Idealny na romantyczną kolacje lub... Walentynki. Oryginalny pomysł na mały prezent, który oczaruje obdarowanego. A dla fanów naleśników i tortów jest to idealna kombinacja.Tort Naleśnikowy -
Słodka Stronaserka mascarpone 50 g czekolady mlecznej wykonanie: Śmietankę podgrzewamy ale nie doprowadzamy do wrzenia. Michałki oraz czekoladę siekamy a następnie zalewamy gorącą kremówką i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukierków i czekolady. Masę odstawiamy do wystudzenia a następnie schładzamy w lodówce przez noc. Następnie dodajemy do mascarpone i miksujemy, aż składniki się połączą. składniki na krem z michałków białych(...)cukierków michałków białych 200 g śmietanki kremówki 30% 125 g serka mascarpone 50 g czekolady białej wykonanie: Postępujemy tak samo jak w przypadku kremu z michałkami klasycznymi. składniki na krem malinowy: 120 g malin 200 ml śmietanki kremówki 1/2 galaretki malinowej w proszku 60 ml gorącej wody wykonanie: Maliny przekładamy do rondelka i podgrzewamy, aż się rozpadną i puszczą
Domowy Smak Jedzeniałyżeczki proszku do pieczenia 8 g cukru wanilinowego 100 g masła GALARETKA Z MALINAMI 600 g malin 3,5 szklanki wrzątku 3 galaretki malinowe KREM ŚMIETANKOWY 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 ml wrzącej wody BEZA 150 g cukru 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie KRUCHE(...)malinami. Następnie włożyć do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Lekko stężałą galaretkę wyłożyć na krycie ciasto i wsadzić do lodówki do całkowitego stężenia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KREM ŚMIETANKOWY Pamiętajcie, że śmietana i mascarpone powinny być schłodzone. Śmietanę ubić z dodatkiem cukru. Kiedy zgęstnieje, dodawać stopniowo po łyżce mascarpone. Ubijać do momentu połączenia składników. W 50 ml wrzącej wody rozpuścić żelatynę
Przepiski.plBabeczki Ferrero Rocher to muffinki z mocno czekoladowym ciastem stworzonym na wzór brownies, którego środek stanowi przepyszny krem Nutella, a serce tworzy orzech laskowy. Wierzch babeczek stanowi masa czekoladowa na bazie delikatnej, puszystej kremówki, aksamitnego serka mascarpone oraz Nutelli. Babeczki Ferrero Rocher - Składniki:Ciasto: 165 g masła 170 g czekolady gorzkiej3 jajkaniepełna szklanka cukrucukier waniliowy3/4 szklanki mąki(...)nadal pozostanie płynna.Kremówkę ubijamy na sztywno, a następnie partiami dodajemy mascarpone, czekoladę oraz Nutellę i miksujemy do otrzymania gładkiej may (pamiętajmy, że kremówki, oraz masy na jej bazie nie można zbyt długo ubijać ponieważ może wytrącić się masło). Na upieczone babeczki wykładamy po ok. łyżce kremu i wygładzamy za pomocą noża lub szpatułki (można również użyć szprycy
Słodka Stronamąki pszennej tortowej ¾ szklanki cukru 125 g masła 82% 125 g gorzkiej czekolady 1,5 łyżki miałkiej kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem cappuccino: 400 ml śmietanki kremówki 30% 25 dag serka mascarpone 3 listki żelatyny Dr.Oetker 4 łyżki kawy cappuccino –z magnezem lub orzechowa 3 łyżki cukru pudru 1 szklanka gęstej konfitury wiśniowej Poncz: ¾ szklanki słodzonego naparu(...)przepisie na opakowaniu, następnie odciskamy w dłoniach, przekładamy do miseczki i rozpuszczamy w gorącej kąpieli wodnej do płynnej konsystencji. Dobrze schłodzoną śmietankę oraz serek mascarpone umieszczamy w misie miksera, ubijamy na gęsty krem, pod koniec wsypujemy cukier puder oraz kawę, wlewamy płynną żelatynę, ponownie miksujemy. Krem śmietankowy: Smietankę prosto z lodówki ubijamy na krem,pod koniec wsypujemy cukier pudre
Wanilia i Kardamondeserem i zabieram się za kolejne truskawkowe propozycje 😊 Udanego dnia! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego (275 g) 1 roztrzepane jajko SKŁADNIKI NA KREM: 300 g śmietany kremówki 36% lub 30% (bardzo zimnej) 250 g mascarpone (bardzo zimnego) 100 g wiórków kokosowych 3 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 300 g świeżych truskawek garść listków świeżej mięty WYKONANIE: Piekarnik nagrzej(...)minut do lekkiego zezłocenia. Upieczone wyjmij i całkowicie ostudź . KREM: Kremówkę ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder, wiórki kokosowe i mascarpone. Zmiksuj jeszcze całość na gładką masę. SKŁADANIE: Na ostudzone ciasto wyłóż kokosowy krem, na to ułóż pokrojone na połówki truskawki i całość posyp listkami mięty. Tartę przechowuj w lodówce. Gotowe! Smacznego
Słodko-Słony Świat Ilonyzarumienić, mogą również lekko popękać, ale przy dotyku powinny być suche i chrupkie. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić do wystygnięcia na kilka godzin lub całą noc. krem: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 150 g masy kajamkowej pół szklanki posiekanych orzechów włoskich 10 posiekanych daktyli Mascarpone wymieszać za pomocą miksera z kajamkiem(...)Śmietanę kremówkę i cukier puder ubić na sztywno. Wmieszać do masy z mascarpone, delikatnie mieszając łopatką. Dodać bakalie i ponownie wymieszać. ponadto: cukier puder do oprószenia kakao do oprószenia daktyle do dekoracji Na talerzu ułożyć jeden z blatów bezowych. Przełożyć przygotowanym kremem i przykryć drugim blatem bezowym. Oprószyć cukrem pudrem i odrobiną naturalnego kakao, udekorować
Kolorowa kuchnia Elkijego lekkość sprawia, że nie będziemy się czuć ociężali po konsumpcji ;) Kruche ciasto: 160 g mąki 50 g cukru pudru 75 g masła jajko szczypta soli Krem waniliowy: 250 g mascarpone 3 łyżki cukru pudru laska wanilii Wierzch: 2 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy ze sobą w miarę sprawnie, formujemy kulę i schładzamy(...)stopniach, po czym zabieramy obciążenie i dopiekamy kolejne 15. Studzimy. Mascarpone ubijamy na najwyższych obrotach z cukrem pudrem. Dodajemy ziarenka z jednej laski wanilii (jeśli jest zbyt sucha można ją namoczyć przez 30 minut we wrzątku), miksujemy jeszcze chwilę. Krem przekładamy do środka babeczek i wyrównujemy powierzchnię, na której układamy pokrojone w plasterki brzoskwinie. Całość przykrywamy tężejącą
sama złodyczpożałujecie. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 25 dag dag masła lub margaryny 2 szklanki zimnej wody 2 szklanki mąki pszennej około 8 małych jajek Krem piernikowy: 330 ml śmietanki kremówki 30 % 25 dag serka mascarpone cukier puder do smaku 2 łyżeczki przyprawy do piernika Karmel: 5 łyżek cukru Wykonanie: 1. Ciasto: Wodę i masło lub margarynę przekładamy do garnka i zagotowujemy, następnie(...)ptysie. Najlepiej, żeby były jednakowe. Następnie pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut do zrumienienia. Upieczone ptysie studzimy i przekrawamy na pół. 2. Krem: Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na puszystość, dodajemy serek mascarpone, przyprawę do piernika i cukier puder do smaku, ubijamy do połączenia się składników. Następnie krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Kremem przekładamy ptysie
Izabelawkuchnipatyczka. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a najlepiej pozostawiamy do następnego dnia. Następnie równo ścinamy górę ciasta i kruszymy. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 100 g cukru pudru dodatkowo: maliny i borówki do dekoracji wykonanie: Serek rozmiksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę dodajemy
Domowy Smak Jedzeniaproszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około 25 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Krem: 150 g serka mascarpone 150 g serka kremowego (używam naturalnego Bielucha) 3 łyżki ksylitolu 2 listki żelatyny 1 łyżeczka mąki kokosowej świeże owoce (maliny, jeżyny) Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem na gładką
FitKotpieczenia, samo dno. Przelać ciasto. Piec przez ok 45 minut, do tzw. suchego patyczka, w temperaturze 170 stopni. Po wystudzeniu wyjąć z formy. Potrzebujemy 2 takich biszkoptów. Krem: 500 g serka mascarpone 900 ml śmietanki kremówki 36% 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii Do miski przekładamy serek, śmietankę i ziarnka z laski wanilii. Miksujemy na największych obrotach do powstania
kulinarnyswiatdomirównież lekko popękać, ale przy dotyku powinny być suche i chrupkie. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i zostawić do wystygnięcia na kilka godzin lub całą noc. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 150 g masy kajamkowej z puszki ( dulce de leche ) pół szklanki orzechów włoskich, posiekanych 10 daktyli, posiekanych Serek mascarpone(...)kremówkę ubić na sztywno, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Wmieszać do masy z mascarpone, delikatnie mieszając szpatułką. Dodać bakalie i wymieszać. Dodatkowo: cukier puder plus kakao do oprószenia daktyle i orzechy do dekoracji Wykonanie Na paterze położyć jeden z blatów bezowych. Przełożyć przygotowanym kremem i przykryć drugim blatem bezowym. Oprószyć cukrem pudrem i odrobiną naturalnego kakao, udekorować daktylami
Kubki smakusuchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem kokosowy: 80 g wiórków kokosowych 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z wiórkami kokosowymi oraz likierem. Śmietanę ubijamy na sztywno
Domowy Smak Jedzenianiższy torcik. Każdy blat dobrze nasączyć sokiem pomarańczowym. Odłożyć aż przygotujemy krem. Jedną kremówkę ubić z fixem, łyżką cukru pudru i łyżką cukru waniliowego, dodawać po trochę mascarpone i ubić na gęsty krem. Cały krem wyłożyć na połowę biszkoptu, przykryć drugim i dobrze docisnąć. Przygotować ganasz czekoladowy czyli posiekać obie tabliczki czekolady na drobno, zagotować kremówkę i zalać nią czekoladę
Magiczne Życie Marty