Kolejna odsłona kotleta schabowego..tym razem marynowany w jogurcie z dodatkiem przypraw..panierowany w bułce tartej lub pokruszonych płatkach kukurydzianych ..i smażony na oleju Rapso..ilość mięsa , jogurtu , jajek i przypraw wedle własnego gustu.. schab, polędwica jogurt naturalny jajka sól, pieprz czosnek wegeta przyprawa magii majeranek bułka tarta , płatki kukurydziane olej Rapso do smażenia Wszystkie składniki marynaty
Moje domowe kucharzenietradycyjne kotlety schabowe, ale jednak szukacie małej odmiany to doskonałą ich alternatywą będą sznycle po bawarsku. Wyróżniają się dodatkiem chrzanu i musztardy oraz tym, że są smażone na maśle. Smakują naprawdę rewelacyjnie. Polecam! 5 plastrów schabu (u mnie około 560g, czyli niewielkich) 1 łyżka chrzanu ze słoiczka 1 łyżka musztardy sól, pieprz Do panierowania: mąka pszenna 1 jajko bułka tarta(...)cienko) tłuczkiem do mięsa, a chrzan dokładnie wymieszać z musztardą. Każdy kawałek mięsa delikatnie natrzeć przyprawami, posmarować mieszanką chrzanowo-musztardową i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku oraz bułce tartej. Kotlety smażyć na rozgrzanym maśle z obu stron. (Czas smażenia zależy od grubości kotletów
Di gotujepiersi z kurczaka 0,7 kg młodych ziemniaków kilka ogórków gruntowych śmietana sól, pieprz, koperek, bułka tarta, jajko Oczyszczone piersi kurczaka rozbić na dość cienkie kotlety. Posolić, popieprzyć a następnie obtoczyć w jajku i bułce tartej. Smażyć na niewielkiej ilości oleju do zarumienienia bułki. Podawać z młodymi ziemniaczkami i mizerią. Smacznego
MarciochaKucharzyKotlety mielone ciut inaczej niż zawsze..między innymi dlatego, że z przyprawą gyros i z kaszą manną. 50 dag mięsa mielonego 1 cebulka 1-2 łyżeczki ostrej musztardy 2 jajka 1-2 łyżki kaszy manny przyprawa do gyrosa Knorr sól Do mięsa mielonego dodać drobno pokrojoną cebulkę i resztę składników.Wszystko razem dokładnie wymieszać.Formować kotleciki i smażyć
Moje domowe kucharzeniePrzygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Halibuta filetujemy, usuwamy skórę i razem z cebulą mielimy. Mięso doprawiamy pieprzem cytrynowym, formujemy kotlety. Marchewki obieramy, ścieramy na drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowaną masą „oblepiamy” kotlety rybne. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size
R'n'G Kitchenktórym się smażyły. Takie delikatne i maślane najbardziej lubimy, takie wiec robię Dziś u mnie sznycle z kurczaka. Pyszne, aromatyczne, delikatne, polecam! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka roztrzepane, lekko je solę i pieprzę bułka tarta przyprawy: vegeta natur, pieprz, 2 ząbki czosnku drobno posiekane opcjonalnie mielona ostra papryka masło klarowane do smażenia lub inny tłuszcz zwierzęcy(...)każdym kawałku osobno, włóż np. do siatki zrywki i lekko tłucz na większe kotlety – opcja; na patelni rozgrzej masło, smaż kilka minut na średnim ogniu kotlety uprzednio obtoczone w jajku i bułce tartej, smacznego
Zasmakuj KuchniDelikatne mięso z piersi kurczaka oraz tarte ziemniaki.. te kotlety "podbiją" każde podniebienie :-) - bez jajek - bez glutenu - bez mleka - i tylko kilka składników Z podanych składników wyjdzie do 25 kotletów
AniaGotuje.plszpinaku (u mnie 450 g) 3 ząbki czosnku sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 ugotowane na twardo jajka Sposób wykonania: 1. Masę mięsną przygotowujemy tak jak na kotlety mielone: mięso mieszamy z surowym jajkiem, 1 drobno posiekaną (a najlepiej zmieloną w maszynce) cebulą, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, kajzerką namoczoną, a następnie odciśniętą z mleka, doprawiamy solą, pieprzem ,majerankiem, dodajemy kaszę manną
Kuchnia domowa Anisezamowe kieszonki drobiowe, pyszna propozycja dla drobiożerców. Składniki: 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 1 szklanka bulionu warzywnego 2 łyżki soku z cytryny sól 3 szklanki sezamu KRESTO 1 jajko 5 plastrów sera korycińskiego swojskiego Czesławy Zarzeckiej z suszonymi pomidorami olej RAPSO do smażenia Wykonanie: Każdą pierś rozcinam na połowę wzdłuż. W każdej robię kieszonkę.Oprószam delikatnie solą. Bulion mieszam(...)sojowym i sokiem z cytryny. Wkładam mięso w marynatę, trzymam min dwie godziny. Po tym czasie wyjmuję, do każdej kieszonki wkładam po plastrze sera, spinam wykałaczkami. Każdy kotlet panieruję w rozkłóconym jajku a następnie w sezamie. Wkładam na mocno rozgrzany olej, smażę do zrumienienia. Podaję na ciepło. Do przygotowania kieszonek użyłam sezamu Kresto : Do przygotowania użyłam oleju RAPSO
Z Majeczką w kuchnigorące dni mięso na obiad, to niekoniecznie dobry pomysł. Proponuję, więc moje ostatnie odkrycie kotlety jajeczno-kalafiorowe do tego sałatka (sałatka i obiad gotowy. SKŁADNIKI: 4-5 ugotowanych jajek 4-5 różyczek ugotowanego w słonej wodzie kalafiora spora garść drobno pokrojonego koperku 1 surowe(...)jajko bułka tarta sól, pieprz, vegeta WYKONANIE: ugotowane jajka zetrzeć na dużych oczkach tarki ugotowany kalafior tłuczemy tłuczkiem dodajemy koperek, przyprawy, 2-3łyżki bułki tartej i jajko wszystko dokładnie mieszamy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na maśle klarowanym do zrumienienia. Gotowe
Kuchnia Beatyktóre zostało na mych oczach zmielone w cenie. Zapłaciłem za nią 22,50zł . Użyjemy z tego mięsa 150 gram na 4 porcje. Porcja zatem będzie kosztowała ok 1,7zł -jajko 0,50zł -bułka pełnoziarnista 1,35zł -sałata głowiasta (tradycyjna) 2,99zł za główkę, koszt kilku listków ok. 0,25zł -pomidor malinowy 13,50zł/kg; jeden kosztował 4,70zł. Koszt dwóch plastrów(...)95zł Kosz potrzebnych zakupów, z których wszystkie produkty będą do wykorzystania wyniesie 30,94zł. Nie liczę 350 gram mięsa, z którego można zrobić jeszcze wiele. Przygotowanie kotletów. Mięso mielone łączymy z jajkiem i drobno posiekaną cebulą. Dodajemy soli i pieprzu i zgnieciony ząbek czosnku. Wyrabiamy chwilę, kształtujemy na kotlet i grillujemy przez około 5 minut z każdej strony
BaRepasroztrzepanym jajku z mlekiem. Moczenie sprawiło, że kotleciki w środku były soczyste, a z wierzchu chrupiące. Musicie koniecznie spróbować takich pysznych kotletów w wersji wegetariańskiej. Składniki: (2 - 3 porcje) 4 kapelusze średniej kani 2 jajka 1 szklanka bułki tartej 1 szklanka mąki pszennej 50 ml mleka sól i pieprz olej lub masło klarowane(...)kapelusze przekroić na pół lub 4 części, aby łatwiej było panierować i smażyć. Kawałki grzybów obtoczyć w mące i na chwilę zanurzyć w roztrzepanych jajkach z mlekiem, następnie obtoczyć w bułce tartej. Kotlety smażyć na średnio rozgrzanej patelni do przyrumienienia się każdej ze stron. Smażona kania dobrze smakuje sama lub według uznania z ziemniakami, czy też makaronem
Kuchcik gotujeKotlety po zbójnicku są na prawdę smaczne, idealnie sprawdzają się na wszystkich przyjęciach i nie tylko. Idealne na diad, smaczne na ciepło jak i na zimno, polecam. SKŁADNIKI : 1 kg schabu wieprzowego sól, pieprz, papryki w proszku do smaku i czosnek 3 jajka i bułka tarta do panierowania(...)PRZYGOTOWANIE : Mięso ubijamy na cienkie kotlety, przyprawiamy i panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na patelni na złoto z jednej i drugiej strony. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczarki szatkujemy, cebulę, paprykę, ogórki i 1 mozzarelle kroimy w kostkę. Drugą mozzarellę ścieramy na tarce. Pieczarki, cebulę i paprykę podpiekamy na oleju aż płyny
Kulinarne Fantazje Mariolikaszy i mięsa z indyka są zdrowszą alternatywą dla tradycyjnych mielonych czy obiadu typu ziemniaki i kotlet w panierce. Kotlety mielone z kaszą pęczak SKŁADNIKI: 100 g kaszy pęczak 300 g mięsa mielonego z indyka 1 jajko sól, pieprz papryka słodka oliwa PRZYGOTOWANIE: Kaszę pęczak gotujemy w lekko(...)osolonej wodzie wg czasu podanego na opakowaniu. Kaszę odcedzamy i przekładamy na sitko do odcieknięcia. Ważne aby woda odciekła z kaszy, bo lepiej się będą kleić kotlety. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko i dodajemy kaszę.Całość doprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Można również dodać swoje ulubione przyprawy do mielonego czy zioła. Mieszamy masę i formujemy z niej
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkisztuki Składniki: 4 bułki do hamburgerów 250 g fileta z kurczaka 4 plasterki sera 8 listków sałaty 1 pomidor 2 ogórki konserwowe 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki Sos: ½ puszki (130 g) pomidorów krojonych ½ cebuli 1 łyżeczka masła pieprz sól papryka mielona Przygotowanie: Sos: Cebulę posiekać i podsmażyć(...)puszku zmiksować i dodać do cebuli. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić do czasu, aż sos zgęstnieje. Z fileta wyciąć 4 kotlety i opanierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Smażyć na oleju z obu stron, po odwróceniu na drugą stronę
KuchniaWeDwoje.pl