kotlety ziemniaczane - 1657 przepisów (strona:55/111)

Domowe prażynki ryżowe 97

też pokruszyć i dodać do sałatki. Prażynki ryżowe sprawdzą się świetnie jako posypka do sajgonek, czy kotletów w panierce. Można też zaszaleć i pokruszone prażynki wykorzystać do obtoczenia usmażonych na świeżo nuggetsów lub springrollsów.  Polecam również zrobić domowe chipsy ziemniaczane z patelni lub prawdziwy hit Bloga, czyli chipsy serowe z tortilli

AniaGotuje.pl
kotlety schabowe po hawajsku 128

odłożyć kotlety na mniej więcej ½ godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano. Przełożyć kotlety na blachę do zapiekania, na każdym ułożyć plaster ananasa, przykryć serem i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podałam z puree ziemniaczanym. zastawa

królestwo garów
pyszne kotlety z kalafiora,fasolki żółtej z dipem czosnkowo-jogurtowo-ogórkowym... 254

drobno fasolkę i kalafior dodać jajko, kucharka, pieprz mielony, pokrojoną natkę pietruszki, wsypać tartą bułkę, mąkę ziemniaczaną wszystko dobrze wyrobić ręką, odstawić na 15 minut aby smaki się przegryzły i bułka tarta ściągnęła masę na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety o grubości 1,5-2 cm, odkładać na ręcznik papierowy obrane gruntowe ogórki obrać ze skórki, utrzeć na tarce

W Mojej Kuchni Lubię
Karkówka po cygańsku 8305

konserwowe kroimy wzdłuż w cienkie plastry. 3. W naczyniu żaroodpornym układamy połowę podsmażonej cebuli. Na nią kładziemy kotlety wraz z ketchupem, następnie plasterki ogórków, a na koniec resztę cebuli. Pieczemy pod przykryciem 90 minut w 190 stopniach. Podajemy z puree ziemniaczanym. Smacznego

My Culinary Art
Kotlety mielone z indyka w sosie pomidorowym 175

szklanki  wrzucamy kostke rosolową  Po około 2-3 minutach gotowania dodajemy 3 łyżki koncentratu pomidorowego. do 1/2 szklanki zimnej wody dodajemy 2 łyżeczki mąki pszennej i łyżeczkę mąki ziemniaczanej Gotujemy mieszając cały czas przez ok. 6-8min. Pod koniec gotowania dodajemy 1-2  łyżki  masła i mieszamy aż do rozpuszczenia(...)KOTLETY - składniki:     700 g mielonego mięsa     2 jajka     1 cebula     1 czerstwa bułka     mleko (lub woda) do namoczenia bułki     sól i pieprz,estragon ,ziola Marioli    kasza kukurydziana .lub sezam do obtaczania     olej do smażenia  sposób przygotowania

w mojej kuchni
Serusie pod pierzynką 110

Serusie pod pierzynką Bardzo fantazyjne kotlety z kurczaka pod pyszną pierzynką warzywną Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        3 jajka ·        30 dag sera żółtego ·        4 łyżki majonezu ·        3 łyżki mąki pszennej(...)łyżki mąki ziemniaczanej ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        15 dag pieczarek ·        Papryka czerwona ·        2 ogórki konserwowe ·        ½ puszki kukurydzy

Kulinarna Chwila
Mielone Alladynki 75

Mielone Alladynki Soczyste mielone kotlety z kurczaka, aromatyczne warzywa, idealna propozycja na obiad. Składniki: ·        1 filet z kurczaka ·        Cebula ·        1 torebka ryżu ·        Papryka czerwona ·        ½ małej główki kapusty włoskiej(...)puszki kukurydzy ·        2 łyżki mąki pszennej ·        2 łyżki mąki ziemniaczanej ·        Bułka tarta ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Czosnek

Kulinarna Chwila
Wege kotlety z kaszy jaglanej, quinoa i amrantusa, cukinii i marchewki. Zdrowy recycling obiadowy. Wegetariańskie. 164

warzywami polane serowym dipem . WEGE KOTLETY Z KASZY Z CUKINIĄ I MARCHEWKĄ Składniki: 2 szklanki ugotowanej mieszanki kasz jaglanej, quinoa i amarantusa (przepis na smaczną kaszę podałam tutaj ) 1 jajko 1 mała cukinia 1 duża marchewka garść poszatkowanej drobno pietruszki 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki otrąb 5 łyżek mąki ziemniaczanej sól morska świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki(...)jajko, przyprawy, otręby oraz mąkę ziemniaczaną. Ręką dokładnie mieszamy, aż masa stanie się gęsta i lepiąca. Jeśli będzie za rzadka można dodać łyżkę mąki. Miskę przykrywamy folia spożywczą i pozostawiamy na ok. 15 minut. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju. Łyżką nabieramy porcję masy i zmoczonymi w zimnej wodzie rękoma lepimy zgrabne okrągłe kotlety. Smażymy po ok. 2 minuty

Naturalna Kuchnia
Mięsne rogaliki z kładzionymi kluskami i brokułem w sosie koperkowym – danie z patelni 163

mnie orkiszowej) 5 łyżek koperku (może być mrożony) 80 ml śmietanki 30% 2 łyżki mąki ziemniaczanej oliwa, olej lub masło przyprawy i zioła – sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek, bazylia, curry, słodka papryka Sposób przygotowania: Z piersi z kurczaka robimy filety jak na kotlety schabowe, jednak kroimy je na trójkąty (jak ciasto na rogaliki). Mięso przyprawiamy i zwijamy(...)tworząc w ten sposób kluski), pomiędzy mięso, tak oby kluski mogły gotować się w powstałym sosie. Po 2 minutach gotowania do całości dodajemy wymieszaną (najlepiej w słoiczku) śmietankę, mąkę ziemniaczaną i koperek. W razie potrzeby doprawiamy. Całość mieszamy do momentu zagotowania. Danie możemy podać w wersji, jaka jest widoczna na zdjęciu – pięknie wygląda, a nikt nie odgadnie

Via Gusto
Duszona karkówka z pieczarkami 151

świeżego tymianku (lub 3 łyżeczki suszonych ziół 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki oleju roślinnego Sposób wykonania: Karkówkę kroimy w plastry o grubości ok 1 cm. Każdy kawałek lekko rozbijamy i nacieramy solą, pieprzem oraz papryką w proszku. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Po wysmażeniu wyjmujemy mięso(...)przykrywała kawałki mięsa). Dusimy pod przykryciem do momentu aż mięso zmięknie. Pod koniec duszenia dodajemy majeranek i tymianek.  W szklance rozpuszczamy w niewielkiej ilości zimnej wody mąkę ziemniaczaną. Zawiesinę wlewamy do sosu mięsnego, mieszamy.  Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso podajemy np. z sałatką z kiszonych ogórków (przepis znajdziesz  tutaj

Qchnia po prostu
Bezglutenowe kotlety gryczane 113

kaszy...  A smak był bogaty i zachęcający do pałaszowania:-) Składniki - ok. 20 sporej wielkości kotletów 500 g kaszy gryczanej niepalonej, nieugotowanej 200 g sera feta - prawdziwego, nie serów sałatkowych typu feta 5 jaj 6 łyżek mąki bezglutenowej - można używać wyłącznie skrobi ziemniaczanej, kukurydzianej lub ich mieszanki średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 duża marchewka pęczek natki pietruszki sól(...)ręki. Odnośnie soli i pieprzu - sugeruję dodać ich sporą ilość tak, aby smak był wyraźny. Musi być mocno słone i pieprzne. Podczas smażenia te smaki złagodnieją. Następnie należy formować kotlety - tak jak mielone - i smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.  Do bezpośredniego podania podsmażałam mocniej. Część kotletów tylko lekko podsmażyłam, żeby zachowały formę i zostawiłam na następny dzień

Ze smakiem bez glutenu
Schab w sosie własnym 1791

cebula nabiorą pięknego złotego koloru.  Mięso będzie mięciutkie i naprawdę kruche, gdy będzie długo duszone. Powinno to zająć dłużej niż godzinę, ale czas duszenia zależy od grubości kotletów.  Bitki schabowe w sosie własnym  dobrze smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem, a także surówkami, buraczkami lub mizerią. Bardzo polecam, smacznego :) TUTAJ znajdziecie więcej przepisów na schab :) Polecam również(...)kilka łyżek słodkiej śmietanki lub mleka, opcjonalnie 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, listek laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego, przyprawy do smaku: sól, pieprz, słodka papryka, majeranek (lub inne ulubione zioła do schabu) opcjonalnie posiekana natka pietruszki lub koperek Schab w sosie własnym, przygotowanie: Schab rozbić jak na kotlety schabowe. Oprószyć przyprawami. Smażyć do wyraźnego zrumienienia z obu stron

Lekcje w kuchni