czosnku sól i pieprz do smaku łyżka majeranku 2 łyżki masła 0,5 kg pieczarek olej do smażenia sos pomidorowy przepis ----> TU Mięso przygotowujemy jak na tradycyjne kotlety, robimy je tylko bardziej pikantne. Pieczarki kroimy i smażymy na maśle. Starte ziemniaki przekładamy na sito aby odsączyć nadmiar płynu, po 10 min przekładamy do naczynia, ścieramy cebulę i doprawiamy
Dieta moja pasjanastępnie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy razem do miękkości, studzimy. Mięs z zupy oddzielamy od kości i kroimy drobno. Następnie mieszamy wszystko razem mielone ( u mnie była resztka po kotletach, a więc doprawione) mięso z rosołu i pieczarki. Doprawiamy do smaku według własnych upodobań, na koniec wbijamy jajko i dodajemy mannę aby ściągnęła nadmiar wody. Ciasto rozwałkowujemy
Dieta moja pasjaczosnek. Resztę przypraw, jajka i mannę. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Pozostałą część kapusty dzielimy na pół i jedną część układamy na dnie garnka, a drugą przykryjemy wierzch. Formujemy kotlety i lekko podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Tak aby nam się tylko lekko wierzch ściął. Układamy w garnku na kapuście, podlewamy szklanką rosołu lub wody przykrywamy i albo
Dieta moja pasjaOraz: łyżka oleju kokosowego 2 łyżki pestek granatu ugotowany ryż szczypta kurkumy dla koloru Mięso wkładamy do woreczka i rozbijamy na cienkie płaty. Połową papryki posypujemy oba kotlety. Fetę kroimy w kostkę podobnej wielkości co dwie śliwki. I układamy sobie na przemian....śliwki, feta, śliwki feta, aż się zapełni wolne mięso. Zwijanie roladki zaczynamy od złożenia
Dieta moja pasjapieprzu cayenne łyżka masła 2 łyżki sezamu szczypta soli 2 porcje grubego makaronu Mięso rozbijamy na dwa cienkie płaty. Z każdej strony oprószamy solą i pieprzem cayenne. Na środku kotleta układamy podwójny rządek z brzoskwiń. Krótsze brzegi składamy do środka i rolujemy zgrabną roladkę.Układamy łączeniem do spodu i odkładamy na 20 min aby całość stężała. Na suchej patelni
Dieta moja pasjapięć minut od wypłynięcia na wierzch. Mnie smakują same, ale kto chce może jeszcze polać jakimś tłuszczykiem. Natka pietruszki nadaje innego smaku nadzieniu, tak samo jak dodana do panierowania kotletów, smakuje całkiem inaczej. Często słyszę teksty....a z pierogami to tyle roboty. Trochę jest, ale bez przesady. a jak się skorzysta z produktów już w części przygotowanych, to tak wcale
Dieta moja pasjaGroch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować smakowite kotlety, zapiekanki i sałatki. A więc do rzeczy - co zrobić, aby po ugotowaniu wyszły idealne, piękne i kształtne groszki? Kluczem do sukcesu jest odpowiednia ilość wody! Jeśli groch wchłonie
Szybko Szybkowarliście papryka słodka mielona – 1 łyżeczka przyprawa do mielonego – 1 łyżeczka sól i pieprz olej do smażenia PRZYGOTOWANIE : Mięso mielone dać do miski, wymieszać z przyprawami. Uformować 4 plaskie kotlety. Usmażyć na patelni. Najlepiej zrobić średnio wypieczone, żeby mięo było soczyste w środku. Bułki przekroić na pół i podgrzać przez chwilę w piekarniku. Mozzarellę pokroić na 4 plasterki. Wyciągnąć bułki
kuchniabellissima.wordpress.comMoje dzieciaki uwielbiają schabowe, a jeszcze bardziej kotlety w sosie. Pomysł na schabowe w cydrze wziął się stąd, że przyrządzam podobne danie ale z jabłkami . Bardzo lubię cydr zwłaszcza jabłkowy. Jest delikatny w smaku, lekko musujący. Wytrawny najlepszy. Do mięsa idealny. Schabowe w sosie cydrowym wyszły bardzo smaczne. Przepis na schabowe Składniki: 800 g schabowych bez kości 1 duża cebula
codojedzeniaCzerwona kapusta zasmażana. Typowo polskie danie. Od dawna za mną chodziła! Lekko kwaskowata i koniecznie z zasmażką. Do mielonych kotletów lub panierowanych schabowych jak trza! Podobne danie przyrządzam z białej kapusty . Kocham kapustę w każdej postaci i w każdym kolorze! Dietetyczna i zdrowa. Idealna na surówkę lub gotowania. Czerwona kapusta z zasmażką Składniki: 1 główka kapusty 200 ml wody
codojedzeniarazem z kukurydzą. Dodać ogórek i przesmażony boczek z cebulą. Dać majonez i musztardę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Można serwować w formie sałatki lub na obiad np.: do kotleta schabowego
kuchniabellissima.wordpress.comSKŁADNIKI: Burger 4 bułki 4 kotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego 20 dag ser żółty 2 ogórki konserwowe ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno 1 szalotka sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach. Następnie wszystkie składniki sosu łączę
Gotowanie Patkidużej misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki z cebulą, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 3. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut
Szefowa kuchniwymieniać olej na patelni, bo się panierka paliła dość szybko, placki ziemniaczane to już była masakra, albo lekko przypalone, a jak ładnie to często surowe w środku, oooo i kotlety mielone, albo surowe albo przypalone. Ale ok, praktyka czyni mistrza, wiedziałam czego się spodziewać więc zaczęłam obchodzić system i mielone robiłam małe i cienkie, placki ziemniaczane w piekarniku i kilka
Blondynka Gotujewegetarian i nie tylko polecam smaczne kotlety z kaszy jaglanej..Dla mnie rewelka .. 🙂 Składniki: 1 woreczek kaszy jaglanej 5 jajek + 1 jajko surowe 1/2 średniej cukinii 1/2 czerwonej papryki sól i pieprz 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka posiekanego koperku 1/2 łyżki posiekanego szczypiorku opcjonalnie – 2 plasterki żółtego sera bułka
Ugotujmy Coś