mnie moja mama – mianowicie nie dodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie
Kulinarne S.O.S.kostkę. Dodaj posiekaną cebulę oraz szczypiorek. Całość wymieszaj razem ze śmietaną i chrzanem. Do smaku przypraw solą, pieprzem i odrobiną cukru. Sałatkę podawaj z… ryżem, ziemniakami, kaszą, kluskami, plackami, kotletami lub krokietami. Polecam Wam też inne dodatki do obiadu… – Surówka z marchewki – Sałatka obiadowa z cukinii – Kalafior duszony w śmietanie
Kulinarne S.O.S.tysiąc razy i jeść do środy. Można je kreatywnie wykorzystać, nadając im drugie, smaczne życie Nie marnuję – ziemniaki Burgery ziemniaczano – marchewkowe Warzywa zapiekane pod wytrawną kruszonką Kotlety ziemniaczane z kaszą Knedle ziemniaczane ze śliwkami Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem Zapiekanka ziemniaczana z kurczakiem i papryką Tortilla de patatas Gnocchi Czekam teraz na Wasze pomysły na niemarnowanie ziemniaków Buziaki, Angelika
365 dni dookoła kuchniwarzywa, sałatki, surówki i inne dodatki z ogródka lub bazarku. Teraz na talerzu dominują warzywa, czyli surówka obowiązkowo. Bez względu czy są to pieczone kartofle, kotlety z jakiejś kaszy, czy też coraz rzadziej pojawiające się mięso, zawsze musi być duża ilość surówki. Węglowodany i białka są bardzo potrzebne, jednak główną rolę w napędzaniu naszego organizmu do właściwej
Dieta Rozdzielna i Zdrowiewydanie zawiera kolorowe zdjęcia, bez których nie może obejść się już żadna książka kucharska. Przepisy są przeredagowane, ale przede wszystkim ich odbiór jest już zupełnie inny. Budyń z kaszy jaglanej czy kotlety sojowe weszły już na stałe do naszej kuchni i jedzą je nawet mięsożercy. “Naturalna kuchnia wegetariańska” zawiera sporo przepisów podstawowych na zupy, kotlety czy chleby, więc będzie łatwo
Ugotowane pozamiataneCukinie i kabaczki królują w jesiennym sezonie, warto więc wykorzystywać je do różnorodnych potraw. Leczo, placki, tarty... A może kotlety? Warzywne kotlety na bazie kaszy jaglanej są nie tylko sycące ale i zdrowe. Koniecznie wypróbujcie
Milion SmakówDodajemy kapustę i wsypujemy przyprawy. Mieszamy i dusimy ok. 15 – 20 minut. Wlewamy pomidory z puszki, solimy i pieprzymy. Gotujemy 5 minut. U nas był to dodatek do kaszy bulgur i kotletów schabowych. Sama w sobie jest równie wyśmienita. A dla tych, którym oczy się same zamykają tak jak mi, mocne uderzenie, hiciorem zwane
Dzieje kuchennej Wiewiórykotletach jajecznych z kaszy jaglanej ( przepis tutaj) przyszedł czas na kolejny zweganizowany przepis jajeczny. Zapraszam na wegańską pastę jajeczna z ciecierzycy. Pasta swój jajeczny smak zawdzięcza czarnej soli oraz płatkom drożdżowym, a dodatek szczypiorku jeszcze bardziej podkręca jej smak. Zamiast szczypiorku można użyć drobno posiekaną pietruszkę lub koperek. Pasta idealnie sprawdza się na kanapki lub jako farsz
wegujemyZnakomite a zarazem szybkie roladki z piersi Indyka bez tłuszczu. Idealny dodatek do ziemniaków czy kasz. SKŁADNIKI: 4 Kotlety z Piersi Indyka 2 Garści Szpinaka 1 Kulka Mozzarella 2 Ogórki Kiszone Przyprawy: sól, pieprz, wegeta wykałaczki ok 12 sztuk woreczek do duszenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Filet z Indyka dokładnie rozbijam . Przyprawiam
Gotowanie Patkicebulą, jajkiem, majonezem oraz paprykami. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić masę i uformować kotleciki. Na patelni rozgrzać olej. Kotlety obtoczyć w bułce tartej i usmażyć z obu stron. Kotlety podałam z kaszą jęczmienną i surówką z marchewki i jabłka
Moja Galeria Smakuowsiane można zastąpić zwykłym mlekiem. *po wierzchu można posypać startym żółtym serem. Sos wyszedł nieco gęsty, ale to w niczym nie ujmuje smaku :) Propozycja podania - z ziemniakami i kotletami mielonymi z kaszą jaglaną
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanietarta), obrumieniamy z obu stron na patelni; LUB - głowami pieczarek bez panierki - obieramy, suche oprószamy pieprzem, solimy, obsmażamy na patelni z cebulką; LUB - wegańskimi "karminadlami" (coś a'la kotlety mielone) - szklankę kaszy gryczanej i szklankę soczewicy czerwonej gotujemy razem w jednym garnku (ok. 15-20 minut), odsączamy na sicie z ewentualnej reszty wody, solimy, pieprzymy, mieszamy z pokrojoną w drobną
Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIEnaszym życiu, a jeszcze inni chcą zmienić swój styl życia na bardziej zdrowy i zharmonizowany.Niemniej jednak smaki poprzedniego życia pozostają. Ulubione schabowe, które można zrobić z boczniaków (ZOBACZ), kotlety mielone z kaszy gryczanej, sosy, zupy... I smalec. Nigdy nie zapomnę tego dość nieprzyjemnego, ostrego zapachu przetapianej słoniny, prażonej cebulki i jabłka. Świeży smakował najlepiej, taka pajda chleba ze smalcem
W kuchni Karmel-itkiprzeze mnie surówka do obiadu to Coleslaw. Ja robię z dodatkiem majonezu i śmietany, ale pewnie co dom to inny przepis. Polecam, bo idealnie pasuje do gulaszu i kaszy czy też kotletów schabowych i ziemniaków. Przygotowanie :* 1/4 główki kapusty * marchewka* pół cebuli* sól , pieprz , cukier * łyżka octu winnego* łyżka majonezu* łyżka kwaśnej śmietany Przygotowanie :Kapustę drobno poszatkować
Magiczne Życie Marty