koperkowa - 1496 przepisów (strona:17/100)

Zupa ogórkowo-koperkowa z czosnkiem 83

votes ) Zupa ogórkowo-koperkowa z czosnkiem Zupa ogórkowo-koperkowa z czosnkiem jest pysznym prostym daniem, jednym ze smaczniejszych jakie można zjeść o tej porze roku. Ten przepis różni się nieco od tradycyjnej ogórkowej, przede wszystkim tym że zawiera ogromną ilość koperku i czosnku. Za to jest na pewno zdrowa i pełna witamin. Cóż czasy takie, że tylko zupa(...)taki urok ogórkowej Serwuj na gorąco z dowolnymi dodatkami. Ta zupa oprócz ciekawego smaku, ma dużo zdrowych składników. Coś dla czosnkożerców lub pogromców wampirów Smacznego ! Artykuł Zupa ogórkowo-koperkowa z czosnkiem pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika 139

votes ) Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika Kotlet w sosie pieczeniowo-koperkowym, jest jednym z ulubionych dań na wyjazdy, mojego M. Flaczki,gulasze, fasolka itp. jakoś znosi, ale to danie po prostu uwielbia. Zawsze jak mu je pakuję, kiedy jak 70 % polaków wybywa za granicę w celu zarobkowym… Mam pewność, że z przyjemnością(...)zdatne do użytku przez dwa miesiące. Idealny obiad na kryzysowe sytuacje lub na wyjazdy do pracy itd.. Smacznego !     Artykuł Kotlet mielony w sosie pieczeniowo-koperkowym, danie do słoika pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Zupa koperkowa na zasmażce 109

Ostatnio było bardzo słodko. Trzeba zatem troszkę przełamać tą słodkość. Zatem dzisiaj przepis na pyszną zupę. Zupa koperkowa na zasmażce to niewątpliwie jedna z najsmaczniejszych zimowych zup. Z dodatkiem grzanki francuskiej to prawdziwa petarda! Zupa koperkowa na zasmażce Składniki: mały kawałek wędzonego żeberka lub innego mięsa z kością 1 większa marchewka 1 pietruszka 1/2 małego selera(...)paryskiej moczymy z obu stron w mleku z jajkiem i smażymy na średnim ogniu z obu stron na brązowo. Zupę podajemy z pysznymi, brązowymi grzankami. Smacznego   Artykuł Zupa koperkowa na zasmażce pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Idealny smażony karp z masłem czosnkowo-koperkowym 177

kostkę 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej sól, świeżo mielony pieprz masło klarowane (nie może być zwykłe) do smażenia i/lub olej Masło czosnkowo-koperkowe: 200 g miękkiego masła 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki soku z cytryny 2 gałązki świeżego koperku skórka otarta z cytryny szczypta soli Zaczynamy dzień wcześniej. Karpia myjemy(...)być jej dość dużo. W dużym naczyniu obkładamy dokładnie karpia pokrojoną cebulą, przykrywamy i chowamy na całą noc do lodówki (może tak spędzić maks. dwie doby). Przygotowujemy masełko czosnkowo-koperkowe . Miękkie masło (wyjęte 2-3 godziny wcześniej z lodówki) rozcieramy widelcem z wyciśniętymi ząbkami czosnku, skórą otartą i sokiem z cytryny, posiekanym koperkiem oraz szczyptą soli. Urywamy kawałek papieru

Poezja smaku
Pulpeciki w sosie koperkowym 76

Pulpeciki w sosie koperkowym to bardzo klasyczny i prosty przepis. Uwielbiam go za to, że jest łatwy do przygotowania i zawsze smakuje genialnie. Kiedy nadchodzą chłodniejsze dni, takie pożywne dania są jak znalazł. Dodatkowo w pulpeciku można przemycić trochę warzyw, ja do swoich zawsze dodaję marchewkę, ale zarówno pietruszka, seler, dynia, papryka czy cukinia sprawdzą się genialnie. To jakiego(...)mnie akurat jest wieprzowina, ale kurczak, czy indyk również się sprawdzi. Przepis można zatem dowolnie modyfikować i dopasować do swoich upodobań i smaków. Pulpeciki w sosie koperkowym Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny duża marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej ząbek czosnku mąka pszenna do obtoczenia pulpecików 2 łyżki oleju 2 liście laurowe pęczek koperku 3 łyżki śmietany

PatiGotuje
Ryba w majonezowo , koperkowej , chrupkiej panierce 125

Ryba w majonezowo, koperkowej , chrupkiej panierce Ryba w majonezowo koperkowej panierce to prawdziwy wynalazek , na skale koła . Zrobiłam tak z ” bani” czyli po prostu zaciągnęłam z głowy pomysł , bazujący trochę na kurczaku w majonezie . Kurak jest pyszny i soczysty , czemu by nie ryba ? Spróbowałam i wyszło , znakomite , a nawet genialne . Taki prosty przepis a naprawdę cieszy(...)papierowy ręcznik do odsączenia z nadmiaru tłuszczu . Gotowe . Serwujcie na gorąco . Polecam z surówką z jabłka i marchewki … pycha Smacznego ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Ryba w majonezowo , koperkowej , chrupkiej panierce pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Dorsz cytrynowy z kaparami podany z surówką koperkową z kapusty 108

cytryny maleńka szczypta szafranu (opcjonalnie, jeśli posiadacie) 1 czubata łyżka mini kaparów 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego sól, pieprz – do smaku ryż do podania (u mnie jaśminowy) Surówka koperkowa z białej kapusty: pół główki białej kapusty 6 łyżek posiekanego koperku 4 spore ogórki gruntowe 1 łyżka oleju 1 czubata łyżka majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy dijon 1 łyżeczka płynnego(...)minut. Po upieczeniu można przybrać np. koperkiem. Podajemy np. z ryżem, pęczakiem czy kuskusem. U mnie do ryby podałam surówkę z kapusty i koperku. Surówka koperkowa z białej kapusty: Z kapusty usuwamy zewnętrzne liście, wycinamy głąb i kroimy na ćwiartki (będziemy potrzebować dwóch ćwiartek). Kroimy w paseczki lub szatkujemy na mandolinie czy używając odpowiedniej końcówki malaksera. Solimy, mocno gnieciemy

Poezja smaku
Kurczak z warzywami i koperkiem 176

Kurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotleciki z szynki w sosie pomidorowo-koperkowym 140

Kotleciki w sosie pomidorowo-koperkowym Polecam dziś przepis na plastry szynki duszone w pysznym, kremowym sosie. Tak przygotowane mięso możemy podać z duszonymi ziemniakami lub kaszą oraz z dodatkiem ulubionej surówki.     Składniki: ok 1 kg szynki wieprzowej 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 szklanki bulionu 1 liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)potrawy dodajemy posiekany koperek, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem *** *** Sznycle z szynki w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym podajemy z duszonymi ziemniaczkami lub kaszą i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD

Blog z Apetytem
Marynowane w ginie i cytrusach grillowane steki z łososia z pastą koperkową 162

steki minutowe z łososia Mowi (2 opakowania po 180g) Marynata: 4 łyżki ginu 2 łyżka soku z cytryny 2 łyżka soku z pomarańczy 2 łyżeczka miodu sól pieprz Pasta koperkowa: 50g świeżego koperku 100g migdałów 8 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny 40g parmezanu sól pieprz Dodatkowo: 2 bagietki 1 pęczek szparagów oliwa sól pieprz Wykonanie(...)odstawić na bok i marynować około 30-40 minut. Po tym czasie rozgrzać patelnię grillową, ułożyć steki łososia i smażyć około 40-60 sekund z każdej strony. 3. Pasta koperkowa: Koper umyć i osuszyć, przełożyć do blendera, dodać oliwę, sok z cytryny i zmiksować do jednolitej konsystencji. Następnie dodać obrane migdały, parmezan i ponownie zmiksować do postaci pasty

Szalona Kuchnia Eweliny
Zupa koperkowa 6771

Zupa koperkowa to wspaniała i super smaczna zupa, którą gotuję głównie wiosną i latem. To nasza ulubiona zupa koperkowa z ziemniakami młodymi i obowiązkowo z młodą marchewką. Przepis towarzyszy nam cały sezon. - zupa koperkowa gotowa w 30 minut - świetna zupa w sezonie na świeże warzywa i zioła  - gotowana na bulionie warzywnym lub drobiowym - można ją gotować

AniaGotuje.pl
Klopsiki w kremowym sosie koperkowym 266

Klopsiki w kremowym sosie koperkowym Klopsiki pod różną postacią często goszczą na moim stole i równie często znajdziecie przepisy na nie na blogu. Po prostu je uwielbiamy. Do tego jest to w miarę szybkie i proste w przygotowaniu danie. Zawsze też można zrobić ich więcej i mieć obiad na dwa dni Dziś proponuje kuleczki mięsne zatopione w pysznym, kremowym(...)sosie koperkowym z porem i marchewką. Palce lizać!     Składniki: 0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego 1 cebula 1/3 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki mleka 1 jajko przyprawy do mięsa: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 1 mały por (lub pół większego) 1 niewielka marchewka 2 łyżki serka

Blog z Apetytem
Sznycle w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym 386

Sznycle w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym Z definicji sznycel to cienki, usmażony plaster mięsa. Jeżeli nie jest podany gatunek mięsa z którego potrawa została przyrządzona to możemy być pewni, że chodzi o mięso wieprzowe. U mnie dziś znajdziecie przepis na plastry szynki duszone w pysznym, kremowym sosie. Tak przygotowane mięso możemy podać z duszonymi ziemniakami lub kaszą z dodatkiem(...)potrawy dodajemy posiekany koperek, mieszamy i gotujemy jeszcze przez około 1 minutę. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze do smaku solą i pieprzem *** *** Sznycle z szynki w kremowym sosie pomidorowo-koperkowym podajemy z duszonymi ziemniaczkami lub kaszą i ulubioną surówką *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: POMYSŁY NA SZYBKI, TANI I ŁATWY OBIAD! KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD

Blog z Apetytem
Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym 216

Poza tym ich wiosenne, pisankowe barwy są bardzo optymistyczne i radosne. Oprócz Wielkanocy możemy je także serwować po prostu na śniadanie – będzie pysznie. Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym: ok. 5-6 jajek koncentrat buraczany lub koncentrat barszczu w butelce 6-7 łyżek jogurtu naturalnego 2-3 łyżki dobrej jakości majonezu z prostym składem 1 mały pęczek koperku(...)Ozdabiamy rzeżuchą i rzodkiewką. Uwaga: Jajka układamy na sosie przed podaniem – gdy zostawimy je tak np. na noc, sos może zafarbować.   Post Różowe jajka w sosie jogurtowo-koperkowym pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Pijany łosoś 170

kolacje we dwoje. Składniki: 400g fileta z łososia 4 łyżeczki musztardy najlepiej miodowej 2 łyżeczki musztardy francuskiej 1 łyżeczka soli 4 łyżki ginu 2 pęczki kopru 1 cytryna Pasta koperkowa: sok z 1 cytryny 4 pęczki koperku 150g migdałów 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku bułka bagietka Wykonanie: 1.  Marynata Musztardy, sól i gin mieszamy(...)Bagietkę kroimy na kawałki o szerokości około 2 cm. Następnie pieczywo rumienimy na suchej patelni grillowej na złoto-brązowy kolor. 4.  Łososia podajemy na talerzu z dodatkiem pasty koperkowej w kształcie serca i bagietki

Szalona Kuchnia Eweliny

Proponowane wyszukiwania