kotlety ser - 500 przepisów (strona:25/34)

kotleciki drobiowe z cukinią 143

Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone ziemniaki 75

doczekać obiadu ! Pierś kurczaka z piekarnika Pieczone ziemniaki są wspaniałym dodatkiem do mięs obiadowych, np kotleta schabowego . Podaję je także jako samodzielna potrawa. Polewam je wówczas śmietaną lub ulubionym sosem np chrzanowo czosnkowym . Na 5 minut przed końcem pieczenia, możesz także posypać ziemniaczki startym serem żółtym. Smakują obłędnie i nie znam osoby, która by się im oparła. Kto raz spróbuje

Ania gotuje
Paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem 68

dodatkiem sosu lub solo. Zobacz więcej przepisów na ciasto francuskie lub na przekąski Przepis na paluchy z ciasta francuskiego z tofu i serem Składniki opakowanie ciasta francuskiego (375 g) opakowanie tofu * (200 g) 100 g tartego sera żółtego wegańskiego** sos 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego (40 g) 4 łyżki ketchupu (40 g) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej łyżeczka ziół(...)Zupa dyniowa (wegańska) Burgery z buraka Pierogi z dynią piżmową Szakszuka z dynią piżmową Sałatka z buraków Kremowy sos dyniowy Pieczona dynia hokkaido Kotlety z buraka (wegańskie) Buraki pieczone Zobacz więcej przepisów styczniowych Najnowsze przepisy Kotlety jajeczne Sałatka grecka (keto, low carb) Mizeria – tradycyjny przepis (keto) Szybkie ciasto Lion bez pieczenia Ciastka z kaszy manny z wiórkami kokosowymi Crème

WegePrzepis
BURGERY WOŁOWE / BEEF BURGERS 135

cook ! SKŁADNIKI (3 porcje): ok. 500 g wołowiny (u mnie łopatka) 2 ząbki czosnku sól, pieprz, chili 1-2 łyżki zimnej wody 3 ulubione bułki 3 plasterki sera pomidor ogórek świeży ogórek konserwowy/kiszony czerwona cebula sałata/rukola sos czosnkowy (jogurt, majonez, czosnek, sól, zioła) ketchup, majonez, musztarda u mnie dodatkowo był jeszcze chutney z pomidorów oraz chutney z czerwonej cebuli(...)wymieszaj. Rozgrzej patelnię grillową, lekko posmaruj olejem. Z mięsa uformuj trzy kotlety, takiej wielkości, żeby idealnie mieściły się do bułki, będą miały mniej więcej 7 cm średnicy i 1,5 cm grubości. Smaż z jednej strony około 1,5-2 minut, przewróć na drugą stronę, połóż plaster sera na wierzchu i smaż dalej, aż mięso będzie gotowe. Zdejmij

Martyna Cooks
Wegeburger ze słodkich ziemniaków 166

pieczonej czerwonej lub żółtej papryki 2 gałązki tymianku 2 łyżki majonezu pieprz sól dodatkowo 6 pełnoziarnistych bułek 6 plasterków pomidora 6 plasterków czerwonej cebuli 6 plasterków sera tarty ser grana padano lub parmezan roszponka/rukola/sałata lodowa ketchup SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Batata kroimy w plastry, skrapiamy oliwą i układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Pomiędzy batatami układamy ząbki czosnku i kawałki(...)solą i pieprzem. Ręce zwilżamy wodą i formujemy kotlety, które układamy na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez 25 min. Po tym czasie przekręcamy burgery na drugą stronę i pieczemy jeszcze 10 minut. Bułki kroimy na pół, każdą połówkę posypujemy tartym serem grana padano lub parmezanem i wkładamy do piekarnika

DefinicjaSmaku
Kotlety ziemniaczane 230

Wieki nie jadłam, ani nie robiłam tych kotletów i żałuję, bo są na prawdę smaczne. Do tego tanie i łatwe w wykonaniu. A mogę jeszcze śmiało napisać, że szybkie o ile zostały Wam ziemniaki z dnia poprzedniego. Można podawać je z surówką, mięsem, sosem lub jeść je zapieczone z serem i podane z ketchupem - do wyboru do koloru. Można(...)Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle. Wystudzić. Cebulę, jajka, mąkę, przyprawy dodać do ziemniaków i wyrobić ciasto (tak żeby się nie kleiło do rąk). Formować kotlety i obtoczyć je w bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami.* Smacznego! * kotlety spokojnie możecie odgrzewać w piekarniku

CookYourself
Sałatka z buraków i sera korycińskiego 125

Kroimy w kostkę. Jabłko obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę, tak samo ser koryciński. Pestki dyni prażymy na patelni. Wszystkie przygotowane składniki przekładamy do miski, skrapiamy oliwą z oliwek, oprószamy solą i pieprzem i posypujemy pestkami dyni. My tę sałatkę podaliśmy do kotletów ziemniaczanych , które prezentowaliśmy wam niedawno. Wszystko smakowało idealnie, więc bierzcie się do pracy! :) To znaczy

Marder&Marder Manufacture
Kotlety mielone paprykowo-pieczarkowe 139

pieczarki 1/2 papryki czerwonej 5 dag żółtego sera 1 jajko łyżeczka papryki słodkiej sól, pieprz, majeranek Sposób przygotowania: Pieczarki i ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, paprykę pokroić w małą kosteczkę. Wszystko wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem i przyprawami (jeśli masa będzie zbyt mokra dodać bułki tartej). Formować niewielkie kotlety i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na patelni

Na Ciasteczkowych Papierach
Młoda kapusta z czosnkiem + film 178

przygotowaniu propozycja. Idealnie smakuje podana na gorąco z młodymi ziemniakami i rybą lub kotletem. składniki na 4 porcje mała główka młodej kapusty 5-6 ząbków czosnku 1 duża cebula lub 2 mniejsze 4 łyżki oleju lub oliwy z oliwek   5 łyżek startego żółtego sera sól przepis Młodą kapustę szatkujemy, cebulę drobno siekamy, obrane ząbki czosnku kroimy w grubsze plastry

Smakowite Dania
Schabowe sakiewki z pieczarkami 153

możecie dowolnie zmienić pod własne kubki smakowe. Świetnie sprawdzą się w tej roli wszelkie sery i warzywa. A może zrobicie go na słodko? Zaszalejcie z własną wyobraźnią. Według mnie już sam wygląd przemawia za ich przygotowaniem, gdyż prezentują się o wiele lepiej niż zwyczajny kotlet. Poza tym, nie są trudne, a i mniej kaloryczne ze względu na fakt, że były

Fabryka pomysłów
Pieczary faszerowane mięsem mielonym i szpinakiem 160

Całe szczęście wszystko wyszło jak należy, a obiad udał się świetnie. :) 5 dużych pieczarek (dostępne w Lidlu) ok. 350g mięsa mielonego z łopatki 150g mrożonego szpinaku siekanego 4 plastry sera 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 2 czubate łyżki bułki tartej 2 łyżki  sosu worcestershire (można pominąć, w zastępstwie używamy 1 łyżki soku z cytryny lub limonki) sól(...)odciśnięty szpinak. Chciałam, by zachował swój smak, więc nie doprawiałam go i tylko przykryłam serem. Nadziane grzyby pieczemy w 180 stopniach przez około pół godziny, w zależności od sprzętu, którym, dysponujemy. Podawać można je jako przystawkę na oddzielnych talerzach lub z frytkami i surówką, jak kotlety

Kuchenna Kontrrewolucya
GRZANKI Z PASTĄ JAJECZNĄ 89

SOSEM CZOSNKOWYM     CHLEBKI NAAN NADZIEWANE SEREM Z RUKOLĄ ROSZPONKĄ I BRZOSKWINIĄ     OMLET Z BRZOSKWINIAMI ALFREDO CYNAMONEM KURKUMĄ I CHILI     CHLEBKI NAAN Z BAZYLIĄ I OLIWĄ     SHAKSHUKA CUKINIOWO MARCHEWKOWA     GALETTE COMPLÈTE NALEŚNIKI PO BRETOŃSKU     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     KOTLETY JAJECZNE Z PAPRYKĄ     NALEŚNIKI SIATKOWE

globuskulinarny
Domowy McRoyal jak z McDonald's 383

McRoyal to klasyka wśród kanapek wchodzących w skład menu restauracji McDonald's.  McRoyal'a charakteryzuje podwójna porcja sera, soczysta wołowina oraz dodatki warzywne w postaci ogórków oraz cebuli. Popularną kanapkę możemy przygotować w wersji domowej - jest ona równie smaczna jak oryginał z McDonald's i przede wszystkim mamy pewność, że wiemy co jemy. Domowy McRoyal jak z McDonald(...)masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w piórka, ogórki w plasterki. Bułeczkę przekrawamy wzdłuż na dwie części.  Na dolną części bułeczki kładziemy plasterek sera cheddar, wykładamy usmażone mięso, następnie drugi plaster sera, ogórek

Słodka Strona
Kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami 257

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, podzielić na kotlety. Mięso ubić i posolić. Kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na rozgrzanej patelni, nałożyć po trzy plasterki sera i przykryć. Smażyć pod przykryciem 2 - 3 minut do rozpuszczenia sera. Ja zaserwowałam

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania