kotlet - 10609 przepisów (strona:233/708)

Kotleciki z kurczaka w słonecznikowej panierce. 163

Wczoraj na obiad zrobiłam takie fajne kotleciki. Kiedyś już je robiłam, ale w formie dużych kotletów. Tym razem zrobiłam w mniejszej wersji i powiem Wam, że takie bardziej mi smakują :) Niby to samo, a jednak inne. Polecam Wam te kotleciki na szybki obiad. Niby są to normalne kotlety, ale dodatek słoneczniku sprawia, że smakują dużo lepiej. Z podanych składników wyszło

Agusiowe smakołyki
Pulpety z serkiem topionym w sosie koperkowym 264

bułki tartej lub 1 namoczona w mleku i odciśnięta bułka kajzerka -sól, pieprz -majeranek, zioła prowansalskie -1 opakowanie serka topionego w kostce (opakowanie 100 g) * -bułka tarta do obtoczenia kotletów -1-2 łyżki mąki pszennej -olej do smażenia -pęczek posiekanego koperku -natka pietruszki Przygotowanie --> Do miski przekładamy mięso mielone, wcześniej pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, jajko, bułkę tartą(...)Mięso dzielimy na 12 części. Każdą kulkę mięsa spłaszczamy, w środek wkładamy kostkę sera, formujemy okrągłe kotleciki. Obtaczamy delikatnie w bułce tartej i smażymy na patelni do zrumienia. Podsmażone kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 15 minut. Pod koniec gotowania sos zagęszczamy mąką wymieszaną z odrobiną wody. Dodajemy kawałek pozostawionego serka, mieszamy do rozpuszczenia. Na koniec dodać

Marta Gotuje
SCHABOWE ZAWIJAŃCE Z PIECZARKAMI Z NUTĄ CZOSNKU 158

Schab to bardzo wdzięczny kawałek chudego mięsa. Jednak wciąż chyba najczęściej serwujemy go w starej, tradycyjnej wersji rozklepanego kotleta panierowanego w bułce. Ta stara , klasyczna wersja schaboszczaka jest bardzo smaczna (nie powiem 😉), ale może warto czasem odczarować naszego kotleta i podać go w formie roladek?  Pomysłów na farsz do takich roladek jest co nie miara.  U mnie dziś

Walijskie Pichcenie
Śniadanie angielskie – fasolka, boczek i jajko sadzone 275

Śniadanie angielskie to najczęstsza forma podania śniadania w hotelach. Prosto, smacznie i w takim wypadku każdy będzie w stanie wybrać coś dla siebie, więc hotel ma

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Cielęcina – jak ją przygotować? Dlaczego warto sięgać po nią częściej? 234

zdolnościami kulinarnymi. W sklepach można znaleźć takie partie jak udziec przedni, udziec tylni, polędwica, comber i podroby. Kiedy kupimy już odpowiedni kawałek mięsa, najlepiej poszukać prostego przepisu, takiego jak kotlety cielęce podawane z warzywnymi szaszłykami i zieloną salsą (świetny, prosty przepis na tę potrawę można znaleźć TUTAJ ). Na kotlety najlepiej nada się polędwica lub udziec. Ponieważ jest to mięso

codojedzenia
Schabowy w wędzonej papryce 130

Schabowy w wędzonej papryce Kotlet schabowy , to nieśmiertelny element polskiej kuchni . Niedzielny obiad, bez tego kawałka mięsa w chrupiącej panierce , jeszcze nie tak dawno ,nie istniał . Czasy się zmieniły , schabowy…pozostał ten sam …więc może ,czas przy nim nieco pogrzebać Nie ,żebym nie lubiła, klasycznej wersji , wręcz odwrotnie ,osobiście uważam ,że jest to jedno z najsmaczniejszych dań . Generalnie(...)dość zdecydowanie z obu stron . Nacieramy obficie wędzoną papryką , czosnkiem i solimy do smaku . Odstawiamy na około 30 minut . Jajka roztrzepujemy w miseczce . Następnie postępujemy , tak jak z klasycznym kotletem schabowym ,czyli obtaczamy w jajku i bułce tartej . Smażymy na smalcu , na złoty kolor z obu stron . Można użyć oleju , ale ja wolę smalec , nadaje panierce wyjątkowej chrupkości .. W końcu

Ogrodnik w podróży
Roladki schabowe z farszem z kurek 101

chcemy znów podawać tradycyjnego schabowego możemy wykorzystać przepis na roladki. Farsz przygotowany ze świeżych kurek jest ciekawym sposobem wypełnienia roladek. Smakują również doskonale na zimno. Składniki 4 kotlety schabowe około 1 cm grubości 500 g świeżych kurek kilka łyżek masła olej do smażenia 2-3 ząbki czosnku oregano,sólo,pieprz jajko bułka tarta Kotlety rozbić aby … Czytaj dalej Roladki

gotuj ze mną
Kotlety ziemniaczane z wędliną i marchewką (z piekarnika) 232

Jeśli kiedykolwiek zostanie Ci ziemniaków z obiadu, zrób z nich kotlety! U nas na pozostałe, gotowane ziemniaki mamy kilka sposobów, raczej popularnych. Czyli: odsmażone na patelni (jak są całe to w plastrach jak frytki), kopytka, zapiekanka z patelni,… Artykuł Kotlety ziemniaczane z wędliną i marchewką (z piekarnika) pochodzi

Kolorowy Przepisownik
Filety z kurczaka faszerowane szpinakiem 169

sera (u mnie czeski ser parenica - można zastąpić wędzoną mozzarellą) +jajko, mąka i bułka tarta do panierowania Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć, podzielić tak, aby wyszło nam 6 kotletów. Rozbić. Posolić i popieprzyć. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, chwilkę podsmażyć, po czym dodać szpinak. Lekko posolić i popieprzyć, dusić, aż szpinak zmięknie. Zdjąć(...)kuchenki. Do szpinaku dodać ser starty na tarce o dużych oczkach, wymieszać. 3. Na każdego kotleta ułożyć porcję szpinaku, złożyć, spiąć wykałaczką. Mięso opanierować najpierw w mące, potem w jajku a na końcu w bułce tartej. Usmażyć na patelni na rumiano z obu stron. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć folią spożywczą i zapiec w piekarniku w 180 st.C przez

Kuchnia domowa Ani
Kotlety jajeczne 157

twardo. Studzimy i obieramy. Kroimy w dosyć drobną kostkę i wkładamy  do miski. Dodajemy surowe jajko, sól, pieprz, kaszę mannę, natkę pietruszki i szczypiorek.  'Dokładnie mieszamy, formujemy kotlety, mocno ugniatając masę. Przed smażeniem obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy olej kokosowy i smażymy kotlety  na rumiano, tak jak zwykłe mięsne np.mielone

Życie zaczyna się w kuchni
Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby 138

Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby U wielbiam gotować z resztek. Właśnie z pozostałości, którym nadałam nowy kształt i smak powstały jedne z moich najlepszych dań. To zawsze przygoda i trochę podróż w nieznane, ale właśnie takie gotowanie lubię najbardziej. Te kotleciki to kolejna udana próba- sukces tym większy, że dzieciaki zjadły z wielkim apetytem(...)blendera i bardzo powoli wlewać olej. Jeśli sos z jakiegoś powodu się nie uda wystarczy włożyć go na pół godziny do lodówki, a kiedy się rozwarstwi zmiksować ponownie. Artykuł Kotlety z brokułów i kaszy pęczak z wegańskim dressingiem z aquafaby pochodzi z serwisu Olalacooking.com

olalacooking
Kotlety mielone z farszem pieczarkowym 135

Kotlety mielone trochę w innym stylu. Farsz pieczarkowy doskonale do nich pasuje. Można podawać na gorąco jak również na zimno. Zimne można pokroić na plasterki podawać do pieczywa. Składniki 500 g mięsa mielonego z łopatki 250g-300 g pieczarek pokrojonych w kostkę 1/2 średniego pora pokrojonego w kostkę 1 jajko 1 namoczona w mleku bułka … Czytaj dalej Kotlety mielone

gotuj ze mną
Kotlety mielone z cukinią i serem feta 159

pulpety z jakimś lekkim sosem (które, notabene, mała M uwielbia). Jednak raz na jakiś czas mamy ochotę zarówno na coś cięższego jak i niestandardowego. Tak jak na tego typu kotlety mielone z dodatkiem cukinii i sera feta. Bardzo fajna alternatywa dla zwykłych mielonych, która przypadła nam do gustu i na pewno je jeszcze przyrządzimy. Składniki: 300 g mięsa mielonego(...)wyrabiamy rękami tak, aby ser feta nie pozostawiał grudek. Możemy dolać w tym momencie kilka łyżek zimnej wody lub rosołu. Gdy masa będzie puszysta i jednolita formujemy w dłoniach kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron aż porządnie się zrumieni. Podajemy z dowolnymi dodatkami

My simple kitchen
Pierogi schabowe 129

Ciekawy sposób na podanie kotleta schabowego i bardzo smaczny. Myślę, że każdemu przypadnie do gustu. Danie mało skomplikowane nie wymaga zaawansowanych umiejętności kulinarnych,polecam:) Składniki 4 kotlety schabowe (około 1 cm grubości) 300 g pieczarek 1 rolka ciasta francuskiego 2 łyżki masła olej do smażenia pieprz,sól Pieczarki pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, wymieszać i … Czytaj dalej Pierogi

gotuj ze mną
Halloumi, czyli cypryjska alternatywa 114

Jest pyszny, stanowi świetną podstawę sałatek, może zastąpić polskie sery lub nawet kotleta! Halloumi wymyślono na Cyprze w czasach wczesnego Średniowiecza. Jego produkcja była dla Cypryjczyków tak ważna, że wiele lokalnych rodzin, słynących z wytwarzania tego smakołyku, aż do XIX wieku miała nazwiska zaczerpnięte z serowej tradycji, na przykład: Hallumas, Halluma czy Hallumakis. Halloumi wytwarzany jest z mleka owczego(...)się on idealnie. Ser jest lekko słony, przez co nie trzeba go doprawiać. Stanowi świetną podstawę wielu dań, w tym oczywiście sałatek. Jego duże smażone kawałki mogą zastąpić nawet kotleta! Skład 100 gramów sera halloumi: 26,9 gramów tłuszczu 21,2 gramów białka 2,8 gramów soli 2,2 gramów cukrów Wartość energetyczna 336 kcal. Ponoć przeciętny Cypryjczyk spożywa

Fleksitarianizm.pl

Proponowane wyszukiwania