doskonałym uzupełnieniem gotowego dania. Można podawać z ziemniakami czy kluseczkami w różnej postaci. Kieliszek dobrego francuskiego wina będzie dopełnieniem całości. Szczerze polecam i zapraszam po szczegółowy opis:)) Składniki 4 kotlety schabowe około 1 cm grubości, bez kości 2 owoce granatu kilka gałązek świeżego tymianku szalotka 1 łyżka masła 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 łyżka miodu 100 ml śmietanki
gotuj ze mnąWitam Was 🌷🌷🌷🌷🌷🌷 Dziś zapraszam na pyszny i szybki Obiad ;) Kotlety schabowe ,mocno majonezowe ,zapiekane z mozzarellą i ogórkami 😊😊😊 Wszystkie przyprawy znajdziecie oczywiście w sklepie Skworcu https://www.skworcu.com.pl Będzie mi bardzo miło jeśli polubisz moją stronę na FB gotowaniepatki ❤❤❤ https://m.facebook.com/gotowaniepatki/ Składniki na 6 kotletów: 6 kotletów ze schabu dokladnie rozbitych 1 mozzarella 2 ogórki
Gotowanie PatkiNajlepsze na świecie kotlety 'schabowe' z piersi z kurczaka robi moja Mama- każdy, kto miał okazję spróbować, tak powie! 😋 I niby każdy robi prawie tak samo czy podobnie, ale diabeł tkwi w szczegółach... Przeczytajcie jak przygotować perfekcyjne kotlety, tylko uważnie! 😜 2 porcje: * piersi z kurczaka- 2 szt. * sól, świeżo zmielony pieprz- do oprószenia mięsa * jajka- 2 szt. * bułka tarta
Kraina Miodem Płynącadanie mające wielu, wielu zwolenników i smakoszy tym razem w duecie z tak smacznym i zdrowym warzywem korzeniowym, jakim jest seler ! prawda, że to ciekawy duet? Składniki: 2 kotlety schabowe 1 duży seler 3 łyżki gęstej śmietany 3 łyżki mleka 3 łyżki mąki krupczatki sól, świeżo zmielony pieprz 1 łyżeczka bazylii pół łyżeczki gałki muszkatołowej kilka listków lubczyku tłuszcz(...)smażenia Wykonanie: Kotlety rozbijamy tłuczkiem do mięsa posypujemy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Seler myjemy, kroimy na pół, gotujemy na półmiękko, następnie studzimy. Obieramy seler ze skórki kroimy na krążki grubości 1 centymetra posypujemy solą, pieprzem z obu stron. Śmietanę roztrzepujemy z mlekiem dodajemy bazylię oraz gałkę muszkatołową. Na dwóch patelniach
kgwjanczewoBardzo smaczne i delikatne o słodkim smaku mięsko dla naszych pociech. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Gruszka Morele suszone Sól do smaku Cukier trzcinowy Masło 1 łyżeczka Oliwa z oliwek Przygotowanie karmelu: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać 1 łyżeczkę masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety dokładnie opłukać, osuszyć, natrzeć solą do smaku
Tradycyjna KuchniaBardzo prosty przepis na szybki i efektowny obiad. 2 kotlety schabowe, dobrze rozbite garść czarnych oliwek drobno posiekanych łyżka marynowanych papryczek jalapeno drobnych posiekanych 2 łyżki Philadelphii sól, pieprz W miseczce wymieszać drobno pokrojone oliwki i papryczkę jalapeno i Philadelpnie, masę nałożyć na rozbite kotlety i zrolować. Aby zawijaski się trzymały można je spiąć wykałaczkami. Wstawić do piekarnika
Codzienne Gotowaniemało na pełnowymiarowy obiad dla naszej rodzinki. Syn dostał więc cały kotlet, a my swój zagospodarowaliśmy na pyszne grzanki. Pysznie, lekko, kolorowo i sycąco. Składniki: 2 kajzerki 1 duży kotlet schabowy mieszanka ziołowa do grilla mix sałat garść pomidorów koktajlowych kilka piór czerwonej cebuli 1/3 papryki czerwonej vinaigrette ziołowy Przygotowanie: Sałatkę przygotowujemy z podanych składników. Przekrojone kajzerki opiekamy
Kuchnia po mojemuWyborne roladki na obiad z nutą słodkości. Składniki: Kotlet schabowy 2 szt. Suszone śliwki Szynka parmeńska 2 plasterki Sól do smaku Maggi do smaku Cukier trzcinowy Masło Przygotowanie syropu trzcinowego: Cukier rozpuścić w rondelku, dodać ½ łyżeczki masła, chwilę podgrzać i polać przygotowane roladki. Przygotowanie: Kotlety opłukać, osuszyć, posypać solą i rozbić tłuczkiem. Następnie położyć plasterek szynki i dowolną ilość suszonych
Tradycyjna KuchniaWreszcie po świętach doczekałam się ukochanych kotletów schabowych! Tym razem z powodu braku bułki tartej przygotowałam je w nieco inny sposób - z wykorzystaniem panierki od firmy Cykoria . Panier sprawia, że mięso jest soczyste w środku, ale jednocześnie chrupiące z zewnątrz. Nadaje on kotletom złocistą barwę oraz zabezpiecza przed wchłonięciem przez nie zbyt dużej ilości tłuszczu. Panierkę można stosować
JejKuchniawarzywami. Jeśli nadal nam mało urozmaiceń proponujemy w postaci kotletów. Szereg pomysłów, które Agnieszka proponuje, jako kotlety wegetariańskie lub wegańskie zamiast mięsnych, śmiało przebija smakiem klasyczne kotlety schabowe lub mielone... Warto eksperymentować... ! Składniki: 200g ryżu 250g pieczarek 1 duża cebula 3-4 kopiaste łyżki mąki ryżowej lub innej sól pieprz 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano(...)łyżeczka bazylii sezam do obtaczania kotletów tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy (ok. 7 minut) na niewielkiej ilości oleju, następnie dodajemy obrane i drobniutko pokrojone pieczarki. Wszystko smażymy do momentu aż wyparuje nam woda z pieczarek. Gdy już cebula i pieczarki są miękkie dodajemy przeciśnięty czosnek. Trzymamy jeszcze chwilę
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSkładniki: na 4 porcje 4 kotlety schabowe sól pieprz 15 dkg pieczarek oliwa z oliwek 250 ml mleka 20 g mąki pszennej 20 g masła 80 g tartego sera np. Emmentalera lub Raddamera 1 żółtko 2 łyżki sera Grana Padano Przygotowanie: kotlety myjemy, suszymy. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki. Przygotowujemy sos beszamelowy- masło rozpuszczamy w rondelku, stopniowo dosypujemy mąkę
Luźna Kuchniaplastry schabu rozbite cienko na kotlety * kilka plastrów boczku * salsa paprykowa (użyłam Orzech ) * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Plastry schabu rozbić bardzo cienko tłuczkiem tak jak na kotlety schabowe. Z każdej strony oprószyć solą i pieprzem. Na całej powierzchni rozsmarować cienką warstwę salsy paprykowej, zawinąć roladki. Kolejno każde owinąć plasterkami boczku. Piekarnik nagrzać do 180'C. Piec
Zrób to smaczniePyszny,mięciutki schabik w niesamowicie smacznym sosie warzywnym.Świetny dla rekonwalescentów , osób które dbają o linię i dzieciaczków.Goraco polecam przepis. 4 kotlety schabowe 2 marchewki starte na tarce o dużych oczkach 1.5 szkl.bulionu natka pietruszki 1 łyżka posiekanej świeżej maggi lub z butelki 1 łyżeczka do smaku 50 ml.krmówki śmietany 30% 1 cebula sól i pieprz(...)masło *********************************************** Kotlety lekko przesmażyć z obu stron , aby zamknąć soki.Przełożyć do rondla.Na patelni po usmażeniu kotletów udusić cebulkę,dodać do mięsa.Podlać bulionem.Po 10 minutach dodać startą marchewkę,przyprawić.Gdy mięso jest miękkie ,posypać maggą,dodać natkę i dolać odrobinę kremówki,zagotować .Podajemy z surówkami i ziemniakami.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiKotlety schabowe panierowane, tradycyjne danie tzw."nieśmiertelny schaboszczak",bardzo smaczny,chrupki,a przy tym soczysty. Polecam :) Składniki - 4 grubsze plastry ze środkowej części schabu - 2 jajka - mąka - bułka tarta - domowa wegeta, mielony czosnek - olej do smażenia Wykonanie Kotlety myję, osuszam. Tłuczek do mięsa wkładam do woreczka foliowego i każdy kotlet rozbijam dokładnie na cienkie,duże plastry. Tak rozbite
Kuchnia z widokiem na ogródsosie kurkowym to danie proste, ale wykwintne. Nadaje się na obiad niedzielny. Tak przygotowany sos kurkowy jest bardzo aromatyczny, delikatny, wręcz aksamitny. Pyszny, to mało powiedziane :) Składniki: 4 kotlety schabowe sól pieprz kilka łyżek oleju 4 średnie cebule 300 g kurek 150 ml śmietany 30 % Wykonanie: Całe danie wykonamy na jednej, dużej patelni - rondelku, do której mamy pokrywkę. Mięso(...)myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym, kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem z obu stron. Mięso, z obu stron, posypujemy solą oraz pieprzem i podsmażamy na niewielkiej ilości gorącego oleju. Na patelnię jednorazowo kładziemy maksymalnie po 2 kotlety. W przeciwnym razie kotlety zamiast się rumienić, będą puszczać sok. Gdy kotlety ładnie się zarumienią, odkładamy je na talerz. Na tłuszcz z podsmażania
Smak mojego domuPrzy tym przepisie brak mi słów, to po prostu trzeba zrobić i posmakować. Składniki: kotlety schabowe pieczarki cebula majeranek oregano ser masło sól pieprz bułka tarta 2 jajka 3 łyżki mleka olej Wykonanie: Pieczarki udusić na maśle z cebulą, majerankiem i oregano następnie odcedzić z nich wodę. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić tak aby były jak największe
Pychotkaaa