Po rabarbarowym napoju z wanilią zostało mi trochę rabarbaru, zrobiłam więc inną wersję tego orzeźwiającego płynu, tym razem w intensywniejszym i głębokim kolorze (można się
Kraina Miodem PłynącaCoraz cieplejsze dni Nas rozpieszczają, a z tym wiąże się również zwiększone pragnienie na chłodne napoje :) Lemoniada z rabarbaru w słoneczne dni kapitalnie zdaje egzamin- jest
Kraina Miodem PłynącaSezon na rabarbar wciąż trwa i mimo, że na blogu było już kilka pysznych propozycji z jego dodatkiem, to wciąż nie mam go dosyć :) Tak więc
Kraina Miodem PłynącaJak ja uwielbiam młode ziemniaczki- czy to pieczone (np. Hasselback ), smażone czy gotowane! :) Dzisiaj ziemniaki w parze z młodą marchewką, chrupiącą szynką szwarcwaldzką i cytryną, która
Kraina Miodem PłynącaKanapki z serem i wędliną są i szybkie i smaczne, wiadomo, ale czy można jeść w kółko to samo?! ;) Dlatego też dla urozmaicenia podsuwam Wam pomysł
Kraina Miodem PłynącaMięciutkie w środku, a chrupiące na zewnątrz tosty francuskie z chałki, nadziane serkiem o kardamonowej nucie, otulone sosem z rabarbaru i truskawek- to moja dzisiejsza propozycja
Kraina Miodem PłynącaTen lekki i puchaty, wywodzący się z kuchni polskiej Grzybek, to nic innego jak popularny... omlet biszkoptowy! Nieskomplikowany i szybki, przygotowany z ubitych białek połączonych
Kraina Miodem PłynącaRabarbar, truskawki, wanilia i kokos... Wystarczy wymienić te składniki, a wyobraźnia już podpowiada, że to połączenie musi fantastycznie smakować! :) Gęsty, domowy kisiel z rabarbaru i truskawek
Kraina Miodem PłynącaWłaśnie rozpoczął się sezon na rabarbar więc grzechem byłoby nie upiec chociaż jednego ciasta z jego dodatkiem :) I ja ten rabarbarowy sezon rozpoczynam boskim w
Kraina Miodem PłynącaCiasto intensywnie czekoladowe i miękkie, 'napakowane' wyjątkowym dodatkiem- jakim jest starta cukinia, która kompletnie nie jest wyczuwalna w smaku, a jedynie sprawia, że ciasto jest wilgotne
Kraina Miodem PłynącaKapuśniak to zupa mojego dzieciństwa, którą m ama zawsze gotowała na żeberkach i jak każda Mamina zupa smakowała wyśmienicie :) Ja jednak kapuśniak gotuję na warzywach (jak
Kraina Miodem PłynącaKluski śląskie z charakterystyczną dziurką w środku, to klasyka Kuchni Polskiej. Najczęściej są one dodatkiem do sosów (po to właśnie m.in jest ta dziurka, w której
Kraina Miodem PłynącaPo waniliowym budyniu córeczka zapragnęła budyń w wydaniu czekoladowym, tak więc trzeba było zakasać rękawy i brać się do roboty, bo akurat tę zachciankę byłam
Kraina Miodem PłynącaAnanas, kurczak i ryż, to dosyć popularne i często stosowane połączenie (czemu wcale się nie dziwię, bo razem te produkty smakują naprawdę wyśmienicie!) znane głównie z
Kraina Miodem PłynącaRzadko robię budyń, ale jeżeli już ma to miejsce, to jest to zawsze taki 'prawdziwy' i robiony własnoręcznie od podstaw. Deser ten jest na tyle banalny
Kraina Miodem Płynąca