minut Ilość porcji: 2 porcje Drukuj Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym By Piotr 10 sierpnia 2018 Kanapki z szynką parmeńską, serem brie i dipem koperkowym - pomysł doskonały na śniadanie, przekąskę lub kolację. Składniki: Kanapki ulubione pieczywo - 2 kromki czosnek - 1 ząbek sałata - 4 liście, dowolnej szynka parmeńska - 4 plastry ser brie - 4 plastry(...)mnie z orzechami) pomidor - 2-4 plastry, u mnie żółty Dip koperkowy majonez - 1-2 łyżki śmietana - 3-4 łyżki koperek - 1 mały pęczek, drobno posiekany cukier - szczypta sól, pieprz Wykonanie: Pieczywo opiekamy w tosterze, piekarniku lub na suchej patelni. Nacieramy obranym ząbkiem czosnku. Układamy liście sałaty, szynkę parmeńską, ser brie i pokrojonego w plastry pomidora. Wszystkie składniki dipu dokładnie
Pogotujmy.plBanalnie prosty, aromatyczny i smaczny sos koperkowy, świetnie nadaje się do różnego rodzaju potraw klopsików, sztuki mięsa bądź do ziemniaków z jajkiem . składniki na 2 porcje 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 3/4 szklanki mleka 3/4 szklanki bulionu z kostki 3 łyżki posiekanego koperku sól przepis Rozpuszczamy masło na patelni dodajemy do niego mąkę, białą zasmażkę z masła(...)rozprowadzamy mlekiem, mieszając gotujemy i wlewamy od razu bulion. Przyprawiamy do smaku solą, chwilę podgotowujemy, dodajemy posiekany koperek. Chwilę mieszamy na słabym ogniu już nie gotując. Sos koperkowy przygotowujemy bezpośrednio przed podaniem, gdyż odgrzewany traci kolor i aromat
Smakowite DaniaNotorycznie podaję mięsa, ryby, jaja, kluski w sosie koperkowym. I przepis na ten sos jest częścią kilkudziesięciu innych przepisów , ale osobno spisanego przepisu na ten super smaczny i jednocześnie super prosty sos nie mam. No to w ramach ,, wiosennych ,,porządków - proszę bardzo jest. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniMłode ziemniaczki zagościły już na dobre na naszych stołach, proponuję więc smaczny dodatek sos koperkowy. SKŁADNIKI: spory pęczek koperku 1-2 łyżki masła lub kostka warzywna (drobiowa) Knorra woda około 100ml śmietany 18% słodkiej 1łyżka mąki WYKONANIE: koperek siekamy drobno do małego garnka wlewamy wodę, wkładamy masło lub kostkę, wrzucamy koperek, gotujemy około 15 min. mąkę mieszamy ze śmietaną wlewamy
Kuchnia Beatyjvegetę, pokrojoną papryczkę chilli z pestkami i gotować z 5 minut na małym ogniu śmietanę 18% rózgą wymieszać z całymi jajkami, resztą wody zahartować śmietanę wlewając troszkę gorącego wywaru koperkowego teraz wszystko wlać do garnuszka mieszając do zagęszczenia sosu - do smaku doprawić maggi sos smaczny do jajek na twardo, pulpetów, gotowanego mięsa.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiękoperkowy który demonstruję jest bardzo prosty do przyrządzenia.Składniki : mały pęczek koperku śmietana, sok z cytryny sól, pieprz Wykonanie: Koperek umyć, osuszyć i drobno pokroić Do 3/4 szklanki dość gęstej śmietany wsypać koperek i dobrze rozmieszać, dodać do smaku sól, pieprz i kilka kropel soku z cytryny Zimnym sosem można polać jajka na twardo, ja wykorzystałam do klusek"rzucanych
Proste Potrawyspożyć. Jego intensywnie woń i charakterystyczny zapach jest niewskazany w wielu rozmaitych sytuacjach np. w pracy. Dla takich właśnie sytuacji oraz dla osób, które czosnku nie lubią przygotowałyśmy sos koperkowy. Bardzo fajny, lekki, niezwykle delikatny w smaku. Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: Mała mieseczka Składniki: Pęczek koperku ( najlepiej prawdziwego polskiego koperku, gdyż te „mniejsze” odmiany mają
Kolizje SmakówSerek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSkładniki: opakowanie sera Capri czerwona papryka zielony ogórek 1/2 pęczka rzodkiewki 2-3 ząbki czosnku 1/2 pęczka koperku sól i pieprz do smaku papryka czerwona słodka w proszku kilka łyżeczek jogurtu naturalnego Przygotowanie: Ser rozdrabniamy widelcem w misce, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa: paprykę
Moja smaczna kuchniaSzybka zupka? Czemu nie.Polecam krem koperkowy. Składniki:1 litr wody4 większe ziemniakiduży pęczek koperku1 cebulka 100 ml kwaśnej śmietany100 ml śmietany kremówki pieprz1,5 kostki rosołowej drobiowejWodę zagotować. Ziemniaki pokroić w drobną kostkę - wrzucić do wody. Dodać cebulkę przekrojoną na pół. Gotować aż ziemniaki zmiękną.Koperek posiekać, nie musi być bardzo drobno - wrzucić do zupy. Dodać kostkę rosołową.Gotować
kolorowotorcikowowszystkiego, szczególnie jeśli chodzi o przekąski. Przyda Wam się również na nadchodzący sezon grillowy :) Jego przygotowanie jest banalnie proste i zajmuje nie więcej niż 5 min. SOS CZOSNKOWO-KOPERKOWY Składniki: - opakowanie jogurtu greckiego (200 gram) - 1 łyżka majonezu (opcjonalnie) - 1 ząbek czosnku - łyżka posiekanego koperku - pół łyżeczki soli - szczypta pieprzu - 1/4 łyżeczki cukru pudru Czosnek przecisnąć przez praskę
Zgrabne Gotowaniemiękkie, mają niezbyt zbitą strukturę. Te wieprzowe klopsiki są idealne. Można również wykorzystując kurczaka i warzywa z rosołu przygotować drobiowe pulpety , a z przepisu poniżej zrobić do nich sos koperkowy, Polecam też nasze przepisy na klopsiki w sosie pomidorowym , klopsiki w pikantnym sosie lutenica , klopsiki z ryżem i klopsiki z ryżem i natką , Przepis na idealne klopsiki w sosie koperkowym(...)gotujący się bulion lub rosół. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut. Zdejmujemy pokrywkę, wyjmujemy klopsiki na talerz i postępujemy jak w opisie poniżej. Sos koperkowy: 150 ml śmietanki 30% 1-2 łyżki mąki 3 łyżki siekanego świeżego koperku + 1 łyżka koperku na sam koniec sól i biały pieprz do smaku Mąkę rozrabiamy z niewielką ilością zimnej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMacie czasem ochotę na domowe fastfood'y? Koniecznie spróbujcie domowe paluszki rybne z grubymi frytkami - idealny obiad na piątek :-) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldRyba w sosie koperkowym to kolejny mój pomysł na obiad. Biała ryba typu dorsz, halibut, mintaj w pysznym sosie koperkowym na bazie śmietanki i duszonego pora. Danie świetnie smakuje podane z ryżem, kaszą jaglaną czy ziemniakami puree. Przygotowanie dania zajmie nam mniej niż pół godziny, w międzyczasie – możecie przygotować dodatki i surówkę. Zajrzyjcie tez do poradników Jak kupić(...)świeża rybę , Jak przechowywać ryby , Jak oczyścić rybę z łusek , Jak wypatroszyć rybę , Jak usmażyć rybę, Jak pozbyć sie smaku mułu w rybach. PRZEPIS RYBA W SOSIE KOPERKOWYM Składniki rybę w sosie koperkowym: 1 kg ryby morskiej np dorsza 1 por 2 szklanki śmietanki 30% 1/2 pęczka koperku 1 łyżka mąki sól pieprz świeżo mielony olej Jak zrobić
Dorota SmakujeMoja wersja popularnego dodatku do gotowanych lub sadzonych jajek. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style
Qlinarnie i QlinarnieAlternatywa do sosu czosnkowego. Delikatny, śmietankowy dip. Idealny do pasztecików, przystawek a także do obiadu. Składniki ( na 250g dipu): 150g jogurtu naturalnego, 50g majonezu, mały ząbek
Pudełko rozmaitościŁosoś to bardzo wdzięczna ryba, wystarczy do niej kilka prostych dodatków i wydobywa się z niej prawdziwy smak. W tej kwestii akurat lepiej mniej niż więcej
Fabryka pomysłówPyszny i pięknie zielony serek wiejski z ogórkiem i świeżym koperkiem - idealny na lekką i zdrową kolację. Polecam :-) Składniki: jeden serek wiejski 7 cm kawałek ogórka
Kulinarny PamiętnikDip do sałatek. Składniki:2-3 łyżki majonezu2-3 łyzki śmietany lub jogurtu1-2 łyżki suszonego lub świeżego kopru1 łyżka soku z cytrynypieprz, sól
Smaki Edyty