postacią niż kotlety Tym razem podpowiadam Wam pomysł na smaczny, szybki i pożywny obiad jakim jest zapiekanka z fasolką szparagową. Składniki: 1 kg tłustego mięsa mielonego np z łopatki wieprzowej 60 g smalcu 900 g zielonej fasolki szparagowej (poza sezonem może być mrożona) 1 cebula ok 90 g 2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany 400 g sera mozzarella 1/2 łyżeczki
Ola la LCHFsera feta Sól Pieprz Cząber Filet z piersi kurczak kroimy w kosteczkę. Doprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę oraz czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki ścieramy na tarce o średnich oczkach. Wszystkie pokrojone składniki mieszamy z jajkiem, bułką tartą, amarantusem, tartym parmezanem, pokrojoną w kostkę fetą i koperkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy okrągłe kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju
VioletoweKucharzenieziemniaki i kotlety z kurczaka z niedzielnego obiadu. Gdy nie macie ochoty na kolejny nudny obiad, to warto wykorzystać te "resztki" do zrobienia pysznej tortilli. Kilka smacznych dodatków, nawet takich, które na pewno zalegają Wam w lodówce, i obiad w nowej odsłonie gotowy. Możecie wykorzystać to, co aktualnie macie w domu - dowolne warzywa, również te marynowane, ser, sałaty, ulubione sosy
Cooking Monsterpieprzem – Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto – Pasternak panierowany z sosem(...)chrzanowo-kurkumowym z płatkami chabru i nagietka – Miodownik z pasternakiem – Sushi z marynowaną brukwią – Pikantna zupa krem z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów – Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką – Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych – Sernik z topinamburem i kasztanami – Chleb z topinamburu z czarnuszką i masłem koperkowym
WojnaNaSmaki.pltakie kotlety śniły mi się po nocach, ale ich zrobienie graniczyło z cudem wtedy). Teraz większość czasu spędzam na dworze, zmuszając nogę do prawidłowego chodzenia (niestety wciąż utykam). Dlatego daniom obiadowym poświęcam niewiele czasu, zrzucając większą część pracy na piekarnik. Do takich dań należą proponowane dzisiaj kieszonki. Składniki (1-2 porcje): pierś kurczaka 2 słupki sera typu feta kilka liści
Weekendy w domu i ogrodzieplasterek sera żółtego i obtaczaj w jajku i kaszy mannie, i tak do wyczerpania składników. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Po dobrego falafla (zaraziłam nim wielu znajomych) najlepiej iść do Dary (ul. Grunwaldzka lub Rynek). Bar serwuje głównie kebaby mięsne. Oprócz falafli, dla wegetarian znajdą się tutaj sałatki. Falafel jest bardzo smaczny: 3 kotlety, dużo surówek
Qlinarnie i Qlinarniezwykłego kotleta drobiowego czy tradycyjnego schabowego. Delikatne, mięciutkie, soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Pycha, polecam. Składniki: 500 g piersi z kurczaka 1 cebula 10 g parmezanu 2 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki majonezu olej do smażenia czosnek granulowany sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem granulowanym. Ser zetrzeć na tarce
magiczna kuchnia Kasidyskontu na L 400g mielonego mięsa wołowego lub wieprzowo-wołowego mała czerwona cebula (może być biała) 3 ząbki czosnku szczypta ziaren kolendry mała czerwona papryka dużo startego żółtego sera śmietana natka pietruszki sól, pieprz Na początek drobne wytłumaczenie. Na liście składników zobaczyć możesz sugestię dotyczącą sklepu. To nie żadna reklama, ale spośród sosów i chipsów, jakie znam, te ze sklepu(...)się rozpadło na atomy. Posól, popieprz. Jak się trochę podsmaży, dorzuć czosnek i cebulę. W międzyczasie rozgnieć ziarna kolendry (jeśli nie masz moździerza, użyj noża albo młotka do rozbijania kotletów). Dorzuć kolendrę do mięsa i dobrze mieszaj, żeby nie przypalić cebuli. Jeśli używasz mięsa wołowego, nie musisz się martwić, że czegoś nnie dosmażysz. To ma być szybkie danie, więc
manslogblogkotlety. Zapytałam czy z mięsa czy może jakieś inne. Naturalnie odparły, że z mięsa... Przygotowałam więc dwie wersje i co się okazało? Grzybowe zniknęły, schabowe zostały!!! Chrupiące, panierowane kotleciki z boczniaków 250 g małych boczniaków, lub dużych porwanych na kawałki 2 łyżeczki sosu sojowego 1 jajko 2 łyżki wody po 1 łyżce mąki i startego sera typu
Dzieje kuchennej Wiewióryszklanki, ser żółty 15 dag, olej rzepakowy - ile potrzeba obrane ziemniaki, marchew pokroić na mniejsze kawałki i gotować, wylać ugotowane na sito - ugotować najlepiej wieczorem na nastepny dzień - wszystko pognieść tłuczkiem, mają byc małe grudki, wymieszać z jajkiem, kucharkiem pieprzem, tartą bułką - jeśli masa jest za luźna to dosypać tartej bułki na bardzo gorący olej kłaść kotlety 2 cm grubości
W Mojej Kuchni Lubiępolską odmianą kotletów mielonych, jednak z pysznym ziołowo- serowym nadzieniem. Ja przygotowałam je w tradycyjny sposób, czyli usmażyłam, ale równie smaczne (a może nawet bardziej smaczne:)) są upieczone na grillu lub ewentualnie w piekarniku. Składniki: 1/2 kg mielonej wołowiny, cebula, 2 ząbki czosnku, łyżka jogurtu naturalnego, łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki, łyżeczka oregano, 1/2 pęczka natki pietruszki, 50g sera feta, sól
Z miłości do słodkościczosnku 400-500 g piersi z kurczaka około 100 g cieniutko pokrojonego boczku surowego wędzonego 3 jajek 2 czubatych łyżek majonezu soli i pieprzu olej Najpierw przygotowujemy serową podstawę. Ser ścieramy na tarce, może być na dużych oczkach, dodajemy połowę parmezanu, wbijamy jajka, dokładamy majonez i mieszamy. Mikstura powinna mieć na tyle luźną konsystencję, by łatwo rozprowadzić ją łyżką(...)mniej więcej 4-5 mm. Wstawiamy na około 12-15 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, najlepiej przy włączonym termoobiegu. W międzyczasie oczyszczamy mięso i rozbijamy jak na kotlety schabowe, leciutko solimy i pieprzymy. Suszone pomidory moczymy w ciepłej wodzie jakieś 15 minut i kroimy. Jeśli korzystacie z pomidorów z oleju pomińcie namaczanie, natomiast dobrze je odsączcie. Szpinak myjemy
PichceniomaniaPietruszkowa sakiewka z kurczaka, którą możemy przygotować na patelni grillowej, w elektrycznym opiekaczu/grillu lub podczas grillowania na świeżym powietrzu. Aromatyczna i mocno ziołowa, przepyszna. Składniki: pierś
Gotowanie i blogowanieżółty ser i wszystko wymieszać. Blaszkę 23x38 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać łyżką i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić 1 podwójna pierś z kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz słodka papryka Pierś z kurczaka pokroić na kotlety i każdy
O kuchni z uczuciemtarowany ser. Wsypujemy paprykę, odrobinę soli i sos sojowy, po czym dokładnie wyrabiamy mięso ręką przez kilka minut. Masę odstawiamy do lodówki na godzinę. Gdy przejdzie przyprawami, kładziemy ją na talerz i rozpłaszczamy na grubość około 2 centymetrów, po czym przekładamy na rozgrzany na patelni tłuszcz. Smażymy kilka minut. Gdy jedna ze stron już się zrumieni, przekładamy kotlet na talerz
Kuchenna Kontrrewolucya