać(...)naszej wyobraźni. Ciasto schłodzić. Po 2 godzinach jest gotowe do podania.  Krem waniliowy: 350 ml śmietanki kremówki 36% - dobrze schłodzonej 350 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru ziarenka z trzech lasek wanilii Krem: Podobnie jak przy masie miętowej, z tym, że zamiast ekstraktu miętowego dodajemy ziarenka waniliowe. Masa na drugą warstwę, wierzch i boki tortu. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Tort brzoskwiniowy 170

żelatyny. Pozostawiamy do ochłodzenia. Masę z Milky Way wyciągamy z lodówki i ubijamy mikserem pod koniec dodając żelatynę. Powinien powstać gęsty krem. Odstawiamy go do lodówki. Następnie ubijamy śmietanę kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i mieszamy na niskich obrotach do osiągnięcia jednolitej masy. Odstawiamy do lodówki. Brzoskwinie wyciągamy z puszki zostawiając sok. Dzielimy je na dwie(...)nasączamy sokiem. Wykładamy resztę kremu z batoników i kolejny blat. Nasączamy go resztką soku. Całość chwilę chłodzimy w lodówce. Następnie boki i wierzch tortu smarujemy drugim kremem ze śmietany kremówki i mascarpone. Boki obkładamy okruszkami powstałymi ze ścięcia biszkoptu, a wierzch ozdabiamy brzoskwiniami pokrojonymi w paski. Schładzamy chwilę w lodówce. Smacznego

Kolizje Smaków
Ciasto Kukułka 454

wykorzystaniem cukierków Kukułek po te z czekoladą, biszkoptami, likierem i alkoholem. Moja Kukuła jest dość mocno zakrapiana alkoholem. Zdecydowanie wersja dla dorosłych Puszyste, delikatne, kakaowe biszkopty,krem śmietankowy z dodatkiem serka mascarpone, okrągłe biszkopciki nasączone likierem i dużooo alkoholu w czekoladzie Poezja. Wspaniałe ciasto.Jedynie mam sobie za złe, że tak długo zwlekałam z jego zrobieniem. Bardzo Wam polecam.Składniki(...)mnie taki się pojawił, jeśli u Was nie będzie to omijajcie tę czynność). Wystudzone ciasto przekrawamy wzdłuż, uzyskując dwa blaty.Krem śmietankowy:500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudruSerek ucieramy z cukrem pudrem. Śmietanę ubijamy na sztywno. Do utartego serka dodajemy stopniowo ubitą śmietanę i mieszamy delikatnie łyżką.Czekolada:200 g czekolady mlecznej

Made By Mom And Son
Cynamonowe babeczki Rudolfy 127

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 2/3 szklanki mleka łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub cukru z prawdziwą wanilią Na krem: 250ml śmietanki kremówki 100g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii Na dekorację: czerwone żelki lub wiśnie kandyzowane białe draże parcelki roztopiona kostka czekolady Wykonanie: Mąkę przesiewamy z solą(...)każdej foremki nakładamy masę do 3/4 wysokości. Babeczki pieczemy w 180 stopniach około 20-25 minut (do suchego patyczka). Odstawiamy do wystudzenia. Masa: kremówkę, mascarpone, cukier i ekstrakt miksujemy razem do powstania gęstego kremu. Kremem napełniamy rękaw cukierniczy i dekorujemy babeczki. Dodajemy noski z żelków, rogi z precelków oraz oczy z drąży i roztopionej czekolady. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
Makaroniki malinowe 281

Składniki: 50 g białek 45 g cukru 65 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) + odrobina czerwonego barwnika spożywczego w żelu lub proszku Składniki na krem: 2-3 łyżki serka mascarpone mała garść świeżych malin Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie(...)powinny zastygnąć na tyle, żeby na wierzchu utworzyła się skorupka – można sprawdzić palcem czy ciasto się nie klei. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie kremu: umyte maliny miksujemy na gładką masę, dajemy do serka mascarpone i dokładnie mieszamy. Makaroniki pieczemy około 6-7 minut w temperaturze 160 stopni – dobrze mieć je na oku. Różowe makaroniki nie powinny właściwie ani trochę

Ciastkozercy
Krem z białych szparagów z mascarpone 137

Sezon na szparagi trwa. Proponuję krem z ich użyciem, z dodatkiem pora oraz mascarpone. Ser ten kojarzy mi się głównie z ciastami i deserami. Ale doskonale sprawdza się również w zupie. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: przepis z magazynu "Moje Gotowanie" 30 g masła 1 ziemniak 1 por (tylko biała część) 1 pęczek białych szparagów 100 ml białego wina 3 szklanki wywaru

Moja Galeria Smaku
KETO MALINOWA CHMURKA (keto, LCHF, bez glutenu) 336

chmurka, którą zapewne znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować z cukru, przygotować kruche ciasto na bazie mąki kokosowej, galaretkę z malinami, krem na bazie śmietany i mascarpone oraz bezę na erytrolu. Należy przygotować je dzień wcześniej, ponieważ bezę trzeba wysuszyć a później całość schłodzić. Wydawałoby się, że jest czasochłonne, ale właściwie najdłużej schodzi(...)szczypta soli himalajskiej Składniki na galaretkę malinową: 500 g malin 4 łyżeczki żelatyny 40 ml gorącej wody 1 łyżka soku z cytryny Składniki na krem: 400 ml schłodzonej śmietany kremówki (36%) 250 g zimnego serka mascarpone odrobina wanilii opcjonalnie słodzik do smaku ( ksylitol , erytrytol,  stewia ) – u mnie bez słodzików Przygotowanie ciasta kruchego: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagnieść

Ola la LCHF
Rolada z czekoladowym kremem 391

biszkoptową wzięłam ze strony  kotlet.tv Składniki na biszkopt 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka maki pszennej 1/3 szklanki wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem czekoladowy 250g serka mascarpone 200ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao 100g rozpuszczonej czekolady Sposób przygotowania: Oddzielić białka od żółtek. Ubijać białka na sztywną pianę. Pod sam koniec wsypać(...)przestygła. Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywną. W oddzielnej misce wymieszać serek mascarpone z cukrem, dodać kakao i przekładać partiami do ubitej śmietany, wymieszać. Na sam koniec przelać ostygniętą czekoladę i wymieszać łyżką. Roladę rozwinąć z ściereczki, posypać równomiernie kakao, wyłożyć krem (zostawić trochę kremu na udekorowanie rolady z wierzchu), wyrównać i zrolować. Przełożyć na duży talerz i wyłożyć

pink envelope
Kokosanka z powidłami i kremem kakaowym 182

łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 1 szklanka powideł śliwkowych Kokosowa beza: 3 białka 100 g wiórek kokosowych  szczypta soli 100 g cukru pudru Krem kakaowy: 330 ml śmietany kremówki 25 dag sera  mascarpone Mlekoma 3 łyżki cukru pudru 2 płaskie łyżki ciemnego kakao Karmelizowane lub zwykłe wiórki do posypania Sposób przygotowania: Mąkę pszenną wymieszać z cukrem pudrem oraz(...)kilka minut przy uchylonych drzwiczkach, po czym ciasto wyjąć i zostawić do całkowitego wystudzenia. Krem kakaowy: Dobrze schłodzoną kremówkę umieścić w misie miksera dodać ser mascarpone oraz cukier pudrem, miksować do momentu powstania gęstego kremu, pod koniec dodać kakao, wymieszać chwilę tylko do połączenia.  Krem rozprowadzić na zimnym cieście, posypać zwykłymi lub karmelizowanymi wiórkami kokosowymi. Życzę słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Tort z mascarpone na orzechowym biszkopcie z białek 75

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia formując kleksy, kwiatki, albo inne kształty (można tutaj użyć szprycy). Blaszkę wstawiam do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na 35 minut. Przygotowuję krem. W tym celu miksuję mascarpone ze śmietanką, kakao i cukrem pudrem. Wystudzony(...)biszkopt kroję na 2 blaty. Pierwszy blat smaruję powidłami i przykrywam połową kremu. Na to kładę drugi blat i wykładam resztę kremu. Na górze układam kleksy bezowe i całość posypuję kakao i cukrem pudrem. Wstawiam do lodówki na kilka godzin, żeby ciasto przeszło. Smacznego Artykuł Tort z mascarpone na orzechowym biszkopcie z białek pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Biszkoptowe Malibu wg Aleex 91

ziemiaczanej)  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć)  • 2/3 szklanki cukru  • szczypta soli  Masa kokosowa:   • 500 ml śmietany kremówki 30%  • 125 g serka mascarpone  • 1 śmietan-fix  • ½ puszki masy kokosowej  Nasączenie :  • 100 ml likieru kokosowego  • 50 ml wody  Dodatkowo:   • wiórki kokosowe do posypania  Sposób przygotowania(...)minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Wyjąć, wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty, ale dopiero tuż przed przełożeniem kremem. 9. Przygotować krem: dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać ze śmietan-fixem. Zmiksować do lekkiego zgęstnienia śmietany. 10. Dodać mascarpone. Zmiksować na gładki krem. Uważać, żeby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. 11. Do masy śmietanowej dodać połowę puszki masy kokosowej

W mojej kuchni
Biszkoptowe tiramisu wg Aleex 94

ziemiaczanej)  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia (można pominąć)  • 2/3 szklanki cukru  • szczypta soli  Masa śmietanowa:   • 500 ml śmietany kremówki 30%  • 125 g serka mascarpone  • 1 śmietan-fix  Nasączenie:   • 100 ml likieru amaretto  • 100 ml ciepłej wody  • 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej  Dodatkowo:   • kakao do posypania  Sposób przygotowania(...)minut lub do tzw. suchego patyczka. 8. Wyjąć, wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 2 blaty, ale dopiero tuż przed przełożeniem kremem. 9. Przygotować krem: dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać ze śmietan-fixem. Zmiksować do lekkiego zgęstnienia śmietany. 10. Dodać mascarpone. Zmiksować na gładki krem. Uważać, żeby nie przebić śmietany, bo powstanie masło. 11. Przygotować poncz: kawę rozpuścić w wodzie, przestudzić, dodać

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania