którym nie do końca wiadomo co zrobić wystarczy otworzyć do tego jedną z puszek, dodać inne świeże warzywa i mamy gotową pyszną i zdrową sałatkę – jak znalazł na kolację. Wymienione warzywa z puszki mogą stanowić również dodatek do warzywnych zapiekanek , gulaszów czy farszów tak więc nie ma obaw, że otwarta puszka nie zostanie szybko wykorzystana. Pełnoziarnista mąka – wiadomo do czego
moj przepis nazrobić w wersji „na wypasie” lub w wersji „ligth”. Jest to lekka owocowa pianka, mało słodka, raczej kwaskowata i orzeźwiająca, w sam na Walentynkową kolację we dwoje, a i na śniadanie też zostanie ;-) Może również stanowić świetny krem do przekładania tortów, ponadto w wersji zamrożonej sprawdzi się jako deser lodowy. [:Listonic] Składniki na tortownicę
moj przepis natahini, oliwy, czosnku i kminku, soku z cytryny. Hummus idealnie sprawdzi się jako start-up na przyjęcia z dodatkiem chlebka pita czy naan, na śniadanie do świeżego pieczywa, na kolację. Idealny hummus to taki jedwabiście gładki, kremowy, bez żadnych grudek. Bardzo ważne w przygotowaniu hummusu jest dobrze ugotowana ciecierzyca, musi być tak miękka że lekko ściśnięta między palcami musi się
moj przepis naserem Klasyczne drożdżowe ciasto z dużą ilością białego sera i pyszną kruszonką na żółtkach, zamiast całych jaj. Bardzo długo utrzymuje świeżość, jest wilgotne i sycące. Polecam na śniadanie czy kolację. Składniki na ciasto drożdżowe: 500 gr mąki pszennej tortowej + do podsypania (nie więcej niż 50 gr) 100 gr masła 1/3 szklanki cukru 20 gr świeżych drożdży 6 żółtek
moj przepis nacukru do 50 gr oraz rezygnacja ze smarowania bułek żółtkiem (i tak będą pudrowane, więc nie było takiej potrzeby). Jagodzianki są niesamowite, puuuuuszyste, mięciutkie, delikatne, pyyyyszne. Upiekłam chłopakom na kolację, myślałam, że będą na jutro, ale 16 jagodzianek i litr mleka rozeszło się w 15 minut. Nigdy nie jedliśmy lepszych jagodzianek. Obiecuję Wam. ps. na blogu jest przepis na jagodzianki
moj przepis nataką tartę na słono, zdradziła mi swoje sekretne składniki ;) I teraz mam i ja, swoją tartę. Danie to idealnie nada się na niedzielne leniwe śniadanko, na obiad czy na kolację. Można przygotować wcześniej i później odgrzać, równie dobrze smakuje na zimno. U mnie podana ze szczypiorkiem i świeżo mielonym pieprzem. Polecam! Składniki na formę do tarty o średnicy
moj przepis naDo przygotowania potrzebujemy: Ser mozzarella- 100g Mąka migdałowa- 80g Kiełbaski- 12 szt Jajko- do posmarowania Musztarda- opcjonalnie Mąkę wsypujemy do szklanej miski, na górę dajemy ser
serzmiesemwędzony na zimno łosoś, kremowy szpinak, chrupiąca ciecierzyca i jeszcze gorgonzola z niebieską pleśnią, toż to bomba aromatyczno - smakowa. Efekt jest zabójczo dobry, pyszne danie sprawdzi się na obiad, kolację czy śniadanie. Polecam do spróbowania, czekam na Wasze opinie, czy smakowało? Łosoś ze szpinakiem i serem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePanini Classic przygotowane są z produktów upraw ekologicznych. Wystarczy włożyć je na 10 minut do gorącego piekarnika lub podgrzać w opiekaczu czy tosterze. Są świetnym pomysłem na śniadanie albo kolację na ciepło. Są również produktem wegańskim! Koniecznie sprawdźcie! SKŁADNIKI: ( 3 szt ) * BIO Panini Classic Schär – 1 op / 3 szt * filet z piersi kurczaka – 1 pierś
Ostra na Słodkopodkreśla sos pomidorowy powstały podczas pieczenia. Siekańce równie dobrze smakują z ziemniakami, jak i z kaszą gryczaną, czy jęczmienną. Podaje się je na gorąco jako danie obiadowe lub na kolację. Przepis na siekańce Koła Gospodyń Wiejskich z Kniażyc znalazłam w publikacji „Tradycyjne jadło Pogranicza Nadsańskiego” wydanej przez Centrum Kulturalne w Przemyślu. Siekańce - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 kg kapusty białej
Trzeci talerzsdr_soft Do przygotowania potrzebujemy: Boczek- 200g Pieczarki- 6 dużych kapeluszy Czosnek- 3g Ser cheddar – 170g Majonez- 50g Papryka czerwona- 20g Sól, pieprz, papryka słodka Pieczarki
serzmiesemDo przygotowania potrzebujemy: mde_soft Boczek- 200g Cebula czerwona- 40g Papryka- 80g Masło – 20g Mieszanka serów <Tylżycki-cheddar>- 120g Jajka- 360g Pomidorki –
serzmiesemDo przygotowania potrzebujemy: Mięso z indyka- 200g Sos worcestershire- 1 łyżeczka Usmażony boczek- 40g Majonez- 2 łyżeczki Jajka- 4 duże sztuki Ser mimolette- 2 plastry Pomidor
serzmiesemswoich gości carpaccio z buraków dziwią się, że jest podawane z sosem czosnkowym. Natomiast zazwyczaj w pierwszej kolejności właśnie ta potrawa znika z talerza. Lubię czasami carpaccio zjeść jako kolację, bo takie naprawdę fajne, treściwe i nieco wykwintne danie. Warto też zauważyć, że potrawa jest zdrowa. Buraki bowiem zawierają w sobie kwas foliowy, witaminę C, witaminę B1, witaminę
ugotuj-przepis.plobiad z wieprzowiny i kurczaka: – 50 przepisów z wieprzowiny – 50 przepisów z kurczaka , do którego można podać pyszne domowe surówki lub sałatki , które można również podać na kolację. ŻYCZYMY wszystkim czytelnikom SMACZNYCH i WESOŁYCH ŚWIĄT! Jeśli skorzystacie z naszych przepisów to dajcie znać w komentarzu co przygotowaliście i czy wam to smakowało The post Menu na Wielkanoc appeared
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię