kotlety wieprzowe - 862 przepisów (strona:28/58)

Schabowy z musztardą i sosem czosnkowym 184

musztarda a z drugiej sos...pycha.. polędwiczka wieprzowa przyprawa do mięsa Knorr sól, pieprz 2 -3 łyżki śmietany 2 jajka musztarda stołowa Develey sos czosnkowy Develey bułka tarta mąka  Polędwiczki pokroić na plastry i delikatnie rozbić.Jajko wymieszać ze śmietaną i przyprawą. Bułkę tartą wymieszać z solą i pieprzem. Kotlety smarować musztardą lub sosem czosnkowym [ lub z jednej

Moje domowe kucharzenie
Bitki wieprzowe z białym winem na patelni 183

Bitki wieprzowe w białym winie to wykwintne a równocześnie  proste w wykonaniu danie. Ile razy zdarzyło się Wam przygotowanie obiadu lub kolacji w ostatniej chwili z różnych powodów?  Nie potrzeba rozklepywać mięsa jak to się robi do kotletów schabowych co daje nam spora przewagę czasową. Podczas duszenia mięsa można sobie przygotować surówkę lub jakiś duszone warzywka(...)następnie dodać drobno poszatkowaną  cebulę i smażyć około 2 minutaż do zarumienia cebulki.  Wlać całe przygotowane białe wino, przykryć przykrywką patelnię i zmniejszyć ogień.  Dusić bitki wieprzowe okolo15 minut  aż doczasu gdy  z wina powstanie smaczny sosik. Gdyby mięso wydawałoby się jeszcze twarde dodać odrobinę wrzątku i dusić  przez kilka minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle

zielonacukinka
Kotlety mielone - pieczone w piekarniku. 390

obiad na dwa dni gotowy! A dodatkowo kotlety upiekłam w bardzo wygodnych aluminiowych foremkach, które po upieczeniu wyrzucamy do kosza a nie męczymy się z usuwaniem tłuszczu. A po foremki zapraszam do internetowego sklepu ALFATEC  , gdzie jest ogromny wybór. Zresztą zobaczcie sami ;-) Składniki; 50 dag mięsa mielonego (wołowo- wieprzowe) 1 cebula 1 bułka (czerstwa) 2 ząbki czosnku garść(...)wkładamy mięso mielone, dodajemy cebulkę, bułkę, starty czosnek, wbijamy jajko i wyrabiamy przez chwilę. Doprawiamy do smaku, dosypujemy dynię. Jeśli mięso jest za luźne dosypujemy troszkę bułki tartej. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Układamy w foremce. Na każdym kotlecie na środku układamy kostkę masła. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 40 min. W połowie pieczenia przekręcamy na drugą stronę

Radość kipiąca uśmiechem.
Klopsiki w sosie cebulowo - serowym 105

Jeżeli już znudziły ci się kotlety mielone to wrzuć je do sosu cebulowo - serowego. Danie absolutnie pyszne, idealne na obiad. Podane z puree ziemniaczanym .... mmm   Dla 2 osób 200 g mięsa mielonego wieprzowego lub  drobiowego 1 kostka rosołowa 1 serek topiony 2 średnie cebule 1 jajko 1/2 czerstwej bułki 1 łyżka masła natka pietruszki 1 łyżka mąki sól

Jadło i czytadło
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM MIELONYM I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ (keto, LCHF, optymalna) 351

Kolejny patent na mięso mielone pod inną postacią niż kotlety Tym razem podpowiadam Wam pomysł na smaczny, szybki i pożywny obiad jakim jest zapiekanka z fasolką szparagową. Składniki: 1 kg tłustego mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej 60 g smalcu 900 g zielonej fasolki szparagowej (poza sezonem może być mrożona) 1 cebula ok 90 g 2 ząbki czosnku lub czosnek

Ola la LCHF
Kotleciki z polędwiczek wieprzowych w podwójnej panierce 148

dzisiejszej próbie na pewno będę je powtarzała, wyszły miękkie i smaczne:).  300g polędwiczek wieprzowych  1 szklanka bułki tarte j 1/2 szklanki mąki 2 jajka sól, pieprz, czosnek granulowany, papryka słodka  1. Polędwiczki kroimy w plastry, każdy plaster rozbijamy dłonią na kotlety. Posypujemy solą i przyprawami. 2. W osobnych miseczkach umieszczamy jajka (energicznie rozmieszane widelcem) oraz zmieszane

Szefowa kuchni
Hamburgery z grilla 212

Składniki do kupienia w Almie 0,5 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 cebula 1 jajko 1/2 papryki 2 ząbki czosnku 10 dkg sera żółtego sól, pieprz

czarrna od kuchni
Dania obiadowe 186

szpinakiem Zapiekanka z cukinią i mięsem Pstrąg grillowany Udka pieczone z warzywami Kotlety mięsno - kalafiorowe Kotlety z piersi kurczaka z serem i pieczarkami Pulpety z mięsa wołowego Filet z indyka w sosie grzybowym KNEDLE MIĘSNE GOŁĄBKI TRADYCYJNE KARKÓWKA W SOSIE WŁASNYM ROLADKI WIEPRZOWE PYSZNA KARKÓWKA ZAPIEKANKA Z RYBY ŁOSOŚ Z WARZYWAMI PIERŚ Z KURCZAKA FASZEROWANA GRZYBAMI LEŚNYMI PIEROGI

W kuchennym oknie Ewy
Karkówka z cebulą 167

tego dania. Oczywiście ziemniaczki pieczone lub takie z wody. Pyszny obiadek. Składniki 700 g karkówki wieprzowej bez kości 4 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka słodka papryka ostra Mięso pokroić na grubsze plastry, a następnie je lekko rozbić. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem i papryką ostrą i słodką. W rondlu rozgrzać masło i obsmażyć na rumiano każdy

O kuchni z uczuciem
Klops wieprzowy 160

alternatywa dla mielonych kotletów. Pieczony w piekarniku a więc i nie taki tłusty jak tradycyjne kotlety. Świetny i na ciepło, podany z sosem do obiadu  i jedzony na zimno z kawałkiem chleba. Piekłam w foremce 12x22 cm składniki 600 g mielonego mięsa  wieprzowego (u mnie karkówka) 6 łyżek bułki tartej + 2 do podsypania 150 g (2 szt) cebuli

Stare Gary
Roladki z mięsa mielonego faszerowane papryką - zapiekane w pomidorowej passacie 145

wołowo – wieprzowe Mix papryk Passata ( przecier pomidorowy ) Sól Pieprz cukier Czosnek Olej                                                      Mąka Wykonanie: Mięso mielone przyprawiamy solą i pieprzem. Dzielimy na części i rozwałkowujemy przez folię na cienkie kotlety. Papryki ścieramy

Smaki Ewy
Schabowy po indyjsku 815

indyjsku to nieco lżejsza wersja tradycyjnego schabowego, którego dość często przygotowuję na obiad. Aromatyczna panierka na schabowym zrobiona jest z mąki ryżowej i pikantnej masali (indyjska przyprawa). Tradycyjny kotlet schabowy zawsze pozostanie numerem jeden, ja jednak lubię czasami go odchudzić i nadać mu nieco orientalnej nuty. Tym razem ma cudowny bardzo aromatyczny i pikantny smak indyjskiej przyprawy masali, w której(...)znanych potraw? Składniki: 10 plastrów schabu wieprzowego  1 szklanka mąki ryżowej  1 szklanka mleka  2 jajka  sól (sprawdzić, czy masala jej nie zawiera)  2 - 2,5 łyżki masali  pęczek natki pietruszki  olej do smażenia Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml Jak przygotować kotlety z masalą? Schab rozbić cienko tłuczkiem

Kuchcik gotuje
świąteczna biała kiełbasa 149

wyrobu 0,5 kg wołowej karkówki 0,5 kg wieprzowej pachwiny 0,5 kg  wieprzowej szynki szynka,schab) 2 kg wieprzowej łopatki,  jelita wieprzowe przyprawy ( orientacyjna ilość na 1 kg wyrobu) 16-20 g soli kamiennej  1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżka majeranku 1/2 łyżeczki gorczycy białej 1/2 łyżeczki suszonego czosnku około 50 ml przegotowanej(...)maszynce do mięsa mielimy kolejno poszczególne rodzaje mięs -wołowe na sicie  2 mm pasztetowym ( lub dwukrotnie na  4 mm) -wieprzową pachwinę na sicie 4 mm -wieprzową łopatkę na sicie 9 mm -wieprzową szynkę ( bez błon) na szarpaku, lub nożem w kwadraty o doku 1,5 cm Zmielone mięso wyrabiamy, przez 15 minut dodając do niego resztę przypraw, oraz

Miód i pieprz
Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego 233

kotlet z mięsa siekanego lub grubo mielonego. Bez dodatku jajka i bułki tartej jak tradycyjny mielony, za to z dodatkiem podsmażonej cebulki. W czasach PRL-u serwowała go niemal każda restauracja. Dziś kompletnie zapomniany, a szkoda, bo smakowitości nie da się mu odmówić. Choć wiadomo, że rumsztyk czy befsztyk to kawałek smażonego mięsa wołowego, to dawny rumsztyk z mięsa wieprzowego(...)mięsa wieprzowego z łopatki kilka łyżek goracej wody 3 duże cebule smalec sól, pieprz Wykonanie: mięso posiekać lub zmielić w maszynce na dużych oczkach. Doprawić solą i pieprzem, dodać gorącą wodę. Dłonie zwilżyć olejem i  formować owalne kotlecki, następnie każdego spłaszczyć  układać na rozgrzanej patelni i smażyć po kilka minut z każdej strony do zrumienienia. Zdjąć kotlety

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa paprykowa z pulpecikami 139

dodać kilka kropel maggi, posypać natką. Składniki na pulpeciki : około 30 dag mielonego mięsa wieprzowego 1  jajko bułka tarta, sól, pieprz czarny mielony Przygotowanie : Do mięsa dodać jajko, sól i pieprz oraz bułkę tartą w takiej ilości by uzyskać konsystencje mięsa jak na kotlety, wyrobić dokładnie Mokrą ręką formować małe ( wielkości dużych orzechów włoskich ) pulpeciki, wkładać do wrzątku

Proste Potrawy