krem bananowy - 691 przepisów (strona:12/47)

608. Hiszpańskie zło.... i genialny mus. 173

bananowy mus z ricotty z sosem truskawkowym* *z całymi truskawkami i kawałkami banana (inspiracja) Nie mogłam się wczoraj powstrzymać przed ich kupieniem.. jak sobie pomyślałam

More food, love and dreams
40 słodkości na Wielkanoc (40 dolci per Pasqua) 145

mascarpone) Wielkanocna babka szampańska (Ciambella allo spumante) Puszysta babka z borówkami i jogurtem greckim (Ciambella con mirtilli e yogurt greco)  Babka czekoladowo-bananowa (Ciambella al cioccolato e banane) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) Wielkanocny sernik - wilgotny i delikatny

La grande e la piccola cuoca
BEZGLUTENOWA TARTA CZEKOLADOWO-BANANOWA 180

jako kruchy spód do pysznej czekoladowo-bananowej tarty, która zachwyciła całą moją rodzinę ( rodzinę, która kocha gluten! ). Spróbujcie! Tarta jest fantastyczna! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD: * Ciasteczka Chocolate O’s Schär – 1 op * masło – 100 g MASA CZEKOLADOWO-BANANOWA * czekolada mleczna i czekolada biała ( bezglutenowa ) – po 50 g * puree bananowe ( ze świeżych bananów lub pulpa(...)Wylepiamy tortownicę. MASA: Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody. Mleko w proszku rozcieramy z 1/4 szklanki śmietany. Czekolady roztapiamy w kąpieli wodnej, dodajemy mleko w proszku, mieszamy. W kremie rozpuszczamy żelatynę. Dodajemy puree bananowe. Całość przelewamy do misy miksera, dodajemy zimną śmietanę i ubijamy na puszystą masę. Wylewamy na schłodzony spód. Układamy ciasteczka, posypujemy czekoladą. Wkładamy na co najmniej 3 godziny

Ostra na Słodko
676. Bananowa na mleczku kokosowym. 103

Bananowa owsianka na mleczku kokosowym  z malinami i karmelizowaną czekoladą ( i dużą ilością soli) We wczorajszym zamieszaniu zachciało mi się jeszcze tą czekoladę zrobić, pff

More food, love and dreams
DayUp Pearls Mojito / Margarita / Pinacolada – Biedronka, Lidl 149

DayUp Skład: Mojito – puree jabłkowe 69,9%, krem z kokosa (miąższ z kokosa 80%, woda) 15%, sok z limonki 6%, tapioka 4%, pasta z rodzynek 3%, wiórki kokosowe 2%, suszona mięta 0,1%. Margarita – puree jabłkowe 45,9%, krem z kokosa (miąższ z kokosa 80%, woda) 15%, puree truskawkowe 15%, puree bananowe 10%, sok z limonki 7%,tapioka 4%, pasta(...)rodzynek 1,5%, wiórki kokosowe 1,5%, suszona bazylia 0,1%. Pinacolada – puree jabłkowe 43%, puree ananasowe 25%, krem z kokosa (miąższ z kokosa 80%, woda) 15%, puree bananowe 10%, tapioka 4%, wiórki kokosowe 3%. Masa netto: 100g Wartości odżywcze: Mojito – 100g/ 116 kcal, tłuszcz – 5,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,6g, węglowodany – 16,5g w tym cukry

Candy Pandas
30 słodkości na Wielkanoc (30 ricette di dolci per Pasqua) 123

frutta secca) Kakaowa tarta z kremem z białej czekolady z malinami  Bezglutenowe mini serniczki z jogurtem greckim (Mini cheesecake con yogurt greco, senza glutine) Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) Tarta z kremem cytrynowym (Crostata alla crema di limoni) Cytrynowy sernik na zimno (Cheesecake al limone) Sernik z ricotty i kremu pasticcera (Crostata di ricotta(...)zimno z ricotty i śmietany (Cheesecake fredda con fragole, ricotta e panna) Sernik na zimno z borówkami (Cheesecake ai mirtilli) Bezglutenowa kokosowa babka z kremem stracciatella (Ciambella al cocco con crema stracciatella, senza glutine) Bananowa babka z orzechami i rodzynkami (Torta di banane, noci e uvetta) Tartaletki z kremem czekoladowym i truskawkami (Crostatine con crema al cioccolato e fragole) Kruche

La grande e la piccola cuoca
Ciasto Fantastyczna BANANOWA KRÓWKA bez pieczenia 102

Ciasto Fantastyczna BANANOWA KRÓWKA – Nowe, pyszne ciasto bez pieczenia w Małej Cukierence. Jest kremowe, dosyć słodkie, kakaowe, owocowe, z wanilią. W przygotowaniu jest szybkie i proste. Wygląda bardzo apetycznie. Z przepisu uzyskamy sporą blaszkę. Jak ciasto pokroimy na kawałeczki, banany troszkę zaczną ciemnieć. Polecam! (zmodyfikowany przepis(...)strony przyslijprzepis.pl ) Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Fantastyczna BANANOWA KRÓWKA bez pieczenia Składniki: Krem: 3 żółtka 1 jajko 90g cukru kryształu 600ml mleka 45g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g mąki ziemniaczanej 1 budyń waniliowy lub śmietankowy bez cukru 1 łyżeczka cukru

Mała Cukierenka
Ciasto Torcik Bananowe Niebo Bez Pieczenia 310

Ciasto Torcik Bananowe Niebo Bez Pieczenia – Kolejny pyszny torcik w Małej Cukierence. Jest bardzo smaczny, kremowy, wilgotny od dobrze nasączonych biszkoptów, aromatyczny. Wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Torcik jest waniliowy, troszkę rumowy, czekoladowy. W przygotowaniu jest bardzo prosty i szybki. Wygląda smakowicie i na jednym kawałku nie można(...)poprzestać. Bardzo polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Torcik Bananowe Niebo Bez Pieczenia Składniki: Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 15g mąki ziemniaczanej 80g cukru kryształu 500ml mleka 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 250g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej

Mała Cukierenka
Biszkoptowa rolada bananowa 143

kawałki czekoladę. Po chwili zamieszać do uzyskania gładkiego kremu serek mascarpone wymieszać z cukrem, rumem i śmietaną kremówką, następnie ubić do uzyskania gęstego kremu rozwinąć roladę, posmarować przygotowanym kremem. z połowy czekolady zrobić na kremie esy-floresy i ułożyć przekrojone na pół banany. Zwinąć roladę i umieścić na kilka godzin, by krem stężał. Roladę do zwijania układam na folii spożywczej(...)SMACZNEGO ! Uwagi: Krem można przygotować również ze zmiksowanych bananów. Pominąć wówczas dodatek śmietany kremówki, zmiksować serek mascarpone ze zmiksowanymi wcześniej bananami. Banany należy skropić sokiem z cytryny, by za bardzo nie ściemniały (ani tak zmienią kolor). Krem ma bardzo wyraźny smak bananowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Truskawkowo waniliowa zebra 143

tort truskawkowo kokosowy Różowa kuchnia – bułeczki drożdzowe z truskawkami Marcepanowy Kącik – Miętowy biszkopt z musem truskawkowym Dorota Legec – tarta z truskawkami i kremem budyniowym Moje małe czarowanie – Bananowe brownie z truskawkami Mojewypiekiinietylko – Truskawkowo waniliowa zebra Dorota Legec – Truskawkowa pianka Wszystkim uczestniczkom bardzo dziękuję za wspólną zabawę i udział w pieczeniu. Lista uczestników zostanie uzupełniona

mojewypiekiinietylko
Cytrynowy deser z owocami - prosto, szybko i smacznie 182

studzimy. Przelewamy do pucharka i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny (, aby nasz cytrynowy krem dobrze zgęstniał). Owoce obieramy i kroimy. Następnie układamy na stężałym cytrynowym kremie. Proponuję ułożyć najpierw warstwę bananowych plasterków, a na nią pokrojone czerwone śliwki. Na koniec posypujemy deser startą gorzką czekoladą i dodajemy kilka listków świeżej mięty. Wkładamy jeszcze na chwilkę do lodówki

Słodkie okruszki
Placki bananowe 61

window.adsbygoogle || []).push({}); Placki bananowe – Składniki 1 dojrzałe banany (im są bardziej dojrzałe tym są słodsze) 2 jajka 200 ml mleka 150 g mąki pszennej tortowej pół łyżeczki proszku do pieczenia płaska łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka oleju do ciasta olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki bananowe – Wykonanie Do placuszków bananowych najlepsze są bardzo dojrzałe(...)łyżki ciasta na każdego placuszka. Smaż z każdej strony na małej mocy palnika przez koło minutę do momentu zarumienienia się ciasta. Placki bananowe smakują najlepiej jeszcze ciepłe bez dodatków. Podaje je czasem z kremem czekoladowym, dżemem domowej roboty bądź sezonowymi owocami. Na zimno również smakują nieźle. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Placki bananowe przez Paulina 2021-07-17 Placki z cukinii

To Musisz Wiedzieć
Deser bananowy z kremem czekoladowym wg Aleex 138

każdego z 4 pucharków włożyć po łyżeczce śmietany. 3. Na śmietanę pokruszyć po jednym herbatniku. 4. Na herbatnikowych okruchach ułożyć plasterki banana. 5. Na bananowe plasterki położyć po 1 łyżeczce kremu czekoladowego. 6. Krem przykryć bitą śmietaną. 7. Śmietanę oprószyć okruchami herbatnikowymi. 8. Na herbatnikach ułożyć kolejną warstwę bananów. 9. Na owoce położyć po 1 łyżeczce kremu czekoladowego. 10. Przykryć

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania