kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:65/126)

Żółwiki z mięsa i parówek na Dzień Dziecka 223

jajko bułka tarta plaster sera żółtego lub kawałek ciasta francuskiego  PRZYGOTOWANIE: Cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Gdy zmięknie dodajemy natkę pietruszki, odrobinę pieprzu i mieszamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy do niego cebulę z patelni, jajko i dosypujemy tyle bułki tartej aby zagęścić masę i łatwo formować kotlety. Masę doprawiamy solą. Z masy fomujemy(...)spore kotlety. Trzy parówki przekrajemy wzdłuż i wkładamy je w mięso. Pozostałe 2 parówki kroimy na 3 części. Trzy zewnętrzne części parówki nacinamy na głębokosć ok 1 centymetra i przeznaczamy na głowę, w którą wbijamy ziarenka pieprzu jako oczy. Z pozostałych 3 części wycinamy ogonki.    Tak przygotowane żółwiki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zapiekany filet z kurczaka z pieczarkami i serem 326

wzdłuż na pół. Rozbijamy lekko tłuczkiem, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i majerankiem. Tak przygotowane kotlety zanurzamy w roztrzepanym jajku i obtaczamy w bułce tartej. Przekładamy na rozgrzaną patelnie z olejem. Smażymy z obu stron. Układamy w naczyniu żaroodpornym, nakładamy na wierzch pieczarki i żółty ser starty na grubych oczkach, wierzch posypujemy delikatnie papryką. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy pod grillem

Kulinarne życie
Swojska pizza - ciasto do pizzy 126

ulubione składniki: papryka, pieczarki, kiełbasa, kukurydza (wszystko w zależności od tego co lubicie). Na samą górę potrzeć ser i wstawić do rozgrzanego pieca.  Piec około 15 minut. Zajrzyj również: 1.  Piersi z kurczaka inaczej - czyli siekane kotlety 2.  Rozgrzewający krem pomidorowy z bazylią 3.  Makaron, piersi z kurczaka i szpinak

My World by Dagmara Rek
NADZIANA ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 157

mielonego 2 jajka bułka tarta pietruszka sól, pieprz czosnek cebulka  Z tych składników przygotowujemy masę jak na kotlety  mielone.  Łączymy składniki, doprawiamy do smaku i gotowe :)  Następnie zabieramy się za farsz.  0,5 kg pieczarek cebula ser żółty sól, pieprz, oregano, słodka papryka + plastry boczku Tu sprawa jest jeszcze prostsza. Wystarczy, że zesmażymy pieczarki

BezglutenowaIzabela
Schabowe pod pierzynką 122

układam plaster bakłażana który smaruje sosem pomidorowym, układam pokrojoną paprykę, cząstki pomidorków, cebulkę którą obrałam i pokroiłam w piórka. Kotlety układam na blaszce  wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni i zapiekam 20 minut. Pod koniec dodaję pokrojony ser mozzarella.Przed podaniem posypuję natką pietruszki

wesoła kuchnia
Siekane kotlety z kurczaka 125

mięsa, a na obiedzie ma być więcej osób. U mnie porcją z 1/2 kg piersi najadło się 5 osób i kotletów jeszcze zostało:) Polecam! Składniki: 1/2 kg piersi z kurczaka 4 łyżki kukurydzy z puszki 1/2 papryki 50g żółtego sera 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki majonezu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól pieprz

kuchnia doski
Kotlety z metki tatarowej i sera 110

false false MicrosoftInternetExplorer4 Z sera wycinamy dwa paski o wymiarach 5x2 cm. Metkę dzielimy na dwie części, każdą owijamy wokół sera. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. Cebulę siekamy, szklimy na tłuszczu i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Kotlety przekładamy do sosu i dusimy. Po kilku minutach dodajemy ryż, dusimy razem do jego miękkości. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Krokiety ziemniaczane faszerowane żółtym serem w sosie z borowików 134

Kolejne po Kotletach ziemniaczanych i  Krokietach z kapustą i boczkiem danie z gotowanych ziemniaków.Tym razem zapraszam na krokiety z żółtym serem i sosem ze świeżych borowików, wszak mamy na nie sezon. Zdecydowanie najbliższe mi smakowo połączenie, gdyż ser żółty i grzyby uwielbiam...polecam. Składniki na  krokiety : 700 g  ziemniaków 1 średnia  czerwona cebula 2jajka

Gosia gotuje
Spaghetti 137

sposób mamy już gotowe i doprawione mięso na spaghetti. Składniki:   pół opakowania makaronu do spaghetti 5 rozmrożonych kotletów mielonych lub jeśli nie mamy ok 0.5 kg mięsa mielonego 500 g przecieru pomidorowego 1 cebula 1 czosnek ser (np. parmezan czy pecorino) bazylia, oregano, zioła prowansalskie łyżeczka słodkiej mielonej papryki sól, pieprz oliwa z oliwek bądź olej Sposób przyrządzenia: Kroimy

upichcic
Współpraca Sante - podsumowanie 139

Pierogi z kaszą jaglaną    6) Recenzja macy   7) Orzeszki sojowe   8) Kotlety z soczewicą   9) Recenzja granoli    10) Owsiany blok czekoladowy   11) Recenzja musli   12) Recenzja paprykarza warzywnego    13) Domowy ser ala feta   14) Klopsiki drobiowe w sosie koperkowym   15) Recenzja crunchy   16) Kebab w sałacie

Magiczne Życie Marty
Kotlety mielone z suszonymi pomidorami 210

innych dodatków, które sprawiają, że mięso jest wilgotne i bardzo , bardzo smaczne. Do tego kotletów proponuję surówkę z pora    oraz ziemniaki  i obiadek gotowy. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 1 kajzerka 6 kawałków suszonych pomidorów 3 łyżki startego sera żółtego 2 ząbki czosnku 1 jajko 2 łyżki posiekanej pietruszki sól pieprz olej

O kuchni z uczuciem
Piersi z kurczaka pod pierzynką szpinakową 311

tłuczkiem na kotlety. Przyprawiamy solą, pieprzem, paprykami, sosem sojowym, jogurtem i ziołami. Odstawiamy do lodówki. Liście szpinaku myjemy i osuszamy. Na oliwie podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Smażymy do momentu, aż liście zwiędną i woda odparuje, około 4-5 minut. Doprawimy odrobiną sosu sojowego oraz pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Pomidory suszone kroimy w paski. Ser feta(...)dodajemy szpinak, łączymy składniki i podgrzewamy jeszcze około minuty. Piersi z kurczaka panierujemy w bułce wymieszanej z ziarnami sezamu. Smażymy na rozgrzanej oliwie, kiedy będą już gotowe, na każdym kotlecie układamy 2 plastry szynki oraz warstwę szpinaku z fetą. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Mania Gotowania
RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 107

buns, fresh veggies, homemade sauces – only health and tastes best… Have fun cooking! SKŁADNIKI: Kotlety: 1 szklanka ciecierzycy 300 g łososia 1 mała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego(...)patelni z odrobiną tłuszczu i odstawić do przestudzenia. W sporej misce mieszamy wszystkie składniki dodając jajko, bułkę tartą i pietruszkę, tak, aby powstała jednolita masa, z której będziemy lepić kotlety. Przed rozpoczęciem formowania burgerów rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu, kotlety trzeba smażyć na bieżąco. Przed formowaniem kotletów warto zwilżyć ręce, wtedy masa nie będzie się nam kleiła do dłoni. Burgery

Martyna Cooks
RYBNE BURGERY Z CIECIERZYCĄ / FISH&CHICKPEAS BURGERS 103

buns, fresh veggies, homemade sauces – only health and tastes best… Have fun cooking! SKŁADNIKI: Kotlety: 1 szklanka ciecierzycy 300 g łososia 1 mała czerwona cebula 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej 1 łyżka oleju/oliwy Dodatki: sałata czerwona cebula żółty ser pomidor ogórek konserwowy/kiszony/świeży chutney z czerwonej cebuli (opcjonalnie) Sos czosnkowy: 2-3 łyżki jogurtu greckiego(...)patelni z odrobiną tłuszczu i odstawić do przestudzenia. W sporej misce mieszamy wszystkie składniki dodając jajko, bułkę tartą i pietruszkę, tak, aby powstała jednolita masa, z której będziemy lepić kotlety. Przed rozpoczęciem formowania burgerów rozgrzewamy patelnię z łyżką tłuszczu, kotlety trzeba smażyć na bieżąco. Przed formowaniem kotletów warto zwilżyć ręce, wtedy masa nie będzie się nam kleiła do dłoni. Burgery

Martyna Cooks
Hamburgery 134

odrobinę kwasku cytrynowego) Mięso: 400 g mielonego mięsa wołowego 0,5 pęczka natki pietruszki ok. 50 ml wody sól, pieprz Ponadto:  4 bułki ( z tego przepisu ) 4 plasterki sera 4 liście sałaty 4 plasterki pomidora 1 ogórek konserwowy pokrojony na plasterki 4 plastry krążków czerwonej cebuli    Najlepiej zacząć od przygotowania sosu: obraną cebulę oraz ogórka konserwowego zetrzeć(...)wyrobić z drobno posiekaną natką pietruszki, wodą oraz solą i pieprzem.  Uformować 4 płaskie kotlety. Na rozgrzanej patelni grillowej lekko posmarowanej tłuszczem ułożyć mięso, smażyć ok. 3-4 minut z każdej strony. Po przełożeniu na drugą stronę na wierzchu ułożyć plasterek żółtego sera, tak aby mógł się trochę roztopić, gdy druga strona będzie się smażyć.   Bułki przeciąć

Simply Food

Proponowane wyszukiwania