jest godny zainteresowania. Składniki: - duża pierś kurczaka, - szklanka rosołu, - duże opakowanie jogurtu naturalnego; - sól, czarny pieprz, kurkuma + (ewentualnie świeża mięta posiekana); - oliwa; - ząbek czosnku Wykonanie: Kurczaka umyć, podzielić na kotlety, skropić oliwą. Wrzucić na patelnię, zalać rosołem, gotować bez przykrycia, aż mięso dojdzie a rosół wyparuje. Zmieszać 0,5 jogurtu ze szczyptą soli. Zalać mięso i dusić mieszając, aż jogurt
dom-agi.plSzybki obiad, ale alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Powiem szczerze, że fajne chrupiące, ale chyba wolę zwykłą panierkę. Myślę, że będę próbowała różne dodatki do panierki aż trafię na tą, która mi idealnie odpowiada. Tymczasem zapraszam na nuggetsy z płatkami kukurydzianymi. Składniki: - pierś z kurczaka; - jajko; - ulubione przyprawy; - garść płatków kukurydzianych; - olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka podzielić na małe kawałki
dom-agi.plkońcu dostałam główkę młodej kapusty prosto z ogródka i nie było wyjścia. Część domowników, tak jak ja jadła kapustę z młodymi ziemniakami z koperkiem, a inni musieli dodatkowo dostać kotleta, w takim połączeniu obowiązkowo ze schabowym. Pycha. Składniki: - główka młodej kapusty; - pęczek koperku; - 12 dag boczku; - 1 cebula; - 3/4 szklanki wody; - łyżka masła; - łyżka mąki; - sól, pieprz Wykonanie: Kapustę posiekać
dom-agi.plcookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kotlety-z-kani/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('7fa50d5a5fd2cc85c61bdff833fd66dd').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); The post Kotlety z kani appeared first
dom-agi.plsmakuje. Na szczęście nie tylko ja jestem taką zwolenniczką grzybów, ale moje upodobania podziela również P., więc gdy nazbierał koszyk leśnych, pięknie pachnących grzybów zrobiliśmy sosik. Ostatnio proponowałam Wam kotlety z kani, a teraz ten sos. Idealny do ziemniaczków, lub po prostu z chlebem. Pycha! Składniki: - grzyby leśne, około 2 duże garści - sól, pieprz, oregano - 1/3 szklanki śmietany 30% - cebula
dom-agi.pldawno już obalono badaniami naukowymi. U zdrowych ludzi cholesterol zawarty w diecie minimalnie wpływa na jego poziom we krwi. Znacznie groźniejsze są tłuszcza nasycone (zwierzęce – zawarte w wieprzowinie, kiełbasie, kotletach, skórze drobiu, śmietanie, maśle, słoninie, smalcu, pełnym mleku) oraz tłuszcze trans (chipsy, chrupki, ciastka, krakersy, twarde margaryny w kostce, fast-foody, zupki chińskie). Ze względu na możliwość zakażenia Salmonellą (dotyczy
Powiedz dietom nieSkładniki Porcja dla 2 osób: 2 średniej wielkości kotlety schabowe oliwa z oliwek do smażenia sól pieprz do marynaty: 3 łyżki miodu ostra papryka ok. 2 łyżeczek cynamon ok. 2 łyżeczek oraz: 4-6 ziemniaków lub gotowe frytki do przyrządzenia w piekarniku. przydatna może okazać się także włoska sałata, pomidor i oliwa. Przygotowanie: mięso opłukać pod bieżącą wodą, osuszyć
Luźna KuchniaDoskonałe kotlety są dietetyczne. Warto podać na postny piątek z sosem np. pomidorowym lub z którąś z naszych surówek. Składniki: pół szklanki surowej kaszy jaglanej 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko 1 średnia cebula 5-6 średniej wielkości pieczarek pół czerwonej papryki pół pęczka kolendry 2 łyżki płatków owsianych 1 duży ząbek czosnku
kgwjanczewoprzed przygotowaniem potrawy, może być dzień wcześniej ( ale awaryjnie robiłam to na pół godz. przed przygotowywaniem), następnie gotuję z dodatkiem vegety około 1/2 godz. polędwiczki kroję w poprzek na kotlety i lekko rozbijam, przyprawiam (jeśli chodzi o przyprawę knorra, to najchętniej mieszam kilka) i obtaczam w mące, na patelni rozgrzewam olej z masłem, dodaję pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę
Kuchnia Beatyopcjonalnie "sos meksykański-Pudliszki"(można zrobić samemu) WYKONANIE: Mięso, paprykę (proszek), sól, pieprz -mieszamy cebulę, 1 paprykę krótko dusimy na tłuszczu, aby zmiękły-dodajemy do mięsa formujemy owalne kotlety i smażymy pozostałą paprykę, cebulę kroimy w cienkie paski- dusimy dodajemy gotowy sos, bądź robimy własny wkładamy zrazy i dusimy około 15-20min. pod przykryciem, mieszając
Kuchnia BeatyBardzo często z mięsa mielonego robię po prostu kotlety mielone, ale co jakiś czas staram się urozmaicać menu i robię mielone w innej wersji. Tym razem zrobiłam klopsa z jajkiem na twardo. Ładniejsza nazwa tego dania to pieczeń rzymska, ale dla mnie lepiej brzmi klops z jajkiem. Tyle różnych klopsów ile znajdziemy przepisów. Każdy dodaje coś od siebie i już
Amatorka kuchennacoś innego. Schabowy po cygańsku czyli połączenie schabu, ziół prowansalskich, majonezu i sera żółtego. Finałem na talerzu był soczysty schabowy, który wszystkim domownikom smakował. Składniki: 4-5 kotletów schabowych bez kości 1-2 marchewki 2 cebule 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz
Amatorka kuchennazostał ułożony Zrolowane piersi opanierować najpierw w mące, potem w jajku z dodatkiem przypraw, a na końcu w bułce tartej (ja panieruję dwa razy, pomijając za drugim mąkę) Kotlety smażyć na małym ogniu z czterech stron Dzisiaj podałam z brokułami oraz ziemniakami posypanymi szczypiorkiem Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.combyła zbyt sucha, bo się przypali, ale trzeba też uważać, żeby nie była zbyt mokra Ugotowaną fasolkę odcedzamy i przekładamy na patelnię mieszając z bułka tartą Ja podałam do kotletów schabowych i ziemniaków z koperkiem Smacznego
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comSzybko się robi, nie jest pracochłonny, więc czas w tygodniu, po pracy, na pewno się znajdzie, żeby zjeść w miarę syty obiad. Składniki: 1 czerwona papryka 1 cebula 2 kotlety schabowe (może być pierś z kurczaka) 1 woreczek ryżu białego 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka mąki 1/2 kostki rosołowej warzywnej lub wywaru mrożonego z rosołu - nasze domowe kostki rosołowe sól
www.szczesliwakuchnia.blogspot.com