kolacja - 33757 przepisów (strona:657/2251)

Naleśniki ze szpinakiem i twarogiem 173

Naleśniki z twarogiem czosnkowym i świeżym szpinakiem, pomysł  na obiad lub kolację. Dla wielbicieli czosnku - można go dodać odrobinę również do szpinaku. Składniki: na ciasto naleśnikowe: ok 1 szklanki mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka soli, łyżeczka słodkiej papryki w proszku, 1 duże jajko, ok 1,5 szklanki mleka, 2 łyżki oleju. na farsz: 250 g twarogu białego

Lena Gotuje
Sałatka z kaszą jaglaną, tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą 130

Niezwykle pyszna sałatka. Prosta i szybka w wykonaniu. Idealna na kolację czy poczęstunek dla gości. Najlepiej smakuje podana ze świeżym domowych chlebem. Polecam podawać dobrze schłodzoną i gdy składniki ,,przegryzą się''. Porcja dla około 6 osób. Polecam również użyć tuńczyka w kawałkach dobrej jakości. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: 2 woreczki kaszy jaglanej ( łącznie 20 dag ) pół puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka

Izabelawkuchni
Papryka zapiekana z jajkiem i mozzarellą 132

Jeżeli czujecie podobnie, wśród wielu sposobów na jej wykorzystanie w kuchni, polecam Wam ten, na paprykę pieczoną z serem mozzarella i jajem sadzonym. To super pomysł na śniadanie czy kolację, a nawet jako dodatek do obiadu też się sprawdzi. 2 czerwone papryki 4 jajka 1 kulka mozzarelli masło świeży tymianek sól, pieprz Oczyszczone papryki kroimy na pół. Usuwamy gniazda nasienne

Smaki Na Talerzu
Racuchy z rabarbarem – kuchnia podkarpacka 87

proste racuszki naleśnikowe smażone z kawałkami rabarbaru. Słodkie naleśnikowe ciasto to doskonałe tło dla kwaskowego rabarbaru. Placuszki posypane cukrem pudrem nadają się na śniadanie, na deser albo na kolację. Najlepiej smakują na ciepło. Przepis Koła Gospodyń Wiejskich z Markuszowej (gmina Wiśniowa) można znaleźć w publikacji „Czarnorzecko-Strzyżowska kraina smaków. Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskichz terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska

Trzeci talerz
Spaghetti ze szparagami i krewetkami w śmietanowym sosie z parmezanem. 73

wpisów na blogu. Szparagi od około 2 tygodni królują w mojej kuchni. Jem je codziennie w bardzo różnej formie, raz na śniadanie, raz na obiad a kolejnego dnia na kolację. Szparagi, jako zielone warzywa są bardzo delikatne i wymagają dość krótkiego procesu obróbki termicznej.  Szparagi najlepiej jest łączyć z prostymi składnikami, które nie zabiją ich smaku, a jedynie

SMYKWKUCHNI
Zupa meksykańska z wołowiną 125

Bardzo lubię kuchnię meksykańską. Połączenie pomidorowego sosu ze słodką kukurydzą i pikantnym chili to coś, co uwielbiam! Zupa meksykańska to doskonała propozycja na kolację, każdego rozgrzeje w chłodne jeszcze wieczory ;) Składniki: 1 kg mielonego mięsa wołowego 2 passaty pomidorowe 2 puszki czerwonej fasoli 1 duża puszka kukurydzy 2 czerwone papryki 300 ml wody 2 cebule 6 ząbków czosnku 1 łyżeczka

Prosto z Kotła
makaron z musem truskawkowym... 109

Dodać cukier wanilinowy, cukier puder, wlać jogurt i pałką blendera wszystko zmiksować ma mus. Podawać makaron polany truskawkami - najlepszy makaron z truskawkami z jogurtem, idealne danie na podwieczorek , na kolację, bardzo lubimy zwłaszcza przy świeżych truskawkach..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Lekka sałatka z jajkiem i pomidorem 100

Sałatka z jajkiem i pomidorem to doskonała propozycja na szybką oraz zdrową przekąskę. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla lub lekka kolacja. Jest naprawdę smaczna i wygląda kolorowo, co tym bardziej zachęca do jej skosztowania. Przyznam, że mojej niespełna 3 letniej córce także smakuje. Polecam! Lekka sałatka z jajkiem i pomidorem - składniki: 1 opakowanie mixu sałat

Di gotuje
Kulinarna wyprawa do Gruzji, czyli smaki Adżarii cz.1 84

inaczej było w Batumi. Pierwsza Supra: rolowany bakłażan, ser i idealny okoń Na pierwszą gruzińską biesiadę, czyli Suprę wybraliśmy się spacerkiem prosto z hotelu, co tylko zaostrzyło mój apetyt. Kolacja odbyła się w nadmorskiej restauracji, zaraz przy ciągnącej się wzdłuż wybrzeża promenadzie. Poza widokami, zachwycił mnie suto zastawiony stół, z resztą podczas każdej naszej gruzińskiej biesiady stół uginał się

kuron.com.pl
Pełnoziarniste gofry z awokado i jajkiem w koszulce 90

Pełnoziarniste gofry z awokado i jajkiem w koszulce to doskonały pomysł na śniadanie lub pyszną kolację. Gofry można przygotować wcześniej i dołożyć tylko dodatki. Tak podane gofry zachwycą każdego domownika! Przepis na gofry pełnoziarniste znajdziecie TU . Dodatki: 1 awokado 2 plasterki koziego sera 2 jajka 20 ml octu spirytusowego 10%   Wykonanie: Gofry przygotować tak, jak w przepisie. Awokado podzielić

Pasja Smaku
Cukrzyca ciążowa – moje doświadczenia 210

służy, a czego powinnam unikać”. Gdy po jakimś czasie wypracowałam swój schemat diabetolog ograniczyła mi pomiary cukru do 5 dziennie: na czczo po I śniadaniu po II śniadaniu obiedzie kolacji Do tej pory mierzę również cukier po nowych przekąskach. Na blogu znajdziecie kilkanaście przepisów , które u mnie sprawdziły się w diecie przy cukrzycy ciążowej. INSULINA Niestety w moim przypadku dieta

Pasja Smaku
Szakszuka czyli jajko w pomidorach 180

których gotuje się jajka na patelni. U mnie dziś to danie będzie na ostro, więc dodałam ostrą paprykę, oliwki z papryką i czosnek Przepis idealny na śniadanie lub kolację Składniki na 1 porcję: 1 jajko 1/2 puszki pomidorów krojonych 1/2 małej cebuli kawałek żółtej papryki ząbek czosnku 3 oliwki z papryką 1 ostra papryczka kawałek sera gorgonzola szczypta papryki słodkiej

Alutka-Gotuje
Łopatka faszerowana grzybami, kotlety 78

5 / 5 ( 21 votes ) Łopatka faszerowana grzybami, kotlety Łopatka faszerowana grzybami to idealny pomysł na każdy obiad, świetnie smakuje nawet na zimno..ale wtedy warto mieć

Ogrodnik w podróży
RISOTTO ZE SZPARAGAMI 108

zwieńczeniem całej potrawy i przy tum dodają delikatnemu risotto przyjemnej chrupkości. Całe danie do wykonania w 25 - 30 minut, także polecam je Wam na szybki obiad lub fajną kolację... 👌 SKŁADNIKI (na około 2 - 3 porcje): 4 łyżki oliwy z oliwek 1 średnia cebula lub kilka szalotek 2 duże ząbki czosnku 1 pęczek szparagów (400 g) 100 g zielonego groszku

Słodko-Słony Świat Ilony
Pierożki z ciasta francuskiego z łososiem i porem 89

Wytrawne pierożki to świetny pomysł na pyszną przystawkę lub kolację. Rybę przyprawiłam przyprawą VEGETA Natur do ryb i owoców morza, która doskonale wzbogaciła smak łososia. To 100% naturalnych składników, bez dodatku glutaminianu sodu.  Naprawdę polecam bo danie smakowało wyśmienicie. op. ciasta francuskiego por marchew 200 g filetu z łososia łyżka soku z cytryny łyżeczka przyprawy VEGETA Natur

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania