środku, owinięte chrupiącym boczkiem - to może być obiadowy hit w Waszych domach! :) Jeśli mięso mielone to...? Co najczęściej z niego przyrządzasz? Ja lubię je grillować w formie kotletów lub koft albo w formie pulpetów w aromatycznych sosach. Tym razem postanowiłam jednak stworzyć pyszne roladki, z ciągnącym się środkiem za sprawą mozzarelli, i chrupiąca skórką, którą tworzy cieniutki plasterek boczku(...)nadają im włoskiego charakteru. Efekt jest spektakularny! Coś czuję, że te roladki będą u mnie obiadowym hitem! Mam nadzieję, że u Was także. :) Roladki: 500 g mięsa wołowo-wieprzowego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli 2 gałązki świeżej bazylii 100 g boczku surowego wędzonego w cienkich plasterkach (może być pancetta) 1 łyżka oliwy z oliwek
Cooking MonsterKotlety mielone jak juz kiedyś wspominałam nie muszą być zawsze zwyczajnym kotletami i tak na prawdę nie mają prawa się znudzić. Wokół tyle inspiracji, na prawdę warto jest dorzucić coś od siebie i może się okazać, że pomysł jest trafiony w samo sedno! Ja dzisiaj użyłam hiszpańskiej przyprawy od Eko Maja, znajdziecie ją TUTAJ . W Eko Maja mieszanki przypraw wychodzą(...)rąk samej Pani Mistrz! To Jej autorskie receptury, które zadowolą nawet najbardziej wyrafinowane podniebienia. Potrzebujemy: 1kg mielonego mięsa wieprzowego, najlepiej kupić ładny kawałek mięsa i zmielić własnoręcznie w domu, uwierzcie mi, warto 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 jaja 3 łyżki bułki tartej, tę również przygotowujemy samemu 2 łyżeczki przyprawy hiszpańskiej sól, pieprz do smaku bułka tarta do obtoczenia
MamaOskarkadobre mięso poza solą i pieprzem? Moim zdaniem niczego więcej. Drobna morska sól, świeżo mielony (drobno lub grubo) pieprz wystarczą. Kiedy przyprawiać? Ja przyprawiam burgery dopiero po uformowaniu kotletów – nie przyprawiam mięsa zaraz po zmieleniu. Sól w takim wypadku działa szybko i szybko sprawia, że mięso staje się mało soczyste i twarde. Solenie i pieprzenie z wierzchu jest(...)przekładamy na papierowy ręcznik. Mamy dwa w jednym – bekon do burgera jako dodatek i tłuszcz do smażenia. Win-win! Jeśli bekonu nie jecie (seriooo?) – do smażenia nada się wieprzowy lub gęsi smalec. Nie trzeba go dużo – na patelni powinna być cieniuteńka, milimetrowa warstwa tłuszczu, nie więcej. To nie głębokie smażenie, chcemy żeby mięso miało styczność z patelnią. Nie smażymy
Karo in the KitchenTo włoskie danie znane jest na całym świecie. Postanowiłam je trochę zmodyfikować i zamiast tradycyjnego spaghetti bolognese, przyrządziłam małe klopsiki w sosie pomidorowym i
potrawyregionalneJuż dawno nie jadłam mielonych a bardzo je lubię. Czasem wart eksperymentować o i dodać do dania nowych składników. Imbir, kolendra i szczypior to był
Jemy Pijemykredensie piszczy Chłopski garnek z wołowiną autorka: dorotaw79 | blog: Co w kredensie piszczy Gołąbki klasyczne w kapuście z mięsem i ryżem autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Kotlety mielone autor: kosapopatelni | blog: Kosą po patelni Owoce pod kruszonką autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Wiśnie w spyrytusie autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Chleb drożdżowy bez wyrabiania autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci(...)Sałatka z kapusty na zimę autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Śląski galert autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Kasza gryczana z cebulą i boczkiem autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Wątróbką wieprzowa z cebulą autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci Makaron z serem i cukrem autorka: katarzynazielinska29 | blog: Kasia Pichci
Codzienna kuchnia niecodziennaSkładniki: 1/2 kg mielone wieprzowe, 1 sztuka jajko, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka cebula, 1 sztuka pomidory, 1 łyżeczka pieprz czarny mielony, 1 łyżeczka vegeta, 1/4 szklanki tarta bułka, - ile potrzeba olej do smażenia, 1 łyżka koperek siekany mielone wymieszać z bułką odciśniętą z wody, pieprzem , jarzynką kucharka dodać drobno posiekaną cebulę z pomidorem bez skórki(...)koperek i wymieszać wszystko wsypać tartej bułki jeśli masa jest za luźna i wymieszać, formować kotlety mielone i smażyć na oleju na rumiano z obu stron usmażone przykryć pokrywka i dusić z 3 minuty na średnim ogniu podać z ziemniakami i np. mizerią na jogurcie.....SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwątróbką drobiową…oczywiście farsz został, więc zagospodarowaliśmy po swojemu. I…pycha wyszła…przepycha… <3 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 duża cebula 3 jajka 100 g wątróbki drobiowej 1 łyżka masła bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4(...)cebulą, bułką tartą solą i pieprzem (do smaku). Mięso dzielimy na 4-5 części, każdą na połowę i cienko rozwałkowujemy. Na każdy placek kładziemy farsz, przykrywamy kolejnym plackiem, formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenmielone w sosie pomidorowym , panierowane w płatkach kukurydzianych zbożowych , smak zaskakujący bardzo wciągający , zapraszam do wypróbowania w domku . Składniki ( dla 6 osób ) 800 dag mielonego mięsa wieprzowego 3 jajka 4 łyżki zmielonych płatków kukurydzianych zbożowych 2 łyżki otrąb owsianych sól ( ja używam himalajskiej ) 1 cebula Składniki(...)dodajemy nasze wszystkie składniki czyli jajka, otręby , cebulę pokrojoną w kostkę , sól ,pieprz czarny , wszystko razem dokładnie mieszamy , kiedy mamy gotową masę mięsną dobrze wymieszaną , zaczynamy formować nasze kotlety , następnie uformowane kotlet , panieruję w zmielonych płatkach i na rozgrzany olej układam nasze kotlety w wysokiej patelni , smażymy na małym ogniu na rumiany kolor . Jak mamy wszystkie kotlety
Mój SmakSkładniki: 500g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 1 cebula 1 średni ogórek kiszony 2 łyżki kukurydzy konserwowej sól pieprz ziołowy bazylia oregano bułki z ziarnami sałata masłowa olej rzepakowy 1 cebula czerwona 2 średnie pomidory SOS KIELECKI HAMBURGEROWY MAJONEZ KIELECKI KETCHUP KIELECKI PIKANTNY Sposób przygotowania: Mięso przełożyć do miski. Cebulę obrać i zetrzeć na tarce, dodać(...)mięsa. Ogórek pokroić w kostkę również dodać do mięsa. Następnie kukurydzę. Wsypać przyprawy i wyrobić masę mięsną. Z mięsa uformować kotlety, usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Czerwoną cebulę pokroić w krążki i lekko podsmażyć na oleju. Pomidory również pokroić w krążki. Bułki przekroić, posmarować sosem hamburgerowym. Położyć sałatę, burgera, plaster cebuli i pomidora. Na koniec polać majonezem, ketchupem
Prosto i Smacznie z Anetąjedną szynkę... Do tego robi się ją szybko w porównaniu do innych wędlin domowych. Zachęcam Was więc do przygotowania jej na tegoroczne święta. SKŁADNIKI ok. 1,5 kg mięsa wieprzowego (np. łopatka lub karkówka) 7 jajek 3 bułki kajzerki (najlepiej czerstwiejące) 2 cebule 2 łyżki oleju sól, pieprz (świeżo mielony) dodatkowo: tłuszcz i bułka tarta do formy 4 jajka gotujemy(...)kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie mielimy w maszynce mięso, odciśnięte z wody bułki i cebule, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy surowe jajka i wyrabiamy masę jak na kotlety. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy tłuszczem (dno i boki) i posypujemy bułką tartą. Wkładamy 1/3 masy, a na niej układamy rzędem, jedno za drugim obrane jajka na twardo
Czary - gary w kuchniSkładniki: 1 kg karkówki wieprzowej 2 cebule 4 ząbki czosnku 2 liście laurowe 4 ziarenka ziela angielskiego majeranek tymianek czosnek granulowany słodka papryka mąka do oprószenia smalec do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy, osuszamy. Czosnek kroimy w słupki na 3-4 części. W mięsie robimy nożem otworki i wkładamy tam czosnek. Tak naszpikowane mięso nacieramy majerankiem, tymiankiem, papryką oraz(...)solą i pieprzem. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie mięso kroimy na kotlety o grubości 1,5 cm i oprószamy mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso. Gdy mięso już obrócimy na drugą stronę, dodajemy poszatkowaną w piórka cebulę. Gdy cebula się ze złoci zalewamy mięso gorącą wodą i dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość
magiczna kuchnia Kasiząb dla pasjonatów fast foodów, myślę że również coś dla dzieciaków, które uwielbiają "niezdrowe" jedzenie;-) Składniki: Bułka z sezamem, mięso mielone, np .wieprzowe, cebula, 2 ząbki czosnku, ogórek kiszony, pomidor, papryka, kukurydza, sałata, zioła prowansalskie, sól, pieprz, jajko, olej. 1. Cebulę i czosnek drobno siekamy, dodajemy mięso mielone oraz doprawiamy ziołami prowansalskimi, solą oraz pieprzem. Odstawiamy(...)cebulą oraz czosnkiem. (aby nie przywierało zbyt szybko i mocno do patelni, a także by łatwiej było formować kształty dodajemy jajko i mieszamy wszystko). 2. Z mięsa formujemy "kotlety" (aby się zmieściły do bułki;-). Na rozgrzany olej wkładamy mięso, smażymy. 3. Myjemy warzywa oraz kroimy je w plasterki, cebulkę w tzw. piórka. 4. Podrzgwamy bułki. 5. Na przekrojoną na pół
Kuchnia Pełna PasjiJeśli słyszymy o gołąbkach to na myśl przychodzą nam te tradycyjne z ryżem zawijane w kapustę. Dziś mam trochę inną wersję bo bez zawijania a
Radość kipiąca uśmiechem.Składniki: mięso mielone wieprzowe 3/4 kg, ząbki czosnku 5 sztuk, bułka tarta 1/2 szklanki, śmietana gęsta 1 łyżka, musztarda 1 łyżeczka, kucharek 2 łyżeczki, jajka 1 sztuka "L", smalec 1 łyżka, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, czosnek niedźwiedzi Royal Brand 1 łyżka, śmietana gęsta 2 łyżki, marchewka ugotowana - w opisie, jajka sadzone- ile potrzeba mieloną łopatkę dobrze wyrobić na kleistą(...)masę z jajkiem, wyciśniętym w prasce czosnkiem, kucharkiem, bułką tartą, śmietaną, musztardą na smalcu usmażyć rumiane kotlety mielone, następnie pod przykryciem na mniejszym ogniu dusić z 5 minut, mielone będą soczyste, delikatne ziemniaki ugotowane w osolonej wodzie utłuc tłuczkiem z czosnkiem niedźwiedzim i śmietaną marchew obraną pokroić w kostkę i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, nadmiar wody odlać, dodać
W Mojej Kuchni LubięPo długiej przerwie zapraszam Was na pyszne kotleciki mielone, nadziane serkiem topionym :) Ja wybrałam topiony ementaler, ale możecie go zastąpić swoim ulubionym smakiem. Najlepiej smakuje ze
My Culinary Art