kotlety z marchewka - 1000 przepisów (strona:16/67)

Marmolada z buraków – Battlefield V – kuchnia okupacyjna 197

zasadzie niczego – nawet woda z gotowania klusek przydawała się np. do zagęszczania zupy czy podlewania jarzyn. Niektóre z wynalazków, takie jak tort z fasoli, kotlety z jarzyn czy piernik z dodatkiem startej marchewki dobrze znany jest ze współczesnych blogów wegańskich, jednakże wtedy ich zastosowanie nie było podyktowane modą, ale koniecznością szukania zamienników do towarów, które były trudno dostępne

Nerds Kitchen
KOTLET SCHABOWY 121

Kotlet schabowy z jajkiem, ziemniaki z kwiatkami z marchewki, rzodkiewka z ogórkiem, śmietaną i koperkiem, ozdoby z ogórka, papryki, marchewki i koperku

JejKuchnia
Kotlety mielone z indyka 176

oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka

Moja Galeria Smaku
Surówka do obiadu - Coleslaw 271

Coleslaw. Ja robię z dodatkiem majonezu i śmietany, ale pewnie co dom to inny przepis. Polecam, bo idealnie pasuje do gulaszu i kaszy czy też kotletów schabowych i ziemniaków. Przygotowanie :* 1/4 główki kapusty * marchewka* pół cebuli* sól , pieprz , cukier * łyżka octu winnego* łyżka majonezu* łyżka kwaśnej śmietany  Przygotowanie :Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić żeby zmiękła. Marchewkę

Magiczne Życie Marty
Filet z kurczaka i marchewka z cukinią 126

niewielkie porcje mięsa, doprawione solą i pieprzem, otoczone jedynie w mące krupczatce są jednym z ulubionych dań mojego Malucha. Woli je nawet od tradycyjnie panierowanych kotletów. Zresztą, nie tylko on. Do mięska świetnie pasuje marchewka z cukinią i cebulą. Dodatek sezamu uatrakcyjnia danie i nadaje mu nieco orientalnego charakteru. Lubimy to połączenie. Zachęcam do wypróbowania, bo to prosty i smakowity

Smaki Na Talerzu
MARCHEWKA Z GROSZKIEM NA CIEPŁO 172

Marchewka z groszkiem na ciepło to idealny dodatek do obiadu. U mnie doskonale sprawdza się z kotletami mielonymi albo kotletami schabowymi. Świetnie smakuje na ciepło, ale i na zimno jest równie dobra. Składniki: * około pół kg marchewki * pół puszki groszku konserwowego * sól * sok z połowy cytryny * 2 łyżeczki cukru * 2 łyżki mąki+ pół szklanki wody do zasmażki Wykonanie: Marchewki

Zrób to smacznie
SURÓWKA Z KAPUSTY I MARCHEWKI 174

Surówka z białej kapusty i marchewki to częsty dodatek do obiadu w moim domu. Podaję ją do ziemniaków, kotletów czy ryby ale równie dobrze smakuje z innym mięsem. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu. Polecam :) Składniki: * pół główki białej kapusty * 2 marchewki * 2 łyżki oleju * łyżka cukru * posiekany koperek * sól Wykonanie: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Zrób to smacznie
Kotlety z tuńczyka podane z kaszą kuskus 272

tryskać.  Składniki na porcję dla 2-3 osób: kotlety z tuńczyka 2 puszki tuńczyka w kawałkach świeży koperek, zielona pietruszka 1 duże jajko 1 łyżka mąki, np. kukurydzianej 1 cebula sól, pieprz masło klarowane/olej do smażenia kasza kuskus z warzywami 1 szklanka kaszy kuskus 1 szklanka wrzącej wody 1 marchewka 1 pietruszka (korzeń) sól, pieprz Marchewkę i pietruszkę obrać

Ugotować
Zimowy obiad wegetariański II, Rani 180

gotowanie; zrobiłam z 200 g kaszy, zamiast bułki tartej używam mąki kukurydzianej i oczywiście jaj z wolnego wybiegu) - fasolka na parze (odmrażana)  - marchewka z patelni (odmrażana) z curry i oliwą - sos do kotletów (opcjonalnie): ketchup + majonez.  W Rani ul. Plac Jana Kilińskiego 2 (jeszcze niedawno temu byłam w tej samej restauracji w Dębicy). Pyszne jedzenie, świetnie przyprawione. Uwaga

Qlinarnie i Qlinarnie
Kotlety mielone z mięsa z rosołu 526

rosołu, jak je wykorzystać.    Jednym ze sposobów jest zrobienie kotletów mielonych.     Tak przygotowane mięsko będzie smacznym i tanim sposobem na obiad. Podajemy z ulubionymi dodatkami, u mnie z ziemniakami i mizerią.   Składniki: mięso z rosołu (drób, wołowina ok 700 g) 2 marchewki z rosołu 1 pietruszka z rosołu 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)mięsa. Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Marchewkę i pietruszkę rozgnieść widelcem. Do mięsa dodać cebulę, marchewkę, pietruszkę, wymieszać. Dodać jajka, majeranek i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić. Następnie formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy z dwóch stron  na złoty kolor.  Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Pieczone kotlety drobiowe z warzywami 360

można je po prostu odgrzać. A co do nich? Wystarczy ulubiona surówka czy sałata. Przepis na 12 sztuk. Pieczone kotlety drobiowe z warzywami: 500 g piersi z kurczaka lub indyka 1 średnie jajko 1 duża cukinia lub 2 mniejsze 2 marchewki 1 nieduża cebula 1 ząbek czosnku 2 łyżki mąki pszennej lub ryżowej 2 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej(...)oblicze? Super smakują z dodatkiem fety, a zamiast marchewki czy cukinii świetnie sprawdzi się papryka, batat, lub tarta dynia. Można przygotować wersję z pieczarkami lub z kukurydzą. Zamiast ziół – przyprawa curry. Za każdym razem mogą smakować zupełnie inaczej – można przemycić do nich niemal każde warzywo. Post Pieczone kotlety drobiowe z warzywami pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Wegańskie kotlety z ciecierzycy (a’la mielone) 307

zimno, odgrzane, a nawet w formie burgera. Przepis na 6 sztuk. Wegańskie kotlety z ciecierzycy: 2 szklanki ciecierzycy z puszki/słoika lub namoczonej i ugotowanej 2 duże cebule dymki 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 2-3 łyżki sosu sojowego 2-3 ząbki czosnku 1 mała marchewka 1 łyżeczka startego, świeżego imbiru 1/2 łyżeczki chilli w proszku Panier z ciecierzycy(...)mleka sojowego 1/2 szklanki oleju rzepakowego ok. 1 łyżka soku z cytryny szczypta soli Kotlety z ciecierzycy: Białe części dymki (cebulki) kroimy w kostkę. Czosnek wyciskamy. Na łyżce oleju podsmażamy posiekaną dymkę wraz z czosnkiem i startym imbirem. Gdy tylko cebula się zeszkli – odstawiamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o niedużych oczkach. Ciecierzycę rozdrabniamy w malakserze lub blenderze

Poezja smaku
Wegańskie kotleciki z czerwonej soczewicy #18 225

naprawdę smaczne i bardzo proste w przygotowaniu. Serdecznie polecam :-) * * *  Składniki (proporcje na 14 kotlecików): 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 łyżek orkiszowej kaszy manny bułka tarta (do smażenia ale też do wypełnienia kotletów, jeśli okazują się zbyt mokre i nie da się formować kotletów) garść słonecznika sól, pieprz, majeranek, oregano, przyprawa do kotletów(...)czosnek, uważamy by się nie przypalił. 3. Obrane i umyte marchewki ścieramy na tarce o dużych oczkach. W międzyczasie słonecznik podprażamy na suchej patelni. 4. Ugotowaną soczewicę odcedzamy na sicie i wrzucamy do miski. Dodajemy wszystkie składniki. Soli około 1 łyżeczki. Wszystko razem mieszamy. Jeżeli nasze ciasto na kotlety okaże się zbyt luźne, warto dosypać bułki tartej.  5. Kotleciki

Kawa z mlekiem
Zupa rybna 120

rybnych, czy pierogów z rybą. Kupuję tusze, filetuję i na „odpadach” - kręgosłupach gotuję zupę. Trochę ryby dodaję do zupy, z reszty robię właśnie pierogi lub kotlety. 1 kg tusz rybnych (u mnie miętus), 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 nieduża cebula, ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy, 1,5 cm kawałek imbiru, sól, oliwa do smażenia. Włoszczyznę obrać. Rybę

królestwo garów