krem do tortów - 4503 przepisów (strona:208/301)

BRZOSKWINIOWIEC 240

Więcej słodkich pomysłów na INSTAGRAMIE. Brzoskwiniowiec to pyszne ciasto z bakaliami, słodkim kremem brzoskwiniowym, brzoskwiniami i galaretką. Idealne ciasto do niedzielnej kawy lub na wyjątkowe okazje

Słodki Pomysł
Tort naleśnikowy z kajmakiem i owocami 345

Składniki: ciasto naleśnikowe 250 g mąki 250 g wody gazowanej 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 2 łyżki cukru olej do smażenia Krem: 750

O kuchni z uczuciem
Tort orzechowo-czekoladowy z truskawkami 220

Ten weekend będzie słodki !Kuszący torcik z musem czekoladowym i truskawkami gotowy. Puszysty orzechowy biszkopt, obłędnie czekoladowy krem i pierwsze truskawki !Ja zaczynam truskawkowy sezon

kolorowotorcikowo
Ciasto Katarzynka-z pierniczkami i kremem- idealne na święta +FILM 139

ciasto.  Ale dawno też żadnego nie piekłam. 11 listopada były rogale, wcześniej tort urodzinowy mojej mamy, potem inne drobne przekąski. Więc już najwyższy czas na kolejne pyszne ciasto. Tym razem zapraszam na ciasto, które jest moim imiennikiem-czyli Katarzynkę :)  Jest to ciasto z kremem i dodatkiem pierniczków. Do jego przygotowania powinno użyć się pierniczków katarzynek-stąd jego nazwa

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto z TRUSKAWKAMI i pianką cappuccino 931

dobrze stężeje. Składanie ciasta i pianka: 8. Biszkopt wyjąć z blaszki, zdjąć papier do pieczenia i papier włożyć z powrotem do blaszki. Z wierzchu ciasta odciąć przypieczoną skórkę, aby krem ładnie trzymał się biszkoptu i biszkopt włożyć do blaszki. 9. Składniki do nasączenia wymieszać i nasączyć biszkopt w blaszce. Pianka cappuccino: 10. Żelatynę zalać wodą, wymieszać i odstawić na około(...)Pozostały krem w misce, od czasu do czasu, mieszać, aby nie stężał. 15. Na krótko schłodzone ciasto wyłożyć żelkę truskawkową, patrz FILM . Na wierzch wyłożyć pozostały krem i wyrównać. Ciasto posypać kakao i wstawić do lodówki na całą noc. 16. Przed podaniem kawałki ciasta można ozdobić truskawkami. Udanych wypieków :) Przypominam jeszcze o moim pięknym e-booku „Wyjątkowe Torty

Mała Cukierenka
Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami 240

Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami – Dzisiaj kolejne pyszne ciasto w Małej Cukierence :). Mocno kokosowe, na kakaowym biszkopcie z owocami. Jest smaczne, wilgotne, kremowe, waniliowe

Mała Cukierenka
Wegański „sernik” kokosowy z mango (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański, bez pieczenia) 152

coś znacznie bardziej spektakularnego niż koktajl czy lody. Dzisiejszy deser wygląda jak tort za milion dolarów (physalis to cudne perełki 😊)  a wykonuje się go szybko i jest przepyszny. Naszym zdaniem biała część jest dużo lepszą wersją wegańskiego sernika niż np. tofurnik za sprawą kokosowego kremu, więc zdecydowanie warto zapoznać się z produktami, które oferuje sklep Kuchnie Świata

Candy Pandas
Rabarbar tu, rabarbar tam, jakżeż mu oprzeć się mam - torcik rabarbarowy 178

kwaskowych smaczkach, jedyny tort, jaki zjada w całości i prosi o dokładkę, to tort jabłkowy, zupełnie nie mdły, kwaskowy. Taki też jest torcik rabarbarowy, który dzisiaj proponuję. Przepis jest trochę mój, trochę sięgam do starego zeszytu "Ciasta domowe", według tamtejszego przepisu przygotowałam krążki niby biszkoptowe, krem powstał o tak, bo jakoś musiał. Ale połączenie jest zacne. Róbcie póki jeszcze rabarbar

I tu będę miała takie te
Kopiec kreta 163

dorosłym jak również dzieciom. Myślę, że z powodzeniem mogłoby również zastąpić tort. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 1 szklana mleka,   1 szklanka oleju,   1 łyżeczka proszku do pieczenia, czubata, 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej, 4 łyżki kakao, 2 jajka, 3 banany, Krem: 2 śmietan-fixy,   500 ml śmietany 30%, 100g gorzkiej czekolady, 4 łyżki

Passion of Cooking
Ciasto czekoladowo-waniliowe 159

roku na naszym stole wielkanocnym oprócz sernika z białą czekoladą , tortu cappuccino, babek i mazurków znalazło się ciasto czekoladowo-waniliowe. Do jego wykonania zainspirował mnie przepis znaleziony na tej stronie . Ja nieco go zmodyfikowałam, szczególnie jeśli idzie o zawartość żółtek w kremie. W oryginale do wykonania tego ciasta potrzeba 12 jajek. Białka wykorzystujemy do ciasta, żółtka do kremu

Wiem co jem
Krem z serka mascarpone 311

Dodajemy serek mascarpone, kilka kropel aromatu pomarańczowego i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem ze skórką pomarańczową nie nadaje się do wyciskania przez bardzo mały dzióbek (tylkę) szprycy, małe kawałki pomarańczy mogą zatkać otwór i zrujnować dekorację, nie ma to znaczenia jeśli nakładamy kram na tort przy użyciu szpatułki. Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Tort arbuzowy 161

trafiłyśmy na stronę http://www.jensjustdesserts.co.uk// gdzie urzekł nas wspaniały tort arbuzowy! Długo nie zwlekając przetłumaczyłyśmy przepis i przyrządziłyśmy go w swoim zaciszu domowym. Smak równie wyśmienity co wygląd tortu przerósł nasze najśmielsze oczekiwania. Idealny na upalne dni, zwłaszcza dla osób dbających o linie :) Składniki: Arbuz Dwie puszki mleka kokosowego (z lodówki)  0,5 łyżeczki prawdziwego cukru z wanilii(...)płatków migdałowych Owoce Arbuza obieramy ze skóry i wykrajamy dwa grube plastry różnej wielkości. Następnie wkładamy je do lodówki. Wyjmujemy mleko kokosowe (koniecznie mocno schłodzone) i oddzielamy mleko od kremu. Najłatwiej je rozdzielić otwierając puszkę od dołu wówczas mleko wypłynie, a krem zostanie. Masę wydłubujemy z puszki, dodajemy cukry i miód. Całość intensywnie miksujemy i odstawiamy do lodówki na najchłodniejszą

Kolizje Smaków
Ombre tort jagodowo- malinowy! 169

portalu, tym co zawsze ;-)- durszlak.pl z marką Apetina, z fantastycznymi nagrodami- o których nie będę pisać, sprawdźcie sami, jeśli Was to ciekawi ;-) A teraz sprawdźcie listę składników i upieczmy tort ombre, jagodowo-malinowy! A co! SKŁADNIKI: 1. BISZKOPT (mała tortownica) -  3 białka - nie pełna 1/3 szklanki cukru - 3/4 szklanki maki tortowej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1/2 łyżeczki octu(...)lodówki na dwie godziny. 4. KREM ŚMIETANOWY: Śmietanę ubij na sztywno (żeby Ci się dobrze ubiłam powinna być w lodówce co najmniej 12 godzin), dodaj cukier puder i rozpuszczoną we wrzątku żelatynę. Do kubeczka odłóż dwie łyżki bitej śmietany i połącz z zmiksowanymi jagodami -około 1 łyżki- będzie to nasza ciemna masa do zdobienia tortu.  Wyjmujemy tort z lodówki

SMYKWKUCHNI
TORT URODZINOWY DOMINIKI 122

uznałam jednak, że muszę się tym tortem pochwalić :) Ponieważ Dominika jest zapaloną "koniarą" (uczy się jeździć konno) i gdyby mogła to większość czasu spędzała by w stajni, postanowiłam upiec tort, który będzie w małym stopniu odpowiednikiem jej pasji. Pomimo braku talentu plastycznego mam nadzieję sprostałam zadaniu.  SKŁADNIKI NA BISZKOPT: 4 jajka 1 szkl.cukru 1/2 szkl.mąki pszennej 1/2 szkl(...)cukrem pudrem i cukrem waniliowym na biały puszysty krem. Dodać stopniowo budyń miksując . Jeśli w masie pojawią się grudki to dodać łyżkę mleka, tak samo, gdy masa jest bardzo gęsta. Dodatek mleka dodaje też puszystości całej masie. Upieczony biszkopt przekroiłam na pół, skropiłam sokiem z cytryny i przesmarowałam masą. Na wierzch tortu rozwałkowałam masę cukrową i ozdobiłam konikami

Kuchnia w opałach
Dyniowy śmietankowiec -tort dyniowy 171

ogół na dzień przed podaniem, a w dniu kiedy planuję gości oddaję się gotowaniu na spokojnie. Smak śmietankowca w dużej mierze zależy od dyni i pomarańczy. Kiedyś przyrządzałam ten tort używając koncentratu pomarańczowego. Koncentraty niestety są gorzkie, bo soki są wyciskane z całych pomarańczy. Dlatego lepiej wycisnąć sok ze świeżych pomarańczy. Dyniowy śmietankowiec Składniki: Okrągła forma o średnicy(...)dyniowy cały czas ubijając, uważając aby nie zrobiły się kluski (krem zawiera żelatynę). Wylej masę śmietankową na spód i wstaw do lodówki. Kiedy śmietankowiec stężeje posmaruj wierzch curdem. Śmietankowiec dyniowy warto udekorować figami i physalis. Są to sezonowe owoce typowo jesienne i świetnie pasują do lekkiej śmietankowej konsystencji tortu.       Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara

codojedzenia
Świąteczny tort cynamonowy z rumem 175

www.olejkonwenanse.pl ŚWIĄTECZNY TORT CYNAMONOWY  Składniki: (forma 24 cm) biszkopt: 4 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju rzepakowego Wielkopolskiego 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 łyżeczki cynamonu poncz:  1 szkl wody 2 łyżki cukru 2 łyżki soku z cytryny 3 łyżki ciemnego rumu krem: 1,5 szkl mleka(...)Upieczony biszkopt studzimy i kroimy na 3 blaty. poncz:  Wodę gotujemy z cukrem. Kiedy lekko zacznie gęstnieć zestawiamy z ognia, dodajemy sok z cytryny i rum. Studzimy. krem: Mleko gotujemy ze śmietaną i cukrem. Mąkę rozrabiamy w 1/2 szkl wody i dodajemy do gotującego się mleka. Gotujemy do uzyskania budyniu. Budyń studzimy. Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na puszystą

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania