kotlety - 13055 przepisów (strona:471/871)

FARSZYNKI MARCHEWKOWE Z AKSAMITNYM FARSZEM 78

zamiast gotować i to był strzał w 10! Bo jeszcze nigdy w życiu, aż tak nie smakowała mi marchewka. Inne tu na blogu bezmięsne dania, które warto spróbować:   KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM     SAJGONKI Z WARZYWAMI I GOTOWYM SOSEM     PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI     DYNIA

globuskulinarny
Młoda kapusta z koperkiem i boczkiem 113

Chyba każdy z nas zna smak kapusty zasmażanej. Pasuje do schabowego, kotletów mielonych, idealnie komponuje się z krupniokami i wieloma innymi daniami. Poniższy przepis jest alternatywą dla zasmażki jaką robi się z mąki i masła gdyż zamiast tego dodamy do kapusty boczek. Co ważne kapusta nie musi być koniecznie „młoda” ponieważ dokładnie taki sam efekt uzyskany z kapusty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Piersi z kurczaka w prostym sosie – rodzinny obiad 156

łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 4 ziela angielskie 2 liście laurowe 1/3 szklanki wody + 1 płaska łyżka mąki pszennej do zagęszczenia sosu Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kotlety (najpierw wzdłuż, żeby były cieńsze, a potem na pół lub mniejsze kawałki – w zależności od wielkości mięsa). Przekładamy je do miski, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, pół łyżeczki czarnego mielonego

Słodkie okruszki
KROKIETY PIECZARKOWO – CEBULOWE 84

dzień jesz zdrowo, to taki pyszny krokiet raz na jakiś czas z pewnością nie zaszkodzi. Do tego pyszny domowy barszczyk i pyszny obiad gwarantowany. INNE PYSZNE PRZEPISY:   KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM     SAJGONKI Z WARZYWAMI I GOTOWYM SOSEM     PLACKI Z SELERA Z TZATZIKI I OLIWKAMI     DYNIA Z WARZYWAMI

globuskulinarny
Panierowany kotlet drobiowy - dużo lepsza wersja 80

Każdy Polak lubi na obiad dostać dobry kawał mięsa, dziś u mnie każdemu znane kotlety bite, tym razem drobiowe, proste danie w trochę innej formie. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 cebula mleko sól pieprz żurawina leśna firmy Moryń PANIERKA: olej jajko+mleko bułka tarta+mąka pszenna WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka kroimy na plastry, ubijamy. Cebulę kroimy w talarki

Dziś Ja gotuje
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 131

piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu i piekę około 2 godzin pod przykryciem – moje plastry były nieco grubsze od tradycyjnego mięsnego kotleta. Karkówkę podaję z ziemniakami i sałatą. Smacznego Zasmakuj Kuchni

Zasmakuj Kuchni
Surówka z sałaty i ogórka – szybka i smaczna 70

Surówka z sałaty i ogórka to błyskawiczna i niezawodna surówka do obiadu. Jest bardzo uniwersalna i pasuje zarówno do jajka sadzonego jak i kotleta schabowego. Będzie też dobrym dodatkiem do dań z grilla. Jest bardzo smaczna, dlatego czasu lubię ją zajadać bez niczego. Latem, kiedy mamy pod dostatkiem sezonowych ogórków i sałaty, jest to pozycja obowiązkowa.   Składniki na surówkę

e-PrzepisyKulinarne
Kotleciki wołowe z cukinią 96

robię już chyba ze wszystkiego). Tym razem chciałam przemycić cukinię. Ja lubię, więc jak to jest, że moje dziecko nawet nie spojrzy??? Sama chciałam też zjeść coś innego niż kotlet schabowy. I stąd pomysł na delikatne wołowe pulpeciki z dodatkiem cukinii. Wołowe pulpeciki z cukinią Składniki: 1)       600 g mielonej wołowiny

Na kulinarnym poligonie
Zielony burger 74

Awokado obieramy, kroimy na pół i skrapiamy sokiem z cytryny. Na talerzyku ustawiamy jedną połówkę i wkładamy do niej odrobinę pesto bazyliowego, następnie układamy na niej paski cukinii, kotleta z piersi kurczaka, którego smarujemy pesto i przykrywamy drugą połówką awokado. Wierzch awokado oprószamy świeżo mielonym pieprzem czarnym i dekorujemy natką pietruszki. Opcjonalnie do burgera możemy dodać również zielone listki rukoli

Na kulinarnym poligonie
Pierogi z mięsem z rosołu 84

naszym stole a mięso trzeba wykorzystać. Tym razem przygotowałam pierogi z mięsem i warzywami z rosołu. I sukces od razu osiągnięty! Mój Niejadek, który mięso je tylko pod postacią kotleta schabowego i wędliny (nie każdej), tym razem łyżką wyjadał farsz z miski. A tam, w środku zmielone warzywa :D Serce matki od razu rośnie :)  Pierogi z mięsem z rosołu

Na kulinarnym poligonie
Pieczone polędwiczki wieprzowe – niezawodny przepis 234

chrupiącej panierce. Jakiś czas temu spróbowałam wyłączyć ze swojej diety wszystkie produkty pochodzenia zwierzęcego, jednak przetrwałam tylko tydzień. Czułam, że mój organizm aż krzyczy z błaganiem o jajecznicę i kotleta. Staram się jednak kupować mięso od zaufanych sprzedawców – w sprawdzonych sklepach mięsnych, z dokładnym opisem produktu. Dzięki temu mam pewność, że nie pochodzi z masowej hodowli i jest pełnowartościowe

Na-talerzu.pl
Sałatka z kalafiorem i warzywami 1119

należy sposób w jaki podacie tę sałatkę, jeśli rzecz jasna przypadnie Wam do gustu. Polecamy. A Wy w jaki sposób jeszcze podajecie kalafiora? Czyli poza zapiekanka , kotletami, sałatką i zupą? Zapraszamy do podzielenia się swoimi pomysłami. Możecie to zrobić w komentarzu pod postem lub na Facebook . Sałatka z kalafiorem i warzywami składniki: 1 średni kalafior 1 duży pomidor 2 ogórki

Kuchnia Na Wypasie
Borówka leśna (brusznica) – powidła 79

Znacie? Lubicie? Jeśli nie to serdecznie zapraszam Was do zrobienia takiej borówki. Jest idealna do mięs pieczonych, świątecznego indyka czy nawet zwykłych kotletów mielonych, a do tego ma mnóstwo witamin. Ja ją uwielbiam. Jeśli macie możliwość zebrania lub kupienia to polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Borówka leśna (brusznica) – powidła Składniki 2,5 kg borówek 1 kg cukru Instrukcje Borówki

To co lubię - gotuję i polecam
Roladki z gorgonzolą w szynce szwarcwaldzkiej 95

sól lub vegetta, pieprz 400ml śmietanki kremówki 30%-36% Olej rzepakowy Przygotowanie: Przygotowane filety rozkroić i rozbić tłuczkiem najlepiej przez folię aby nie poprzecinać włókien mięsa. Oprószyć przyprawami. Każdy kotlet ułożyć na plasterku szynki, posypać orzechami. Na każdym z nich ułożyć po kawałku sera oraz kawałek obranej i pozbawionej gniazd nasiennych gruszkę. Całość zwinąć w zgrabną roladkę, którą najlepiej spiąć

W garach u Gosi
Smażone boczniaki 67

zalewamy mlekiem (tak żeby były przykryte) i odstawiamy na 15 minut. Wyjmujemy z mleka i jeśli są duże kawałki dzielimy na mniejsze. Oprószamy solą i pieprzem, następnie panierujemy jak kotlety schabowe. Najpierw oprószamy niewielką ilością mąki, potem maczamy w jajku, a na końcu w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy boczniaki na wolnym ogniu po 3-4 minuty

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania