kotlet z serem - 1885 przepisów (strona:59/126)

Kotlety z kaszy i wędzonej ryby 154

smażenia Wykonanie: Kaszę wymieszać i ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem tłuszczu (lub na rosole). Do przestudzonej kaszy dodać starty ser, posiekaną rybę, natkę pietruszki i jajka. Doprawić do smaku, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby zagęścić bułką tartą. Formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor

Tradycyjna Kuchnia
Filet z kurczaka pod pierzynką 123

mięsa Słodka czerwona papryka ½ główki brokułu 1 duża marchewka 3 łyżki szczypiorku ½ czerwonej papryki 150 g żółtego sera 200 ml jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka czosnku granulowanego Masło do formy Filet z kurczaka kroimy na płaty jak na kotlety. Doprawiamy przyprawą do mięsa oraz słodką czerwoną papryką z każdej strony. Mięso układamy na dnie wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego

VioletoweKucharzenie
Kotleciki drobiowe 161

Moje córki bardzo lubią takie siekane kotleciki ..polecam, bo są naprawde pyszne. 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3 plasterki  żółtego sera cebula 

Moje domowe kucharzenie
Kotlety drobiowe z bulgurem i fetą 170

Troszkę odmienione przez nas kotlety mielone. Czasami narobimy czegoś za dużo ,później zostaje i...uwielbiamy kulinarne freestyle :D Składniki 100 g sera feta bakłażan 1 łyżeczka oregano 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki kaszy bulgur 500 g mielonego mięsa drobiowego 100 g pieczarek 1/2 szklanki bułki tartej bułka tarta do obtoczenia 1 jajko natka pietruszki sól ,pieprz Przygotowanie Normal(...)startymi pieczarkami ,bułką tartą (w razie potrzeby zwiększamy ilość bułki tartej) ,posiekaną natką pietruszki oraz jajkiem. Całość wyrabiamy na jednolitą masę ,do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Następnie formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rumiano z obu stron. Osączamy z nadmiaru tłuszczu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

R'n'G Kitchen
Kotlety z suszonymi pomidorami 163

dań płynnych, zup, sosów. Jest to niezastąpiony dodatek do pizzy czy zapiekanki. Doskonale pasuje do kanapek zarówno tych z serem jak i tych z mięsem. Świetnie nadaje się do faszerowania mięsa... Ja jednak postanowiłam dodać do mięsa mielonego i zrobić kotlety...i dobrze zrobiłam..kotlety wyszły pyszne..i nie tylko za sprawą dodatku pomidorów, ale także z powodu smażenia

Moje domowe kucharzenie
Foremki, wałki, wykrawaczki czyli slow kilka o gadżetach do wypieków 141

prodiżu. Blachę smarowało się masłem a nie wykładało papierem do pieczenia, ciasto zagniatało ręką a potem wałkowało na stolnicy dużym, drewnianym wałkiem. Ser na rogaliki mama mieliła ręczną, stalową maszynką montowaną do stolnicy a tylko do zrobienia kotletów odpalała swój cud techniki jakim była elektryczna maszynka rodem z Czechosłowacji. Ja w swojej kuchni sprzętów i gadżetów do wypieków mam zdecydowanie

Dzieje kuchennej Wiewióry
Drobiowe kotlety siekane z serem i pieczarkami 153

nudę w kuchni zrób sobie siekanego kotleta;). Ja zrobiłam go z fileta z kurczaka i połączenia sprawdzającego się w każdej sytuacji - sera i pieczarek.  2 filety z kurczaka 500g pieczarek 2 cebule 100g twardego sera, u mnie cheddar 1 pęczek natki pietruszki 2 jajka L 3 łyżki mąki olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1. Cebulę

Szefowa kuchni
Kolorowe kotlety drobiowe z serem żółtym. 190

Następnie przełożyć go do miski i doprawić solą, pieprzem, papryką i czosnkiem. Do kurczaka dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, starty żółty ser, posiekaną natkę pietruszki i jajka. Całość dobrze wymieszać. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną. Kotlety można smażyć na patelni lub upiec w piekarniku. Przydatne: Czas przygotowania : ok. 30 min. Czas smażenia: ok. 6-10 min. / Czas pieczenia

rozgotowana
Odmienione mielone - z pieczarkami i serem 2941

podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody.  2. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki z cebulą, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. 3. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut

Szefowa kuchni
pyszne kotlety kalafiorowo-brokułowe z mozzarellą... 409

ziemniaków i wystudzić do warzyw dodać pozostałe składniki (bez oleju): pokrojone cebule, wyciśnięte ząbki czosnku, kucharka, pieprz mielony, jajka, tartą bułkę, ser mozzarella, wszystko ręką dokładnie wyrobić, odstawić na 15 minut formować około 1 cm grubości kotlety, na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety z obu stron, odkładać na ręcznik papierowy kotlety można podać np. z mizerią

W Mojej Kuchni Lubię
Kotlety ziemniaczane 178

Składniki : (7 kotletów) 585g obranych ziemniaków (6 sztuk), 1 cebula, 1 łyżka masła, 1 jajko, 30g startego sera żółtego, 1-2 garście natki pietruszki, 1 większa łyżka mąki pszennej, bułka tarta, sól, pieprz, olej. Przygotowanie: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i pozostawić do ostygnięcia. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce masła

W kuchni u Moniki
Łatwy burger wołowy z serem i pieczarkami / Easy beef, mushroom and cheese burger 170

międzyczasie, aż będą usmażone zgodnie z upodobaniami. Następnie ułóż na każdym ser, przykryj pokrywką i smaż przez kolejną minutę aż ser się roztopi. Na spodach podpieczonych bułeczek rozsmaruj trochę majonezu, ułóż na nich sałatę i kotlety, a na nie grzyby. Polej ketchupem jeśli lubisz, przykryj wierzchami bułek i podawaj. Smacznego! English version Easy beef, mushroom and cheese burger (4 servings

karmelowy
Hamburgery full wypas 145

funkcja grilla. Bułki przekroić na pół i do piekarnika aż zrobią się kruche. Wyciągamy z piekarnika i układamy wedle upodobań. Sałata, kotlet ( jeżeli są dość grube to pół, dlatego napisałam 3 szt, ale jak kto lubi), ser, sos, pomidor, ogórki itd. Smacznego

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Hreczniaki 133

kiszonym/konserwowym i sosem, np. pomidorowym ze świeżą bazylią, grzybowym ze śmietanką i natką lub sosem tatarskim . Kotlety będą także smakować podane razem z surówką z pora , która nada daniu bardziej wyrazistego charakteru i głębszego smaku. Składniki: 300 g kaszy gryczanej 250 g sera białego 1 cebula garść natki pietruszki 2 łyżki mąki 1 jajko sól, pieprz masło panierka: bułka tarta(...)wystudzenia. Cebulę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć na 1 łyżce masła. Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa, zmiksować w blenderze lub po prostu bardzo drobno rozbić widelcem, połączyć z wystudzoną kaszą. Dodać podsmażoną cebulę i posiekaną drobno natkę pietruszki. Następnie wsypać mąkę, jajko, przyprawić, wymieszać. Formować kotlety, pomogą w tym lekko zwilżone dłonie. Gotowe kotlety obtoczyć w bułce tartej

Zasmakuj Kuchni
Burgery z soczewicy i marchewki 238

marchewki to mój świeży eksperyment, jeżeli chodzi o dania wegetariańskie. Z dodatków postawiłam na rukolę i ser pleśniowy, którym mogłabym zajadać się non stop. Przepyszna opcja nie tylko dla wegetarianów, sądzę że nawet Nam mięsożercom przyda się czasem coś innego niż mielony kotlet :)   Składniki  burgery 1 szklanka czerwonej soczewicy 2 średnie marchewki 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku

pink envelope

Proponowane wyszukiwania