bardzo ciekawym smaku?Zapraszam na ucztę podniebienia.Musicie to wypróbować!Czy jakaś pani domu mogłaby podać to danie swoim gościom?Po sto razy tak.Zapraszam po przepis. 4 cienkie kotlety schabowe(po ok.15dag.) sól morska pieprz ziarnisty 8 plastrów surowego wędzonego boczku 4 plastry sera edamskiego 1 cebula 2 łyżki oleju 125 ml.bulionu warzywnego 225g.mrożonego szpinaku (najlepiej liściastego(...)twarogu śmietankowego posiekany koperek 1 łyżka parmezanu czosnek granulowany do smaku sól pieprz 2 łyżki śmietany sałata lub np.kopytka mąka do zagęszczenia sosu masło `~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kotlety myjemy i osuszamy,doprawiamy solą i pieprzem. Przekrawamy je na pół i na każdym układamy po plastrze boczku i 1/2 plastra sera.Zwijamy w roladkę i mocujemy wykałaczką.Cebulę obieramy i kroimy w kostkę
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiProste i smaczne danie obiadowe .Soczyste i kruche kotlety schabowe w sosie pieczarkowo – serowym z warzywami .Pamiętajcie,że warzywa im krócej podsmażacie na patelni ,tym są smaczniejsze. Brokuł odstał 5 minut we wrzątku ,był idealny. Składniki : dla dwóch osób 2 kawałki schabu ,lub więcej ,zależy ile zjecie 200 g pieczarek mała cebulka 150 ml śmietany 18 % pieprz ,sól(...)twardy ,ulubiony brokuł ,kilka różyczek Kotlety oprószyć ulubionymi przyprawami i przesmażyć na patelni z dwóch stron na rumiano .Odstawić pod przykryciem . Na tej samej patelni zeszklić na rumiano cebulkę ,dodać pokrojone pieczarki i przesmażyć krótko ,dodać śmietankę ,sól i pieprz do smaku . Kotlety z powrotem dodać na patelnię do sosu ,na całość skroić kawałek twardego ,żółtego sera w jak najcieńsze
Ladylaura.Ciekawy smak to komentarz mojej rodzinki. Składniki na 3 porcje 3 kotletów schabowych 1 jajko 1 kefir 200g 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól,pieprz do smaku oliwa do smażenia Sałatka kapusta pekińska średnia 1 cebula sos ( 2 lyżki oliwy ,sól,pieprz do smaku, 1/2 łyżeczki cukru, ocet balsamiczny - wymieszać) Sposob wykonania Z jajka ,kefiru
Eli Gotowaniebyło długo namawiać. Trwało to chwilkę...może to ze względu na napięty harmonogram, może troszkę z jesiennej pogody, która wymuszała wylegiwanie się w pierzach :P Składniki 2 kotlety schabowe (po 200 g) 20 g smalcu 1/2 cebuli 3 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 300 g ziemniaków 200 ml słodkiej śmietany natka pietruszki 3 łyżki oleju(...)Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso solimy, oprószamy pieprzem. Ziemniaki obieramy, kroimy w julenkę. Smażymy na rozgrzanej oliwie. Solimy. W tym samym czasie smażymy kotlety z obu stron, na rozgrzanym smalcu. Na pozostałym tłuszczu ze smażenia schabu, przygotowujemy sos. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażamy na tłuszczu, dodajemy śmietanę i posiekaną natkę. Mieszamy. Mięso i ziemniaki przekładamy
R'n'G Kitchenzwłaszcza że wypieki słodkości nie są moją mocną stroną . Dlatego skoncentrowałam się na coś w rodzaju przystawki przedobiedniej. Składniki na 4 sztuki 1 ciasto francuskie 4 kotlety schabowe 1/4 główki kapusty białej kilka pieczarek 1 cebula sól.pieprz Wykonanie kapustę siekam w paski, cebulę we wiórka ,pieczarki w plastry i na rozgrzanej patelni podsmażam wszystko(...)czasie kiedy farsz się dusi ,rozbijam kotlety ,oprószam solą i pieprzem. Na rozbity schab kładę farsz ,zawijam w rulon
Eli GotowanieDziś coś dla tych, którzy od czasu do czasu przestają liczyć kalorie. Albo nie liczą ich w ogóle. Albo czasami lubią (nie)zdrowo podjeść. Kotlet schabowy to takie mamusino-babcine mięcho do obiadu. Może nie niedzielnego, ale takiego w tygodniu jak najbardziej, kiedy mąż wraca zmęczony do domu i od progu krzyczy: żooono obiad! . Mój krzyczeć nie musi, bo obiad
bistro mamaśredni zielony ogórek kilka liści porwanej sałaty lub trochę szatkowanej kapusty(możecie użyć trochę surówki,jeśli macie- ja tak zrobiłam) mięso 20-30dag. porwanej wieprzowiny, pokrojony w paski kotlet schabowy, cebula, podsmażyć razem do zrumienienia cebuli sos 2 łyżki majonezu 1 łyżka pikantnego ketchupu ewentuanie 1 łyżka mleka wszystkie składniki dokładnie mieszamy(do konsystencji gęstej śmietany) Wykonanie: z podanych
Kuchnia Beatyulubionych mojej córki, która mięso wręcz uwielbia ;) Doskonałe na rodzinny obiad. A w połączeniu z kluskami śląskimi i i duszoną czerwoną kapustą (przepis tutaj ) tworzą obiad doskonały. 5 kotletów schabowych 1 duży pojedynczy, zmielony filet z kurczaka sól, pieprz 2 ząbki czosnku łyżka przyprawy gyros łyżeczka papryki słodkiej 3 ziarenka ziela angielskiego 2 liście laurowe olej do smażenia 1 bulionetka
Smakołyki Asiskładniki * 4-6 kotletów schabowych * mąka do panierowania * olej marynata * 150 ml jogurtu naturalnego * 1/3 łyżeczki mielonego imbiru * 2 liście laurowe * 1 łyżeczka mielonej papryki ostrej * 2 rozgniecione owoce jałowca * 1 ząbek czosnku rozgnieciony lub przeciśnięty przez praskę * 1 i 1/2 łyżeczki koncentratu pomidorowego * sól i pieprz Sposób wykonania Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w kubku, doprawiając odpowiednio pieprzem
Mix smakuzawsze podaję czerwony barszcz wigilijny do popicia, w bulionówce. W tym wpisie znajdziecie nasze najlepsze przepisy, które idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe na święta. Przepisów na tradycyjny panierowany kotlet schabowy, zrazy wołowe , nie muszę przypominać. Te przepisy na Świąteczny obiad sprawdzą się też na Wielkanoc, gdyż każdy chce, by wielkanocne dania również smakowały gościom i rodzinie. Obiad wielkanocny
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKażdy chyba ma swój ulubiony przepis na kotlety schabowe. Jedni moczą mięso w mleku, inni obkładają cebulą, są też tacy, którzy nacierają ziołami lub marynują w tylko sobie znanej tajemnej marynacie, której przepis przekazywany jest z pokolenia na pokolenie. Jedni smażą na oleju, inni twierdzą, że tylko smalec i nic więcej, żaden olej. Wszak schabowy to narodowe danie Polaków, popularniejszy(...)najlepszy. I ja to rozumiem i nawet z tym nie dyskutuję. I przedstawiam Wam swój przepis, oczywiście najlepszy. A w komentarzach Wy możecie pochwalić się swoimi trikami na najlepszego kotleta. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturewarzyw jest tu bardzo kluczowa. Dodatkowo pyszna sałatka.... Mniam, muszę je zrobić znów :) Warzywne schaby 2 ząbki czosnku 1 pora 1 cebula 1 filet pojedynczy 1 jajko 2 kotlety schabowe sól, pieprz, kucharek Fileta pokroić w mniejszą kostkę. Jajko zagotować. Obrać ze skorupki i pokroić w kostkę. Porę poszatkować, czosnek przecisnąć przez praskę. Cebulkę poszatkować. Cebulkę i porę zeszklić(...)odrobinie masła. Dodać czosnek i dalej podsmażać. Fileta podsmażyć na osobnej patelni. Wszystko razem wymieszać w osobnym naczyniu. Przyprawić wg uznania. Dodać pokrojone jajko. Całość przekładać na roztłuczone kotlety. Zwinąć w roladkę, panierować i smażyć. Podawać z sałatką
Gotuję Testujęsię serwując to danie swoim gosciom. Poza tym, jest tak proste do przyrządzenia, że bez problemu poradzi sobie osoba, która dopiero zaczyna swoją przygodę z gotowaniem :) Składniki: 4 kotlety schabowe kawałek pora (około 15cm) 1 większy pomidor 50g żółtego sera 2 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Mięso umyć i osuszyć. Lekko rozbić i posypać solą. Ser zetrzeć(...)niewielką kostkę, a pora w cienkie półplasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze śmietaną i doprawić solą i pieprzem. Blachę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową i posmarować olejem. Na folii ułożyć kotlety i na każdy nałożyć masę ze śmietany i warzyw. Rozsmarować po całości. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec 30 minut. Smacznego
kuchnia doskiKotlety schabowe z ziołami . Składniki : schab wieprzowy ( 1 porcja około 10 dkg ) 1 jajko pieprz czarny mielony sól majeranek bazylia olej do smażenia Sposób wykonania : Mięso dzielimy na porcję i rozbijamy tłuczkiem. Następnie solimy,pieprzymy i posypujemy przyprawami z obu stron. Jajko rozbijamy w szklance lub innym naczyniu i pędzelkiem cienko smarujemy nasze kotleciki po obu stronach. Tłuszcz(...)wlewamy na patelnię,rozgrzewamy i smażymy kotlety na jasno złoty kolor z obu stron. Możemy oczywiście dodawać inne zioła w zależności od gustu. Tutaj możesz obejrzeć film jak przygotować te kotleciki : http://youtu.be/0sOoMXJiy8U
Przepisy i porady kulinarneWyglądają jak kotlety schabowe, ale smakują zupełnie inaczej. Karkówka w panierce jest mięsem wilgotnym, kruchym i chrupiącym. Składniki: -kilka plastrów karkówki ( my mamy 3 plastry ) -2 jajka -3 ząbki czosnku -4 łyżki mleka -3 łyżeczki mąki pszennej -przyprawa barbecue i sól -olej -bułka tarta lub płatki kukurydziane do panierki Karkówkę układamy na desce do krojenia i owijamy(...)folią spożywczą. Ponieważ karkówka jest delikatna rozbijamy ją dłonią. Kotlety posypujemy z obu stron przyprawą barbecue i solą, na wierzch układamy plasterki czosnku, skrapiamy olejem i odstawiamy na co najmniej godzinę. Jeśli na panierkę wybierzemy płatki kukurydziane musimy je rozdrobnić. Najlepiej wsypać je do woreczka foliowego i użyć wałka. Roztrzepujemy
Maminek kulinarny