Takie kotlety bardzo szybko się robi i są naprawdę smaczne..za każdym razem można zrobić inne...dodając różne składniki...u mnie były już takie ..bez żadnych dodatków..i takie ..z dodatkiem cebuli i papryki..a tym razem dodatkiem są pieczarki.. 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cebula fioletowa 20 dkg pieczarek 3 łyżki mąki ziemniaczanej(...)cebulę i żółty ser pokroić w kostkę, pieczarki zetrzeć na tarce.Dodać pozostałe składniki i wymieszać, doprawić do smaku.Tak przygotowane ciasto schłodzić. Na rozgrzaną patelnię z olejem nakładać porcje kotletów i smażyć z obu stron na wolnym ogniu
Moje domowe kucharzenieKotlety z kaszki w naleśnikach z sosem grzybkowym Czytaj dalej
Gotuj z MisiemPrzepis jest krok po kroku , ale zazwyczaj wyciągam gotowe usmażone kotlety z zamrażalnika ( zawsze smażę więcej).Wtedy dorabiam tylko szybki sos , duszę w nim kotlety i mam obiad w kilka minut. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniKOTLETY MIELONE Z KURCZAKA Składniki: - 4 udka z kurczaka - 3 liście laurowe - 4 kulki zioła angielskiego - 3 kulki owoców jałowca - 1 bułka - 1 cebula biała - 1 jajko - 1 łyżeczka czosnku w granulacie - 1 łyżeczka majeranku - 3 łyżeczki musztardy delikatesowej - bułka tarta - pieprz czarny mielony - przyprawa "Kucharek" - olej do smażenia Sposób przygotowania: W garnku gotujemy do miękkości udka(...)kroimy w drobną kostkę - dodajemy do mięsa. Doprawiamy czosnkiem, majerankiem, dodajemy jajko, musztardę i dokładnie mieszamy. Pieprz czarny oraz przyprawa "Kucharek" - dodajemy do smaku. Z przygotowanej masy formujemy nasze kotlety i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na oleju i gotowe. Smacznego
Mentor SmakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne kotlety drobiowe z dodatkiem ananasa i żółtego sera. Podałam je z pieczonymi frytkami, konfiturą z borówki i surówką z kapusty pekińskiej. To mój bardzo smaczny pomysł jak odmienić zwykłego kotleta schabowego Sprawdzi się zarówno na obiad ale również na różnego rodzaju przyjęcia czy imprezy. Post
Marta Gotujeróżne smaki. MOCZYMY JEDNĄ GARŚĆ GRZYBÓW SUSZONYCH W PÓŁ LITRA ZIMNEJ WODY. Do wykonania roladek potrzebujesz: - schab bez kości, przepis jest na 15 roladek, czyli 15 jedno centymetrowych kotletów . - jedna marchewka, pół małego selera - pół papryki czerwonej - musztarda - kapusta kiszona- 2 GARŚCIE - szynka parmeńska-15 PLASTRÓW - 150 g sera żółtego wędzonego - wykałaczki - olej do smażenia Schab, jeżeli masz(...)SIEDEM ROLADEK: Kapustę kiszoną drobno posiekaj, marchew i seler obierz, umyj i pokrój na cienkie paski, ser również pokrój na sztabki. Nie muszą być idealne. Na rozbitym kotlecie rozłóż troszkę kapusty, połóż na nią szynkę i warzywa z serem, w ilości takiej aby było możliwe zwinięcie mięsa w rulonik. Zwijamy w ruloniki i każdy taki pakunek spinamy wykałaczką
Pasje JolkiZawsze robię normalne kotlety mielone, a dzisiaj postanowiłam coś w nich urozmaicić. Dodałam więc marchewkę, może za wiele to ona nie zmieniła, ale zawsze to jakaś odmiana :) Dla mojego kota rudzielca też posmakowały, bo pozostawiony jeden na blacie w kuchni niestety został podjedzony, ehh co my się z nim mamy. Je słodycze (uwielbia czekoladę), wczoraj jadł frytki z siostrą(...)obraną marchewkę i czosnek przepuszczam przez maszynkę do mięsa. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, dodaję suszoną bazylię i majeranek. Dokładnie połączyć ze sobą składniki. Z powstałej masy formować kotlety, obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju. Smacznego
charlotte gotujenatkę lub koperek - co lubimy i posiadamy). Tak wyglądał u mnie gotowy farsz. Wystudzonym farszem napychamy nasze kieszonki (łyżeczką lub palcami jak wygodniej). Spinamy otwór wykałaczką. Panierujemy jak normalne kotlety: w jajku i w bułce tartej i smażymy na dość głębokim oleju. Pamiętajmy, że niej jest to rozbity kotlet schabowy, tylko nieco grubszy i z farszem, także wymaga on trochę
Walijskie PichcenieKotlet schabowy nieodzownie kojarzy mi się z ... pieczarkami, dlatego, że jak serwuje kotlet - serwuję tez jako dodatek smażone pieczarki :) Same w sobie nie maja one wielkich walorów smakowych, ale w połączeniu z chrupiącym kotlecikiem stanowią super połączenie :) Składniki: 25 dkg pieczarek 1 cebula poł czerwonej papryki sól pieprz natka pietruszki olej Wykonanie: Cebulę szatkujemy, podsmażamy na oleju.Pieczarki obieramy, kroimy
Walijskie Pichcenieukrywam, że jeśli chodzi o kotlet schabowy to u mnie w domu sprawdza się jego naj, naj, najbardziej tradycyjna wersja: panierowany i smażony :( Inne formy są ... tolerowane ale bez prośby o ... dokładkę. Tak więc staram się wymyślać trochę inne formy dla "starego dobrego kotleta" . Dziś przybrał postać długich kąsków i podany został w towarzystwie frytek i surówki
Walijskie Pichceniekotleciki to wynik udanego eksperymentu kulinarnego. Miałam kiedyś ochotę na nadziewane pieczarki, nadzienie okazało się na tyle smaczne, że teraz najczęściej występuje samodzielnie, w formie kotletów. Warto wypróbować i przekonać się jak pyszne są:) Składniki: mięso mielone jajka ugotowane na twardo żółty ser kilka niewielkich pieczarek sól pieprz ulubione zioła (u mnie najczęściej bazylia i oregano lub tymianek) panierka(...)mąka, jajko, bułka tarta) Pieczarki, jajka i żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach lub kroimy w drobną kosteczkę. Mieszamy z mięsem, doprawiamy do smaku. Formujemy kotlety, obtaczamy w panierce i smażymy. Smacznego
chwile dla mniepłomień na duży, posypujemy całość cukrem, dodajemy ocet i smażymy kolejne 10 minut, co jakiś czas mieszając – woda wyparuje, a cebula zacznie się karmelizować. Burgery formujemy w kształt kotletów o 1 cm – 1,5 cm grubości (ok. 6 sztuk). Kładziemy na silnie rozgrzaną patelnię grillową (lub zwykłą) z rozsmarowaną odrobiną oleju lub oliwy. Podczas smażenia nie spłaszczamy kotletów
Poezja smakukażdy po 10 dag ) cebula -1 szt koncentrat pomidorowy -2 łyżeczki sól i pieprz pieczarki -30 dag papryka konserwowa kolorowa -3 paski tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kotlety bardzo dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić. Paprykę również pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić(...)cebulę, zrumienić. Następnie dodać pieczarki i paprykę, udusić na tłuszczu. Do uduszonych pieczarek i cebuli dodać koncentrat pomidorowy, sól i pieprz, dokładnie wymieszać. Na środku każdego kotleta nakładać farsz, zwijać w kształt sakiewek, zawiązać nitką. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym
Kuchnia Danusiolej do przyprawy, 4 łyżki olej do smażenia schab bez kości opłukać, osuszyć i rozbić tłuczkiem w misce wymieszać olej z przyprawą grill o smaku piwa namoczyć w tym kotlety i schować do lodówki najlepiej na całą noc na oleju gorącym smażyć na złocisto kotlety z obu stron my takie lubimy do bułki z masłem w podróż czy na piknik
W Mojej Kuchni Lubięwłożyć do woreczka i rozbić tłuczkiem nie za cienko razem z kosteczką płatki kukurydziane zmiksować w blenderze jajka roztrzepać z solą, pieprzem i odrobiną oleju - panierka lepiej się trzyma kotlety namoczyć w jajku z 30 minut, aby smaki przeszły do mięsa na gorącym smalcu smażyć obtaczane w płatkach kukurydzianych kotlety na złocisto z obu stron podać z ziemniakami w mundurkach
W Mojej Kuchni Lubię