kotlet z jajek - 2550 przepisów (strona:19/170)

Kotlet schabowy 148

Składniki: 700g schabu bez kosci w(plasty) Sól,pieprz Smalec,olej 2 jajka bułka tarta Sposób: Kotlety rozbijamy tluczkiem z dwóch stron na grubość 5 do 7 mm Posypać solą i pieprzem z dwóch stron Rozklepujemy jajka w głębokim talerzu Do drugiego dodajemy bułkę tartą Obtaczamy mięso najpierw w jajku później w naszej panierce (bułka tarta) Nadmiar strzasac . Jesli chcemy

Viola cooks with passion
do pieczywa kotlety schabowe marynowane w natce pietruszki... 145

Składniki: kotlety schabowe 4 sztuki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, natka pietruszki 2 łyżki, jajka 2 sztuki, bułka tarta - ile potrzeba, olej rzepakowy - ile potrzeba schab bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na 1,5 cm porcje i dobrze wymieszać w marynacie z oleju, pieprzu, kucharka, cytryny(...)posiekanej drobno natki pietruszki i schować do lodówki na całą noc każdy kotlet z marynatą włożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem na nie za grube kotlety rozbity kotlet maczać w roztrzepanych jajkach z każdej strony, obtaczać w tartej bułce na gorącym oleju rzepakowym smażyć rumiane kotlety schabowe, odkładać na ręcznik papierowy kotlety są soczyste, aromatyczne i najlepiej smakują mężowi

W Mojej Kuchni Lubię
Tradycyjne kotlety de volaille 306

piersi kurczaka100 g masła2 jajka150 g tartej bułkisólolej do smażeniaWśród mięs na polskich stołach najczęściej króluje drób, a jednym z najbardziej popularnych sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku.Mięso umyć, osuszyć, rozbić(...)dłuższego brzegu, ułożyć słupek masła, a mięso wokół niego ciasno zrolować.Do jednego głębokiego talerza wbić jajka, roztrzepać, a do drugiego głębokiego talerza wsypać bułkę tartą. Kotlety panierować dwukrotnie, zanurzając kolejno w jajkach i obtaczając w tartej bułce.Na patelni rozgrzać olej. Włożyć kotlety i smażyć na średnim ogniu po około 3-4 minuty z każdej strony, aż się ładnie

Świat Domowej Kuchni
Kotlety z ciecierzycy (ciecierzycowe kotlety) 186

się/nie pękała).4. Dodać przyprawy, według uznania, ale nie żałować ;)5. Z masy ulepić płaskie kotlety (mi wyszły 3 spore, ale mniejsze będzie łatwiej przewracać)6. Kotlety obtoczyć w pozostałym jajku i w bułce tartej.7. Na patelni roztopić masło i dodać łyżkę oleju.8. Smażyć kotlety do mocniejszego zarumienienia (ja lubię jak z wierzchu są chrupkie) - smażyłam pod przykryciem. Kalorie

Malowane smakiem
Wrap czyli tortilla z kurczakiem i warzywami 547

którą robi się w krótkim czasie. Przy dwójce małych dzieci nie za dużo mam wolnego czasu więc tortilla z kurczakiem i warzywami jak najbardziej mi pasuje :) Najwięcej czasu zajmują kotlety ale i to można uprościć robiąc tortillę np. z szynką czy parówką. Wybór należy do Was, tak samo możecie dorzucić znacznie więcej dodatków lub zastąpić niżej wymienione zupełnie czymś innym(...)składniki i odstawiam do lodówki. Później kroję pierś na kotlety (wzdłuż) i rozbijam ją tłuczkiem. Przyprawiam solą i pieprzem a następnie na rozgrzaną patelnie z olejem wykładam kotlety obtoczone w jajku i bułce tartej. Smażę do uzyskania złoto-brązowego koloru. Po wystygnięciu kroję w kostkę. Sałatę, pomidory, ogórka, fetę, paprykę i cebulę kroję w kostkę i mieszam

Kuchnia Viki
Roladki ze schabu z serem i pieczarkami 174

Przy tym przepisie brak mi słów, to po prostu trzeba zrobić i posmakować. Składniki: kotlety schabowe pieczarki cebula majeranek oregano ser masło sól pieprz bułka tarta 2 jajka 3 łyżki mleka olej Wykonanie: Pieczarki udusić na maśle z cebulą, majerankiem i oregano następnie odcedzić z nich(...)wodę. Pieczarki przyprawić solą i pieprzem. Kotlety rozbić tak aby były jak największe, osolić i popieprzyć. Zrobić panierkę, do jednego talerza wsypać bułkę tartą do drugiego jajka, mleko które należy roztrzepać. Na brzeg kotleta nakładać pieczarki i po pasku sera, całość zawinąć i spiąć wykałaczkami. Roladkę należy umaczać w jajku, później obtoczyć w bułce następnie znów w jajku i drugi

Pychotkaaa
KOTLETY Z SZYNKĄ I ŻÓŁTYM SEREM 100

przygotowywania go,polecam bo smacznie i dosyć szybko. Składniki:   4 kotlety wieprzowe ( z szynki)  4 plasterki szynki  4 plasterki sera żółtego mrożone masło 2 jajka bułka tarta sól,pieprz Kotlety rozbić dość cienko,posolić,popieprzyć. Na każdy kotlet położyć plasterek szynki,plasterek sera żółtego oraz  kawałek mrożonego masła. Boki kotletów zawinąć do środka,po czym formować

Niespełnione zdolności kulinarne
Schabowe kule 222

praktycznie nie zwiększając ilości pracy w przygotowaniu. Składniki : (na 1 kulę) 1 kotlet schabowy  mały kawałek boczku  ok 20 gr startego żółtego sera bułka tarta jajko sól, pieprz Przygotowanie: Kotleta rozbijam po okręgu na bardzo cienko, środek tylko leciutko. Doprawiam solą i pieprzem. Kawałek boczku (zob. film) rozbijam tłuczkiem i szatkuję nożem. Na środku koleta układam boczek(...)zręcznie podwijam boki kotleta dobrze uciskając. Na sam koniec kulkę dobrze uciskam pozbywając się "powietrza" ze środka. Kulki wpierw obtaczam w bułce tartej następnie w rozbełtanym jajku i ponownie w bułce tartej. Smażę na głębokim oleju na złoty kolor. Rada :  Kule warto przygotować wcześniej (nawet dzień) trzymając je w lodówce a panierować i smażyć dopiero przed podaniem. Smacznego

Mechanik w kuchni
Schabowe z kuskusem i sałatką z rukoli i pomidorków koktajlowych 186

Tradycyjny schabowy z pyszna kaszą kuskus i soczystymi pomidorkami koktajlowymi. Szybki obiad dla strudzonych po pracy :) Ja robię zawsze więcej kotletów, aby było na następny dzień ;) Składniki: pół kg chudego schabu sól, pieprz mąka 2 jajka odrobina mleka 1/2 szklanki kaszy kuskus 1/2 szklanki wrzącej(...)wody rukola pomidorki koktajlowe oliwa Przygotowanie:   Schab porcjuję na kotlety i tłukę je z obu stron w foliowym woreczku. Oprószam sola i pieprzem z obu stron. Kotlety obtaczam w mące jajku i ponownie mące (nie dodaję bułki tartej, aby były bardziej delikatne w smaku, mięciutkie). Wkładam na rozgrzana patelnię i duszę ok 15-20 minut pod przykryciem. Pod koniec

ChilliJemy
Roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej 140

Rolowania” ciąg dalszy.  Wczoraj były tosty francuskie rolowane, a dzisiaj… roladki schabowe w panierce sezamowo kokosowej.      Składniki: - 6 kotletów schabowych- 2 jajka- mąka tortowa (do panierowania)- ½ czerwonej papryki- kawałek młodego pora- 6 plasterków sera żółtego- 6 plasterków schabu wędzonego (lub szynki)- 80g wiórków kokosowych- 150g sezamu- sól morska- świeżo zmielony pieprz- olej kokosowy Odcinamy nadmiar tłuszczu, część(...)pozostawiając, aby mięso nie było za suche. Kotlety bardzo dokładnie i cienko rozbijamy (oczywiście najlepiej wkładając kolejno do woreczka na mrożonki). Lekko solimy i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Szykujemy 6 porcji nadzienia – kawałki papryki, por, schab wędzony, plasterki żółtego sera. Każdą porcję kładziemy na mięso i zawijamy. Na tarce ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny, którą nakładamy i wcieramy w roladki

mojewypiekiinietylko
Kotlety schabowe zapiekane z ananasem i żurawiną 111

owocami lubię i akceptuję pomimo mojej ogólnej niechęci łączenia potraw mięsnych z wszelką słodyczą. Przepis na kotlety schabowe zapiekane z ananasem i żurawiną (4 porcje): 4 kotlety schabowe (około 500 - 600 g) jajko(...)mąka bułka tarta sól 4 plastry ananasa 4 plastry sera Gouda kilkanaście owoców żurawiny (dałam około 12) Mięso umyć, rozbić i osolić, a następnie panierować w mące, jajku i bułce tartej. Kiedy kotlety będą już usmażone (nie zdejmując ich z patelni) nałożyć na nie po plasterku ananasa. Na ananas ułożyć plasterek sera żółtego. Następnie w miejscu otworu ananasa wrzucić kilka

Karola gotuje
Schabowy. Kotlet schabowy. 206

procedury, widoczna poniżej. Postępuj zgodnie ze wskazówkami widocznymi na rycinie, a sukces gwarantowany. A zatem posól mięso, obtocz w mące z przyprawami, zanurz w rozkłóconym jajku, a następnie w bułce tartej. Tak opanierowany kotlet, smaż aż do zrumienienia z obu stron. Nim obrócisz delikwenta na drugą stronę, wkrój trochę cebuli, niech się smaży razem z nimi. Jej aromat przejdzie(...)tartą z mąką już na wstępie. Inni użyją innych przypraw i zwieszają je z jajkiem. Czasem też właśnie namoczone w przyprawionym, rozkłóconym jajku mięso leżakuje przez noc w lodówce. Ile domów - tyle historii, a to tylko jeden kotlet. A co dopiero się dzieje z bigosem? Tu dopiero jest sposobów tysiące

Karczma Honorietty
Kotlet de volaille 354

często gościł na naszym stole kotlet de volaille. Dzisiaj prezentujemy przepis na to danie i mamy nadzieję, że stanie się ona dla Was równie wyjątkowe jak dla nas :) Ilość porcji :4 Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Masło ziołowe ( zastąpiłyśmy pietruszkę koperkiem, jednakże można użyć dowolnych ulubionych ziół:)) 4 pojedyńcze piersi z kurczaka Jajko Talerzyk mąki Talerzyk bułki tartej Olej(...)wodą i delikatnie przez folię rozbijamy tłuczkiem. Z masła formujemy wałeczki. Piersi z kurczaka zawijamy dookoła masła, w razie konieczności spinamy wykałaczką. Na patelni rozgrzewamy olej. Uformowane kotlety obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy złączeniem do dołu na mocno rozgrzanej patelni, delikatnie obracając. Usmażone kotlety wyciągamy na ręcznik papierowy do odsączenia. Podajemy od razu po przygotowaniu

Kolizje Smaków
"Cordon Bleu" z kurczaka - najsmaczniejszy kotlet 8970

Cordon Bleu - najsmaczniejszy z kotletów. Cienko rozbity płat mięsa z piersi kurczaka (w orginale cielęciny) nadziewany serem i szynką, następnie panierowny w mące, jajku i bułce tartej. Rozpuszczony ser nadaje mu specyficznego, pysznego smaku. Na temat pochodzenia istnieje wiele teorii, żadna nie jest potwierdzona. Ponieważ panierowane mięso to ulubiony sposób przygotowania  przez Szwajcarów, im przypisuje się pochodzenie kotleta. Nazwa(...)niż płat mięsa. Na połówce rozłożyć słupki sera i złożyć kotleta na pół. Ser pokrojony w grube słupki dużo lepiej się sprawdza, niż plasterki sera kotlety panierować w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej. Przy przekładaniu najlepiej pomóc sobie widelcem smażyć na maśle do zrumienienia po 3-4 minuty z każdej strony. Podawać natychmiast po upieczeniu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kotlety z botwinki i ziemniaków z pieczonymi marchewkami i bobem 113

kilka ugotowanych ziemniaków, postanowiłam zrobić z nich kotleciki z dodatkiem botwinki. Wiem, że nie prezentują się one może zbyt smakowicie ale były przepyszne. W dodatku bez mąki i jajek. Chyba najlepsze kotlety jakie zrobiłam, więc polecam :)—>KLIK 6-7 małych ugotowanych młodych ziemniaków pęczek botwiny (bez liści) por (biała część) dymka ze szczypiorkiem łyżka masła klarowanego 3 łyżki

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania