Dzisiaj na obiad dorsz- nie smażony , ale w bekonie. Myślę że smakosze ryb będą zachwyceni. Dodatek sosu koperkowego będzie uzupełnieniem przepysznego obiadu. Obiad robimy szybko i rewelacyjnie się prezentuje. Polecam . :)Zaczynamy Składniki:dorsz - ilość zależna od potrzebybekon- tyle ile jest kawałków rybypieprzsok z cytrynyoliwa z oliwek Sos koperkowy :składniki i wykonanie znajdziesz tutaj Wykonanie:Dorsz myjemy i suszymy(...)naczyniu żaroodpornym ( dno wysmaruj oliwą z oliwek) , górę dorsza z bekonem pędzlujemy oliwką z oliwek.Pieczemy w nagrzanym do 200 C piekarniku około 15 min. Robimy w międzyczasie sos koperkowy .Gotujemy ulubione warzywa- ja zblanszowałam szparagi i do tego ugotowałam ziemniaki.Obiad gotowy Smacznego
Smaki Edytyogonki”, kroimy na ćwiartki. W miseczce mieszamy śmietanę z cukrem, sokiem cytryny, posiekanym koperkiem, odrobiną soli i świeżo mielonego pieprzu. Na półmisku układamy śledzie i truskawki, całość polewamy sosem koperkowym i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
W kuchni Katietrwa długo (np. kaszę można ugotować dzień wcześniej). Gdy pulpeciki będą prażyły się w piekarniku możecie poświecić czas gościom lub dziecku. Do przygotowania pulpetów z łososia w sosie koperkowym potrzebujemy (9 sztuk): 350 g filetu z ryby (ja wykorzystałam łososia, ale może to być każda inna ryba) 1 marchewka, drobno starta 1 filiżanka kaszy gryczanej (ilość przed ugotowaniem) koperek
Szybko Tanio SmacznieKoperkowa Składniki: - skrzydełko - 2 szt. marchewki - 2 kostki rosołowe Knorr - 2 pęczki świeżego koperku - 3 woreczki ryżu - śmietana - sól, pieprz Bardzo lubię robić tę zupę bo jest mało wymagająca a bardzo dobra i pomaga na problemy żołądkowe bo jest z koperku. Robi się ją dosłownie w 30 minut i na zimowe
Tanio smacznie i prostoPulpeciki rybne w sosie koperkowym Składniki: pół kg filetów, np. z miruny 1 cebula 1 ząbek czosnku 3-4 łyżki bułki tartej sól, pieprz przyprawa do ryb koperek (mrożony/świeży) mąka 3 łyżki śmietany 30% 2 łyżki wody olej 1. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić. Przygotowane składniki przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu. 2. Ryby umyć, osuszyć
UgotowaćPyszne, aromatyczne i miękkie kawałki schabu otulone sosem kremowo-koperkowym. Po za tym poniższe danie idealnie komponuje się z serkiem naturalnym. Pycha! Warto dodać, że duszone mięso jest naprawdę pyszne, ponieważ podczas jedzenia rozpływa się w ustach. Przepis dodaje do akcji Dania z serkami kremowymi . Składniki: 5 kawałków schabu bez kości 1 cebula 100 g serka kremowego naturalnego
UgotowaćRozgrzewająca i pełna aromatu zupa koperkowa, powinna gościć w każdej kuchni. Jest pyszna w smaku, niezwykle łatwa w przygotowaniu, grzechem byłoby jej nie spróbować ;) składniki na 4 porcje pęczek koperku włoszczyzna ( marchewka pietruszka seler cebula ząbek czosnku ) 50 dag mięsa z kością 1/2 szklanki śmietany sól i pieprz 3 woreczki ryżu przepis Sporządzamy wywar z włoszczyzny, mięsa
Smakowite Daniakiedy polubiłam szpinak, często dodaję go do mięs. Tym razem były to pulpeciki w kremowym sosie koperkowym. 250 g mięsa mielonego (wieprzowego) 1 cebula 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 250 g szpinaku (mrożonego) 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku 2 szklanki wody 1 kostka rosołowa 1 łyżka Vegety 150 g śmietany 18% 3 łyżki koperku 1 łyżka mąki
VioletoweKucharzenieWiększość dzieci chętnie zjada pulpety w sosie koperkowym. Żeby przemycić więcej witamin i warzyw, do pulpetów dodałam duszone pory i suszone pomidory. Mięso podałam z ulubioną kaszą jaglaną i sałatą lodową z winegretem. Składniki: 800 g mielonego mięsa z indyka 2 jajka 1 sucha kajzerka łyżka ziół do pizzy 2 ząbki czosnku 2 pory (jasne części) kilka suszonych pomidorów
Czerwień i błękitopakowanie Sosu koperkowego Winiary 250 g rybnych filetów 1 mała bułka 1 jajko 1 cebula Przyprawa do ryb Sól, pieprz Olej do smażenia Bułka tarta do panierki 1.Rybę ugotować w osolonej wodzie przez 5 minut, następnie zmielić Bułkę namoczyć w wodzie, odsączyć Cebulę poszatkować Wszystkie składniki wymieszać razem i wyrobić na jednolitą masę, gdyby masa była zbyt luźna można(...)dodać odrobinę bułki tartej. Formować kulki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na głębokim oleju na jasno złoty kolor Przygotować sos koperkowy zgodnie z przepisem, dodając 100 ml więcej wody. Gotowy sos wylać do naczynia żaroodpornego, wyłożyć kulki rybne, dodatkowo na każdej kulce można położyć mały plasterek sera. Zapiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Jadło i czytadłonapojów i pomyślałam, że zjadłabym ziemniaki z miętowym dodatkiem. Wymieszałam miętę z koperkiem, dodałam nieco ulubionej musztardy i dobrej oliwy. Bardzo smakowało mi to połączenie Ziemniaki na miętowo - koperkową nutę SKŁADNIKI: ziemniaki (właściwie dowolna ilość, u mnie 3 sztuki na porcję) kilka gałązek koperku kilka gałązek świeżej mięty 1 łyżeczka łagodnej musztardy (u mnie jerozolimska) 1 łyżeczka oliwy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkizabawy. Nazbierałam kilka przepisów i nie miałam ich nawet kiedy dodać. W wolnej chwili nadrobię lekturę kulinarną na zaprzyjaźnionych blogach. :) Dzisiaj ulubione moje danie, żołądki w sosie koperkowym: Składniki: ½ kg żołądków 3 łyżki mąki 1 łyżka śmietany 2 listki laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego, suszony koperek mały pęczek koperku świeżego sól, pieprz, odrobina majeranku
Na słodko lub wytrawniemięsa. A co za tym idzie synkowie tatusia naśladują i na równi z nim agitują na rzecz ulubionych mięsnych potraw. Tak więc dziś kuchnia wydawała dorszowe kotleciki w sosie koperkowym z młodymi ziemniaczkami.Składniki:KOTLECIKI 60 dkg świeżego dorszajajkoszalotkaczerstwa mała bułka2 łyżki otrębów owsianychpieprz i sól bułka do panierowaniaoliwa do smażeniaSOSłyżka masłałyżka mąki pszennejszklanka chudego mlekapęczek koperkusól i pieprzPrzygotownie
Magiczna kuchnia DariiDelikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka obficie nadziane serowo-cebulowym farszem.Cieknie ślinka, prawda?Wszystko to oblane pysznym sosem śmietanowo-koperkowym.Danie łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne.Wspaniały pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny.Do tego pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka i możemy rozpocząć biesiadowanie.Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )* ser żółty
Ostra na SłodkoPodajemy do obiadu.Smacznego!!!Źródło: Proste ŻarcieInne propozycje na sałatę do obiadu (klikamy na zdjęcie):Sałata z jajkiem i śmietanąSałata ze śmietanąSałata z ogórkiemSałata z jajkiem i sosem jogurtowo-koperkowym
Kuchnia domowa Ani