kotlety - 13055 przepisów (strona:590/871)

Fasolka szparagowa z bułką tartą 126

moich ulubionych dodatków do obiadu – fasolka szparagowa z bułką tartą. Nie wiem jak Wy, ale ja i moja rodzina wprost za nią przepadamy. Idealnie pasuje do tradycyjnych panierowanych kotletów z piersi kurczaka lub mielonych. Polecam ją również w towarzystwie domowego gyrosa . Pyszny dodatek, choć lubię ją również zjeść od tak Składniki: około 80 g fasoli szparagowej 3/4 łyżki soli

Słodkie okruszki
Jak jeść więcej warzyw? Moje 7 sposobów. 140

kilka linków do moich przepisów, które pozwolą trochę oswoić się z warzywami: Pizza fit na cukiniowym spodzie = 4 porcje warzyw/całość Frytki z dyni   = 6 porcji/całość Kotlety z czerwonej kapusty   = 1 porcja/szt Papryka faszerowana soczewicą = 2 porcje/szt Placki z buraków i cukinii = 1 porcja/szt Pasta kanapkowa z bobu   = 5 porcji/całość

Powiedz dietom nie
Leczo 702

pomarańczowe (tych papryk nie obierasz), pokrój je w dużą kostkę 4 średnie cebule 300 g kiełbasy (Twojej ulubionej), pokrój w plasterki - ja użyłam kiełbasek z baraniny 2 ugrillowane kotlety (ok. 200 g) z antrykotu wołowego, pokrój w kostkę - możesz użyć dowolnego innego mięsa pieczonego, które akurat masz w swojej lodówce lub zwiększyć ilość kiełbasy 1 łyżeczka czerwonej papryki

Szybko Szybkowar
Kąski schabowe w sosie z wędzonej papryki 269

Kolejny pomysł na przyrządzenie schabu by uniknąć na talerzu tradycyjnego kotleta w panierce:) Tym razem jest to schab w sosie z dodatkiem wędzonej papryki, która nadaje potrawom smaku charakterystycznego dla paprykowych chipsów.  Mięso i marynata: 500g schabu 250g jogurtu naturalnego 3 łyżeczki wędzonej papryki 1/2 łyżeczki curry sól, pieprz olej  Sos: 500ml przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku

Szefowa kuchni
Wenecki kurczak 225

bardzo ważne w przypadku tej delikatnej części kurczaka . Wiadomo nikt nie lubi suchych trocin , włażących w zęby i stających w gardle Polecam , jako odmianę od nieco już oklepanych , kotletów , klepanych z piersi kurczaka Składniki : 4 połówki piersi z kurczaka 1 opakowanie cieniutkich plastrów boczku wędzonego -nie parzonego 4 łyżki słodkiego sosu chilli 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka słodkiej papryki sól

Ogrodnik w podróży
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym 175

pyzą ziemniaczaną! Ziemniaki to moje ulubione warzywo, które mogłabym jeść każdego dnia i pod każdą postacią. Dzisiaj moja propozycja na kotleciki z sosem pieczarkowym. 60 min 9 kotlecików składniki: kotlety: 1 kg ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej oliwa z oliwek do smażenia lub masło sól, pieprz gałka muszkatołowa bułka tarta sos pieczarkowy: 6 dużych pieczarek 3 łyżki jogurtu naturalnego

Ania i Marcin gotują
Sałatka z tuńczykiem, rukolą, pomidorem i kukurydzą 171

tuńczykiem i dużą ilością trawy jak to mój tato mówi he he. Jak mu ktoś mówi o sałatce, to zawsze odpowiada, że trawę to jedzą króliki :)))). On na kotletach wychowany, to dlatego takie ma podejście :-)). Ja sałatki uwielbiam i robię, jak tylko mnie najdzie. Wam życzę udanego weekendu :-)) Składniki: 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 3 większe pomidory rukola cebulka

kruche babeczki
Zupa soczewicowa z kalarepą i "Dzika droga" 159

podsmażyć (jeśli użyjemy kiełbasy suchej, podsmażanie pomijamy) i wrzucić do zupy. Gdy warzywa i soczewica będą miękkie, doprawić do smaku solą i pieprzem. ----- Podobne: Gulasz warzywny Zupa z fasoli Kotlety z cukinii z surówką z kalarepy Ostatnie wpisy na blogu nie sprzyjały dzieleniu się wrażeniami z przeczytanych książek (a sporo lektur za mną, czemu sprzyjały ostatnie podróże). Spieszę zatem nadrobić

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 242

końcu w bułce tartej oraz sezamie. Układamy obok siebie na talerzu. Jeśli nie zużyjecie wszystkich kotlecików od razu to przykryjcie je folią spożywczą i wstawcie do lodówki. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju rzepakowym przez ok. 2-3 minuty z każdej strony, tak by były złoto-brązowe. Odsączamy je z tłuszczu na ręczniku papierowym. Możemy zabierać się za składanie bajgli

Cooking Monster
Zacznij zdrowo nowy dzień- Koktajl z odkwaszającą i leczniczą kaszą jaglaną 128

moczenia, 2 litry filtrowanej wody. Z podanych składników otrzymasz około 1,5 l mleka migdałowego oraz migdałową masę, którą możesz wykorzystać do pieczenia ciast, ciasteczek, zagęszczenia sosu, dodać do kotletów warzywnych lub pasztetu. Migdały ze względu na neutralny smak mogą być dodawane niemal do wszystkiego. Wykonanie 1. Migdały zalej wodą i zostaw na noc. Po namoczeniu odcedź na sitku, możesz

w mojej kuchni
Pęczak po staropolsku 177

sicie i przełożyć do miski. Jeszcze gorący doprawić masłem, musztardą francuską, solą i pieprzem. Dorzucić pokrojony drobno szczypiorek. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Podawać jako dodatek do pieczonego mięsa, kotletów czy tak jak u mnie - Gulaszu wyraźnie przyprawionego od Pamapol . Smacznego

Grunt to przepis!
Sos musztardowo-śmietanowy 302

Uwielbiam domowe sosy musztardowe. Dziś polecam Wam przepis na sos musztardowo-śmietanowy. Najczęściej podaję go do jajek na twardo lub jaj faszerowanych, kotletów, sałatek itp. Spróbujcie. Przygotowanie takiego sosu zajmie Wam dosłownie chwilę. Do przygotowania mojego sosu użyłam musztardy dijon Develey z serii premium. Pyszna musztarda o delikatnej konsystencji o lekko słonym smaku. Jak wszystkie produkty z serii idealnie prezentu

Słodkie okruszki
"W krainie miodem płynącej" - podsumowanie akcji 175

Miodowo-cynamonowa granola na dobry początek dnia autorka: Gavrilla | blog: peanutbuttermonster Ciastka owsiano-amarantusowe i "Co się wydarzyło w Madison County" autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Kotlety jaglano-ziemniaczane z kapustą autorka: Badylarka | blog: Weekendy w domu i ogrodzie Kompot z czarnej porzeczki i rabarbaru autorka: Beata12 | blog: W królestwie smaków Beaty Ciastka miodowe o smaku kokosowo

Weekendy w domu i ogrodzie
Leszcz w occie 211

potem wyczekiwanie aby się ładnie przegryzły. 3 - 4 dni i możemy rybkę zajadać, wtedy nie mamy obaw, że jakaś ość utknie nam w przełyku. Możemy też leszcza zmielić na kotlety ale ja dziś proponuje w occie. 7 szt leszcza ( średnich ) Marynata : 2,5 l wody 600 ml octu 6 % koperkowego  klik 6 ziaren ziela angielskiego 4 szt liścia laurowego

Ewa w kuchni
Kotlet z piersi z kurczaka 117

Pieprz sól Bułka tarta Oliwa Sposób: Filety należy oczyścić i dokładnie rozbić tłuczkiem, przyprawić solą oraz pieprzem, następnie po kolei panierować:  roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Tak przygotowane kotlety smaży się na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Polecam również panierować w samym jajku i mące pod koniec podlewamy odrobiną wody ,są również pyszne. Smacznego

Viola cooks with passion

Proponowane wyszukiwania