kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:129/338)

Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 2939

średnich plastrów schabu – ok. 360g 150g kapusty kiszonej 150g pieczarek 1 mała cebulka – ok. 45g sól i pieprz do smaku mąka pszenna do panierowania 1-2 jajka do panierowania bułka tarta do panierowania oliwa lub olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami: Cebulę obrać, drobno posiekać, a następnie zeszklić(...)kotlety. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Farsz podzielić na 5 części (1 część na 1 kotlet). Nałożyć 1 porcję na 1 kotlet i ciasno zawinąć w rulon. Następnie otoczyć każdą roladkę w mące, rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć roladki z każdej strony, na małym ogniu, na złoty kolor. Pod koniec smażenia przykryć patelnię pokrywką

Kulinarne Przeboje
Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym 297

majeranek, zioła prowansalskie -1 opakowanie serka topionego w kostce (opakowanie 100 g) * -bułka tarta do obtoczenia kotletów -1-2 łyżki mąki pszennej -olej do smażenia -pęczek posiekanego koperku -natka pietruszki Przygotowanie --> Do miski przekładamy mięso mielone, wcześniej pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, jajko, bułkę tartą (lub namoczoną i odciśniętą kajzerkę) oraz przyprawy. Wszystko mieszamy i dobrze wyrabiamy. Serek topiony(...)Mięso dzielimy na 12 części. Każdą kulkę mięsa spłaszczamy, w środek wkładamy kostkę sera, formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienia. Podsmażone kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Dodajemy kawałek pozostawionego serka, mieszamy do rozpuszczenia. Na koniec dodać

Marta Gotuje
Marynowane kotlety schabowe – kruche i soczyste 226

Schab możemy marynować przez jedną, dwie lub nawet trzy doby – im dłużej tym lepiej. Polecam!     Składniki na 3-4 kotlety: 3-4 plastry schabu ok 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia   Marynata: 1 jajko 1 czubata łyżeczka drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka majeranku 1 ząbek czosnku lub pół łyżeczki

Blog z Apetytem
Schabowy kotlet w marynacie miodowo musztardowej z czosnkiem 199

marynacie którą można zrobić dzień wcześniej. Marynata: Składniki: 2 łyżki miodu sztucznego 2 łyżeczki musztardy jajko sól pieprz przyprawy parę ząbków czosnku Wszystkie podane składniki połączyć ze sobą (czosnek ma być zmielony) rozbite tłuczkiem kotlety zanurzyć w marynacie odstawić na jakiś czas. Można to zrobić dzień przed smażeniem ale wtedy przechowywać

Pychotkaaa
Hreczanyki - podkarpackie mielone 221

komponuje z mielonymi. Kasza gryczana sprawia, że kotlety są chrupkie, sycące oraz zdrowe. Przepis na te ciekawe kotlety znalazłam  tutaj , zmieniłam tylko nieco proporcje kaszy w stosunku do mięsa. Zapraszam! Składniki: mięso mielone wieprzowe 500 g, kasza gryczana 300 g, jajka 2 szt, czosnek 3 ząbki, sól i pieprz do smaku, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Kaszę gryczaną płuczemy(...)wody i gotujemy w osolonej wodzie aż kasza będzie miękka i pochłonie całą wodę. Mięso łączymy z jajkami i wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Gdy ugotowana kasza ostygnie to dodajemy ją do mięsa i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. W dłoniach formujemy kotlety i kładziemy je na rozgrzanym oleju. Smażymy z obu stron na złocisty kolor

kulinarne odsłony pati
Patison smażony w cieście 191

tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej (ok. 150 g) przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka w proszku olej

Kulinarny S.O.S.
Patison smażony w cieście 191

tzatziki lub sosem chili .   Dania prosto z patelni… ** Placki ziemniaczano-cukiniowe ** Makaron ryżowy z boczkiem i pieczarkami ** Paprykowe krążki nadziewane mięsem ** Kotlety rybne siekane   Składniki: 1 patison (ok. 0,8-1 kg) 2 jajka 1 szkl. wody lub mleka (ok. 200 ml) 1 szkl. mąki pszennej (ok. 150 g) przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka w proszku olej

Kulinarne S.O.S.
Znikające aromatyczne kotlety 118

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Znikające aromatyczne kotlety Kiedy znudziły nam się zwykłe kotlety mielone, wystarczy nam boczek i ser. Boczek nadaje potrawom   wyrazistego i niepowtarzalnego smaku, oraz sprawia że mięso po upieczeniu jest soczyste.   Składniki(...)miski. 2.    Obieramy cebulę i drobno kroimy, dodajemy do mięsa. 3.    Wbijamy jajka. 4.    Doprawiamy solą oraz paprykę. 5.    Dodajemy bułkę tartą. 6.    Dokładnie wyrabiamy masę mięsną. 7.    Robimy podłużne kotlety, pośrodku wgłębienie. 8.    Wkładamy kawałek mozzarelli. 9.    Przykrywamy ser mięsem

Kulinarna Chwila
Kotlety z cukinii z serem żółtym 139

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 - 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki tartego sera żółtego (np. Gouda) Pół łyżeczki suszonego tymianku Pół łyżeczki suszonego

Gotujemy i jemy
Kotleciki z cukinii z oscypkiem i świeżymi ziołami 124

2 młode cukinie 2 całe jajka 1 – 2 kopiatych łyżek bułki tartej Pół filiżanki oscypka startego na tarce Po pół łyżeczki posiekanych świeżych ziół: tymianku, majeranku

Gotujemy i jemy
Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami 132

Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów. Można je również zrobić, gdy z dnia poprzedniego zostaną nam kotlety, a chcielibyśmy

Kulinarne Przeboje
pyszne kotlety mielone z indyka z cukinią,cebulą z patelni grillowej... 224

łyżki, cukinia 2 sztuki mniejsze, bułki pszenne 4 sztuki, cebula 4 sztuki, sól - ile potrzeba Mielone mięso z indyka dobrze wyrobić ręką z jajkiem, przyprawą do karkówki, olejem, suszoną cebulą, kucharkiem, tartą bułką, formować okrągłe kotlety z 2 cm grubości, lekko je spłaszczyć. Patelnię grillową raz posmarować olejem i mocno rozgrzać, na patelnię kłaść kotlety, grillować na dużym ogniu

W Mojej Kuchni Lubię
fasola Jaś z mielonym kotletem i ryżem... 183

wlać świeżą wodę i gotować do miękkości fasoli, pod koniec dodać kostkę rosołową, sok pomidorowy, paprykę ostrą, cząber. Mielone mięso dobrze wymieszać z jajkiem, bułką tartą, wodą, cebulą pokrojoną, kucharkiem, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Ryż w saszetkach ugotować w osolonej wodzie, podawać z fasolą, kotletami - pyszne, sycące danie na obiad z fasolą w pomidorach, kotletem mielonym i ryżem

W Mojej Kuchni Lubię
drobiowa pierś w cieście naleśnikowym... 133

mizeria - ile potrzeba Pierś kurczaka rozciąć na połowę, delikatnie rozbić przez woreczek, na talerzu posypać przyprawą do drobiu z każdej strony. Jajka dobrze roztrzepać z mąką, mlekiem, solą, pieprzem mielonym na gęste ciasto. Kotlety zamaczać w cieście, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Podawać z ziemniakami tłuczonymi i mizerią - pierś z kurczaka jest szybkim daniem obiadowym w cieście naleśnikowym mięso

W Mojej Kuchni Lubię
Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną 218

Składniki: 1 filet z kurczaka oscypek konfitura żurawinowa 1 jajko sól, pieprz słodka papryka bułka tarta Przygotowanie: Fileta przekroić na dwa kotlety i rozbić. Na każdego kotleta nałożyć po 2-3 … Czytaj dalej Kieszonki drobiowe z oscypkiem i żurawiną

czarrna od kuchni

Proponowane wyszukiwania