kotlet z kaszy jaglanej - 707 przepisów (strona:39/48)

Menu na tydzień: Dieta z pudełka i słoika 144

blaszki i termoobieg szybko upiekliśmy składniki do dwóch dań: zupy minestrone (do zrobienia został tylko makaron) i misy obfitości. W międzyczasie w garnku do gotowania na parze ugotowaliśmy kaszę jaglaną do kurczaka słodko-ostrego i misy obfitości oraz fasolkę do makaronu ryżowego. Całość zajęła nam raptem 45 minut. Zdążyliśmy wystudzić piekarnik i przewietrzyć kuchnię zanim zrobiło się gorąco na zewnątrz(...)robimy), a potem wyciągać gotowce. Albo dobrze zapakować przygotowane półprodukty i składać z nich lancze dzień przed lub tego samego dnia z rana. Makarony i kasze świetnie się przechowują, dlatego można je zrobić za jednym zamachem (tak jak my), albo gotować na świeżo każdego dnia – zajmie to minimum czasu – na pewno zdecydowanie mniej niż gotowanie całego obiadu

Niedzielny kucharz
Grzyby i warzywa jesienne - podsumowanie akcji 196

jajkami w koszulkach/Pumpkin and sweet potato rösti with poached eggs autorka: Pommes à la cannelle z bloga Pommes à la cannelle    Polędwiczki z warzywami i kaszą jaglaną autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Szafranowa potrawka z kasztanami i warzywami autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Placki wielowarzywne autorka: Badylarka z bloga Weekendy(...)choy autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Grzybowo-warzywne faszerowane papryki 4. autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Wegańskie gołąbki z grzybami i kaszą autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Pizza alpejsko-prowansalska autorka: Badylarka z bloga Weekendy w domu i ogrodzie Rydze w śmietanie autorka: Badylarka z bloga Weekendy

Weekendy w domu i ogrodzie
Komowiki 173

nawet kościół już go nie zabrania.  Jak widać na załączonym obrazku, z tego warzywa można wyczarować wiele różnych rzeczy, od przystawki (sałatka z młodych ziemniaków), przez danie główne (kotlety i komowiki), po deser (sernik z malinami i kruszonką). U mnie danie kuchni białoruskiej. Jakby ktoś nie wiedział to taki młody kraj tuż za naszą wschodnią granicą. Co jest istotne(...)skłamię, jeśli powiem, że to kwintesencja nowoczesnej kuchni białoruskiej. Oryginalnie owalne, ja uformowałem na bardziej ciekawy kształt. Składniki: - ziemniaki - jakaś mąka - czerwona fasola, ale są też z kaszą jaglaną lub ryżem Wykonanie: Ziemniaki gotujemy i ugniatamy. Dodajemy trochę mąki i ugniatamy na ciasto. Lepimy z nich jakieś kształty, które można nafaszerować fasolą i przygotowane tak pierogi zapiekamy w piekarniku

Kryzysowa Książka Kucharska
Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami 180

Zapiekane pomidory z mozzarellą i oliwkami to bardzo szybko, bardzo prosta i niezwykle smaczna przystawka. Danie to możemy przygotować zawsze kiedy odwiedzą nasz niespodziewanie znajomi. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Akcja "Sztuka Mięsa" edycja letnia - podsumowanie 250

smaku skrzydełek w brązowym cukrze (lokowanie produktu) autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Drobiowo-wieprzowe szaszłyki z papryką i cebulą (lokowanie produktu) autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Pierś z kurczaka na warzywnej kaszy jaglanej. autorka: Brzuszki Łakomczuszki | blog: Brzuszki Łakomczuszki imbirowe skrzydełka autorka: kasiekw | blog: kasiekw gotuje Diabelski boczek autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Kurczak zapiekany w cieście (2) autorka: Marikijka | blog: pyszne.blox.pl Kurczak(...)natalia0404 | blog: Za kubkami talerzami Teksański? Czemu nie! A może frytki do tego? autorka: bastalena | blog: bastalena grillowane kotleciki cielęce z szałwią i chilli autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama kotlet schabowy bez smażenia w panierce z mąki z amarantusa autorka: slodziutkamama | blog: Słodziutka mama Jeżynowo-pomarańczowa kaczka autorka: Tycjanowa | blog: Smakowite Jadło Lula kebab. autor: Lukash | blog: Kuchnia Łukasza

Kuchenna Kontrrewolucya
Pęczak z pieczonymi warzywami po włosku 208

kostkę. Przełożyć na sito, dość obficie posypać solą i odstawić na około 10 minut. Kaszę przełożyć na sito, przepłukać pod zimną wodą. Zagotować szklankę wody, posolić. Do gotującej się wody wrzucić kaszę, ponownie doprowadzić do wrzenia, po czym gotować pod przykryciem, nie mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn (około 35 – 40 minut). Paprykę pokroić w niedużą kostkę lub paseczki, szalotki(...)pieprzem, czarnuszką, octem balsamicznym i ewentualnie solą do smaku. Dodać podprażone orzeszki i oliwki, na koniec wmieszać grubo posiekane/porwane listki bazylii. Smacznego! Zamiast pęczaku można użyć również komosy ryżowej, kaszy jaglanej czy makaronu. Danie można spożywać również na zimno, np. jako lunch do pracy czy szkoły

Even Better Food
Masło orzechowe Primavika 185

Dziś chciałam Wam przedstawić kolejny po paprykarzu z kaszą jaglaną i maśle sezamowym produkt z paczki od firmy Primavika - tym razem będzie to masło orzechowe:) Masło orzechowe bez dodatku soli i cukru Primavika Masa netto: 350g - w szklanym słoiczku. Jego skład to: orzechy arachidowe 94%, emulgator: lecytyny (z soi), częściowo utwardzony tłuszcz palmowy (zawartość tłuszczów trans <1%), błonnik pszenny(...)łyżeczką :) Nam bardzo posmakowało nam modne na zachodzie połączenie masła orzechowego i dżemu - zrobiłyśmy z córcią z takim nadzieniem pyszne tosty francuskie oraz muffinki. W wersji wytrawnej zrobiłam m.in Kotlety drobiowe z chrzanem i masłem orzechowym. Tosty francuskie z masłem orzechowym i dżemem 4 kromki pieczywa 1 jajko 4 łyżki mleka masło orzechowe dżem truskawkowy lub malinowy olej do smażenia

Kto ugości moich gości?
Szpinak – właściwości lecznicze 265

Szpinak jest to roślina jednoroczna z rodziny szarłatowatych. Uznawany jest za roślinę antynowotworową i chroniąca przed miażdżycą. Badania potwierdziły, że właściwości te zawdzięcza dużej zawartości witaminy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos serowy z mięsem mielonym i test patelni tytanowej WOLL 78

serowy z mięsem mielonym Dziś na obiad poleca się sos serowy z mięsem mielonym - idealny do makaronu, klusek, kaszy, ryżu lub ziemniaków. Jest prosty i błyskawiczny w przygotowaniu, to świetna potrawa, gdy nie macie dużo czasu na gotowanie. Dzisiejsze danie przygotowałam na patelni tytanowej firmy Woll - zdecydowanie najlepszej patelni, jaką może wymarzyć sobie miłośnik gotowania.  Gorąco zachęcam do zapoznania(...)dużą odpornością na zarysowania i różnego rodzaju uszkodzenia mechaniczne, są wytrzymałe, a poza tym zapobiegają przywieraniu potraw. Moja jest patelnią uniwersalną o średnim rozmiarze, idealnie nadaje się do przygotowania kotletów, jajek, ryb, dań typu stir fry, naleśników, placuszków i w zasadzie wszystkiego innego, na co akurat macie ochotę:) Dla mnie najistotniejszą kwestią jest to, co patelnię wyróżnia, a mianowicie możliwość

Lekcje w kuchni
Kuchnia polska dawniej i dziś 142

przede wszystkim gotowane: w wodzie lub na rosole. Poddawano je również pieczeniu i smażeniu oraz stanowiły one element sosów. Warzywa łączono głównie z mięsem i kaszą, a także z nabiałem i grzybami. Jedzono dużo kasz, które zastępowały ziemniaki. W powszechnej opinii, tradycyjna kuchnia polska uznawana była za kuchnię ciężką i tłustą. Czas na zmiany Od czasów Piastów i Jagiellonów(...)wpływem mody na kulinaria oraz coraz bardziej popularniejszych programów związanych z jedzeniem i gotowaniem, zauważamy powolny powrót tradycyjnych, polskich składników. Na stoły powracają kasze, warzywa strączkowe oraz ryby. Obecnie swój triumf święci kasza jaglana, oraz kasza gryczana, które uznawane są za bardzo zdrowe produkty. Powracają również dawne warzywa: topinambur, inaczej słonecznik bulwiasty, pasternak, skorzonera, brukiew, czy też jarmuż. Pojawia się

365 dni dookoła kuchni
Trzydniowa dieta sokowa – detox nie tylko na wiosnę 1917

ciasteczek, gorących kanapek. Dzień zaczynamy od szklanki ciepłej wody z imbirem i cytryną, zwiększamy ilość warzyw i owoców w posiłkach, odstawiamy węglowodany. Jeśli jecie mięso – zamieniamy steki, schabowego i kotlety na mięso drobiowe lub mięso ryb – łatwo przyswajalne, niskotłuszczowe, bogate w białko. Pozwoli to układowi trawiennemu na krótki wstęp do tego, co go za chwilę czeka i pozwoli na szybsze(...)soku z cytryny z pieprzem, ½ woreczka brązowego ryżu – grillowana cukinia i pieczarki + sos z 2 łyżek oliwy i octu winnego z pieprzem i ziołami, ½ woreczka brązowego ryżu lub kaszy jaglanej – pomidor i plastry grillowanego bakłażana, świeża bazylia skropione oliwą, ½ woreczka kaszy kuskus – pieczone marchewki, seler bulwiasty, pietruszka lub pasternak z oliwą, pieprzem i cynamonem.   Dobre będą wszystkie pieczone warzywa

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania