olej do smażenia Marynata:3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka płaska musztardy Develey2 łyżki majonezu wiejskiego Develeylubczyk suszonyvegeta5 łyżek olejuSchab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Posypać solą i pieprzem.Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki
Moje domowe kucharzenieskładniki (3 porcje): 1-2 sztuki średniej wielkości ok. 20 cm średnicy ( kania vel sowa na głowę), 2-3 jajka, 50 ml mleka, mąka pszenna, bułka tarta do panierowania, sól i pieprz do smaku, olej rzepakowy do smażenia, Przygotowanie kotletów „schabowych” z kani: Do smażenia wykorzystujemy tylko kapelusze. Kanie oczyszczamy, delikatnie płuczemy i osuszamy. Doprawiamy(...)solą i pieprzem z obu stron. Jajka mieszamy z mlekiem i dobrze je roztrzepujemy za pomocą widelca. Kani przygotowujemy do smażenia identycznie jak kotleta schabowego . Kapelusze maczamy z obu stron najpierw w mące, potem w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Kanie smażymy na dużej patelni, aby się mogły dokładnie usmażyć. Wkładamy je na rozgrzany olej i smażymy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniękremskiej Parczew 1/2 łyżeczki Koncentratu chili Proeco Polska 500 ml wody 2 łyżeczki domowej vegety pieprz do smaku 3 łyżeczki mąki 5 kotletów schabowych bułka tarta do obtoczenia sól, pieprz do smaku 2 jajka 2 łyżki mleka olej do smażenia Wykonanie sosu: Połowę wody wlać do garnka, następnie dodać 2 łyżki musztardy, vegetę, 1/2 łyżeczki chili, pieprz(...)wywaru, gotować aż zgęstnieje.Jeśli lubicie bardzo ostre potrawy to dodajcie całą łyżeczkę koncentratu chili, ale uprzedzam jest bardzo ostry. Mięso umyć, osuszyć ręczniczkiem i rozbić kotlety. Następnie oprószyć solą i pieprzem. Jajka roztrzepać z mlekiem, zanurzać płat mięsa i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron. Podawać polane sosem musztrdowym. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliniewielkiej ilości oleju podsmażamy do odparowania wody. Piersi z kurczaka rozcinamy wzdłuż na pół. Rozbijamy lekko tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Tak przygotowane kotlety zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy na wierzch pieczarki i żółty ser starty na grubych oczkach
Kulinarne życiePomysł na takie kotlety wyszedł przypadkowo, bo został farsz z gołąbki-z-ziemniakami -- -- -- -- Do farszu dodajemy jajko, bułkę tartą i formujemy kotlety. Otaczamy mąką i smażymy na złoto brązowo z każdej strony. Podajemy na gorąco lub na zimno. Smacznego
chleba naszegoniedziela i z pewnością w większości domów będzie słychać charakterystyczne dla tego dnia stukanie :) Te kotlety schabowe można zrobić cichutko, zdradzi nas jedynie przepiękny zapach z piekarnika. Kotlety schabowe zapiekane w jajku. Mięsko w smaku wychodzi kruche, delikatne, ale również sycące. Składniki: * 6 plastrów schabu ok. 1,5 centymetra * 2 jajka * 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej * przyprawy po ok. 1/3 łyżeczki(...)główki czosnku * odrobina oleju do smażenia Jajka rozkłóciłam, dodałam przyprawy, mąkę ziemniaczaną i przeciśnięty przez praskę czosnek. Porcje mięsa przełożyłam do miseczki i zalałam je masą jajeczną. Przyprawy dałam akurat takie jakie lubimy w domu. Można poeksperymentować i dodać własne, wedle własnego smaku. Tak zamarynowane mięso trzymałam w lodówce dobę. Po tym czasie kotlety przesmażyłam na dużym ogniu na złoty
Pieprzyć z Fantazjąpieczarek 1 cebula 1 łyżeczka lubczyku 150 ml mleka smalec wieprzowy 6 łyżek mąki 2 jajka 4 łyżki mleka do jajek 10 łyżek bułki tartej sól, pieprz Przygotowanie Kotlety cienko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy i razem z cebulą podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie dolewamy mleko, wsypujemy lubczyk i dusimy na wolnym ogniu, do momentu odparowania. Do smaku(...)doprawiamy solą i pieprzem. Na środek każdego kotleta umieszczamy farsz, kotlety składamy na pół, rozpłaszczamy. Następnie obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku z mlekiem, solą i pieprzem oraz w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym smalcu
R'n'G Kitchencebula 1 jajko 1-2 łyżki śmietany kwaśnej 1-2 łyżki suszonej żurawiny Helio 1 czerstwa bułka bulion do namoczenia bułki sól, pieprz, wegeta, majeranek Bułkę namoczyć w bulionie, następnie odcisnąć. Żurawinę namoczyć, osączyć i pokroić.Do mięsa dodać pokrojoną cebulę i żurawiny, odciśniętą bułkę , jaja i przyprawy.Dokładnie wymieszać i formować kotlety. Smażyć z każdej ze stron
Moje domowe kucharzenieczerstwa bułka 1 jajko 1-2 łyżki majonezu około 0,5 szkl. bulionu lub mleka sól, pieprz wegeta, majeranek Cebulę drobno pokroić, przysmażyć na odrobinie oleju. Bułkę moczyć w mleku lub bulionie przez około 10–15 min. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać majonez, zeszkloną cebulę oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać mięso. Uformować kotlety i smażyć
Moje domowe kucharzeniesmażenia Sposób wykonania: Sznycle rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószamy wszystkimi przyprawami (curry, czosnek,sól, pieprz) i mieszamy aby były równomiernie nimi pokryte. Każdego kotleta z osobna obtaczamy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku z dodatkiem mleka a na koniec w bułce tartej. Kotlety smażymy na mocno rozgrzanym oleju z obydwu stron na złoty kolor
Qchnia po prostusmażyć..Ja tym razem obtoczyłam w bułce tartej, ale to nie jest konieczne. 1,20 kg schabu, polędwicy sól i pieprz olej do smażenia Marynata: 3 jajka 3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka płaska musztardy 2 łyżki majonezu sól 1 łyżka przyprawy maggi przyprawa gosposi Rafex pieprz cytrynowy Rafex 5 łyżek(...)kilka łyżek bułki tartej Oleofarm Schab pokroić na ok.1,5-2 cm plastry i lekko pobić tłuczkiem[nie za cienko].Wszystkie składniki marynaty dobrze wymieszać Kotlety obtoczyć marynatą i przykryć i wstawić do lodówki na 2-5 dni.Wyjąc z marynaty , panierować w bułce tartej.Smażyć kotlety na rozgrzanym oleju
Moje domowe kucharzenieZapraszam Was na bardzo proste danie, z którym na pewno każdy sobie poradzi i będzie mógł cieszyć się trochę innym wydaniem pospolitego kotleta ;) Składniki: połówka piersi z kurczaka ( około 400g) 200g pieczarek 100g żółtego sera cebula jajko i bułka tarta do panierki sól, pieprz Mięso dzielimy na 3 części i rozbijamy na kotlety. Oprószamy solą i pieprzem z każdej strony(...)podsmażamy cebulkę, następnie dodajemy pieczarki i podlewamy odrobiną wody. Dusimy, aż nadmiar wody odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso obtaczamy w jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Na każdy kotlet nakładamy pieczarki i cebulę, wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. U mnie dodatkiem był ryż
Czerwona Porzeczkafilet z mintaja (bez ości) · chrupki kukurydziane bezglutenowe · jajko · sól, pieprz, kurkuma, majeranek · olej do smażenia Należy zwrócić uwagę na skład chrupków kukurydzianych ponieważ najpopularniejsze chrupki zawierają słód jęczmienny i tym samym(...)bezglutenowym. Z każdego filetu uzyskujemy po trzy kotleciki. Każdy kotlecik posypujemy szczyptą soli i pieprzu oraz szczyptą ulubionych przypraw. Zawsze do ryby dodaję kurkumę, majeranek lub cząber. Kotlety maczamy w rozmieszanym jajku i obtaczamy w chrupkach kukurydzianych. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotleciki z obu stron na złoty kolor. Nadmiar tłuszczu odsączamy na papierowym ręczniku. I jeszcze kilka uwag
prawdziwe jedzenieNiby nic takiego ale smakują rewelacyjnie. Serowo-czosnkowa pierzynka nadaje im charakteru. Ja podałam je z fasolką szparagową. Obiad podałam na talerzu "Scania" od Porcelany Bogucice. Kotlety: 3 pojedyncze filety z kurczaka jajko 2-3 łyżki mąki 3 łyżki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki sól pieprz ząbek czosnku Dodatkowo: 2 łyżki oleju 500 g fasolki szparagowej koperek(...)łyżki śmietany łyżka majonezu ząbek czosnku 10 dag sera żółtego startego pieprz Kotlety: Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z błonek. Posiekać. Dodać pokrojona w kostkę paprykę, kukurydzę, zmiażdżony czosnek, jajko i mąkę. Doprawić do smaku, wymieszać. Formę żaroodporną posmarować olejem. Łyżka nakładać i formować kotleciki (u mnie 6 szt.). Zapiekać ok 20 minut w temp. 180 stopni
Smakołyki Asipieczarkami. Dodać do mięsa razem z posiekanymi pomidorami oraz odciśniętą bułką. Można dodać czosnek, ale już tutaj dominuje takie połączenie smaku że nie dodawałam. Wymieszać z przyprawami, jajkiem i serem. Uformować kotlety, panierować w bułce tartej, smażyć na złoty kolor. Podawać z ziemniakami, sosem pieczarkowym i konserwową papryką
Magiczne Życie Marty