kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:18/338)

Kotlet drobiowy zapiekany. 260

nakłuwamy, odstawiamy do lodówki na minimum 2 godz.  nadmiar oliwy wycieramy w ręcznik papierowy, jajko rozkłócamy widelcem, przygotowujemy na talerzach : jajko, mąkę, bułkę tartą,  kotlet maczamy w mące, jajku,    bułce i smażymy na złoty kolor na maśle klarowanym(na małym ogniu), na usmażony kotlet kładziemy plaster pomidora, krążki cebuli, starty ser, wkładamy do rozgrzanego

Kuchnia Beaty
Kotlet schabowy w płatkach kukurydzianych 200

Wyborny i chrupiący kotlet na obiad. Składniki: Kotlet schabowy 4 szt. Sól i pieprz do smaku Jajka 2 szt. Mleko 1/3 szklanki Płatki kukurydziane ½ szklanki Bułka tarta ½ szklanki Przyprawa do mięsa wieprzowego Olej do smażenia Wykonanie: Kotlety dokładnie oczyścić z błonek, posypać(...)przyprawą, pieprzem i razie potrzeby solą do smaku. Rozbić tłuczkiem dosyć cienko i na chwilę odłożyć w chłodne miejsce. Płatki lekko rozgnieść,  wymieszać z bułką tartą. Gotowe kotlety maczać w jajkach rozbełtanych z mlekiem i panierować. Smażyć na rozgrzanym oleju powoli z obu stron. Kotlety są chrupiące i smaczne. SMACZNEGO

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów 247

Post Kotlety wołowe (mielone) do hamburgerów pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Kotlet schabowy 144

tradycyjny polski obiad. Proste danie, zawsze się udaje i smakuje świetnie z ziemniakami i surówką. Grubość kotleta zależy od upodobań. Składniki: 2 plastry schabu bez kości (na kotlety) 1 łyżka mąki 1 jajko 6 łyżek bułki tartej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Przygotowanie: Kotlety dokładnie roztłuc tłuczkiem, odwracając co jakiś czas. Grubość kotletów zależy od indywidualnych upodobań(...)chłodne miejsce na pół godziny ,aż przejdą smakiem. Jajko dobrze roztrzepać widelcem w głębokim talerzu. Do drugiego talerza wsypać mąkę, a do trzeciego bułkę tartą. Obtaczać kotlety porządnie w mące, następnie zanurzać w jajku i na koniec panierować w bułce tartej. Zawsze strząsać nadmiar panierki. W dużej patelni rozgrzać olej i kłaść kotlety na rozgrzany tłuszcz. Smażyć na złocisty kolor

Smaczne Potrawy
Kotlet paryski 338

Kotlet paryski to chyba po schabowym i mielonym mój faworyt na kulinarne "pudło zwycięzców". Szybki, łatwy do zrobienia i wybornie smakuje.....Polecam, zwłaszcza zamarynowanego w soku ananasowym.                  Składniki: 2 filety z kurczaka 1/2 szklanki soku ananasowego 1 jajko mąka do panierowania sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła 2 łyżki(...)lekko rozbić pod folią spożywczą, doprawić solą, pieprzem, polać sokiem i odstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Mąkę wysypać na płaski talerz, jajko roztrzepać w miseczce. Panierować kotlety w mące, jajku i ponownie w mące.  Smażyć na gorącym oleju z dodatkiem masła po 5 minut z każdej strony. Podawać zaraz po usmażeniu np. z sałatą i ziemniakami

Gosia gotuje
Kotlet z panierce z wiórkami kokosowymi 191

kotlety schab środkowy lub pierś z kurczaka, jajko, bułka tarta, wiórki kokosowe, sól. Przygotowanie: mięso zbić. jajko rozbić, dodać ciut soli, rozmącić. bułkę tartą zmieszać z wiórkami kokosowymi. Kotlet umoczyć w jajku, następnie w bułce tartej z wiórkami. Kładziemy go na rozgrzany tłuszcz i smażymy

Państwo Wojtczuk gotują
Sznycel z jajkiem sadzonym – przepis krok po kroku 126

stwierdziliśmy, że musimy przygotować na ten temat wpis, co niniejszym dzisiaj robimy. Poniżej znajdziecie przepis na cudowny sznycel cielęcy z jajkiem sadzonym.   Składniki:   2 kotlety cielęce z kością (górka), każdy o wadze około 240 g 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego 2 kefiry Robico(...)pojemności 400 g 4 jajka mąka pszenna bułka tarta olej roślinny do smażenia sól, czarny pieprz   Przygotowanie:   Krok 1:   Kotlety dobrze jest wyjąć na godzinę przed przygotowaniem, mięso łatwiej się rozklepuje, a temperatura przy smażeniu szybciej dochodzi do środka sznycla. Jeżeli mięso ma jakieś przerosty lub błony usuń je za pomocą

kuron.com.pl
Cordon bleu – kotlety z kurczaka z szynką parmeńską, mozzarellą i bekonem 401

sobie jest suchy, to mięso nie ma wiele tłuszczu. Trzeba zamknąć w nim wilgoć i tłuszcz, który przy smażeniu wytopi się z boczku i szynki parmeńskiej. Panierujemy kotlety w jajkach roztrzepanych z mlekiem i tartej bułce – dokładnie i z każdej strony, żeby jak najbardziej zamknąć nadzienie.   Na dużej patelni rozgrzewamy przynajmniej centymetrową warstwę oleju – po włożeniu na rozgrzany tłuszcz(...)kapuściana surówka będzie bardzo dobrym wyborem. SKŁADNIKI na 4 kotlety 2 duże piersi z kurczaka – 650-700g 4 plasterki prosciutto (szynki parmeńskiej) 4 cieniutkie plasterki wędzonego na zimno bekonu (40g) 50g tartej lub kostkowanej mozzarelli sól pieprz olej do smażenia SKŁADNIKI DO PANIEROWANIA 5-6 łyżek mąki pszennej 2 jajka S lub M 3 łyżki mleka bułka tarta

Karo in the Kitchen
Kotlety z białej kiełbasy z kapustą 147

było głowić co dodać, aby były naprawdę smaczne. Świeża kapusta nadała im miękkości, co ja ubóstwiam w kotletach mielonych. Nie lubię kiedy są twarde :) Potrzebujemy: 500 g białej kiełbasy z szynki Maestro Henryk Kania 1/2 główki małej kapusty 1 czerwona cebula 2 jajka 1 szklanka kaszy manny 2 łyżki oleju plus olej do smażenia sól, pieprz mąka do panierowania Kapustę(...)malaksera wkładamy cebulę i ją szatkujemy. Następnie dodajemy podduszoną kapustę oraz obraną z osłonek kiełbasę. Blendujemy aż powstanie nam masa jak na kotlety mielone. Do masy na kotlety dodajemy jajka, kaszę mannę, sól oraz pieprz i dokładnie mieszamy. Odstawiamy gotową masę na około 15 minut, aby kasza manna wchłonęła nieco wilgoci. Na talerz wysypujemy mąkę do obtaczania kotlecików. Łyżką nabieramy

MamaOskarka
Schab po kowalsku 257

kaloryczne to raz w roku można sobie je przyrządzić :)Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkobułka tartasól, pieprzprzyprawa curry1 cebulatarty ser żółtykeczupmajonezolej do smażenia Sposób wykonania:1. Kotlety rozbijamy, solimy, pieprzymy i panierujemy kolejno w jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju z obu stron.2. Cebulę posiekać, usmażyć na tym samym oleju, na którym smażyły się kotlety. Oprószyć solą, pieprzem i curry

Kuchnia domowa Ani
Kotlety z jajek i brokuła 156

Kotlety z jajek i brokuła? Są naprawdę pyszne i zdrowe. To kolejne kotleciki wegetariańskie w naszej kolekcji, które powstały na bazie kotletów jajecznych. Brokuły dodają daniu witamin i wartości odżywczych oraz sprawiają, że kotlety mają ciekawszą konsystencję

Milion Smaków
Kotlety rybne 234

dodajemy pokrojoną w kawałki rybę, miksujemy pulsacyjnie (nie miksujemy zbyt drobno!). Przed dodaniem ryby upewnij się, że nie ma w niej ości, inaczej można je będzie napotkać w kotletach. Dodajemy jajko i przyprawy do smaku. Cebulę przesmażamy i dodajemy do ryby, mieszamy. I czas na przyprawy: wszystkiego dajemy do smaku, jak komu pasuje. Ja dałam 1 łyżeczkę czosnku i koperku(...)mieszamy! Na rozgrzanej patelni z połową łyżki oliwy kładziemy uformowane w kotleciki mięso ryby i smażymy aż do przyrumienienia. Można też zmielić trochę orzeszków i obtoczyć w nich kotlety, będzie chrupiąca panierka ;) Swoje kotlety podałam z chipsami z jarmużu i rzodkiewkami. Smacznego

Jak gotować i nie zwariować
Kotlety ziemniaczane w waflu 149

wafel 2 płaty, koperek świeży lub mrożony posiekany 2 łyżki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, panierka: jajka 3 szt, słodka papryka 1/4 łyżeczki, zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki, sól i pieprz do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Między czasie cebulkę drobno kroimy(...)równomiernie nakładamy na oba płaty wafla i zwijamy jak roladę. Gotowe rolady kroimy na plastry o grubości ok. 3 cm. Jajka roztrzepujemy widelcem  razem z przyprawami. Kotlety maczamy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone kotlety kładziemy na ręczniku papierowym, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy według upodobań

kulinarne odsłony pati
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym 186

mielonego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 jajko bułka tarta ketchup ser mozarella sól i pieprz Przygotowanie Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Przygotowujemy mięso mielone tak jak na kotlety ( dodajemy jajko,startą cebulę,wyciśnięty czosnek i bułkę tartą-przyprawiamy solą i pieprzem). Formujemy kulki z mięsa i umieszczamy w pieczarce robiąc dołek na kroplę ketchupu i ser. Zapiekamy w temperaturze

R'n'G Kitchen
Domowe burgery 115

mleka CIASTO WŁAŚCIWE : 215 g mąki pszennej typ 650  1 łyżeczka soli  3 łyżki cukru  2 żółtka  5 łyżek oleju roślinnego 1 jajko *sezam  KOTLETY : 1 kg mięsa wołowego lub wieprzowego b/k (u mnie z braku czasu było gotowe:( - mieszane wołowo-wieprzowe) 2 czubate łyżki ketchupu pikantnego  2 czubate łyżki musztardy(...)papierem do pieczenia, przykryć ściereczką i zostawić na 2 godziny do napuszenia.  Wyrośnięte bułeczki posmarować dokładnie roztrzepanym jajkiem * i posypać sezamem (u mnie jasny i czarny). Piekłam w piekarniku przy włączaonym termoobiegu w temperaturze 175 stopni przez około 17 minut. KOTLETY : Mięso zmielić dodać musztarde, ketchup i przyprawy. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, zeszklić na oleju a kiedy

cucinare