kotlet - 10609 przepisów (strona:204/708)

Mielone z serową niespodzianką 131

Dziś proponuję Wam kotlety mielone z serem w środku. Chrupiący z wierzchu, soczysty a w środku rozpływający się ser. Pyszna propozycja na obiad, do takich kotletów wystarczą ulubione dodatki i mamy smaczne danie dla rodzinki. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
kotlety ziemniaczano-miesne 167

pokroić w kostkę . Do miski przełożyć zmielone ziemniaki,mięso zmielone,lub drobno posiekane,dodać posiekaną cebulę, sól, pieprz i jajko. Całość dokładnie wyrobić kilka minut Z masy uformować kotlety ,lekko spłaszczyć. Rozgrzać na patelni olej, na gorący tłuszcz kłaść kotlety, smażyć z obydwu stron  na złocisty kolor na niewielkim ogniu. U mnie z sosem grzybowym i kapusta kiszona Smacznego

w mojej kuchni
Kotlety selerowo-kalafiorowe oraz "Jesienna miłość" i "Magnolia" 138

ugotowaniu dobrze je odparować i odstawić do ostudzenia. Zmiksować blenderem ręcznym na jednolitą pulpę. Do warzywnej pulpy dodać jajko i tyle bułki tartej, by dało się masę uformować w kotlety. Doprawić solą i pieprzem. Na talerzyk wysypać trochę bułki tartej. Z masy formować kotlety przerzucając je z ręki na rękę. Obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron

Weekendy w domu i ogrodzie
Zdrowe burgery rybne (z kotletem z łososia) 164

Dziś zapraszam Was na zdrowe i do tego niezwykle pyszne a la burgery rybne z kotletem z łososia. U mnie znikły dosłownie w kilka chwil. Oczywiście możecie je wzbogacić o większą ilość dodatków, które spotyka się w tradycyjnych fishburgerach. Ale u nas właśnie taka prostsza wersja sprawdza się najlepiej. Polecam Wam również same kotlety z łososia od tak do obiadu

Słodkie okruszki
Mielone kotleciki indycze z fetą 131

Kreatywne kotleciki z niespodzianką – w środku nadzienie z sera feta. Kotlety czy pulpety z mięsa mielonego zawsze szybko znikają w mojej rodzinie, dlatego zawsze przygotowuję większą ilość. I tak zawsze pada pytanie od chłopaków – po ile na głowę? Słona feta nadaje tym kotlecikom wyrafinowanego smaku i poniekąd zaskakuje(...)miękki • olej do smażenia Wykonanie: • Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, mocno odcisnąć i pokroić w drobną kostkę. Nie używam tartej bułki, bo sprawia, że kotlety są twardsze niż z suszonej i namoczonej lub świeżej. • Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na 2 łyżkach oleju. • Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę

To co kocham
Kotlet schabowy z ananasem i żurawiną 165

panierowania • olej do smażenia Wykonanie: • Lekko rozbić plastry schabu, posypać solą i pieprzem z obu stron. • Panierować w mące, jajku i bułce tartej. • Usmażyć kotlety na złoty kolor na rozgrzanym oleju. • Kotlety ułożyć na blaszce do pieczenia i posypać każdy łyżką sera żółtego. • Na ser położyć plaster ananasa

To co kocham
Kotlety z fasoli 107

Fasolowe kotlety to żródło niecodziennego smaku i właściwości odżywczych, bo fasola to najwartościowszy pokarm, jaki wydaje ziemia. Jest trzecim po soi i grochu źródłem białka, ma go 22 procent czyli więcej niż mięso, które zawiera 12-13 procent. Białko fasoli jest zasadotwórcze, co pomaga utrzymać w organizmie równowagę kwasowo-zasadową, zwłaszcza, gdy jemy(...)Połączyć  z ugotowaną kaszą jaglaną, jajkiem, posiekanym szpinakiem, natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. • Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. • Uformować małe kotlety i smażyć z obu stron na rozgrzanej oliwie. Ostrożnie przewracać na drugą stronę, aby się nie rozpadły

To co kocham
Kotlety z czubajki kani oraz dylemat szron czy szadź 135

pewnie ostatni raz w tym roku. Było strasznie zimno, co odczuł też mój aparat, który wysiadł po godzinie. Udało mi się jednak sfotografować osady atmosferyczne (na dole postu). Z kotletami z czubajki kani wiąże się pewne wspomnienie z dzieciństwa. W rodzinnym domu jadało się je zawsze, szczególnie na początku lata. Pamiętam, że kiedyś rodzice poczęstowali nimi znajomego, który był pewien(...)kotlety z... cielęciny! Składniki : kapelusze czubajki kani mleko jajko bułka tarta sól  Odłamać nóżki od kapeluszy kani.  Kapelusze pokroić na połówki lub ćwiartki i włożyć do talerza z mlekiem. Powinno go być tyle, by grzyby były zanurzone do połowy.  Odstawić grzyby na przynajmniej dwie godziny do lodówki. Jajko rozbełtać z odrobiną mleka i solą. Kapelusze obtoczyć najpierw

Weekendy w domu i ogrodzie
Idealne kotlety mielone 113

miski włożyć mięso, dobrze odsączoną bułkę, jajko, cebulę z czosnkiem, musztardę oraz przyprawy, dokładnie wymieszać. Dodać dwie łyżki wody i dokładnie wyrobić mięso. Im dłużej będziemy to robić, tym kotlety będą delikatniejsze.  Wilgotnymi rękoma formować niewielkie, nieco spłaszczone kulki. Obtoczyć w mieszance mąki i bułki tartej. Smażyć na średnim ogniu z obu stron do zarumienienia. Gdy wszystkie kotlety

Cook&Love
Kotlety drobiowe z kaszą gryczaną 161

smaku olej do smażenia Składniki na sos: 100 ml kwaśnej śmietany ½ pęczka świeżego koperku 2 ząbki czosnku Wykonanie sosu: Koperek posiekać, połączyć ze śmietaną i zmiażdżonym czosnkiem. Wykonanie kotletów: Kaszę ugotować według opisu na opakowaniu. Następnie ostudzić i wymieszać z mięsem, zmiażdżonym czosnkiem, jajkami i przyprawami do smaku. Wyrobić dokładnie masę. Kłaść łyżką na rozgrzany olej i smażyć małe kotlety

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety z dyni z sosem grzybowym 143

dynia puści wodę ,odsączyć i zblendować .Następnie połączyć z kaszą manną ,kaszą jaglaną,cebulka i pokrojonymi drobno pomidorami. Dodać sól,pieprzy, sezam i jajko. Wyrabiać  jak na kotlety mielone. Smażyć  na smalcu gęsim do zarumienienia z obydwu stron.Ja jeszcze wstawiam kotlety na 8-10 minut do piekarnika na 180 °C ,(aby doszły w środku,ale można ciut dłużej

w mojej kuchni
Wegeburgery z marchewką 141

będę oszukiwać, jaglanka nie jest moją ulubioną kaszą. Jest tak mdła i nijaka, że pomysł zrobienia z niej kotletów nie zachwycał mnie. Na Jadłonomii, natrafiłam na przepis na wegeburgery , autorka bardzo je zachwalała, komentarze były pozytywne, więc przemogłam moją jaglaną niechęć.  No i wyszły pyszne, kotleciki, nie są ani jaglane, ani marchewkowe;) Mają delikatny słodko-pikantny smak(...)ważne dzięki pieczeniu nie są tłuste, jak smażone kotlety. Wegeburgery bardzo smakowały rodzinie, jedliśmy je na ciepło i zimno z sosem jogurtowym i ketchupem. Burgery podane w smacznej bułce, są doskonałą propozycją na drugie śniadanie. Składniki: 2 szkl. ugotowanej kaszy jaglanej 2 szkl. utartej marchwi 1 mała czerwona cebula 1/2 szkl. ziaren słonecznika 1/4 ziaren sezamu 2 łyżki posiekanej natki

Codziennik Kuchenny
Mielone na bogato 134

Kotlety mielone na bogato, czyli trzy w jednym. Kotlety z komosą ryżową, brokułem i parmezanem zapiekane w piekarniku. Do tego sos pomidorowy i posiłek gotowy :) 500 g mięso mielone z indyka 300 g brokuły gotowane 30 g tartego parmezanu 150 g komosy ryżowej 1 jajko kurkuma, czubryca, sól – do smaku Komosę gotujemy w 300 ml wody z dodatkiem kurkumy

Kucharzyca
ZRAZIKI Z SOSEM POMIDOROWYM Z MAJERANKIEM I GRZYBKAMI SUSZONYMI 131

Zrobiliście już kotlety duszone w kremowym , pomidorowym sosie , pachnące cudownie majerankiem i suszonymi grzybami zebranymi jesienią.Jak nie , to wypróbujcie ten przepis.Fantastyczne danie na jasienne obiady , kiedy w okna stukają krople deszczu.Zapraszam. Przepis na 2 porcje:   16dag.ładnej wykrojonej na kotlety łopatki Garść namoczonych i ugotowanych grzybków  20dag . tłuszczu 4g.mąki sól przyprawa uniwersalna-przepis na blogu

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Klasyczne kotlety mielone 484

dodajemy wodę i jeszcze "wmasowujemy" ją w mięso. Formujemy klopsy (mi z tej porcji wychodzi około 10 klopsów - najedzą się 4 osoby), lekko je spłaszczamy. Na rozgrzany olej kładziemy kotlety. Należy pamiętać, że olej nie może być zbyt bardzo nagrzany, żeby nie zrobiła się skorupa przypieczona na klopsach. Mięso musi powoli na średnim ogniu, a nawet średnio-małym ogniu się

Anielska Kuchnia Ani

Proponowane wyszukiwania