kotlety - 13055 przepisów (strona:591/871)

Pieczony schab z kością w tymianku i rozmarynie 253

ViolaPassion  Wspaniała odmiana . Schab nie zawsze musi kojarzyć się nam z kotletem schabowym którego bardzo lubię. Schab możemy robić na różne sposoby Oto jeden z nich. Składniki: (4 osoby) 4 grube porcje schabu z kością i odrobiną tłuszczu 3 łyżki tymianku świeżego najlepiej 2 łyżki rozmarynu 2 łyżki słodkiej papryki 4 ząbki czosnku obrany i przekrojony na pół

Viola cooks with passion
Schabowe na parze kokosowej z buraczkami 226

smakował, to jednak zaryzykowałam i spróbowałam. Moje dzieciaki stwierdziły, że jest lepszy, moim zdaniem na pewno inaczej smakuje, jest bardziej aromatyczny i delikatnie wilgotny. Spróbujcie, może i Wam posmakuje, kotlet schabowy, w takie właśnie wersji :) Składniki: 500 g schabu bez koście sól słodka mielona papryka  kminek mielony sok z 1/2 cytryny Do gotowania : 1,5 l wody ziele angielskie

Bea(u)ty kitchen
Czas na przetwory : Sos z pieczonych pomidorów z blendera, bez obierania ! 208

temu :)  Do czego można wykorzystać taki sos ? :  1. Wystarczy dodać trochę jogurtu lub śmietanki, żeby otrzymać pyszną zupę pomidorową 2. Jako sos do pysznych wegańskich kotletów  3. Jako idealny sos do pizzy i lasagne 4. Jako sos do  ravioli, polenty, gnocchi, idealny do gulaszu po prostu do wszystkiego :)  Składniki :  ok 2,5 kg pomidorów

zdrowa vege kuchnia
Zapiekane cukinie 227

doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem i solą (jeśli używamy "Vegety"/"kucharka" możemy zastąpić sól). Dodajemy tartą bułkę w zależności jak rzadka jest masa. Masa powinna być taka jak na kotlety mielone dość zwarta ale nie zbita. Masą mieloną wypełniamy łódeczki cukiniowe. Wykładamy do naczynia żaroodpornego lub na głęboką blaszkę, wlewamy olej tak by zakrył powierzchnię naczynia. zapiekamy około 40 minut

Garnkowe fanaberie
GRILL WAY BAR - test nowej burgerowni w Gdyni 169

bułką otrębową . Grillowanej wołowinie  towarzyszyła tu rukola , sałata , czerwona cebula , świeży ogórek i pasta paprykowa . Ta ostatnia nadawała bułce odrobiny "mokrości", gdyż cały zestaw pozbawiony był kalorycznego sosu. Kotlet wołowy , niezbyt gruby, wytopiony został z tłuszczu podczas grillowania do wyśmienitej, równomiernie wysmażonej konsystencji. Dodatki pysznie się ze sobą komponowały . Bułka otrębowa przyjemnie zaskakiwała miękkością w środku i chrupką skórką

Grunt to przepis!
Schabowe poduszeczki z brokułem 238

Dzisiaj polecam przepis na kotlety schabowe w nico innym wydaniu niż zwykle, czyli poduszeczki schabowe z brokułem. Połączenie schabu z brokułem było strzałem w dziesiątkę. Poduszeczki wyszły bardzo smaczne.To doskonała propozycja na niedzielny obiad dla całej rodziny. Poduszeczki podajemy z ziemniakami i surówką.  SKŁADNIKI: 1/2 kg schabu bez kości, 1/2 brokuła, 2 jajka, 2 szklanki bułki tartej, sól, pieprz

Tradycyjna kuchnia Kasi
Błyskawiczny piątek - podsumowanie wpisów z 5. sierpnia 204

kabaczka Makaron z borówką amerykańską Risotto na sposób francuski z brokułami gałązkowymi Ziemniaki w ziołach prowansalskich i oregano, pieczone w piekarniku Grillowana tortilla z chrupiącym kurczakiem i kukurydzą Kotlety mielone z czarnym ryżem Owsiane placuszki na słodko Placuszki bananowe Domowa tortilla z wołowiną Śledzie po kaszubsku

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zasmażane buraczki do obiadu 270

Dodajemy buraki, mieszamy, przyprawiamy cukrem, solą, grubo zmielonym pieprzem i sokiem z cytryny (u mnie sok z niecałej połowy). Dusimy ok. 5 minut. Podajemy gorące do tradycyjnych obiadów np. kotletów mielonych czy schabowych, mięs w sosie, karkówki lub na zimno - jako sałatkę. Post Zasmażane buraczki do obiadu pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
WEGAŃSKI SMALEC na oleju kokosowym 200

kanapkowa, zdecydowanie za mało tłusta, aby nazywać ją smalcem. Poniżej pomysł na coś bardziej kalorycznego ;) Składniki: ♥ 350ml oleju kokosowego bezsmakowego ! ♥ 250g pieczarek ♥ 100g granulatu sojowego (myślę, że drobno pokruszone kotlety sojowe też dadzą radę) ♥ duża cebula ♥ 2 łyżki sosu sojowego ♥ majeranek, jałowiec, sól, pieprz Wykonanie: Pieczarki oraz cebulę drobno starłam. Na patelni podgrzałam niewielką ilość oleju kokosowego i wrzuciłam

Kasia Sarna
PIECZARKI W SOSIE SEZAMOWYM 193

Pieczarki jadam przeważnie w klasycznym, swojskim wydaniu - lekko podduszone, podane w towarzystwie ziemniaków lub kaszy, ogórków kiszonych i kotletów. Bardzo lubię je też w wersji surowej oraz na pizzy. Z sezamem robiłam je po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni :) Czytaj więcej

Kasia Sarna
WEGE LUNCHBOX #1 155

mnie nieco problematyczne. Przede wszystkim ne chcę zabierać kanapek, bo są one dla mnie mało atrakcyjne. Nie przepadam też za jedzeniem "wczorajszym", więc przygotowywanie większej ilości kotletów czy placuszków, po to żeby móc je zabrać kolejnego dnia, odpada, a rano na takie gotowanie nie mam czasu Przeglądając Internet, nie znalazłam wielu inspiracji na wege-pudełka (jeśli wiecie gdzie

Kasia Sarna
PLACKI Z SOCZEWICY przepis arabski 224

Przepis, który prezentuję poniżej, nawiązuje do kuchni arabskiej, a znalazłam go na stronie celtnet.org.uk Czerwona soczewica jest chyba moją ulubiona bazą na wszelkiego rodzaju kotlety oraz wytrawne placki - jeżeli jeszcze nie próbowaliście, koniecznie nadróbcie! Czytaj więcej

Kasia Sarna
Kotlety mielone ze śmietaną 163

Klasyczny przepis na kotlety mielone. Tutaj podrasowane śmietaną, zgodnie z zaleceniami jednego z internautów. Poświadczamy...są przepyszne!   Składniki 400 g łopatki wieprzowej 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 bułka (kajzerka) 1 jajko 2 łyżki kwaśnej śmietany smalec sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy. Łopatkę mielimy, dodajemy posiekaną cebulę

R'n'G Kitchen
Piersi z kurczaka w sosie grzybowym ze śmietanką i porami 303

więcej niż 40 minut. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błonek, następnie kroimy na połowy w poprzek i jeszcze raz na pół – tak, aby z każdej uzyskać 4 raczej cienkie kotlety. Solimy, pieprzymy. Odkładamy na bok na czas przygotowania reszty składników.   Pory myjemy, rozcinamy wzdłuż na pół, nie całkiem do końca i myjemy liście wewnątrz. Lubi chować się między nimi

Karo in the Kitchen
Kotlety z ziemniaków z boczkiem i cebulką 199

Uwielbiam takie ziemniaczane kotlety ze smakiem boczku i cebulki. Można jeść je same lub z dodatkami, na drugi dzień zajadaliśmy je z kapuśniaczkiem- pycha :) Składniki: 8 dużych ziemniaków, 100 g boczku z plasterkach, 1 duża cebula, 1 łyżki mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 1 jajko, sól, bułka tarta.  Przygotowanie:   Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania