botwiny (młode buraczki i łodyżki) 2 l bulionu drobiowego 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 garście szczawiu 6 łyżek śmietany kwaśnej 12 % 3 łyżki mąki garść posiekanej natki sól Młode buraczki pokroić w plasterki, łodyżki pokroić na małe kawałaki. Czosnek pokroić w plasterki a cebulę w dużą kostkę. Wszystko przełożyć do garnka, zalać bulionem i gotować do miękkości. Gdy buraczki
Monia miesza i gotujewłaściwości i nadaje cudownego karotenowego koloru :) Potrzebujemy: 0.5 kg żołądków drobiowych pół szklanki wody 1 cebula pół łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 liść laurowy 1 ziele angielskie 1 łyżeczka płatków drożdżowych 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 2 łyżeczki czerwonego oleju palmowego , u nas od Nomak Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy ją na czerwonym oleju palmowym. Właściwie trudno
MamaOskarkapodaniem całość posypałam rzeżuchą. Składniki: 150 g wędliny, np. drobiowej 0,5 kg serka wiejskiego 1 pęczek rzodkiewki 2 łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzątku 1/2 długiego ogórka sól, pieprz suszony lub świeży koperek Do miski przelać serek wiejski. Warzywa umyć. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę. Rzodkiewki pokroić na mniejsze kawałki. Warzywa dodać do serka wiejskiego
Ugotowaćdrobiowe, to kolejna wersja siekanych kotlecików. Tym razem dodałam dużo czosnku i koperku. Smak zupełnie inny niż poprzednie, więc i ta wersja też jest warta wypróbowania. Składniki: - 2 filety drobiowe (550g)- 2 jajka- 3 łyżki majonezu- średnia główka czosnku- pęczek koperku- trochę zielonej cebulki- kilka gałązek natki pietruszki- 1 łyżka mąki pszennej- 1 łyżka skrobi kukurydzianej- 1 płaska łyżeczka soli(...)olej arachidowy Filety płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na nieduże kawałki, przekładamy do miski dodajemy posiekany koperek, żółtka, mąkę pszenną, skrobię kukurydzianą, sól, pieprz, majonez, pokrojoną w drobną kostkę główkę czosnku, pokrojoną zieloną cebulkę oraz natkę pietruszki – mieszamy. Ubijamy białka ze szczyptą soli, dodajemy partiami do masy mięsnej i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej z pestek winogron, łyżką
mojewypiekiinietylkopszennych firmy Kupiec nadzienie: 1,5 kabanosa drobiowego około 2 plastrów mozzarelli light 2-3 pieczarki Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto blendujemy, żeby powstała jednolita masa wylewamy część ciasta do silikonowych papilotek na muffinki do około 1/4 wysokości kabanosy kroimy w plastry, pieczarki i ser w kostkę układamy na środku każdej muffinki kilka plastrów kabanosa
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćcebula 2 łyżki masła 0,5 l bulionu drobiowego np. z tego przepisu Przyprawy: świeżo mielony pieprz, świeżo mielona sól, gałka muszkatołowa Jako dodatek: 3 plastry szynki długodojrzewającej Szparagi myjemy i odłamujemy twarde,łykowate końcówki. Następnie je obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Nie musi być drobno krojona, bo całość później zblenderujemy. W garnuszku
Kolizje Smakówskórą 220 g pancetty lub boczku, pokrojonego w kostkę 1 cebula, pokrojone w plasterki 1 marchewka, krojona w plasterki 2 łodygi selera naciowego, pokrojone w plasterki 2 liście laurowe 2 gałązki rozmarynu 2 ząbki czosnku, posiekane 2 łyżeczki płatków chili 125 ml białego wytrawnego wina 375 ml bulionu drobiowego 400 g tagliatelle lub pappardelle mały kawałek masła masła świeżo starty
karmelowypodgardla lub bardzo tłustego surowego boczku 100 g wątróbki drobiowej 200 ml wywaru z mięsa pół kajzerki 1 jajko 8 g soli 1,5 g czarnego pieprzu 0,5 g gałki muszkatołowej duża szczypta ziela angielskiego 1 mały liść laurowy mleko do namoczenia wątróbki Przygotowanie Wieprzowinę i podgardle pokroić w kostkę ok. 3x3 cm, podlać wodą, dodać liść laurowy
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSmaczne i sycące danie, które rozgrzeje i zaspokoi nawet największy głód. Mięso duszone w sosie pomidorowym jest tak miękkie, że odchodzi od kostek. W towarzystwie fasoli, dyni, papryki i wędzonego boczku jest pożywne i aromatyczne. W tym daniu nie może zabraknąć sporej ilości majeranku, dzięki któremu bardzo przypomina mi fasolkę po bretońsku :) 4 udka z kurczaka 300 g suszonej(...)fasoli Jaś 150 g boczku wędzonego 150 g dyni surowej 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 2 szklanki przecieru pomidorowego bulion drobiowy majeranek sól pieprz czarny MARYNATA: 4 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki wędzonej 1 łyżeczka soli papryka ostra mielona Fasolę wypłukać i zalać
https:KKuchniaMniamszklanki mleka 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego 2 papryki czerwone śmietanka 36% 10 dkg pestek dyni 1 szalotka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, cukier Na początku obieramy naszą dynię ze skórki, postarajcie się zrobić to cienko żeby jej nie zmarnować. Następnie kroimy cebulę i czosnek w kostkę i podsmażamy w garnku, po około 2 min wsypujemy pokrojoną w kostkę
Kuba Gotujesłodki ziemniak), obrany i pokrojony w 1 cm kostkę (można zastąpić zwykłym ziemniakiem, dynią itp.) 2 średnie marchewki, obrane i pokrojone w 1 cm kawałki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 700 g kawałków kurczaka (piersi, nadudzi itp.) 2 szklanki pieczarek, pokrojonych w plasterki 2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina 2 szklanki bulionu drobiowego 2 liście laurowe 4 gałązki świeżego tymianku 1/2 szklanki
karmelowykości na zupę (żeberka, kości schabowe, korpusy drobiowe)* 30 dag kiełbasy cienkiej najlepiej swojskiej lub o zbliżonym smaku* 20 dag wędzonki* 1 niedużo cebulka* jarzynka (marchewka, pietruszka, seler, por)* kilka suszonych grzybków* 4-5 ząbków czosnku* 1 butelka barszczu białego * 1/2 szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18%* majeranek* sól, pieprz* kostka bulionowaSposób wykonaniaKości na zupę umyć włożyć do garnka
Mix smakuinspiracji Biedronki. Tym razem zapraszam na świetne szaszłyki drobiowe! Do szaszłyków podałam surówkę z kapusty z marchewką oraz obowiązkowo sos tzatziki.Składniki:2 piersi z kurczakaMarynata:150-200 ml jogurtu naturalnego1 cebula2 ząbki czosnku2 płaskie łyżeczki currychilli do smakusól, pieprzSposób przygotowania:1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Solimy i pieprzymy.2. Cebulkę siekamy, czosnek miażdżymy, dodajemy
Kuchnia domowa AniSkładniki: 600 g mięsa mielonego drobiowego- pierś kurczaka 2 marchewki 1 cebula 1 jajko około 1 szklanki płatków kukurydzianych sól tutaj pietruszka zielona oliwa do smażenia Wykonanie: Platki kruszymy na mniejsze kawałki.Mięso zmielone ,przekładamy do salaterki ,gdzie będziemy mieszać wszystkie składniki.Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach
w mojej kuchnijest najbardziej soczyste) 250 gram wątróbki drobiowej szklanka mleka 2 cebule 50 gram masła 1/2 gruszki 2 jaja sól pieprz 10-11 suszonych śliwek Wątróbkę myjemy i moczymy w mleku przez minimum 2 godziny. W tym czasie również gotujemy mięso kaczki do miękkości. Następnie cebulę i gruszkę kroimy w kostkę, na patelni rozpuszczamy masło, smażmy posiekaną cebulę przez
Mango Papaja