kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:43/338)

Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Surimi 193

tego atrakcyjnie wygląda.Kotlety Rybne z Paluszkami Krabowymi - Składniki:4 filety z białej rybyopakowanie paluszków surimi (ok. 120 g)mała cebulanieduża bułka +  mleko do namoczenia2 ząbki czosnkujajkook. 2 łyżeczki bułki tartejprzyprawy: papryka słodka, gałka muszkatołowa, bazylia, lubczyk, tymianek, koper, sól morska pieprz (można użyć gotowej przyprawy do ryb)ponadto:panierka:jajko + ok. 2 łyżki mlekamąkabułka tartaolej do smażeniaKotlety(...)przygotowania:Bułkę namaczamy w mleku - dokładnie odsączamy. Czosnek wraz z cebulą drobno siekamy - przekładamy do miski.  Dodajemy zmieloną rybę, bułkę, bułkę tartą, jajko oraz przyprawy (po szczypcie). Wyrabiamy gładką masę. Następnie formujemy kotlety w formie walca, a w środku każdego umieszczamy paluszki krabowe - surimi. Staramy się, aby surimi było całkowicie "schowane" w masie rybnej. Następnie

Słodka Strona
Kurczak w krakersach 176

Takie kotlety znakomicie sprawdzą się na domowych imprezach jako ciepła przekąska. Możemy w ten sam sposób zrobić niewielki kąski i podać je z frytkami i sosem czosnkowym. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do gyrosa 200 g krakersów Sól Pieprz 2 jajka Krakersy rozbijamy na drobną panierkę. Możemy to zrobić za pomocą blendera lub zwykłego tłuczka i woreczka. Filet(...)płaty. Każdy rozbijamy tłuczkiem. Z każdej strony mięso doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do grosa. Soli używamy bardzo niewiele, ponieważ krakersy są już odpowiednio słone. Każdy kotlet maczamy w rozmąconym jajku i krakersowej panierce. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni z olejem

VioletoweKucharzenie
Kotlet schabowy z kością 178

rzeczywiście inny smak, ale taki kotlet ma coś wyjątkowego w sobie… pycha! Składniki: - 4 kotlety schabowe z kością; - czosnek w proszku; - sól, pieprz; - jajko; - bułka tarta; - olej rzepakowy do smażenia; Wykonanie: Kotlety kroimy dokładnie myjemy, bo podczas rozkrajania mięsa kości lekko się kruszą i trzeba obmyć z odłamków, solimy z obydwu stron. Jajko rozbełtać, dodać pieprz i czosnek. Każdy(...)kawałek mięsa rozbijamy, moczymy w jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na złoty kolor (aż z kości przestanie wypływać sok). Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp']; for(var i = 0, len = versions.length; i var url='http://cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kotlet-schabowy-z-koscia/&blog=http://dom-agi.pl';

dom-agi.pl
Piegowate mielone 224

pomysł zrobienia mielonych w tej wersji wpadłam trochę przypadkiem, robiąc farsz do schabowych pierożków. Została mi odrobina farszu, więc pomyślałam czemu by nie zrobić z niego kotletów. Dodałam bułkę i jajko i wyszył bardzo dobre kotleciki mielone. PIEGOWATE MIELONE Składniki: ok. 500 g mięsa mielonego wieprzowego garść grzybów mun 1/2 pora 1 jajko ok. 3 łyżek bułki tartej (+ trochę(...)oleju. Pora kroimy w pióra.  Mięso mielone łączymy z porem, grzybami oraz lekko namoczoną bułka tartą i jajkiem. Dodajemy 1 łyżkę sosu sojowego lub odrobinę soli do smaku a także szczyptę pieprzu. Wszystko wyrabiamy na jednolita masę, dzielimy na kotlety, które obtaczamy w bułce tartej, a potem smażymy

Bon appetit mon amie
Kotlety warzywne 218

powiedział, że jarzyny są nudne? Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kotlety warzywne. Są proste do przygotowania, bardzo smaczne i syte. Placuszki po raz pierwszy przygotowałam na początku swojej "kulinarnej kariery" zapisałam w przepiśniku i tak oto po nich głos zaginął. Wpadłam na nie ostatnio przeglądając swoje kulinarne zbiory. Ponieważ za pierwszym razem bardzo nam smakowały długo nie zastanawiałam(...)Wami. Koniecznie wypróbujcie bo są przepyszne.  Polecam bardzo ;)  Talerz pochodzi z kolekcji Filona- Porcelana Bogucice Składniki: 6 marchewek 2 cebule 6 ząbków czosnku 2 cukinie 2 jajka 3 papryki (zielona, żółtka, czerwona) sól do smaku  pieprz do smaku  5-6 łyżek bułki tarta mąka olej kokosowy do smażenia Wykonanie: Marchew, cebulę, czosnek i cukinie obrać

Krakowskie smaki Ani
Kotlety ryżowe z grzybami 119

Grzyby umyć, zalać zimną wodą i ugotować. Wyjąć (wywaru z gotowania nie wylewać) pokroić. Wymieszać z ryżem, jajkami i doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać rozbełtane jajka i wymieszać. Podstawę kotletów już mamy. Teraz trzeba się zastanowić jak je chcemy usmażyć. Ja preferuję zawinięcie ryżu w otrzewną.    Możne je również panierować w rozbełtanym jajku i bułce tartej

królestwo garów
Kotlety z kaszy jęczmiennej 139

Dziś niedrogi , bardzo dobry i szybki obiad, kotlety z kaszy jęczmiennej Składniki: - kasza jęczmienna 200 g - 1 cebula - 1-2 ząbki czosnku - 1/3 pęczka szczypiorku - 100 g żółtego sera - 1 jajko - pieprz - masło - bułka tarta - olej Przygotowanie: Kaszę gotujemy do miękkości, można rozgotować, aby była miększa. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek drobno siekamy, szczypiorek kroimy. Cebulę szklimy na maśle(...)grubych oczkach. Ugotowaną gorącą kaszę przekładamy do miski, dodajemy żółty ser, zeszkloną cebulkę, pieprz i pół łyżki masła, czosnek, szczypiorek. Całość dokładnie mieszamy. Po wystygnięciu dodajemy jajko, całość mieszamy. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obu stron. Życzę smacznego

Kulinarne życie
,,Kotlet po hawajsku z ananasem i jarzębiną” 138

Pierś z kurczaka z ananasem i serem żółtym to alternatywa dla tradycyjnych kotletów schabowych. Świetne połączenie delikatnego mięsa, egzotycznego ananasa i swoistego smaku jarzębiny daje nam niezwykłe połączenie będące idealną propozycją na niedzielny obiad. Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania dania znajdziecie w sklepie Stovit, oraz Helio. Składniki 1 pierś z kurczaka podwójna Marynata: 1 posiekany ząbek czosnku 1 łyżeczka miodu(...)pół, tak aby powstały cztery podobne kotlety. W razie potrzeby lekko rozbijamy. Pokrojone kotlety marynujemy i odstawiamy na dwie godziny do lodówki. Następnie obtaczamy w jajku i w bułce tartej. Każdy kotlet smażymy na rumiany kolor z dwóch stron. Następnie wykładamy kotlety na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, na każdego kotleta kładziemy plasterek sera i ananasa. Pieczemy przez

Podróż w kulinaria
Kotlety pożarskie - pyszne 146

też na maśle klarowanym, dzięki któremu ich smak jest wyjątkowy :-) Polecam, warto wypróbować. Jak dla mnie naprawdę jedne z lepszych kotletów :-) Przepis znalazłam tutaj ( klik )  Składniki na dwie porcje: 1 duży filet z kurczaka 2 jajka L 1 łyżeczka miękkiego masła 1-2 łyżki mąki bułka tarta sól pieprz masło klarowane do smażenia 1. Mięso jak najdrobniej siekamy ostrym(...)patelni rozgrzewamy masło klarowane. Na jednym talerzyku roztrzepujemy widelcem jajko, na drugi dajemy mąkę, a na trzeci bułkę tartą. Łyżką nabieramy porcje masy, formujemy w rękach kotleta i panierujemy: najpierw mąką, potem jajko i na końcu bułka tarta.  4. Smażymy na maśle klarowanym, na średnim ogniu z obu stron na rumiany kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy, który odsączy

kruche babeczki
Tradycyjny obiad - schabowe z ziemniakami i mizerią 179

Mizeria: 1 ogórek 3 rzodkiewki sól pieprz śmietana Dodatkowo: ziemniaki koperek Przygotowanie: Mięso myjemy, rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z dwóch stron solą, pieprzem i papryką słodką. Tak przygotowane kotlety obtaczamy w mące, w jajku i w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Postępujemy tak ze wszystkimi kotletami.  Mizeria: Ogórka obieramy, kroimy na cienkie plasterki, rzodkiewkę kroimy

Gotuj z Mąką
Kotlety ziemniaczane nadziewane szpinakiem 123

kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej KOTLETY ZIEMNIACZANE NADZIEWANE SZPINAKIEM PRZYGOTOWANIE: 35 minut + gotowanie ziemniaków Ilość porcji: 6-7 kotletów SKŁADNIKI: – 600 g ziemniaków – 2 jajka rozmiar L – 3 łyżki mąki pszennej + 2 łyżki do panierki – 150 g szpinaku – 50 g sera feta – 10 suszonych pomidorów w oleju – 2 łyżki bułki tartej(...)chwili cierpliwości. W głębokim talerzu rozbełtaj jajko, a w drugim połącz 2 łyżki mąki pszennej z 2 łyżkami bułki tartej. Przygotowane kotleciki najpierw obtocz w jajku a następnie w mieszance mąki i bułki. Kotlety smaż na rozgrzanym oleju przez kilka minut z każdej strony, aż się pięknie zezłocą. Podawaj same lub z jogurtem, jogurtem z czosnkiem lub pysznym domowym guacamole

nietylkopasta.pl
Jajeczna zapiekanka 245

papierowym ręcznikiem, robimy kieszeń przy pomocy ostrego noża. Można lekko rozbić. W środek układamy ser i szparagi. Zamykamy kieszeń, mięso oprószamy solą. Następnie obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju. Po 5 min z każdej strony. Następnie kroimy na 1 cm kawałki, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajka mieszamy z mlekiem

R'n'G Kitchen
Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy 201

przepis na kiełbasę w panierce może być ratunkiem dla niejednego domowego budżetu, który ledwo dyszy do 1 każdego miesiąca! Jak zrobić Kotlety z mortadeli. Kotlety panierowane z kiełbasy : Składniki: kiełbasa jajka mąka bułka tarta sól i pieprz do smaku odrobina majeranku Przygotowanie: Kiełbasę mielonkę, czy też mortadelę wyjmujemy z osłonki lub z puszki i kroimy na plastry o grubości około(...)pieprzem. Jajka roztrzepujemy (bełtamy) widelcem w miseczce, a w drugiej miseczce mieszamy bułkę tartą razem z odrobiną majeranku. Mielonkę panierujemy najpierw w mące, potem w jajku, a następnie w bułce tak jak klasyczne kotlety schabowe. Panierujemy kiełbasę dwa rady, wtedy kotlet jest smaczniejszy i bardziej chrupiący. Tak przygotowane „kotlety” smażymy na bardzo gorącym oleju z każdej strony na rumiano. Podajemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino 117

pecorino / 8 kotletów Składników: 550 g mielonego wieprzowego 150 g sera pecorino w kawałku 2 ząbki czosnku 1/2 małej bułki, najlepiej kajzerki woda do namoczenia bułki 1 jajko bułka tarta do obtoczenia kotletów sól, pieprz do smaku tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Do dużej miski przekładamy mięso mielone. 1/2 bułki namaczamy w wodzie. Czekamy 10 minut. Czosnek obieramy i siekamy(...)dodajemy do mięsa mielonego. Wbijamy jajko. Namoczoną wcześniej bułkę dokładnie odciskamy z wody, dodajemy do mięsa mielonego. Ser pecorino ścieramy na tarce na małych oczkach, dodajemy do masy. Całość doprawiamy do smaku. Masę starannie mieszamy.. Wyrabiamy tak długo, aż masa nie będzie kleić się do dłoni. Im dłużej wyrabiamy, tym kotlety będą smaczniejsze. Z masy formujemy kotlety

Moja smaczna kuchnia
Schabowe pierożki z mun 271

odmienić zwykłego schabowego. Złożone schabowe sakiewki z farszem wyglądają jak pierożki, stąd moja nazwa tych  kotletów. SCHABOWE PIEROŻKI Z MUN Składniki: 4 porcje schabu na kotlety 2 ząbki czosnku bułka tarta jajko smalec do smażenia farsz: 200 g mięsa mielonego garść grzybów mun 1/2 pora sos sojowy i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa(...)przyprawiamy 1 łyżką sosu sojowego i odrobiną pieprzu. Na środku kotletów układamy farsz i składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki. Schabowe sakiewki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania