kotlet - 10609 przepisów (strona:207/708)

Bezglutenowa panierka 127

diecie wykluczony zostaje gluten, a mamy straszną ochotę np. na kotleta schabowego to co zrobić? Jak obie poradzić skoro nie wolno nam użyć bułki tartej? Z pomocą przychodzi mielony len i mąka ryżowa. Myślę, że one spokojnie wystarczą jako zamienniki zamiast białej mąki i bułki tartej, a będziemy się mogli cieszyć ponownie smakiem kotleta. No może nie będzie taki idealny

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety z kaszy bulgur 130

Dziś mam doła więc obiad na szybko będzie. A są to kotlety z kaszy bulgur z dodatkami. Można podać do nich surówkę lub dip co kto woli. Podajemy na gorąco bo takie są najsmaczniejsze. Jeśli macie ochotę na takie kotlety a nie macie tej kaszy możecie użyć innej, na przykład kukurydzianej, kuskusa, jaglanej czy nawet jęczmiennej. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
KOTLETY WILANOWSKIE 161

Przepis znalazłam w gazecie.Zaciekawiło mnie , że smaruje się go pasztetem z kurczaka i panierkę robi się jak do schabowego.Muszę przyznać , że kotlet smaczny, delikatny , a wyciekający mus  przy krojeniu mięsa jest delikatny i nadaje schabowemu jędrności i delikatności.Zawsze to coś innego na domowym stole:))). 60 dag.schabu 1 jajko 50 g pasztetu z drobiu 2 łyżki tartej(...)bułki 1 łyżka masła 2 łyżki smalcu sól **************************************  Mięso umyć, osuszyć , podzielić na cztery kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, posolić i posmarować pasztetem z obu stron.Zamoczyć w rozbeltanym jajku,obtoczyć w bułce tartej, po czym usmażyć na rozgrzanym smalcu z obu stron.Dodać masło , przykryć i jeszcze chwilę zostawić na małym ogniu.Podajemy z ziemniakami i surówkami.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Schabowy 142

Kotlet schabowy po raz kolejny...tym razem do jajek dodałam troszkę śmietany i suszoną natkę pietruszki.. schab,polędwica śmietana suszone natka pietruszki sól, pieprz, vegeta mąka jajka  bułka tarta   Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać troszkę śmietany i przyprawy, wymieszać.Kotlety  maczać w mące, jajkach i bułce tartej, smażyć z obu stron

Moje domowe kucharzenie
ZAPIEKANE KOTLETY SCHABOWE (PRZEPIS MAMY) 497

Recepturę na zapiekane kotlety schabowe dostałam od mojej Mamy, Felicji. Danie bardzo przypadło do smaku naszej rodzinie, więc przygotowałam je na Nowy Rok. Kotlety można usmażyć dzień przed zapieczeniem. Potrawa sprawdzi się na święta, karnawał, wesela, domowe przyjęcia, czy komunie. Gorąco polecamy! Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie

Przepisy Aleksandry
Kotlety z ziemniaków z jogurtowym, ziołowym sosem 163

Jeśli macie już dość potraw świątecznych zapraszam do skosztowania takich oto kotletów z ziemniaków i sera. Pożywne, lekkie i bardzo smakowite, polecam. Kotlety z ziemniaków z jogurtowym, ziołowym sosem ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kotlety mielone z imbirem i śmietaną 147

mnie na blogu przepisów na kotlety mielone jest sporo, ale tak jak już pisałam kilka razy nie lubię robić takich samych potraw, za każdym razem staram się coś zmienić, dodać, odjąć lub zamienić jakiś składnik..tym razem są kotleciki z imbirem, na blogu w sumie też są [ klik] , ale te są bez sera, ale z dodatkiem śmietany..takie kotleciki(...)kwaśnej 2 jajka 2 łyżki bułki tartej Oleofarm sól czosnkowa pieprz majeranek  imbir Do mięsa wbić jajka, dodać bułkę tartą , śmietanę, cebulkę oraz przyprawy.Wyrobić mięsko i uformować kotlety .Następnie lekko spłaszczyć,układać na gorący olej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Kotlety z jajek 168

Coś bez mięsa...kotlety z jajek, pyszne..z nutką sosu chrzanowego. 8-9 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 2-3 łyżki bułki tartej Oleofarm przyprawa do kurczaka sól sos chrzanowy Dodatkowo:  bułka tarta i olej do smażenia Ugotowane i ostudzone jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach.Dodać surowe jajko, bułkę tartą, sos chrzanowy .Doprawić.Formować kotlety

Moje domowe kucharzenie
Tradycyjne kotlety mielone 88

surówką. Składniki: 0,5 kilograma mięsa mielonego z szynki lub łopatki 1 cebula 1 kajzerka  1 łyżeczka musztardy mleko  sól,pieprz 1 jajko bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia Sposób przygotowania: Kajzerkę namaczamy w mleku, odciskamy, dodajemy do mięsa mielonego. Cebulę obieramy, ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach, dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, dodajemy musztardę(...)doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Kotlety z kalafiora 129

Bardzo smaczne kotlety z kalafiora z koperkiem, bardzo często przyrządzam je na piątkowy obiad, podaję z surówką. Składniki: 1 mały kalafior 2 jajka 4-5 łyżek bułki tartej Sól, pieprz Pół pęczka kopru Dodatkowo: Bułka tarta Olej do smażenia Sposób przygotowania: Kalafiora dzielimy na mniejsze kawałki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą , lekko solimy i gotujemy do miękkości, odcedzamy i studzimy(...)Przekładamy do miski, tłuczkiem do ziemniaków lekko rozgniatamy. Dodajemy posiekany koper, jajka, bułkę tartą , doprawiamy doi smaku sola i pieprzem, dokładnie mieszamy. Formujemy małe owalne kotlety, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rozgrzanym oleju złoty kolor z obydwu stron

Bajeczna Kuchnia
Pierś z kurczaka w miodzie i czosnku 147

Składniki: Pierś z kurczaka łyżka miodu sól pieprz czosnek jajko łyżka mleka bułka tarta olej do smażenia Wykonanie: Kotlety z piersi kurczaka rozbić delikatnie tłuczkiem. Czosnek rozgnieść w prasce i wklepać go w mięso, następnie je posolić oraz popieprzyć, na koniec polać miodem. Tak przygotowane piersi odstawić na co najmniej 15 minut lub na całą noc do lodówki. Jajko rozmącić(...)mlekiem, w tym roztworze moczyć kotlety a następnie panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu

Pychotkaaa
Kotlety z karczku 205

Składniki: plastry karkówki 2 jajka 2 łyżki mleka sól pieprz czosnek bułka tarta olej Wykonanie: kotlety rozbić tłuczkiem, natrzeć solą, pieprzem oraz rozgniecionym czosnkiem. Jajka rozbełtać z mlekiem. Kotlety namaczać a jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju

Pychotkaaa
Karkówka w marynacie 166

Karkówka w tej marynacie smakuje wyśmienicie, nadaje się do upieczenia w naczyniu żaroodpornym, rękawie do pieczenia czy po prostu na grilla. Moją upiekłam w naczyniu, a wcześniej pokroiłam na kotlety aby nie trwało to długo. Efekt? Miękkie mięsko, aromatyczne, nie potrzebowało nawet noża aby go podzielić na mniejsze kęsy. Składniki: (na 1,30 kg karkówki) 4 łyżki oleju łyżka oregano(...)duża cebula łyżeczka słodkiej papryki w proszku łyżka natki pietruszki 2 łyżki keczupu pieprz świeżo mielony sól czosnkowa  2 kulki ziela angielskiego liść laurowy karkówka pokrojona na kotlety  Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dać do naczynia żaroodpornego i obtoczyć w nich mięso, odstawić do lodówki na co najmniej pół dnia. Piekarnik nagrzać do 125 stopni

Pychotkaaa
Wegański zestaw: FRYTKI, KOTLET I SURÓWKA ;) 113

jutro może już nie być tak pięknie... Po powrocie z 2-godzinnego spaceru obiad powinien być już-teraz-natychmiast, więc nie ma czasu na nic innego jak fryty-kotlet-surówka :) Fryty gotowe ze sklepu, wystarczy rozgrzać piekarnik i wrzucić je na blachę, w międzyczasie przygotować kotlety z tofu czyli pokroić kostkę tofu na plastry, posolić, obtoczyć w tartej bułce albo

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
ZRAZY WOŁOWE Z FARSZEM 173

Mięso wołowe pokroiłam na plasterki, które lekko rozbiłam, posoliłam i popieprzyłam. Farsz - odsłona pierwsza: Składniki: Cebula Ogórek kiszony Natka pietruszki Boczek wędzony Musztarda francuska Składniki zmiksowałam i posmarowałam farszem kotleta. Ciasno zwinęłam i spięłam wykałaczkami. Farsz- odsłona druga: Składniki: cebula grzyby (mogą być suszone) Podsmażyłam pokrojoną w plasterki cebulę. Suszone grzyby namoczyłam, pokroiłam i dodałam do cebulki, wszystko jeszcze chwilę(...)dusząc. Doprawiłam solą, pieprzem i nakładałam na rozbity kotlet. I tak jak w poprzedniej odsłonie zawijałam i spinałam wykałaczkami. Obtoczyłam zrazy w mące i podsmażyłam na dużym ogniu. W międzyczasie zagotowałam w garnku wodę, dodałam do niej bulion i podsmażoną cebulkę. Dusiłam w nim zrazy do miękkości w zależności od wołowiny. Powiem tylko,że moje rozpływały się w ustach

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania