głosów komentarze moja punktacja SUMA 1 Babeczki z niespodzianką 7 3 10 2 Blok ryżowo-czekoladowy 2 5 7 3 Brownie z kremem porzeczkowym 0 0 4 Budyń z kremem kakaoawokado 0 4 4 5 Ciasteczka zbożowe 16 16 6 Ciasto cynamonowe z masą cappuccino 0 0 7 Czekoladowy suflet 0 0 8 Deser malinowy z nutką cytryny(...)Sernik na zimno z owocami 0 0 10 Drożdżówki z serem i marmoladą 5 3 8 11 Galaretki 0 0 12 Jabłecznik z bezą 0 0 13 Jajko sadzone- ciastko 0 10 10 14 Kawa mrożona z pian 0 0 15 Kuleczki słodkie i zdrowe 5 2 7 16 Lody 7 8 15 17 Łabędzi puch
Tradycyjna KuchniaDesery są okazją do wykorzystania pozostałości kremów, galaretek… i nie tylko. Kiedy dopadnie nas ochota na coś słodkiego wystarczy przeszukać szafki, popatrzeć co mamy w lodówce, połączyć składniki i mamy gotowe… biszkopciki z masą kokosową i truskawkami. Składniki: - 20 podłużnych biszkoptów (na 10 ciastek)- truskawki (kilka sztuk)- czekolada (na polewę do ozdoby) Masa kokosowa: - 200 ml mleka kokosowego
mojewypiekiinietylkoWiem, bardzo słodkie :) Wiem bardzo kaloryczne :) Ale też wiem, że bardzo smaczne i czasami ma się ochotę na coś takiego jak bezy. Bezy z kremem z
O kuchni z uczuciemtabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao 10-12 ciasteczek Oreo + krem czekoladowy (u mnie Nutella) i maliny do dekoracji Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej, dlatego ser i jajka warto wyciągnąć wcześniej z lodówki. Ciasteczka Oreo kruszymy na drobno w blenderze. Margarynę rozpuszczamy i dodajemy połowę do ciastek – reszta będzie potrzebna do sernika. Całość mieszamy, przekładamy
Ciastkozercykawy rozpuszczalnej) Krem pomarańczowy z mascarpone: 500 g serka mascarpone (schłodzonego) skórka otarta z 2 pomarańczy 1 szklanka cukru pudru barwnik pomarańczowy Polewa kakaowa: 100 g masła lub margaryny 100 g cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki wody Bezowe duszki: 2 białka (w temperaturze pokojowej) 200 g cukru Dodatkowo: 4-5 okrągłych, dowolnych ciastek z czekoladową polewą(...)oprószamy mąką lub spryskujemy spray’em do pieczenia. Do dużej miski przesiewamy mąkę wraz z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i szczyptą soli. W drugiej misce miksujemy na gładki krem masło wraz z cukrem i ekstraktem z wanilii. Następnie, nie przerywając miksowania, kolejno dodajemy jajka. Cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodajemy na zmianę mieszankę mączną z wymieszaną razem maślanką
MyCookBook.plpieczenia, sól i wsypałam do miski z utartym kremem czekoladowym, dodałam płatki owsiane i orzechy. Wszystko porządnie wymieszałam. Blachę wyłożyłam pergaminem, nabierałam łyżeczką czubate porcje ciasta i nakładałam je w odstępach 5 centymetrowych na przygotowaną blachę. Piekłam 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Do ciastek można dodać odrobinę papryki chili albo starty świeży imbir. Polecam
potrawyregionalneciasto: 200 g mąki krupczatki, 100 g masła, 3 żółtka, 70 g cukru pudru, skórka otarta z jednej cytryny, szczypta soli, masło do smarowania foremek krem
królestwo garówtruskawkowa (chyba że ktoś gdzieś znajdzie porzeczkową, lub inną zbliżoną kolorem) Galaretka borówkowa: 300g borówek leśnych 3 łyżki cukru kryształu 1 galaretka jagodowa Ponadto: 150g borówek leśnych 2 opakowania ciastek jagodowych (na wzór delicji) 100g białych mlecznych draży Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli. Do sztywnej piany dodajemy stopniowo cukier oraz(...)najlepiej). Przelewamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy i pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku ok 30 minut (do suchego patyczka). Przestudzony kroimy na dwie części. 2. Krem porzeczkowy: Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder. Umyte i osuszone porzeczki blendujemy i dodajemy stopniowo do masy. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzącej wody i dodajemy zimną
Kuchnia w czekoladzieZapraszam na pyszną owocową tartę w kolorach lata. Puszysty krem przygotowany na bazie mascarpone z dodatkiem białej czekolady w duecie z kwaskowymi białymi i czerwonymi porzeczkami to idealne połączenie na letni podwieczorek. A przy okazji, dzisiaj na portalu kulinarnym gotujmy.pl w rubryce "Bloger tygodnia" pojawił się wywiad z moją skromną osobą. Bardzo dziękuję redakcji za miłe(...)Składniki: 165 g ciastek 80 g masła 1/2 łyżeczki kardamonu 250 g mascarpone 100 g białej czekolady 200 g kremówki 36% białe i czerwone porzeczki Wykonanie: Masło rozpuszczamy, ciastka blendujemy, dodajemy do nich masło, kardamon i wszystko dokładnie mieszamy. Powstała masą wylepiamy dno i boki tortownicy, dociskamy. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni i podpiekamy w nim spód
Kulinarne przygody Gatitydzięki temu nie ściemnieją). Na banany wyłożyć krem i rozsypać ciasto, które zostało wcześniej przygotowane. zainspirowana przepisem od frosch.blogspot.com Następny kopiec kreta będzie w wersji fit! Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa nutella Domowe kinder country Domowe kinder pingui Domowe ciastka Domowe lody i owocowy potwór Domowe słodkie przekąski
lady-och-mistrzyni.blogspot.comjedne z tych ciastek, które długo zachowują zarówno świeżość, jak i kształt jaki nadamy im foremką do wycinania. Dzięki temu idealnie nadają się do dekoracji lukrem Royal Icing. Możecie też wyciąć je tylko i wyłącznie kieliszkiem czy okrągłym wykrawaczem i postawić na klasykę. Takie małe ciasteczka, wycinane kieliszkiem, idealnie nadadzą się na sklejane maślanym kremem markizy. W smaku przypominają(...)odczuwalnie chłodne. Na leciutko podsypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy je na grubość około 4mm. Można to zrobić od razu na papierze do pieczenia, ale lepiej na stolnicy podsypanej mąką. Wykrawamy ciastka. Na papierze usuwamy zbędne ciasto, na stolnicy usuwamy zbędne ciasto i przenosimy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Resztki ciasta ponownie szybko zagniatamy, ponownie rozwałkowujemy i wycinamy ciastka
Karo in the KitchenCiasto herbatnik Herbatnik to smaczne przekładane ciasto , które ładnie się prezentuje, a jest proste w wykonaniu. Pomiędzy dwoma blatami kakaowego biszkoptu znajdują się dwie warstwy kremu
Trzeci talerzoczka Moje wypieki i nie tylko... - Ciastka pieczarki Kulinarne szaleństwa Maniusi - Migdałowe ciasteczka Izioni pyszne smaki - Ciasteczka z oczkiem Kocurkowa kuchnia babuni - Ciasteczka "ziarenka kawy" Moje domowe kucharzenie - Ciasteczka z białą czekoladą Eksplozja smaku.es - Ciasteczka miodowe Cafe Amaretto - Kawowe ciasteczka owsiane z makiem Agnieszka Rec - Babeczki z różowym kremem i galaretką Lili w kuchni - Boskie
Grunt to przepis!smakuje. W moje wersji, nie odważyłam się przygotować kremu czekoladowo - twarożkowego jak to jest w oryginale, zastąpiłam go masą z bitej śmietany oraz mascarpone. Kostka BRW - Black Red White czyli Czarny spód z ciasteczek oreo Biała masa mascarpone oraz Czerwona galaretka z owocami. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA SPÓD (forma 22x22cm) 300 g ciastek typu oreo 60 g masła MASA MASCARPONE
RAROSSA