kotlety - 13055 przepisów (strona:581/871)

Placuszki z cukinii i kaszy jaglanej BOMBA WITAMINOWA 192

kukurydzianą ( z tym, że ilość mąki trzeba dodawać na oko, może to być 1 szklanka albo więcej, masa musi być lepiąca się a nie rozpadająca). Całość dokładnie mieszam. Formuję kotlety i smażę na rozgrzanej patelni. Smacznego

Kuchnia Viki
Klopsiki wesołe żółwiki 169

jajko Bułka tarta Kilka plastrów żółtego sera bez dziur Przygotowanie: Mięso mielone przyprawić, dodać do niego podsmażoną wcześniej cebulkę, całe jajko oraz bułkę tartą w takiej ilości jak na kotlety mielone. Muszą być zwarte ale nie za suche. Z przyprawionego mięsa mielonego uformować dość duże klopsy.  Z końcówek parówek zrobić nóżki nacinając końcówki jak łapki oraz główki nacinając buźkę

W garach u Gosi
Karminadle z kapustą kiszoną i pieczarkami 181

lekko zmięknąć; w misce mieszam mięso, jajka, drobno posiekaną kapustę, dodaję cebulę wraz z pieczarkami wraz z olejem i powstałym sosem, przyprawiam; obtaczam w mące kukurydzianej, smażę do miękkości; kotlety są miękkie i soczyste w środku, zaś z zewnątrz chrupiące. smacznego

Zasmakuj Kuchni
Placuszki warzywno-jaglane 207

oraz dwie łyżki bułki tartej - wszystko mieszamy dokładnie ręką, delikatnie dociskając aby masa się zlepiła Na tej samej patelni, na której smażyliśmy warzywa, smażymy placki na złoty kolor - jak kotlety mielone Przekładamy na ręcznik papierowy, aby odsączyć z tłuszczu Posypujemy drobno posiekaną dymką Jadłam na kolację. 3 zjadłam :) Wyszło 6 sztuk, w tym dwa małe placuszki. Zanim zrobiłam zdjęcie

Szczęśliwa kuchnia
Pulpeciki z indyka w sosie śmietanowo-koperkowym 175

Dzisiaj więc kolejne. Tym razem z indyka ale bez żadnych sztucznych kostek rosołowych. Cała tajemnica tkwi w ziołach i koperku. To one nadają smaku i aromatu. Składniki: 400 gramów kotletów z indyka 1 jajko ok. 2-3 łyżki bułki tartej szczypta soli 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki tymianku Składniki na sos: 3 gałązki

Szczęśliwa kuchnia
Zupa jarzynowa 179

było jej na stole!" - i poleci do kuchni, żeby ugotować. Czasem się zastanawiam co jest szybciej zrobić: zupę, czy ślęczeć nad mięsem mielonym albo schabowym i formować lub ubijać kotlety? A może na jedno wychodzi?  A może jednak wcale na jedno nie wychodzi? :) Zupa jest na pewno po tysiąckroć zdrowsza (dooobra, pomijam już te kostki rosołowe...). Ale warzywa

Szczęśliwa kuchnia
Wytrawny ryż z oliwkami, suszonymi pomidorami i indykiem 197

temu zrobiłam podobne danie, ale bez mięsa. Dzisiaj pozmieniałam trochę składniki i dodałam indyka.  Składniki: 3 kotlety z indyka 150 gramów (1 wreczek) ryżu 1 cebulka z dymką 4 suszone pomidory ok. 20-25 szt. oliwek zielonych (u mnie nadziewane pastą paprykową) 1 garść świeżej bazylii 2 ząbki czosnku 500 ml wywaru warzywnego (może być drobiowy) oliwa z oliwek

Szczęśliwa kuchnia
Jak zrobić masło klarowane? 194

włożyć do lodówki, aby całkowicie zastygło (u mnie na noc) Po zastygnięciu, przebić skorupę masła i odlać wodę, która zgromadziła się w środku Tyle :) Masło nadaje się do smażenia kotletów, ryb, duszenia warzyw i naprawdę wszystkiego innego.  Poza tym jest świetne również do wypieków lub do nasmarowania foremki gdy piecz emy ciasto.  Potrawy ładnie pachną, nie przypalają się

Szczęśliwa kuchnia
Ryba smażona z patelni 220

domu jadamy dosyć regularnie, ponieważ lubimy jeść ryby. Tak jak wspomniałam, najczęściej przygotowujemy ryby smażone na patelni np. mintaj , niekiedy pieczemy je w piekarniku ( morszczuk lub pstrąg ), czasami smażymy kotlety rybne . Jednak najwięcej przepisów na blogu znajdziecie na śledzie , jemy je pod różną postacią. Dziś propozycja najprostsza, ryba smażona z patelni – miruna smażona z patelni doprawiona sola i pieprzem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sycący zimowy obiad III, Snapple (Seinfeld) 206

zdjęciu: kapusta stożkowa zasmażana z cebulą, kminkiem i koperkiem, bulgur z vermicelli (Melvit)  - bardzo smaczne, warto spróbować, surówka buraczana , ogórki kiszone i kotlety selerowe panierowane w mące kukurydzianej  (bez sera żółtego). Tutaj obiady z tej kategorii:  I i II . The Visa (season 4, episode 17) After Jerry got Babu deported, Babu’s brother showed up at Jerry

Qlinarnie i Qlinarnie
Roladki schabowe z pesto pietruszkowym i suszoymi pomidorami 183

Zaszalałam ostatnio i pokombinowałam trochę z tym zielonym pesto. W zamrażarce czekają jeszcze pierogi, ale póki co dzielę się przepisem na takie ciut inne schabowe. Co prawda zwykłego kotleta nie przebijają (ale to wiecie, zdanie Męża jest), co jednak nie znaczy, że są złe.  Podane w całości mogą być dodatkiem do dania głównego, a pokrojone w talarki smaczną przekąską

Kuchnia w czekoladzie
Kotleciki drobiowe z groszkiem 204

blogu znajdziecie przepis na kotleciki drobiowe z dodatkiem kukurydzy , sera feta i zielonej pietruszki . Dzisiaj zachęcam do przygotowania kotletów siekanych wraz z dodatkiem groszku. Pomysł na urozmaicenie dań z wykorzystaniem piersi z kurczaka. Poniższe kotleciki są proste do przygotowania i bardzo smaczne :) Polecam! Składniki na porcję dla 4 osób: 0,5 kg piersi z kurczaka 250-280 g groszku

Ugotować
Surówka "śmieciówka" 202

Avit. Tak się miesza surówkę błyskawiczną! Robi się ją raz dwa, najlepiej jeszcze w trakcie gotowania obiadu, tak by miała czas odpowiednio się "przegryźć" ze wszystkimi składnikami, podczas gdy kotlety dosmażają się na patelni. Idealny dodatek do klasycznego schabowego czy pieczonego mięsa :) Składniki na 1 dużą miskę surówki: 1/2 papryki zielonej - dużej 1/2 papryki czerwonej - dużej 1 pomidor - duży; obrany

Grunt to przepis!
HAMBURGER Z WOŁOWINY 155

zetrzeć na tarce obraną cebulę i czosnek. Dodać musztardę, gałkę muszkatołową, chili, sól, pieprz i jajko. Wymieszać, żeby składniki się połączyły. Mięso w misce podzielić na cztery części. Uformować kotlety, położyć je na papierze do pieczenia. Wstawić do lodówki. Przygotować sos: Oliwę z oliwek wlać na gorącą patelnię, włożyć pokrojony bekon, podsmażyć. Dodać obrane ze skórki pomidory pokrojone na cząstki

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Zapiekanka ze szpeclami, Magiczne Smaki 226

Posyp zieleniną przed podaniem. W Magicznych jak zwykle bardzo smacznie i zdrowo: leczo, ziemniaki, gulasz warzywny z czerwoną fasolką i jarmużem (świetny wynalazek!), 2 rodzaje surówek i kotlet z ziarnami plus kompot owocowy. Menu zmienia się bardzo często, ale codziennie są zupa dnia i danie główne (ok. 20 zł). Do tego szeroki wybór deserów. Dużym plusem jest też bardzo krótki

Qlinarnie i Qlinarnie

Proponowane wyszukiwania