kotlety z jajka - 5069 przepisów (strona:134/338)

Kotlety mielone z piersi kurczaka z kasza jaglana 365

pieprz, papryka słodka, czasami dodaje przyprawę do gyrosa  bułka tarta olej Pierwszym krokiem jest zmielenie piersi. Następnie dodaję sól, pieprz, jajko, koperek, ugotowaną ale już zimną kaszę jaglaną i resztę przypraw. Wszystko mieszam. Z wyrobionego mięsa formuje kotlety obtaczam w bułce tartej i kładę na rozgrzaną patelnie (przeważnie używam oleju kokosowego, jest rewelacyjny! nie czuć smaku kokosa, tłuszczu

Kuchnia Viki
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z JARMUŻEM I SEREM + FILMIK 131

Kotlety z udek kurczaka są smaczne na zimno i ciepło, dzisiaj pod pierzynką z jarmużu i sera.  Farsz przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.  Link do producenta Thermomastera II - KALORIK Aplikacja na telefon z przepisami do robota  -  APLIKACJA FLAVIO SKŁADNIKI :  5 udek z kurczaka sól. pieprz , słodka, ostra papryka, czosnek granulowany do smaku 2 jajka(...)farszu dodajemy sery i ogrzewamy 10 minut, obrót 1.  Farsz przekładamy do miseczki.  Mięso z udek obtaczamy w rozmąconym jajku i mące, smażymy na złoty kolor i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Na kotlety rozkładamy po 1 łyżce farszu i posypujemy po wierzchu bułką tartą, lub serem albo parmezanem.  Zapiekamy jeszcze 15 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z kalafiora i kaszy jaglanej podane z batatami 201

podane ze słodkim ziemniakiem stanowią idealną całość. Zdrowe i dietetyczne danie, które można przygotować na kolejne dni. Składniki na 4 porcje (8 kotletów): 1/2 kalafiora 1/4 szklanki kaszy jaglanej 1 kostka bulionowa (drobiowa) 1 mała cebula 1 jajko sól, pieprz ostra papryka - szczypta gałka muszkatołowa - szczypta olej kokosowy do smażenia bułka tarta 3 bataty tymianek oliwa z oliwek 1 łyżka(...)Kaszę odcedzamy, wrzucamy do garnka i zalewamy bulionem - gotujemy na małym ogniu ok. 20 minut (aż kasza wchłonie cały bulion). Kaszę przekładamy z garnka do miski i dodajemy kalafiora, jajko, drobno posiekaną cebulę, 1 łyżkę bułki tartej i doprawiamy przyprawami. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni - wkładamy bataty i zapiekamy ok. 20 minut (opcja grill). Teraz wszystkie składniki w misce mieszamy

Alutka-Gotuje
Kotlety ziemniaczane z farszem z twarogu 191

samo dobre jak mięsne i tak samo syte. Z początku może być dylemat z czy je podać. Bo kotlety to zwykle w parze idą z ziemniakami. Ale ziemniaczane kotlety z ziemniakami? Nieee... Idealnie pasuje do nich lekka sałatka z pomidorów koktajlowych lekko skropionych oliwą. To wystarczy za cały obiad. Przypominamy też, że twaróg z łatwością zrobicie w domu nawet(...)będą miękkie obieramy z łupin, studzimy i mielimy. Dodajemy 1 jajko, mąkę i sól. Porządnie mieszamy masę. Twaróg zagniatamy widelcem razem z jajkiem. Formujemy placki na wielkość dłoni i na każdym kładziemy porcje twarogu. Sklejamy brzegi, formujemy kotlety i obtaczamy w mące. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy na gorąco. Zamiast naszej sałatki możemy jako dodatku użyć śmietany

Marder&Marder Manufacture
Kotlety mielone z indyka z ryżem 180

pomidora i papryki smakowały rewelacyjnie. Moje ulubione zdrowe danie na szybki obiad. Ilość porcji: 15 Czas przygotowania: 50 minut Składniki na kotlety z indyka z ryżem: 1 kg mielonego mięsa z indyka 200 g ryżu 1 jajko 1 papryka czerwona 1 duża cebula 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki chili(...)suszonych pomidorów: 300 ml jogurtu typu greckiego 10 - 12 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki bazylii pieprz do smaku  oliwa do namoczenia pomidorów  Jak zrobić kotlety mielone z indyka z ryżem? Ryż ugotować w 2 i 1/3 szklanki lekko osolonej wody i odstawić pod przykryciem do wystudzenia. Szklanka o pojemności 250 ml. Cebulę pokroić w drobną kostkę

Kuchcik gotuje
„Cordon Bleu” , szwajcarski klasyk 126

smaczny Składniki dla 4 osób : 4 filety z piersi kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego 2 jajka bułka tarta do obtoczenia sól , pieprz do smaku olej do smażenia Filety z piersi z kurczaka rozbijamy na dość cienkie kotlety . Najłatwiej zrobić to przez woreczek lub reklamówkę , nie rozpadają się wtedy tak mocno . Każdy kawałek solimy , pieprzymy , układamy po plastrze

Ogrodnik w podróży
Sałatka jajeczna z rzodkiewką 144

prawie dietetyczna. Królują sałatki, jarskie dania z sezonowych warzyw i dużo zieleniny. Czasem pojawi się jakiś kotlet… Ta sałatka jest szybka i sycąca, znakomicie zastępuje obiad w ciepły letni dzień. Składniki: • 1 sałata masłowa • 4 jajka • 2 pęczki rzodkiewek • pęczek szczypiorku • garść kiełków z czerwonej rzodkiewki • 10 pomidorków koktajlowych • 3 łyżki majonezu • 1 łyżeczka

To co kocham
Kotlety mielone z oscypkiem 126

mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na dużych oczkach ser, jajko, żółtko, bułkę tartą. Masę dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Kotlety z tuńczyka i czerwonej fasoli (w drodze wyjątku) 215

domem. Podawane na przykład ze świeżą sałatą i pomidorami. Składniki na około 6-8 kotletów: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (szukajmy pole & line ) 1 puszka czerwonej fasoli (odsączonej z zalewy i przepłukanej na sicie) lub około 250g ugotowanej czerwonej fasoli 1 średnie jajko szalotka lub 3 łyżki posiekanego szczypiorku albo ćwierć cebuli pół łyżeczki czerwonej papryki w proszku(...)oleju kokosowego do smażenia Do naczynia przełożyć przepłukaną czerwoną fasolę, zmiksować blenderem. Dodać mocno odciśniętego z zalewy tuńczyka, jajko, przyprawy oraz drobno posiekaną cebulkę lub szczypiorek. Wymieszać i wyrobić na jednolitą masę (najlepiej dłonią). Z masy formować w dłoniach niewielkie, płaskie kotlety. Smażyć na nieprzywierającej patelni, na małej ilości klarowanego masła lub oleju, po około 4-5 minut z każdej

Even Better Food
Kotlety mielone z cukinią 153

mięciutkie i soczyste.  Cukinia dodaje im również s zczególnego smaku i aromatu. Składniki (10 niedużych kotletów): 500 g mielonej karkówki 1 mała cukinia (około 250 g) 1 cebula 4 ząbki czosnku 3 czubate łyżki bułki tartej 1 jajko 1 czubata łyżeczka majeranku 1 płaska łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu 3 łyżki wody olej do smażenia Wykonanie: Do miski

Smak mojego domu
Kardinable nadziewane serem 145

czerwone chilli ( można pominąć jeśli nie lubicie ostrego ) 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody 2 łyżki słodkiej śmietany 1 łyżeczka suszonych liści kolendry 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól , pieprz do smaku żółty ser do nadziewania dodatkowo : 1 szklanka bułki tartej do obtaczania kotletów olej do smażenia Paprykę , cebulę , chilli i seler naciowy(...)mielone przekładamy do miski , dodajemy wystudzone warzywa , śmietanę , roztrzepane widelcem jajko , 2 łyżki bułki tartej , 2 łyżki wody , 2 łyżki śmietany , suszoną kolendrę , sól i pieprz do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całość wyrabiamy na gładką masę . Łyżką nabieramy porcję i do każdej do środka wkładamy kawałek żółtego sera . Formujemy kotlety i obtaczamy dwukrotnie w bułce tartej . Odstawiamy na godzinę

Ogrodnik w podróży
Jaglane kotlety z rybą i szalotką 174

oraz jod, selen, fluor, magnez i wapń. Oto przepis na pyszne jaglane kotlety z rybą i dodatkiem szalotki. Składniki 250 g filetu z mintaja 100 g kaszy jaglanej 3 szalotki 2 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki mąki ryżowej lub innej 2 łyżki oliwy z oliwek 1 jajko kilka gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz Kaszę jaglaną gotujemy według własnego(...)kostkę. Szalotki kroimy w kostkę. Kaszę jaglaną przekładamy do dużej miski, dodajemy rybę, szalotki, szczypior, oliwę z oliwek i jajko. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, świeżym tymiankiem. Jeszcze raz mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Następnie z masy formujemy kotlety, które obtaczamy w mące i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane jaglane kotlety wstawiamy do piekarnika nagrzanego

My Chcemy Jeść
Indyjski Obiad - Kolory Flagi Indii 125

rozgrzanego do 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 15 minut. Ja dodałam także odrobinę pieprzu cayenne.  Składniki na kotlety: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 garść szpinaku ( drobno posiekana) 1 garść rukoli (drobno posiekana) 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 czubata łyżka curry 3 ząbki czosnku (przez praskę) świeżo mielony pieprz szczypta suszonego chilli nadzienie

ClauditteMissCooking
Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby 164

Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby U wielbiam gotować z resztek. Właśnie z pozostałości, którym nadałam nowy kształt i smak powstały jedne z moich najlepszych dań. To zawsze przygoda i trochę podróż w nieznane, ale właśnie takie gotowanie lubię najbardziej. Te kotleciki to kolejna udana próba- sukces tym większy, że dzieciaki zjadły z wielkim apetytem(...)wykorzystaniu ciecierzycy- koniecznie zróbcie ten wegański sosik. Idealny do sałatki Cezar lub jako dip do warzyw. 300 gramów brokułów 1,5 szklanki kaszy pęczak, ugotowanej 2 jajka 4 łyżki bułki tartej 3 łyżki otrębów jęczmiennych 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka drobno startej skórki cytrynowej 0,5 łyżeczki soli świeżo zmielony czarny pieprz Składniki na dressing: 0,5 szklanki aquafaby, czyli

olalacooking
Kotlety mielone o smaku pizzy 200

pizzy dlaczego nie można by nadać kotletom mielonym smaku pizzy? ;-) Mój pomysł okazał się strzałem w dziesiątkę, bo te kotlety smakowały każdemu z domowników i na pewno wkrótce je powtórzymy.  500g mięsa mielonego 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka oregano 2 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 200g żółtego(...)tarce. 2. W misce mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, jajko, koncentrat, zioła prowansalskie, oregano, czosnek, cebulę, 1/2 przygotowanego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Z przygotowanej mięsnej masy formujemy kulki, które spłaszczamy. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pozostałym żółtym serem. 4. Kotlety pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35 minut

Szefowa kuchni