kotlety ziemniaczane - 1657 przepisów (strona:56/111)

Siekany drobiowy smażony na oleju rzepakowym 251

Szybkie do zrobienia...takich przepisów na siekane drobiowe kotleciki na blogu już jest kilka ..tym razem z braku mąki ziemniaczanej w domu i lenistwa, aby iść do sklepu musiałam trochę pozmieniać składniki...ale mimo to kotleciki były pyszne, smażone oczywiście na oleju rzepakowym.Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam w swojej kuchni.  1 podwójna(...)płynie olej rzepakowy do smażenia Pierś z kurczaka pokroić w kostkę.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu

Moje domowe kucharzenie
Czeskie kanapki. 123

Wojną. To były piękne czasy, ale jak śpiewa Jaromir Nohavica , dobrze, że ludzie nie wiedzieli co ich dalej czeka - XX stulecie... Moja druga czeska kanapka to vajeczny rzizek. Jajeczny kotlet. Przypomniałem sobie o nim w ostatniej chwili, a przecież go uwielbiam. Prosta rzecz, ale do kufelka piwa lub Kofoli idealna! Przyznam, że nie wiem czy historia rzizka jest równie stara(...)kromki. Jedną połowę każdej kromki posmarować masłem, a drugą sałatką jarzynową (lub ziemniaczaną). Na maśle umieścić zwinięty w rożek plaster salami. Na sałatce ułożyć zwiniętą w rulonik szynkę. Dodać ćwiartkę ugotowanego na twardo jajka, pomidor, korniszon, dwa słupki żółtego sera i listek pietruszki. Kanapka z jajecznym kotletem: 1 jajko rozbełtać z 1 łyżką bułki tartej i szczyptą soli

zadanie-gotowanie
Boże Narodzenie w Europie 55

orzechami włoskimi podczas wieczerzy wigilijnej. Jedzą potrawy mięsne. Na rozpoczęcie Wigilii spożywają kapustnicę, czyli kapuśniak, potem kotlety schabowe. Na stole znajdziemy też gotowaną kiełbasę, ćwikłę z chrzanem oraz knedle z bryndzą. Spożywa się też pieczone ryby m.in. karpia z sałatką ziemniaczaną. Słowacy zajadają się również słodyczami m.in. ciastami np. struclą z makiem, ciastkami, orzechami, owocami, haluszkami z makiem

ProstePesto.pl
Meatloaf, czyli pieczeń z indyka i kaszy 75

mieszkanki indyka oraz dwóch rodzajów kaszy. Mieszanie kaszy z mięsem to nasz stały patent na robienie kotletów, burgerów, pulpetów. Dzięki temu są zdrowsze, a poza tym przemycamy w ten sposób kaszę do menu naszego syna. Meatloaf świetnie smakuje z pure ziemniaczanym, sałatkami i surówkami lub pieczonymi warzywami (można je upiec razem z pulpetem). Jeśli zostanie ci coś z obiadu

Niedzielny kucharz
Meatloaf, czyli pieczeń z indyka i kaszy 105

mieszkanki indyka oraz dwóch rodzajów kaszy. Mieszanie kaszy z mięsem to nasz stały patent na robienie kotletów, burgerów, pulpetów. Dzięki temu są zdrowsze, a poza tym przemycamy w ten sposób kaszę do menu naszego syna. Meatloaf świetnie smakuje z pure ziemniaczanym, sałatkami i surówkami lub pieczonymi warzywami (można je upiec razem z pulpetem). Jeśli zostanie ci coś z obiadu

Niedzielny kucharz
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 232

przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne.   Kotlety możecie podać z… ulubionymi surówkami lub sałatkami obiadowymi, smażonymi pieczarkami, duszonymi warzywami, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarny S.O.S.
Kotlety drobiowe z serem i majonezem 232

przyprawę gyros, dlatego późniejsze doprawianie ciasta lub usmażonych kotletów nie jest już konieczne.   Kotlety możecie podać z… ulubionymi surówkami lub sałatkami obiadowymi, smażonymi pieczarkami, duszonymi warzywami, zasmażanymi buraczkami, ogórkiem kiszonym lub przetworami warzywnymi.     Pomysły na obiad… – Placki ziemniaczane ze słonecznikiem – S paghetti bolognese – Leczo z patisonem – Ryba pieczona na ryżu

Kulinarne S.O.S.
Pojedynek kulinarny Tradycja i Nowoczesność w Olecku 84

terenach, gdzie ziemniaki królowały, a mięsa było mniej. Farszynki to smażone, faszerowane kluski kartoflane, w kształcie kotletów, z nadzieniem mięsno - jajecznym. Jajka gotowane na twardo były dodawane w celu „rozmnożenia” farszu mięsnego. - Plince z pomoćko – to Warmińsko-Mazurkie placki ziemniaczane, podawane z pomoćką, czyli „sosem” z twarogu ze śmietaną, z cebulą i czosnkiem. Na plincach układa się smażoną wędzonkę

królestwo garów
Orientalny schab z grzybami mung 118

garść suszonych grzybów mung sos sojowy imbir suszony chilli suszone czosnek suszony miód łyżeczka mąki ziemniaczanej łyżka jogurtu naturalnego cebula olej do smażenia ziele angielskie i liść laurowy – po 2 sztuki sól, pieprz Przygotowanie: mięso umyj, osusz, pokrój na kotlety, odłóż na bok grzybki zalej wrzątkiem o odstaw na bok cebulę posiekaj drobno i podsmaż na patelni, przełóż

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 132

postaci burgera lub jako dodatek do mięsa/ryżu/kaszy i surówki. Składniki (na 15 kotletów): - 0,5 surowego kalafiora - 150g kaszy jaglanej (ok. 3/4 szklanki suchej) - 0,5 szklanki pestek słonecznika - 1 cebula - 3 ząbki czosnku (średniej wielkości) - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 3 łyżki oleju/oliwy - 1 łyżeczka syropu z agawy/daktylowego/miodu - czosnek granulowany - 1 płaska łyżeczka papryki wędzonej(...)ładnego brązowego koloru. Bułkę do hamburgera podgrzać w piekarniku/na patelni/ugrillować. Obie strony bułki posmarować ulubionym sosem (u mnie sos czosnkowy wg tego przepisu ). Ułożyć warzywa i na koniec kotleta z kalafiora. Polać sosem i przykryć wierzchem bułki. Smacznego! _______________ * mroziłam zarówno surowe jak i upieczone kotlety - obie formy wychodzą później ok. * zmodyfikowany przepis z Jadłonomi

CookYourself
Burger z mielonym z kalafiora, burgery kalafiorowe, mielone kalafiorowe 206

postaci burgera lub jako dodatek do mięsa/ryżu/kaszy i surówki. Składniki (na 15 kotletów): - 0,5 surowego kalafiora - 150g kaszy jaglanej (ok. 3/4 szklanki suchej) - 0,5 szklanki pestek słonecznika - 1 cebula - 3 ząbki czosnku (średniej wielkości) - 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 3 łyżki oleju/oliwy - 1 łyżeczka syropu z agawy/daktylowego/miodu - czosnek granulowany - 1 płaska łyżeczka papryki wędzonej(...)ładnego brązowego koloru. Bułkę do hamburgera podgrzać w piekarniku/na patelni/ugrillować. Obie strony bułki posmarować ulubionym sosem (u mnie sos czosnkowy wg tego przepisu ). Ułożyć warzywa i na koniec kotleta z kalafiora. Polać sosem i przykryć wierzchem bułki. Smacznego! _______________ * mroziłam zarówno surowe jak i upieczone kotlety - obie formy wychodzą później ok. * zmodyfikowany przepis z Jadłonomi

CookYourself
Krótka seria - Wrocław - Łubu Dubu 156

było, to danie samo w sobie się obroni, nawet jeśli jest to właśnie taki schabowy czy placek ziemniaczany. Przecież schab był tak soczysty i delikatny, że smak tego wynalazku tylko zaburzył tą prostotę, za którą my Polacy tak przepadamy w klasycznym kotlecie schabowym... I kto by pomyślał, że w takim miejscu, za przyzwoite pieniądze można zjeść coś dobrego, prostego

Right Behind The Kitchen
Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!" (bezglutenowe) 230

rybkę jeść trzeba, więc kombinuję jak mogę. Oto co wykombinowałam! Tadam!!! Kotleciki łososiowo - ziemniaczane "FUJ - ALE DOBRE!!!" Powiem krótko: PYCHAAAA!!! Mówiąc dłużej;-) mój M - rodowity Kaszub, Kaszub z krwi i kości, Kaszub w stylu "Kobieto daj mi kotleta schabowego, bulwy z sosem i będę szczęśliwy" stwierdził, że są "NAPRAWDĘ smaczne", więc dla fanów rybich posmaków i zapachów powinny być

Restauracyjka Literacka
Szwajcarsko – góralskie placuszki z jabłkiem, schabem i grzybami 165

pojawią się i takie akcenty. Będzie to kuchnia szwajcarska w góralskim wydaniu. Na początek Rösti. Szwajcarskie placuszki ziemniaczane. Ja proponuję placuszki w wersji z jabłkiem. Podane na aromatycznym schabie z oscypkiem, grzybami leśnymi i odrobiną śmietany. Danie proste i aromatyczne. Składniki: kotlet schabowy (po jednym na osobę) 8 surowych i obranych ziemniaków 1 duże jabłko słodkie sól pieprz gałkę

ladykitchen
Schab marynowany 201

czubata łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżka ketchupu 1 płaska łyżeczka musztardy 2 łyżki oleju Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą w małej miseczce. Plastry mięsa delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Kotlety przekładamy do woreczka strunowego. Wlewamy marynatę, dokładnie nacieramy nią mięso. Wkładamy

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania