kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:73/126)

Chicken-Burger! :) 359

kurczaka płatki kukurydziane- pokruszone do obtoczenia kurczaka cebula czerwona sałata pomidor ogórek- zielony lub kiszony ser żółty 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka musztarda Wykonanie: Kurczaka dzielimy na mniejsze części i rozbijamy delikatnie, żeby kotlety były cieńsze. Z majonezu, jogurtu i łyżeczki musztardy robimy sos. Doprawiamy przyprawami i wkładamy do niego mięso

Czerwona Porzeczka
Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami 207

Jajka faszerowane fetą i suszonymi pomidorami to bardzo prosta i szybka przystawka. Przygotowanie jej trwa dosłownie chwilę, świetnie sprawdzi się jako alternatywa do „zwykłych”

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z indyka w sosie serowym 185

serrano granulowany czosnek, sól morska, świeżo mielony pieprz 150 g sera gorgonzola 1 łyżka tartego parmezanu 1/4 szklanki śmietany kremówki 30% 1/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki granulowanego czosnku świeżo mielony pieprz'; document.write(" "); Sznycle z indyka (lub z kurczaka) rozbijamy z dwóch stron tłuczkiem (tak jak na kotlety schabowe). Lekko solimy, pieprzymy i obsypujemy granulowanym czosnkiem z obu stron(...)wierzchu kotletów układamy 2-3 warstwy umytych liści szpinaku. Na szpinaku układamy kilka pomidorów suszonych odsączonych z zalewy. Posypujemy całość tartym parmezanem i układamy kilka malutkich kawałków gorgonzoli. Zwijamy roladki – najlepiej przytrzymywać palcem farsz, aby nie „uciekł”. Roladkę układamy na desce łączniem do dołu, a następnie owijamy dwoma plastrami szynki dojrzewającej. Układamy w blaszce wyłożonej folią aluminiową

Poezja smaku
ZIARNA SEZAMU 121

jako przyprawa w wielu kuchniach świata. Wymieszane z bułką tartą są znakomita panierką do ryb, kotletów oraz sznycli.  Biały sezam dodatkiem mocno rozpowszechnionym i uniwersalnym. Można go dodawać do: sałatek, dań wegetariańskich, dań mięsnych, farszów, a także do pieczywa, ciast i deserów oraz serów wiejskich.  W Azji ziarna sezamu służą do wyrabiania pasty (masła) sezamowej zwanej jako tahini

Ciastka - domowe słodkości
Kotlety z ryżu z pieczarkami i boczkiem 164

Przepis na smaczne kotlety z ryżem. Jeśli nie dodamy boczku, będzie to danie wegetariańskie – równie smaczne. Podajemy w towarzystwie wszelkiego rodzaju surówek. Składniki: 100 g ryżu 2 jajka ok 100 g sera żółtego 6-7 pieczarek cebula 150 g boczku wędzonego sól, pieprz, papryka ostra bułka tarta Przygotowanie Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Można go nawet lekko rozgotować. Odstawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Sakiewki schabowe z nadzieniem serowo-porowym 144

Każdy plaster  lekko rozbijam, uważając by nie przedziurawić mięsa. Nacieram solą i pieprzem. Ser ścieram na tarce i ucieram z masłem. Pora kroję w krążki i mieszam z masą serową.  Łodygi pora kroje w długie i cienkie paski. Na środku każdego  kotleta nakładam po łyżce farszu,  łapię za brzegi zbierając je razem i delikatnie skręcam zgodnie

Bea(u)ty kitchen
Pieczone roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym 168

formie niż tradycyjna. ;-) Przedstawiam banalny przepis na roladki schabowe z sosem pieczarkowo-koperkowym. Cienko rozbite kotlety po upieczeniu są mięciutkie i soczyste. Podałam je z kaszą gryczaną i surówką z marchewki i jabłka . Roladki: 5 plastrów schabu 5 plasterków szynki 5 plasterków żółtego sera sól, pieprz, olej Sos pieczarkowo-koperkowy: 500g pieczarek 2 średnie cebule 2,5 szklanki mleka

Szefowa kuchni
Kotleciki z indyka 362

posiekaną pietruszkę,szczypiorek oraz cebulę. Wybić jajka, dodać majonez oraz starty bądź pokrojony bardzo drobno ser. Na koniec przecisnąć przez praskę czosnek. Całość doprawić solą, pieprzem oraz curry, wymieszać i smażyć na złoty kolor z obu stron. Z podanych proporcji wyszło mi 11 kotletów sporej wielkości. Smacznego

Krakowskie smaki Ani
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą (gotowane na parze) 639

warzyw - też ugotowanych na parze.  SKŁADNIKI (dla 4 osób) 2 duże piersi kurczaka 140g sera feta kilka suszonych pomidorów z zalewy świeża bazylia sól pieprz suszona bazylia   PRZYGOTOWANIE Piersi myjemy, usuwamy tłuszcz i błony. Każdą pierś przekrawamy w poprzek na dwa cieńsze kotlety (najlepiej kładąc na piersi całą dłoń  - równolegle do niej prowadzimy przez środek piersi nóż

Moje Kuchenne Rewelacje
Nieco zmodernizowane sznycle:) 170

solą i pieprzem (można dodać trochę przyprawy gyros lub ostrej papryki). Smażymy pierś, tak jak kotlety. 4. Ziemniaki kroimy w ćwiartki. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy ziemniaki i doprawiamy delikatnie ziołami. 5. Na usmażoną pierś z kurczaka wykładamy pomidory z ziołami oraz posypujemy serem mozarella, bądź innym serem żółtym. Wkładamy do piekarnika lub mikrofali na kilka minut. Zamiast opiekanych ziemniaków

Kuchnia Pełna Pasji
Kotleciki z kurczaka i pieczarek 289

kostkę, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy wszystkie składniki razem. Pokrojony kurczak, ser żółty, pieczarki, pokrojony drobno koper, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajka, mąkę, sól, pieprz. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Gdy nasza masa będzie już gotowa formujemy kotleciki na wzór kotletów mielonych. (można sobie pomóc mocząc lekko dłonie w zimnej wodzie).  Gdy nasz kotlecik będzie gotowy

Kuchnia moimi oczami
Kotlety z quinoa, kotlety z komosy ryżowej 160

miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację kotlety z quinoa PRZYGOTOWANIE: 25 minut Ilość porcji: 5-6 SKŁADNIKI: – 2 szklanki gotowanej quinoi – 2 jajka – 2 łyżki zielonej posiekanej cebuli dymki (posiekaj razem ze szczypiorem) – 2 łyżki świeżej posiekanej mięty – 2 łyżki posiekanej natki pietruszki – ½ szklanki startego sera cheddar lub parmezanu – ½ szklanki tartej bułki(...)oliwek. Całość powinna się zezłocić. SOS: podaj kotleciki z ulubionym sosem lub dodatkami, idealny będzie do tego sos jogurtowy z czosnkiem, skórką z cytryny oraz świeżą miętą. Smacznego! Artykuł Kotlety z quinoa, kotlety z komosy ryżowej pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
ROLADKI DROBIOWE Z KURKAMI I FETĄ 154

kurek (ja miałam mrożone) 1 duża cebula  ser feta sklarowane masło  sól, pieprz przyprawa do kurczaka śmietana 18% łyzka mąki do zagęszczenia sosu bulion warzywny liść laurowy ziele angielskie trochę mleka do podduszenia kurek oliwa lub olej do smażenia Wykonanie: Pierś z kurczaka  rozbijamy na cienkie kotlety (najlepiej robić to przez  folią spożywczą, żeby nie poszarpać(...)kurki i smażymy ok 15minut na małym ogniu. Solimy, pieprzymy. Część podsmażonych kurek przeznaczymy na farsz, a część na sos. Farsz wykładamy na rozbitych filetach, obok kurek kładziemy słupek sera feta.  Zawijamy roladki, spinając je wykałaczką lub obwiązując nitką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy nasze roladki z każdej strony, aż do zrumienienia. Pozostałe podsmażone kurki przekładamy do garnka

Walijskie Pichcenie
PIECZONE KOTLECIKI Z INDYKA 177

sera żółtego tartego np. cheedar  ➽ 1 cebula np.czerwona ➽1 łyżka natki pietruszki ➽2 jajka ➽2 Łyżki majonezu  ➽2 łyżki musztardy ➽ 1łyżka ketchupu ➽sól i pieprz do smaku ➽1 łyżeczka drobno posiekanej natki pietruszki PRZYGOTOWANIE: 1. Cebulkę kroję w kostkę i podsmażam na oleju na złoty kolor.  2. Do miski przekładam wszystkie składniki kotletów i dokładnie łączę

Gotowanie Patki
kotleciki drobiowe z cukinią 143

Bardzo apetyczne kotleciki drobiowe, z dodatkiem młodej cukinii. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 10 dag żółtego sera, 10 dag pieczarek, 1 mała młoda cukinia, 1

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania