Filet z kurczaka faszerowany koperkowym pesto

Filet z kurczaka faszerowany koperkowym pesto

Filet z kurczaka faszerowany koperkowym pesto

Przepis na : obiad

Delikatne mięso z kurczaka nadziane niezwykle aromatycznym pesto na bazie pachnącego koperku, wyrazistego czosnku i chrupiących orzeszków to świetna propozycja na szybki w przygotowaniu, lekki obiad. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 cytryny papryka słodka sól pieprz olej Koperkowe pesto: 2 pęczki kopru 2 ząbki czosnku 35g orzeszków ziemnych niesolonych 35g migdałów 15ml soku z limonki 50ml oliwy extra virgin 30g sera żółtego gouda sól pieprz Wykonanie: 1.  Każdą z piersi kurczaka naciąć po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, piersi, pierś, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, obiad, mięso, kurczak z papryką , szybki obiad, obiad na szybko, dania z kurczakiem, pomysł na obiad, kurczak z serem, mięso na obiad, filet z kurczaka, kurczak pieczony, dania z piersi kurczaka, mięsa pieczone

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.