kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:76/126)

Marchewka z groszkiem w białym sosie z gorgonzolą. 139

żółty ser, tymianek i ostrą paprykę. Przyprawy dodajemy według uznania. Mieszając dusimy warzywa, aż ser się dobrze roztopi. Na koniec dodajemy sporo świeżo mielonego pieprzu i delikatnie polewamy oliwą z oliwek. Gotowe :) Podajemy na ciepło z ziemniakami pure i dodatkiem, który najlepiej lubicie. My polecamy kotlety z selera lub boczniaki a'la kotlet . Życzymy smacznego :) Pozdrawiamy

vegetanie
„Kieszeń Włocha ” drobiowe filety inaczej 183

„Kieszeń Włocha” drobiowe filety inaczej Kieszeń Włocha, jest pełna Włoch , czyli mozzarelli i suszonych pomidorów " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em

Ogrodnik w podróży
Siekane kotleciki z kurczaka, pieczarek i pora 160

drobiowe z dodatkiem pieczarek i pora to świetna alternatywa dla tradycyjnych, panierowanych kotletów z kurczaka. Są naprawdę pyszne, smakują zarówno dzieciom jak i dorosłym. Polecam!     Składniki na 4-5 kotlecików: 1 pojedynczy filet z kurczaka 1 łyżka majonezu 1 jajko 2 łyżki startego żółtego sera 1 łyżka mąki ziemniaczanej 10dkg pieczarek pół małego pora – jasna część

Blog z Apetytem
Gryczane kotlety z łososiem 132

podróżach, bo czasami mam na prawdę mało czasu na zjedzenie, a tak takiego kotleta wezmę na 2 kęsy, zagryzę ogórkiem kiszonym i jestem najedzona. 😆 Niby głupie, ale zalicza się jako pełnowartościowy posiłek😎I taki wynalazek jest o wiele ciekawszy i zdrowszy niż standardowa kanapka z serem, szynką i sałatą.😋 T Takie kotleciki można zarówno usmażyć lub upiec. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 193

podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 2 łyżki bułki tartej 5 łyżek płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat mięsa oprószyć solą i pieprzem.  Przygotować szparagi.  Odłamać z każdego szparaga

Kolorowa kuchnia Elki
"Kiszone" mielone 104

lubię je jeść z ogórkiem kiszonym jako dodatkiem, więc tu połączyłam te smaki w kotlecie, papryka jest tylko na kolor i przełamanie smaku - wyszły przepyszne! :) zagoszczą na stałe :) Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 2-3 większe ogórki kiszone 1/2 papryki czerwonej 1/2 kostki sera feta 1 jajko 7-8 łyżek bułki tartej (+ do obtaczania) 2 łyżeczki papryki słodkiej

Kolorowy Przepisownik
Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą 165

piersi z kurczaka - 200 gram świeżego szpinaku (można też użyć mrożonego) - 50 gram sera typu feta - 1 mała cebula - 2 ząbki czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - oliwa z oliwek do smażenia - wykałaczki do zwijania roladek Piersi z kurczaka filetujemy, tak żeby z jednej powstały 2 kotlety. Następnie rozbijamy tłuczkiem. Filety muszą być cienkie, należy jednak uważać, żeby ich nie przedziurawić

Zgrabne Gotowanie
Domowy McRoyal jak z McDonald's 386

łyżeczka zimnej wody 2 małe jajka sól, pieprz słodka papryka w proszku gorczyca olej (do smażenia) Dodatkowo: ok. 2-3 górki konserwowe 1-2 cebule ok. 150 g plasterków sera cheddar majonez ketchup Domowy McRoyal jak z McDonald's - Sposób przygotowania: Bułeczki: Składniki powinny mieć temperaturę pokojową.  Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem 2 łyżek cukru(...)masy mięsnej formujemy kule, które następnie spłaszczamy tworząc płaskie "kotlety". Smażymy je na niewielkiej ilości oleju z obu stron na złoty kolor (w trakcie smażenia mięso dość znacznie się "skurczy"). Cebulę kroimy w piórka, ogórki w plasterki. Bułeczkę przekrawamy wzdłuż na dwie części.  Na dolną części bułeczki kładziemy plasterek sera cheddar, wykładamy usmażone mięso, następnie drugi plaster sera, ogórek

Słodka Strona
Kotlety Siekane Po Meksykańsku 118

meksykańskiej wersji. Powinny zasmakować każdemu wielbicielowi kotletów. Napisałam łagodna wersja gdyż nie przepadam za pikantnymi daniami i staram się nie używać zbyt dużych ilości ostrych przypraw. Składniki 8 kotlecików 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka lub 1 duże 2-3 łyżki mąki tortowej 2 łyżki kwaśnej śmietany np. 18% 80 gr startego sera żółtego ( 3-4 plastry pokrojone(...)gęstą będzie zawartość naszej miski to dajemy 2 - 3 łyżki mąki. Mieszamy jeszcze raz wszystko i odstawiamy na chwilę. 3. Smażymy na rumiano na oleju, pamiętając aby odsączyć nasze kotlety na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Smacznego

Gotowanie...to proste !
ROLADKI PAPRYKOWE Z MIĘSEM MIELONYM, PIECZARKAMI I MOZZARELLĄ 150

danie jest naprawdę godne polecenia, także polecam wypróbowania. Roladki są wypełnione mięsem mielonym z dodatkiem pieczarek i cebulki. W centrum samej roladki jest rozpływający się ser. Natomiast wierzch obsypany papryką. Pycha ! Fajna propozycja na syty obiadek. SKŁADNIKI: schab bez kości 6 plastrów (ok. 1.5 cm ) papryka słodka mielona 1-2 łyżki sól i pieprz do oprószenia olej do smażenia woda(...)kotlety schabowe tyle, że cieniej. Farsz: Filety zmielić w maszynce, cebulę i pieczarki obrać i posiekać. W rondelku rozgrzać olej. Dodać szczyptę soli i wrzucić cebulę z pieczarkami. Mięso mielone doprawić kucharkiem /vegetą, pieprzem i papryką. Dodać podduszoną cebulę z pieczarkami. Wymieszać. Na rozbity schab nakładamy 2 łyżki farszu ( na środku ). Do środka farszu wciskamy cienki plasterek sera mozzarella

Kuchnia Paulettes
Hamburgery według przepisu Magdy Gessler 729

dodałyśmy do mięsa. Kotlety wyszły wyśmienite, a hamburgery zniknęły w mgnieniu oka. Ilość porcji: 6 Składniki: Na hamburgera: 500g mielonej wołowiny 1 jajko 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 świeża papryczka chili ½ łyżka kolendry ½ łyżka imbiru w proszku 4 łyżki oleju Odrobina sosu sojowego Gorczyca Pieprz Sól Dodatki: 6 bułek z sezamem 6 plasterków żółtego sera 3 ogórki konserwowe Pomidor

Kolizje Smaków
Kotlety z kaszy orkiszowej pełnoziarnistej z białym serem. 164

woreczek napęcznieje, następnie odcedzamy z wody, wyciągamy z woreczka i odstawiamy do przestygnięcia. Ser przekładamy do miski i rozdrabniamy widelcem, następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki, przyprawiamy do smaku i dobrze mieszamy. Formujemy małe kotleciki i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i smażymy kotlety po kilka minut z obydwu stron, podobnie jak mielone.Podajemy np: z sałatą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
KOTLECIKI CHILI Z MIĘSEM MIELONYM 126

powstały z potrzeby chwili - posiadałam mięso mielone, a znudziły mi się już tradycyjne kotlety, dlatego postanowiłam je trochę urozmaicić. I nie żałuję decyzji 😀 Polecam Wam spróbować... Składniki: 3 jajka 4 łyżki mąki pszennej 300 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 papryczka chili 100 g sera żółtego 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej

Kuchnia MagdaLeny
Kotlet z kurczaka zapiekany z oscypkiem i pieczarkami 261

Pierś z kurczaka umyć i oczyścić, podzielić na kotlety. Mięso ubić i posolić. Kotlety panierować w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć do zarumienienia. Pieczarki pokroić w paski i podsmażyć na patelni. Przełożyć usmażone pieczarki na filety znajdujące się na rozgrzanej patelni, nałożyć po trzy plasterki sera i przykryć. Smażyć pod przykryciem 2 - 3 minut do rozpuszczenia sera. Ja zaserwowałam

Karola gotuje
Roladki z suszonymi śliwkami i fetą podane z ryżem 156

specjałów. Roladka:  2 piersi kurczaka kilka  śliwek bez konserwantów kawałek sera feta 1/3 łyżeczki ostrej papryki Oraz: łyżka oleju kokosowego 2 łyżki pestek granatu ugotowany ryż szczypta kurkumy dla koloru  Mięso wkładamy do woreczka i rozbijamy na cienkie płaty.  Połową papryki posypujemy oba kotlety.  Fetę kroimy w kostkę podobnej wielkości co dwie śliwki. I układamy

Dieta moja pasja

Proponowane wyszukiwania