kotlety - 13055 przepisów (strona:580/871)

Salsa słodko - kwaśna 204

słodkiej konfitury dało tyle radości, że do chrupiących domowych nuggetsów nie mogliśmy się jej wręcz oprzeć! Salsę można z powodzeniem wykorzystać do mięsno-serowych calzone, quesadilli, krokietów, kotletów, sałatek. Jeśli macie ochotę na pikantniejszą wersję dodajcie chili według upodobań.   Składniki: 500 g passaty 2,5 łyżki majonezu 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżeczki z lekką "górką" konfitury truskawkowej

Zasmakuj Kuchni
Pieczarki w chrupkim cieście kukurydziano-maślankowym 354

miski (lub głębokie talerze). W jednej mieszamy 2 czubate łyżki mąki pszennej z 2 czubatymi łyżkami mąki kukurydzianej. Doprawiamy solidnie pieprzem i solą (jak do tradycyjnej panierki np. na kotlety). Mieszamy, a następnie powoli wlewamy maślankę, mieszając aż do uzyskania gęstego ciasta. Jeśli chcemy, aby nasze pieczarki były bardziej chrupiące warto dodać 1 jajko (przed wlaniem maślanki). W drugiej misce

Słodkie okruszki
Przepyszne burgery BBQ z indyka 114

sobą dokładnie wszystkie składniki- odstaw do lodówki na min. 20min. 3. Formuj burgery: mięso podziel na ok.7 części i z każdej uformuj kulkę, następnie ją spłaszcz, aby powstał kotlet o grubości ok. 1cm. 4. Burgery smaż na bardzo mocno rozgrzanej patelni grillowej (bez tłuszczu) po ok. 4-5min. z każdej strony. * Jeżeli używasz mięsa garmażeryjnego, najprawdopodobniej jest już

Kuchnia w Słońcu Skąpana
PESTO PISTACJOWE 218

Pesto pistacjowe jest typowym produktem prosto z Sycylii. Pasuje jako dodatek do kanapek, makaronów, serów, przekąsek, zapiekanek i kotletów. Jest po prostu pyszne! Jeśli raz spróbujesz to na pewno się uzależnisz, a przynajmniej tak było w moim przypadku . Moje domowe pesto jest oparte na przepisie babci mojego męża. Jest łatwe w przygotowaniu i nie jest zbyt czasochłonne. SKŁADNIKI : pistacje

kuchniabellissima.wordpress.com
Najpopularniejsze przepisy 2016 roku 151

minionego roku, które najchętniej były czytane. Dania główne i świąteczne Wigilijna kasza jaglana z suszonymi śliwkami i miodowo-korzennym aromatem Kurczak z zielonymi warzywami w sosie teriyaki Jaglane kotlety z rybą i szalotką Czerwona kapusta na ciepło Pęczotto ze świeżymi kurkami Zupy Francuska zupa cebulowa Sałatki Świąteczna sałatka śledziowa z ziemniakami, cebulą i szczypiorem Sałatka z mozzarellą, kurczakiem i prażonymi

My Chcemy Jeść
Zupa dyniowa 140

zawiera beta-karoten, potas no i oczywiście jest bardzo nisko kaloryczna a przy tym bardzo sycąca. Możemy zrobić z niej wszystko wykorzystując jej każdy cenny centymetr. Placki, serniki, muffiny, kotlety, przeciery,racuchy i oczywiście Zupę. Dzisiejszy wpis będzie poświęcony zupie, gdyż to właśnie dynia w takiej postaci najczęściej króluję na moim stole.  Dynia dynia ale którą wybrać…? Dobrą dynię

Wylizany Rondel
Sloppy Joe czyli luźny Jasiek 139

Niemiec w XIX wieku, a to danie zostało wymyślone przed II wojną światową jest to bardzo prawdopodobna wersja. Technicznie rzecz biorąc to taki burger z rozwalonym kotletem albo, już bardziej fachowo, z luźnymi kawałkami czegokolwiek. Jeśli znajdzie się kolejny dobry spec od marketingu to ma szansę stworzyć kolejną hipsterską modę, zwłaszcza w odniesieniu do burgerów. Z hipsterów można się śmiać

Kryzysowa Książka Kucharska
Bubble and squeak - od wiktoriańskiego Monty Pythona po przepis kryzysowy 116

Brytyjskie danie, które swoją nazwę zawdzięcza głównie odgłosom powstałym podczas przygotowania. Dlatego wersja w formie kotletów, która kiedyś widziałem nie będzie b&s, bo nie wydaje takich odgłosów. bubble - bulgotać squeak - piszczeć Już sama nazwa wymyślona w XVIII wieku jest humorystyczna. Pewnie dlatego,  pierwsze wzmianki o tym daniu pojawiały się w czasopismach satyrycznych, pisane między innymi przez twórców

Kryzysowa Książka Kucharska
Gofer bhaji burger 138

Kryterium uzualne pozwala nazywać burgerem kotlet w bułce, który nie jest z wołowiny. Podobnie jest z Bhaji. W języku hindi bhaji oznacza po prostu warzywa. Jest nawet taka potrawa jak Pav Bhaji w różnych wersjach (co za tym idzie o różnych nazwach) czyli mniej więcej bułka z warzywami, na którą też przyjdzie czas na blogu :)  W każdym razie istnieje

Kryzysowa Książka Kucharska
Babka łężniowa z sosem borowikowym 120

kapustą kiszoną. Nie wiem dlaczego większość osób myśli, że przepis pochodzi z Bieszczad. Według moich rozeznań, pochodzi on z kresów ogólnie. Trochę dlatego, że nie chciało mi się lepić kotletów, a trochę dlatego, żeby nie było smażone zrobiłem taką babkę. Trochę jak klasyczna babka ziemniaczana. Polałem ją sosem z borowików, które choć ekskluzywne, to rosną w lasach i są dostępne

Kryzysowa Książka Kucharska
Kotlety ziemniaczane nadziewane pieczarkami 258

Cóż można zrobić z pozostałych ziemniaków z obiadu? Można usmażyć kotlety ziemniaczane, ugotować kopytka i zapewne wiele innych ciekawych potraw. Ja połączyłam dwa w jednym czyli ciasto jak na kopytka tyle, że nie były one gotowane tylko smażone. I jeszcze jeden ważny element a mianowicie to, że nadziałam je farszem pieczarkowym. Składniki:     ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków

Amatorka kuchenna
To był dobry rok... czyli podsumowanie roku 2016 174

Dotąd nie przepadałam za podsumowaniami, wydawało mi się strasznie nudne, taki odgrzewany kotlet. Nie wiem co mnie wczoraj napadło, ale zaczęłam oglądać zdjęcia z tego roku no i kurcze! tyle się wydarzyło, o tylu rzeczach już zapomniałam! To był fajny rok :) Dużo się działo, jak zwykle, ale przynajmniej nie mogę narzekać na nudę ;) Chodźcie pokaże Wam coś fajnego! ;) Bardzo lubię

Czerwona Porzeczka
Tofu burger 163

białka na 100g lub więcej, to weź tofu wędzone. Przy zbyt miękkim tofu nasz tofu burger będzie po prostu miał kiepską konsystencję. Jak podawać? Możesz zaserwować w formie kotletów z ziemniaczkami i kapustką lub jak tytułowy burger z tofu. Ja polecam dać do środka wegański majonez , odrobinę ajwaru lub keczupu i świeże warzywa. Artykuł Tofu burger pochodzi z serwisu Blendman.pl

Blendman
ziemniaczane krokiety z szynką i serem-pyszne,chrupiące,idealne na imprezę 594

niego ser oraz szynkę i sklejamy tworząc wałek Tak robimy z całym ciastem.  Następnie jajko,wodę ,sól,pieprz oaz mąkę mieszamy ze sobą (tak jak robimy panierkę do kotletów schabowych) Krokiety moczymy w panierce oraz obtaczamy w bułce tartej.   Smażymy na złoty kolor na GORĄCYM oleju. To bardzo ważne aby dać krokiety na gorący olej.  Podajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Polędwiczki wieprzowe w sosie grzybowym 293

Przyprawa do wieprzowiny Masło Oliwa Świeże zioła Śmietana do sosu Mięso myjemy i suszymy. Polędwicę kroimy na 3-4 kawałki, w zależności od wielkości, po tym rozbijamy je na kotlety. Możemy je następnie pokroić na mniejsze kawałki – ja tak zrobiłem, gdyż takie małe porcje sprawdzają się doskonale przy okazji świątecznego obiadu, gdy na stole gości więcej potraw. Jeśli przygotowujesz tylko

MarcinChef

Proponowane wyszukiwania