kotlety wieprzowe - 862 przepisów (strona:32/58)

Bitki wieprzowe w pieczarkach 127

obiad, zapraszam do skorzystanie z przepisu. Składniki: Szynka lub łopatka wieprzowa ok. 800 gram Pieczarki 500 gram 1 cebula Masło klarowane Mąka Śmietana 18% 100 ml Mąka Sól Pieprz Papryka słodka Liść laurowy Ziele angielskie Olej Bulion 300 ml maggi Wykonanie: Mięso kroimy na kawałki ( małe kotleciki ). Rozbijamy jak kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem i czerwoną papryką. Pieczarki kroimy w plasterki

Smaki Ewy
Szynka duszona w sosie 170

obiad gotowy. Prosto, klasycznie i bardzo smacznie. 600 g szynki wieprzowej 2 średnie cebule 2 szklanki wody 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżka sosu sojowego 1 liść laurowy 1 łyżka mąki sól pieprz natka pietruszki Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem/ W rondlu rozgrzać masło, zeszklić cebulę

O kuchni z uczuciem
Śląskie rolady (zrazy)-czyli szczypta śląskiej tradycji :) 194

zwyczaj obiadowy :) Składniki: Ok. 700g mięsa wołowego na rolady lub wieprzowego 2 średnie cebule 3 kawałki kiełbasy śląskiej Średni słój ogórków kiszonych lub konserwowych Musztarda Pieprz, sól *można dodać również boczku Dodatkowo: 1/3 kostki margaryny do smażenia Bawełniane białe nici lub wykałaczki Pokrojoną na plastry wołowinę roztrzaskujemy młotkiem do kotletów, a następnie delikatnie solimy, smarujemy musztardą i posypujemy pieprzem. Cebulę

Smakowy Raj
Kotlety mielone w andrutach. 154

Kotlety mielone - klasyk, ale można wykonać je nieco inaczej. Przez co wraca ochota na ich spożywanie. Postanowiłam wykorzystać pomysł jaki niedawno podejrzałam u Di gotuje . Mianowicie jest to wykorzystanie andrutów pomiędzy które nakłada się farsz mięsny, obtacza w panierce i smaży. Dość ciekawy efekt można tym sposobem uzyskać. Coś typu smażona ryba ;) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego, u mnie(...)wieprzowina, a dokładnie łopatka wieprzowa 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki bułki tartej 2 jajka sól, pieprz suszona bazylia Ponadto: 2 jajka szklanka bułki tartej olej rzepakowy do smażenia Mięso jeśli mamy zmielone to już nic z nim nie robimy, jeśli natomiast kupiliście w kawałku, do czego ogromnie namawiam, mielimy je na grubym sicie w maszynce do mielenia

MamaOskarka
Kotlety mielone po meksykańsku 144

Kotlety mielone po meksykańsku Mielone , czasami trudno wymyślić coś z tego pysznego mięsa . Pysznego , pod warunkiem ,że wiecie co zostało zmielone . Czyli ,czy jest to pełnowartościowa

Ogrodnik w podróży
Roladki z szynki ze śliwką i pieczonym boczkiem 249

macie trochę czasu, zachęcam do wypróbowania przepisu. Składniki: Szynka wieprzowa Boczek pieczony Śliwki suszone Sól Pieprz Słodka mielona papryka olej Bulion/ woda Śmietana słodka 18% Wykonanie: Śliwki zalewamy gorącą wodą i pozostawiamy aby zmiękły (j eżeli śliwki są twarde, ja używam własnych, suszonych ). Szynkę kroimy na plastry ( jak na kotlety ) i rozbijamy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdego rozbitego kotleta

Smaki Ewy
Schabowy w migdałach i kukurydzy z winną modrą kapustą 113

talerz – duży – będziemy na nim obtaczać kotlety. Kotlety obtoczyć w jajku, z każdej strony przyłożyć na talerzu z płatkami, jeszcze raz obtoczyć w jajku i porządnie w płatkach. Smażyć na gorącej oliwie na złoto.   Podobne przepisy Grillowany schab w owocowo-pikantnej marynacie Kapuśniak rozgrzewający Dymne polędwiczki wieprzowe z karmelizowanym sosem... Winna kapusta modra .yuzo_related_post

Pociąg Do Kuchni
Schabowy w grzybowej panierce 187

Dziś zapraszam Was na trochę innego schabowego ;) Mięsko jest delikatne i soczyste, a do tego wspaniale pachnie grzybami ;) Przepis znalazłam na blogu  Niezły Młynek . Składniki

Czerwona Porzeczka
Bitki z szynki pieczone wg Teściowej 200

weekend. Oto przepis:   Składniki: kawałek szynki wieprzowej (wielkość w zależności od ilości głodnych;) 1 mała marchew 1 cebula 1 duża bądź 3-4 małe pieczarki łyżeczka musztardy dijon sól pieprz   Przygotowanie: Mięso dzielimy na kotleciki i rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Ja musiałam zrobić coś po swojemu i posmarowałam kotlety niewielką ilością musztardy dijon. Mięso obtaczamy w mące i obsmażamy

Kuchnia po mojemu
Bitki z karkówki z suszonymi grzybami 141

można podawać z ryżem lub ziemniakami. SKŁADNIKI: ½ kg karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 50g suszonych grzybów, 2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej, 100 ml śmietany 30%, 1 łyżka mąki, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Grzyby moczę we wodzie. Karkówkę myję i osuszam. Kroję w grubsze plastry. Mięso rozbijam tłuczkiem na cienkie kotlety. Oprószam solą oraz pieprzem. Cebulę obieram i kroję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Roladki wieprzowe 150

plastry schabu wieprzowegook. 6 plastrów cienkiego boczku wieprzowego wędzonego 1/2 ogórka kiszonego2 słupki czerwonej papryki2 małe piórka cebuli białej1 łyżeczka musztardy dijonSól, pieprz do smakuOlej do smażeniaDodatkowo:1 woreczek ryżuPrzepis:Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy musztardą. Na końcu kotletów nakładamy paprykę, ogórka

Emcia Pichci
pulpety w sosie koperkowo - śmietanowym 140

czosnku w ilościach takich jak dodaję do wieprzowego. Jest ono delikatniejsze i nie chciałam zagłuszyć jego smaku dość intensywnymi smakami cebuli i czosnku. Zawsze jak dodaję namoczoną bułkę do mięsa nie wyciskam jej do sucha. Jest tylko odciśnięta. Mięso nie jest wtedy takie suche. Robię tak w przypadku pulpetów, kotletów, klopsa. Jak już wyrobiłam masę robiłam kulki średnicy

Pieprzyć z Fantazją
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE W SOSIE MUSZTARDOWO-ŚMIETANOWYM 191

danie na pewno jest odpowiednie. Zamiast tradycyjnego kotleta, zaserwuj im kremowy, musztardowy sos i wspaniałą, soczystą polędwicę wieprzowę. To jest coś, co nie często gości na naszych polskich stołach, a szkoda. Jeśli spróbujesz danie z tego przepisu, myślę, że wrócisz do niego nie raz ;)  SKŁADNIKI: ( 4 PORCJE) 1 polędwiczka wieprzowa  - ok. 500 g 3 łyżki musztardy francuskiej (ziarnistej

Calzonella.com
Klopsiki w sosie pomidorowo - ziołowym 195

Kotlety mielone to dość tradycyjna, znana i raczej lubiana potrawa. Jednak jak już nam się troszeczkę znudzi to z ręką na sercu proponuję wrzucić je do sosu pomidorowo - ziołowego. Podane np. na obiad z ryżem smakują wybornie.   Klopsiki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 czerstwa bułka 1 jajko sól, pieprz, majeranek bułka tarta do obtaczania olej do smażenia

Jadło i czytadło
Kotlety mięsno-ryżowe na puree z kalafiora i brokuła 169

rodzinnym. Składniki: 500g mielonego mięsa z szynki wieprzowej 200g ryżu 2 jajka 250g kalafiora 250g brokuła sól, pieprz papryka mielona, czosnek  świeża pietruszka Gotujemy ryż na sypko, studzimy i mieszamy z mięskiem oraz jajkami, doprawiamy według uznania - u mnie dużo świeżej pietruszki + sól, pieprz, słodka papryka i mielony czosnek. Formujemy kotlety i smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu

Smacznie Pysznie Kalorycznie