Hreczanyki - podkarpackie mielone

Hreczanyki - podkarpackie mielone

Hreczanyki - podkarpackie mielone

W związku z tym, że pochodzę z podkarpacia, to zaczęłam interesować się kuchnią tego regionu. Mimo, że mieszkam w tamtych stronach to nigdy nie słyszałam o starodawnych mielonych. Hreczanyki zrobione są z mięsa mielonego i kaszy gryczanej. Podawać je możemy z sosem na zimno lub z sosem grzybowym, który doskonale się komponuje z mielonymi. Kasza gryczana sprawia, że kotlety są chrupkie, sycące oraz zdrowe. Przepis na te ciekawe kotlety znalazłam  tutaj , zmieniłam tylko nieco proporcje kaszy w stosunku do m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, kasza, mięso, kasza gryczana, kotlet, kotlety, ciekawe przepisy, mięso mielone, sosy, kotlety mielone, dania mięsne, sos mięsny

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.